>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Matura 2010

Status
Zamknięty.
magiki 42

magiki

Użytkownik
ja też już jestem po ???? wybrałem pierwszy temat: Dziady bo wydawał mi się łatwiejszy niz charakterystyka porównawcza ???? Poza tym, czytanie ze zrozumieniem było super, lubię takie psychologiczne artykuły, to można powiedzieć że trafiłem ;) uuufff wreszcie po. Nie było źle... teraz angielski ????

E: Chłopi, oczywiście &lt;hahaha&gt;

kostek1916 237

kostek1916

Użytkownik
Ja też wybrałem temat 1, ale u mnie to byli Chłopi :jezora:
Matura ogólnie dość łatwa, chociaż 70% z próbnej raczej nie powtórzę.
Trzeba było czytać lektury :-D

akarin 0

akarin

Forum VIP
&quot;O kurde&quot; moja pierwsza myśl jak zobaczyłem ten fragment Chłopów. &quot;Kim w ogóle ci kolesie są&quot; - myśl druga.
Przewróciłem stronę i patrzę porównanie Zosi i Telimeny. No to jazda. 3,5 strony wyszło, mogłem wiecej, ale mi sie już nie chciało.

Reszta w miarę ok.

Obcy zaliczony jutro język ojczysty :]

majkello 0

majkello

Użytkownik
MAturka nie taka zła:p ten Bylica to jakis stary dziad - tak bylo napisaqne w texcie - i tak tez go opisałem:p CZytanie ze zrozumieniem - nawet łatwe;)

angelwhite 0

angelwhite

Użytkownik
ja drugi temat bo akurat wczoraj Pana Tadeusza w TV ogladalem hehehe :p porownanie Zosi i Telimeny to byla bajka xD nie mozna bylo latwiejszych postaci z Tadka porownac xD dwie calkowicie inne postacie... jedna niesmiala dziewczynka szukajaca ciepla i milosci a druga kokietka ktora patrzy na kase i szukajaca dobrobytu xD tekst ze zrozumieniem to samo... dwoch zadan nie zrobilem tylko wiec powinienem minimum 10pkt miec z pierwszej czesci... Uff dobrze ze juz po tym polskim teraz tylko gegra ustny polski i ruski pisemny i ustny :p 18stego maja baluje xD

pasiak_forever 55

pasiak_forever

Użytkownik
ja drugi temat bo akurat wczoraj Pana Tadeusza w TV ogladalem hehehe :p porownanie Zosi i Telimeny to byla bajka xD nie mozna bylo latwiejszych postaci z Tadka porownac xD dwie calkowicie inne postacie... jedna niesmiala dziewczynka szukajaca ciepla i milosci a druga kokietka ktora patrzy na kase i szukajaca dobrobytu xD tekst ze zrozumieniem to samo... dwoch zadan nie zrobilem tylko wiec powinienem minimum 10pkt miec z pierwszej czesci... Uff dobrze ze juz po tym polskim teraz tylko gegra ustny polski i ruski pisemny i ustny :p 18stego maja baluje xD
widze kolega tak samo jak ja, 18 i koniec, no ja wszystko na podstawie ????

S 0

spike90

Użytkownik
Dokładnie, dobrze ze z rok temu obejrzałem Tadka na DVD z zainteresowaniem, bo z ogarnięciem tego chłopa to ciężko bylo xd

jako47 130

jako47

Użytkownik
kurcze wnerwilem sie czy to jest opinia czy informacja troszke zagmatwane ale wole zyc w niewiedzy ???? hhe mam nadzieje ze bedzie dobrze

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Ja też wybrałem Chłopów ???? Nazwali mnie samobójcą w klasie, bo okazało się, że jako jedyny wybrałem ten temat ???? Nie było źle, bałem się, że będzie gorzej. Jestem pozytywnie nastawiony na over 65% ????

magiki 42

magiki

Użytkownik
jak w ogóle macie kolejne testy? Ja jutro mam anglika pisemnego, w piątek gegra pisemna a 18 (polak ustny) 29 ( anglik ustny)... widzę ,że macie trochę inaczej ????

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
&quot;O kurde&quot; moja pierwsza myśl jak zobaczyłem ten fragment Chłopów. &quot;Kim w ogóle ci kolesie są&quot; - myśl druga.
Przewróciłem stronę i patrzę porównanie Zosi i Telimeny. No to jazda. 3,5 strony wyszło, mogłem wiecej, ale mi sie już nie chciało.
Reszta w miarę ok.
Akarin jutro jest tylko angielski czy niemiecki też ???? ?
Mnie czeka to za rok, a ani Chłopów, ani Tadka jeszcze nie miałem w 3. klasie się to robi, tak ?

akarin 0

akarin

Forum VIP
Ja mam na cały maj rozłożone. 5 ang, 8 gerga, 13 mat. 22 ang, 25 pol Wszystko poza ustnym polskim rozrzeszone, wiec łatwe rzeczy sie dzisiaj skończyły ;p

Qozi, jutro angol.

Niemca nie zdaje jednak. Musiałbym sie coś tam przygotowac, a by mi sie nie chciało. Wystarczy, że i tak znam oba jezyki bardzo dobrze ;]

lalo 36

lalo

Forum VIP
dobra rada dla tegorocznych maturzystów- nie czytajcie proponowanego wypracowania, które znajdzie się w raz z wynikami tekstu czytania ze zrozumieniem bo się załamiecie ;)
nie ma on praktycznie nic wspólnego z prawidłowym kluczem odpowiedzi od OKE, a niepotrzebny stres chyba Wam nie jest potrzebny ;)
Dlaczego ? Skąd wiesz że to wypracowanie nie będzie miało nic wspólnego z kluczem ?;&gt; Jak będzie na tronie OKE to chyba będzie poprawny klucz odpowiedzi nie ?;&gt;
Rozumiem że tutaj ( http://matura.nauka.pl/index.php/id=index/dept=40/cath=83/news=2161/view=0 ) nie będzie to jakoś super dobrze zrobione ale na oficjalnej stronie ( tylko nie wiadomo kiedy to będzie :kwasny4565: ) wszystko powinno być według klucza :]
heh chyba tylko um nie w szkole maturka sie rozpoczela o9.20 masa
jak zawsze cku ????
U mnie się zaczęła o 9.10 :]
Reszta w miarę ok.
Hehehe :p Szkoda że u mnie z anglem nie jest tak dobrze ... :]

matex 0

matex

Użytkownik
ja jutro anglik, sroda wos rozszerzony, czwartek ustny anglik, 12 maja ustny polak i koniec :]

xavy 386

xavy

Użytkownik
Tekst dosyć ciekawy i pytania też niezbyt trudne były: przy żadnym się dłużej nie zastanawiałem
A jak zajrzałem do arkusza i zobaczyłem,że są 2lektury,których akurat nie czytałem to mnie szlag trafił niemalże....ale dobrze,że nie trzeba było się odnosić do całości lektur tylko do fragmentów: fragment z Chłopów był banalnie prosty dla mnie do napisania

edyyy 0

edyyy

Użytkownik
a ja się zdenerwowałem na tej maturze... noo kurr wszystkie lektury powtórzyłem ale akurat tadka i chłopów tak ledwo liznąłem bo mi się nie chciało.. i weźźź tu się nie denerwuj..
ale zdać powinno się jako tako xD

lalo 36

lalo

Forum VIP
Xavy a kto to pisał o Panu Tadku ? ???? Haha :p Napisał ale nie poczytał ^^
Ja jutro angiel, poniedziałek biola wtorek angiel ustny a 21 pol ustny :]

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom