>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Matura 2010

Status
Zamknięty.
dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
Rozszerzona matematyka to dzisiaj był jakiś żart. Połowa zadań nadawała się na podstawe, druga to średnio trudne rozszerzenie. Zrobiłem wszystkie oprócz ostrosłupa w którym obliczyłem pole podstawy a nie miałem juz miejsca na pola ścian bo troche sobie kartke zamazałem. Wysokość ścian obliczało się z uzyciem 2 razy twierdzenia pitagorasa i promienia okręgu.

Jakie mieliście odpowiedzi?
W pierwszym zadaniu liczba była 2? W ciągu x=2? Prosta przechodzaca przez początek ukladu współrzędnych y=1/6x? Obwód trapezu 48? Różnica ciagu arytmetycznego 0 lub 1/2*a1? W zadaniu z kombinatoryki x=10?

sorry ze nie pokolei ale nie pamietam numerów zadan.
zgadzam się
maura nie była trudna, ale jakie ja błedy porobiłem to masakra...
np. w kombinatoryce nie dałem tej 10, bo nie przeisałem z treści, z wykresu źle odczytałem, w obliczeniach pola powierzchni ostrosłupa dałem pole powierzchni podstawy 2-razy większe....

jest zły, bo było dosyć proste i mogłem lepiej napisać....

tomek5 0

tomek5

Użytkownik
Ja dzisiaj pisalem rozszerzona biologie i fizyke na podstawie.
pislał ktos rozszerzona chemie? W mojej szkole piszemy dopiero jutro i bede wdzieczny za informacje co bylo

lalo 36

lalo

Forum VIP
Coś kręcisz :] Przecież można było pisać tylko jeden przedmiot i nawet jak ktoś wybrał dodatkowy jako 4 to go nie pisał ... A w ogóle w sobotę maturę i to na dodatek dzień po normalnej maturze ? Sorry ale Ci nie wierze:]

tomek5 0

tomek5

Użytkownik
pisalem z polaka w srode, angol w czwartek, dzisiaj biologia i fizyka a jutro mam chemie

moze to zalezy od szkoly, u mnie w budzie pisales to co zdajesz na maturze a 3 matury w jeden dzien to jest troche za duzo wiec nam przeniesli na sobote

mathieudepologne 0

mathieudepologne

Użytkownik
polski rozszerzony, angielski rozszerzony, geografia podstawowa
a w maju jeszcze francuski podstawowy

Zastanawiam się nad tym polskim i angielskim czy nie zmienić na podstawowy - nie poszły mi najlepiej ;|

sawas 27

sawas

Użytkownik
Polski ciągnij rozszerzony, aż tak dużej różnicy w stosunku do podstawowego nie ma, a pewnie masz dobry przelicznik na studia ;)

mathieudepologne 0

mathieudepologne

Użytkownik
Polski ciągnij rozszerzony, aż tak dużej różnicy w stosunku do podstawowego nie ma, a pewnie masz dobry przelicznik na studia ;)
Dokładnie ;] Ze względu na studia chcę go zdawać rozszerzony.
A jak francuski zdaję jako obowiązkowy to angielski jako dodatkowy, więc mam ten konfort że w razie jak nie zdam to nie oblewam matury :p

Z 0

zuber

Użytkownik
Polski to zależy czy czytał lektury, czy ogólnie dobrze piszę. Jeśli nie czytał to lepiej rozszerzony pisać. Ja zdaje gegre podstawe i histe rozszerzoną. Polski i Ang podstawa. Nie ma co się wysilać, jak i tak prawdopodobnie będę grać w ręczną na kontrakcie:-D to pójdę do prywatnej szkoły;-p a wy gdzie chcecie iść?
p.s z próbnej mam około 65%

mathieudepologne 0

mathieudepologne

Użytkownik
UAM - Skandynawistyka
UJ - Filologia Szwedzka

To mi się marzy :p

A jak się nie uda to:
Uniwersytet Opolski - język biznesu albo europeistyka

jescze myślałem nad Językami stosowanymi na Uniwersytecie Śląskim

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
A ja cisnę na stosunki międzynarodowe na UAM albo AE (też w Poznaniu). I złożę dokumenty jeszcze na UW też na stosunki, ale trochę za daleko to dla mnie..
Stosunki Miedzynarodowe na UAM to glownie historia itp, na AE masz Miedzynarodowe Stosunki Gospodarcze i tam masz głownie mikroekonomie, matematyke i podstawy prawa więc to jest duża róznica. Poza tym już od stycznia nie AE tylko Uniwersytet Ekonomiczny :p

radek03 90

radek03

Forum VIP
Właśnie mam pytanie z racji tego ze wybieram się na politechnike (wrocławską) i jak tam jest z rekrutacją czy niezbędne jest zdawanie matury rozszerzonej, czy można podstawe dobrze zdać? Bo teraz na próbnej zdawałem podstawe i była bardzo prosta i teraz się zastanawiam czy na luzaka zadać podstawe czy też być bardziej ambitnymi zdawać rozszerzoną. Tak więc jak ktoś się orientuje, to jaki jest próg rekrutacyjny aby się dostać?

K 0

kacper323

Użytkownik
Witam wszystkich. jak wiekszosc z was ja rowniez pisalem mature z matmy ale musze powiedziec ze ta rozszerzona nie poszla mi za ciekawie z tego co sobie wstepnie wyliczylem to bede mial wynik w granicach 70% a spodziewalem sie zdecydowanie lepszego...

sawas 27

sawas

Użytkownik
Stosunki Miedzynarodowe na UAM to glownie historia itp, na AE masz Miedzynarodowe Stosunki Gospodarcze i tam masz głownie mikroekonomie, matematyke i podstawy prawa więc to jest duża róznica. Poza tym już od stycznia nie AE tylko Uniwersytet Ekonomiczny :p
Tak, wiem, że gospodarcze są, dlatego mniej mi pasują, więc skończy się pewnie na UAM-ie ???? Ale i tam są podstawy prawa i gospodarka światowa, pewnie, że okrojone, ale nie o to mi chodzi najbardziej ;)
A masz jakiś kontakt ze studentami stosunków na tej albo na drugiej uczelni?

edyyy 0

edyyy

Użytkownik
a macie jakieś ciekawe tematy na prezentacje z polaka? zaczeliście w ogóle robić tą prezentacje? bo mi się na razie nie chce i ciągle ją odkładam... ale do czasu hehe
ktoś pytał o polibudę we wrocku. nie trzeba zdawać roz matmy. przy rekrytacji roz matma /w ogole wszystko na roz fiz-chem-bio/ liczone są w przeliczniku 2.5 a na podstawie to bodajże 1. na jaki kierunek chcesz tam iść? tez się zastanawiałem żeby tam iść, ale fizyka mi tam bardzo bardzo nie pasuje bo mam braki już od gim i ciągle jade aby tylko zdać więc zrezygnowałem z wyboru tej szkoły..;p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom