dreczy mnie ten tadek. a wiec napisze wam co tam napsialem. a wiec ze telimena duzo czasu spedzila na dworze w petersburgu, nie byla majetna, opiekowala sie zosia, kokietowala mezczyzn ( to chyba dobrze ) a o zosi ze wygladem przypoinala aniola, mloda dziewczyna ,ble ble i pozniej wyszla za maz za tadeusza. mniej wiecej tyle wziolem z ksiazki. a wy co napisaliscie na podstawie tych fragmentow ??
Ja napisałem::
Pierwsza sprawa...ominałem wygląd Zosii (nie wiedziałem jak wygląda tylko że blondynka)....napisałem, że jest piekna...
Co do charakteru rozpisałem się i uzasadaniem, że jest skromna, kochała nature, lubiła odgłosy natury, zwierząt itd... nie przepadała za miastem..wolała życie na wsi....nie była kobietą do rządów, chciała jedynie szczęścia i miłości, że była uczuciowa, że zakochała się w Tadeuszu...
Że pieniadze dla niej nie byly najwazniejsze, ze chciala normalnie zyc, bawic i cieszyc sie zyciem...
Co do Telimeny..... Piekna, z duzym seksapilem kobieta, ktora lubiła zachowywac sie jak dama...lubiła dobrze wygladac, szukala faceta bardziej z kasa, chciala bardziej doswiadczonego wiekowo goscia. Lubiala sie dobrze ubrac, że była kobietąz wyższych sfer., ze byla szlachcianką...no i ogolnie takie sprawy przeciwne Zosii....których mi sie pisac nie chce.
Oólnie pisałem, że obie były dobrymi osobami jednak znacznie się różniły....
MOje błędy....
- napisałem, że Telimena była Bogata
- nie napisałem, że opiekowała się Zosią
- nie napisałem, że miała 30 lat a Zosia 14
-Nie napisałem gdzie wolała żyć Telimena
Jak myślicie ... ile mogą zabrać pkt. za brak tych informacji i ile moge uzyskac pkt za owe przykladdy ktore zawarlem w tekscie i ktore uzasadnilem ? ( 3 strony ogolnie mi wyszlo wypracowania). ogólnie jeszcze wiecej przykladow tam pisalem, ale nie pamietam juz.
Pzdr