>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Matura 2010

Status
Zamknięty.
novo 203

novo

Użytkownik
w 1 to były:
- wyrażenia wykrzyknikowe
- wielokropki
- dynamizacja poprzez zastosowanie licznych czasowników

w 14 C na bank, a w Ludziach bezdomnych był tylko jeden fragment

luniu 20

luniu

Użytkownik
Witam. Dzisiaj też pisałem tą próbną maturę. Wg. mnie nie była trudna a mi jako miłośnikowi sportu tekst o igrzyskach, bardzo się podobał. Sprawdzałem odpowiedzi z linka wcześniej zamieszczonego i nie narzekam nie jest źle. Wg klucza powinienem mieć coś ok 14-16 pkt z pierwszej cześci. Jak dla mnie to dobry wynik. A jak u Was ? Udało Wam się trafić w klucz odpowiedzi? W poniedziałek niemiecki, a we wtorek WOS. Powodzenia. Pozdrawiam.

radek03 90

radek03

Forum VIP
K%#@^a zgrywasz takiego orła ął ęł a sam nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Napisałem o jakiś tok myślenia w czytaniu ze zrozumieniem a nie w całej maturze.
Ha, zgrywam orła, dobre. W swojej wypowiedzi użyłem uogólnienia. Czy według ciebie aby zdać maturę trzeba być orłem? Jak dla mnie to nie, trochę pomyśleć i matura zdana. A już konkretniej to nie ma określonego toku myślenia, trzeba rozumnieć czytany tekst, jak źle ci to idzie to musisz ćwiczyć, innej filozofii nie ma. I trochę wyluzuj bo w twojej wypowiedzi czuć negatywne emocje.

edyyy 0

edyyy

Użytkownik
też dzisiaj pisałem i nie wydawała się trudna. no ale zobaczymy jak sprawdzą :p
jeszcze taki przypał zrobiłem. piszemy sobie i nagle sms od kumpla przychodzi. wyciągam tel z kielni i odpisałem. jako że oczekiwałem następnego esa to położyłem na kolanie fonik, ale nic nie dochodziło i zapomniałem całkowicie o nim. i po pewnym czasie ruszyłem się i on mi spadł... pół sali w śmiech, komisja na mnie, ja szybko podnoszę i chowam go. udaje że nic się nie stało i głowa w kartke. na szczęście nic mi nie zrobili, nawet słowem się nie odezwali hehe :p

snajper 322

snajper

Forum VIP
Hehe edyyy komisja ma Cie na probnej w d.... ???? kawka gazeta plotki itd
U nas to wychodzili z sali a smsy mogles spokojnie pisac :p

matex 0

matex

Użytkownik
i jak tam ludziska angielski ? wg. mnie prosty (mowa o poziomie podstawowym ;)) jak ktoś bedzie miał odpowiedzi, proszę o link ????

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Poziom rozszerzony także mi przypasował. Co prawda bardzo śmieszne teksty. Wyszczegónie tutaj txt o wikarym ???? na pczątku nie wiedziałem o co bega ????

roxxo 0

roxxo

Użytkownik
Podstawa banalna, 90+% to pewniak i jutro zapisuje sie na rozszerzenie. Teraz pytanie do tych ktorzy pisza rozszerzenie to w porownaniu z podst jak to sie ma? Czy duza roznica cy nie tak duza itd ?

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Jest różnica. Jak widziałem po ludziach, którzy pisali podstawe to dla większości trudna była. Kiedy opowiedziałem o rzoszerzeniu to mi mówili, że nic by nienapisali. Jak dla mnie rozszerzenie było w miare łatwe, ale nie chce zapeszać i nie chce zbyt dużej pewności siebie złapac, bo się potem na głównej maturze przejade. ;)

roxxo 0

roxxo

Użytkownik
Ja sie wlasnie jeszcze zastanawiam nad rozszerzeniem ;) ale jak podstawe napisalemw czesniej na 94% tera tez licsze na 90% to mysle ze mialbym z 40+% ;)

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Rozprawka nt. wilokulturowego życia. CO by było gdyby rasy, różne narodowści się zmieszały. Dobre i złe strony.
Opowiadania nt. The unwelcome visitor, na końcu oczywiście musi być, że jednak było to miłe spotkanie z ta osobą.
Opis o miejscu w Polsce ktore jest mile odwiedzane przez turystów z zagrnicy. Miejsce to musii być coś, że zdrowe i ładne krajobrzy czy jakoś tak :p

S 0

szponti

Użytkownik
No matura na poziomie dwujęzycznym z angielskiego była nawet całkiem całkiem łatwa ???? , listingi trudne ale to raczej z błędu technicznego gdyż nie było czasu na czytanie poleceń ani pytań.

luniu 20

luniu

Użytkownik
Ja pisałem podstawę j. niemieckiego_Ogólnie nie było źle trochę sknociłem to 2 słuchanie gdzie Steffen czytał ;p. Jak ktoś ma klucz to niech zapoda linka. Pozdrawiam.

jack4show 30

jack4show

Użytkownik
i jak tam ludziska angielski ? wg. mnie prosty (mowa o poziomie podstawowym ;)) jak ktoś bedzie miał odpowiedzi, proszę o link ????
Ja też poprosze jak ktoś będzie miał odp. Nie było takie złe, jutro matma podstawowa =/ ;p

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Luniu ja też dzsiaij podstawa niemiec , a jutro matma podst, czuje że tak kolorowo to jutro nie będize napewno ;)
Ale dzisiaj niemiecki nie był chyba taki trudny, troche o tych misiach pomieszałem pewnie , ale powinno byc dobrze ;)

Także czekam na jakiś link z odp.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom