>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Matura 2010

Status
Zamknięty.
2211kiler 2

2211kiler

Użytkownik
Według mnie jak nie ma konieczności to na zaoczne nigdy bym nie poszedł, wiadomo jakbyś musiał sam się utrzymać itd to jest konieczność takiego trybu nauki. I nie dlatego co ktoś tam napisał ,że pracodawcy inaczej popatrzą na CV, to jest bez różnicy czy masz inżyniera po zaocznych czy dziennych, różnica jest czy masz inżyenira z Polibudy, czy z jakiejś badziewnej uczelni prywatnej takie moje zdanie:p No może ja nie mam problemu z tym kierunkiem i wszystk ogladko m iprzychodzi bo mam umysł ścisły, ale takiej laby to ja nie miałem nawet w liceum że imprezy co chwile itd:p
Aha a co do AWF-u z tego co slyszałem tylko Trystyka jest możliwa, a reszta kierunków to jest ciężka praca, Fizjo non stop w książkach, a W-F non stop na sali basenie itd. Z tych ludzi co znam z AWF-u nikt nie ma na nic czasu:p

U 0

untraceable

Użytkownik
heh apropos matury ,ja tez w tym roku zdaje,i dobrym pytaniem jest mysle:poker badz tez matura? i wykształcenie wysokie,bo warto sobie zadac pytanei co chce sie robic w przyszłosci i z czego zyc,jedno z drugim nie ma kompletnie sensu i powiazania,bo nie warto jest zastanowic sei ze skoro chce sie grac w pokera i z tego zyc po prostu nie oplaca sie uczyc i zdobywac wyksztalcenie, cały czas jest mowa o profesjonalny podejsciu do pokera i skoro chce sie byc dobrym trzeba duzo mega grac a nie ma co ukrywac ze szkoła w tym przeszkadza,takze to jest pytanie warte komentarzy mysle smiało

sawas 27

sawas

Użytkownik
Ja myślę, że wykształcenie jest niezbędne choćby w kontaktach międzyludzkich. Jego brak znacznie utrudnia porozumiewanie się, a Twoje wypowiedzi są tego doskonałym przykładem.
Pozdrawiam.

matejo 9

matejo

Użytkownik
Ponawiam temat w związku z jutrzejszą próbną Matura z języka Polskiego... moze Ci co juz zdali napisza jak sie przygotowywali... i udziela kilka wskazowek... ????

matex 0

matex

Użytkownik
no ja też jutro piszę.... a moje przygotowania wyglądają tak, że siedzę na necie i słucham muzyki ???? :p

L 72

loozer21

Użytkownik
no ja tez jutro pisze ale nic sie nieprzygotowuje zabardzo i mysle tak ze jesli napisze ja tak na 30-40%(aby zdac;p) to i mysle ze tą prawdziwą tez powinienem zdac bo do tej prawdziwej sie bede uczył a i ponoć własnie próbna jest trudniejsza od prawdziwej ale pewnie nie zawsze zobaczymy jak bedzie w tym przypadku . A tak pozatym to jaki język zdajecie i 3 przedmiot??

matex 0

matex

Użytkownik
w tamtym roku podobno własnie z rozszerzonym wosem było na odwrót ???? próbna była bardzo łatwa i kazdy myslał ze ma wos w małym palcu , a w maju dali o wiele trudniejszą i wielu się przejechało :eek:

ja zdaję polski podstawowy, angielski podstawowy i wos rozszerzony (miałem jeszcze wziąc historię rozszerzoną ale zrezygnowałem)

L 72

loozer21

Użytkownik
ja znowu zdaje polski i angielski podstawowy no i matme podstawową po co sie wysilac;p dwoch ostatnich przedmiotów najmniej sie boje najgorzej własnie z polskim bo nic lektur nie czaje;/

snajper 322

snajper

Forum VIP
w tamtym roku podobno własnie z rozszerzonym wosem było na odwrót ???? próbna była bardzo łatwa i kazdy myslał ze ma wos w małym palcu , a w maju dali o wiele trudniejszą i wielu się przejechało :eek:

ja zdaję polski podstawowy, angielski podstawowy i wos rozszerzony (miałem jeszcze wziąc historię rozszerzoną ale zrezygnowałem)
Potwierdzam, duza niespodzianka w maju byla z WOSem ale dalo sie rade ????

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Potwierdzam, duza niespodzianka w maju byla z WOSem ale dalo sie rade ????
Bo zapewne zastosowałeś metodę którą mi polecałeś ;)

Ja tam przejrzałem z grubsza tylko zeszyty z poprzednich lat z polskiego i to by było na tyle nauki na próbną maturę którą się nie przejmuje aż tak chociaż mam zamiar ją zdac oczywiscie.
Moje kolejne przedmioty to :
-Niemiecki podstawa
-Matma podstawa

Wszystkim powodzenia życze jutro i w poniedziałek i wtorek ;)
Ale to tylko sprawdzian naszej wiedzy i dopiero w maju będziemy sie przejmowac a jutro na luzie . Pozdrawiam maturzyści 2009 ????

ucubucu 9

ucubucu

Użytkownik
Siemano, macie jakiś sposób na czytanie ze zrozumieniem? Jaki tok myślenia obrać aby tych pktow było więcej? Na tej pierwszej próbnej miałem tylko 8pkt a wydawalo mi sie ze bedzie conajmniej 15, poświęciłem temu sporo czasu tekst był niby strasznie prosty odpowiadałem tak jak wydawało mi się należycie jednak nie wiem jak odpowiadać aby trafiać w samo sedno.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Nie ma co się przejmować maturą, bo tak na prawdę trudna to ona nie jest. No jak ktoś ma problemy ze zdaniem podstawy polskiego i angielskiego to znaczy ze z jego intelignecją jest coś nie tak, bo nie ma co ale ogólnie to są tam same banały. Polak czytanie ze zrozumieniem, czyli na inteligencje, potem pisanie tekstu też nie wymaga jakieś superwiedzy, trochę pomyśleć i tyle. Angieliski tak samo, chyba każdy potrafi napisać krótki list i notatkę, a zadania abcd to nawet można postrzelać, choć też nie jest trudne. Trudno jest nie zdobyć 30% z obu przedmiotów, trzeba na prawdę się postarać. A dodatkowy przedmiot to wybiera się to na czym się znasz, więc też powinno być łatwo. Ja wybieram matme, na próbną podstawe, może zmienie na rozszerzoną. W ogóle się nie uczyłem i jestem pewny na 99,9% ze zdam spokojnie, a jak do majowej się poduczę to już w ogóle powinno być lightowo, pewnie tak będzie w przypadku więszkości z nas, więc bez nerwów.

Siemano, macie jakiś sposób na czytanie ze zrozumieniem? Jaki tok myślenia obrać aby tych pktow było więcej? Na tej pierwszej próbnej miałem tylko 8pkt a wydawalo mi sie ze bedzie conajmniej 15, poświęciłem temu sporo czasu tekst był niby strasznie prosty odpowiadałem tak jak wydawało mi się należycie jednak nie wiem jak odpowiadać aby trafiać w samo sedno.
No jak miałeś problemy z pierwszą próbną to chłopie bierz się do roboty, bo ta matura była na poziomie gizmazjum, a jak dadzą coś trudniejszego to możesz mieć problemy, a głupio byłoby nie zdać i mieć rok ze studiami w plecy.

midel 189

midel

Użytkownik
no ja tez jutro pisze ale nic sie nieprzygotowuje zabardzo i mysle tak ze jesli napisze ja tak na 30-40%(aby zdac;p) to i mysle ze tą prawdziwą tez powinienem zdac bo do tej prawdziwej sie bede uczył a i ponoć własnie próbna jest trudniejsza od prawdziwej ale pewnie nie zawsze zobaczymy jak bedzie w tym przypadku . A tak pozatym to jaki język zdajecie i 3 przedmiot??
Jak będziesz pisał jak tutaj - bez przecinków to wielkich szans ci nie daję :jezora:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom