Najważniejsze to jakby ktoś podał kto w jakich składach gra bo z tego co widzę to można się nieźle naciąć patrząc na to w jakich składach przyjeżdża np. Francja "Tillie, Bultor, Jouffroy, Henry, Diez, Basic, Carle, Faure and Corre – will travel to Nagoya, where the French team will start the defence of their title with matches against Poland on June 7, against China on June 9, against Slovenia on June 10 and against Japan on June 11. "A to nasi nie grają czasem w Nagoji?
No taaaak, ale nie mów, że nie wolałbyś starej dobrej Ligi Światowej gdzie już od pierwszej kolejki widziałem Musera, Michajłowa, Miljkovica, Visotto, Feia, Winiarskiego i całą zgraje kapitalnych zawodników którzy walczyli za swoją flage jak za życie, nie wiem czyja to wina, może rozprzestrzeniającego się lewactwa, że tak to wyglada, że teraz już nikt swojej flagi nie szanuje w takim stopniu jak kiedyś... i niech mi ktoś powie GDZIE JEST KUR>>>A LEON? czlowiek dostaje bajońskie jak na siatkarzy pensje, grał w tym sezonie ultra krótko i jeszcze sobie robi wakacje jak możnaby było pomóc reprezentacji porozwalać w pierwszej kolejce swoich przeciwników...no naprawdę niby sportu do polityki mieszać się nie powinno itp. itd. ale coraz bardziej przypomina mi to odwrotnosc sytuacji sprzed powiedzmy 15 lat bo wtedy kadra liczyła się dużo bardziej niż rozgrywki klubowe, a jak Świderski został najlepszym graczem Ligi Włoskiej w którymś tam sezonów to tylko to nadmieniono a on sam był od pierwszej kolejki zwarty i gotowy z całą zgrają naszych gwiazd...co się z tym stało? coraz więcej polityki w sporcie, coraz więcej lewactwa którego kiedyś bylo jak na lekarstwo, coraz więcej pytań na konferencjach prasowych o kraj, o polityke o podejście do wojny..co to ku...ra jest. Jak patrze na te konferencje tenisistek to rzygać się chce naprawdę na tegorocznym Roland Garros....ale cóż takie czasyNie każdy traktuje jak przedtreningowke, bo niektórym reprezentacjom Liga Narodów da awans na IO
Nie wprowadzam ludzi w błąd tylko, na stronie Ci siatkarze byli "podkreśleni", że jadą na pierwszy turniej więc nie wyssałem sobie tego z palca. Widocznie strona była mało wiarygodna. Jeżeli ktoś obstawił to przepraszam - nie z mojej winy sam się naciąłem.Swoją drogą Zibi nie wprowadzaj ludzi w błąd, bo ja w pierwszej szóstce Serbii nie widze ani Atana ani Ivovica,
Typu nie neguję bo sam jeszcze zastanawiam się czy postawić Włochów ale nie można mówić, że Argentyna nie ma klasowego atakującego bo takim właśnie jest B. Lima.Argentyna ma swojego De Cecco, ale dalej? brak Conte, brak kogokolwiek tak naprawdę kto będzie tutaj jakoś groźnym rywalem dla najlepszych druzyn, na wyróżnienie na pewno zasługuje Vicentin i środkowy Loser ale dalej od laaat już brak klasowego atakującego może się odbić czkawką Argentynie
Atan wypadł ze składu na VNL przedwczoraj bodajże. Miał jechać na pierwszy tydzieńNie wprowadzam ludzi w błąd tylko, na stronie Ci siatkarze byli "podkreśleni", że jadą na pierwszy turniej więc nie wyssałem sobie tego z palca. Widocznie strona była mało wiarygodna. Jeżeli ktoś obstawił to przepraszam - nie z mojej winy sam się naciąłem.
Lima to jest atakujący na światowym poziomie? a gdzie on gra? co on do tej pory zaprezentował? gdzie mu do Romano który już jest Mistrzem Świata i to chyba we wszystkich kategoriach wiekowych a w tych najwyższych rok temu świecił najjaśniej ze wszystkich gwiazd włoskiej siatkówki. Okej De Cecco, ale raz że to już zawodnik który ma lata i ma swoje słabsze mecze, których w lube w tym sezonie było mnóstwo, ale dalej jest kapitalnym rozgrywającym okej...ale nazywanie Losera jakąś wielką przewagą nad Sanguinettim, który również był wiodącą postacią w ekipie Modeny w tym roku to jest kompletny bezsens i czysta herezja, czy Ty ogladałeś jakikolwiek mecz Modeny w tym roku? jakich ta Argentyna ma środkowych jeśli nawet nie przyjechał Sole, żeby nazywać tą pozycje jakąkolwiek przewagą po stronie Argenyny?.Nikt nie mówi, że Wlosi wygrają na pewno bo Argentyna to nie ogórki ale 2.13 było realną pomyłką bo Bottolo to podstawowy przyjmujący Lube a Rinaldi to gość który był wiodącą postacią Modeny, która za jego sprawą prowadziła już w serii 2:0 z Piacenzą a Ty porównujesz do nich przyjmujących z gdańska i żałosnych Fryderyków, którzy w rozgrywkach klubowych kogo mocniejszego by napotkali to dostawali srogie lanie. Sorry, ale Argentyna musi jak zawsze liczyć na geniusz rozgrywającego bo jak tam klasowych skrzydeł nie było tak nie ma, a mówiąc klasowe skrzydła mam z reguły na myśli gre w czołowych drużynach europejskich a nie odpadach typu Gdańsk, który został zmasakrowany przez pierwszą lepszą drużynę w PO w naszej lidze i było widać czym jest ta drużyna, to samo Danani? może był jakimś tam pewnym punktem swojej druzyny, ale raz że libero to nie jest pozycja wiodąca a dwa że jednak libero Zawiercia które również pozbierało baty od wszystkich lepszych drużyn w tym roku i tak naprawdę to wiele nie ugrało, a kompromitujący dwumecz z Berlinem zapamiętam na długo bo jednak Polska vs Niemiecka siatkówka to powinien być wynik troche inny...ale nie pastwiąc się już nad Zawierciem od którego i tak Danani odchodzi (a raczej się go pozbywają bo szkoda tracić miejsca dla zagranicznego zawodnika na pozycji libero, który umówmy się herosem nie był i ni ebędzie).Nie wprowadzam ludzi w błąd tylko, na stronie Ci siatkarze byli "podkreśleni", że jadą na pierwszy turniej więc nie wyssałem sobie tego z palca. Widocznie strona była mało wiarygodna. Jeżeli ktoś obstawił to przepraszam - nie z mojej winy sam się naciąłem.
Typu nie neguję bo sam jeszcze zastanawiam się czy postawić Włochów ale nie można mówić, że Argentyna nie ma klasowego atakującego bo takim właśnie jest B. Lima.
Ma bardzo dobrych środkowych w postaci Losera, Zerba i Ramosa. Do tego można śmiało wpisać jednego z lepszych na swojej pozycji libero Danani. Przyjęcie również nie jest słabe, jest Martinez, który miał bardzo udany sezon w Gdańsku, Vicentin również bardzo udany sezon w Fredrichschafen.
Włosi oczywiście bardzo zdolna młodzież jednak rozegranie bez Giannelliego i Sbertoliego wygląda dużo gorzej niż w Argentynie. Dodatkowo brak klasowych środkowych i Argentyna będzie mieć ogromną przewagę na tej pozycji - resumując ten mecz może pójść w każdą stronę.
Dodatkowo jeśli chodzi o Słowenię - T. Stern również wypadł przez kontuzję i Słowenia nie ma atakującego - mają za to 6 przyjmujących.
Odpowiem raz i nie mam zamiaru więcej się odnosić bo każdy ma swoje racje ale pytając gdzie on gra sam sobie już raczej odpowiedziałeś na co patrzysz - w takim razie B. Kurek nie jest atakującym na światowym poziomie bo gra w Japonii... No i ok niech tak będzie. Na ten moment tak porównuję Lime do Romano nie rób już z Romano atakującego najlepszego na świecie bo takim nie jest a jak się czyta ile to nie wygrał to tak wygląda, że jest.Lima to jest atakujący na światowym poziomie? a gdzie on gra? co on do tej pory zaprezentował? gdzie mu do Romano który już jest Mistrzem Świata i to chyba we wszystkich kategoriach wiekowych a w tych najwyższych rok temu świecił najjaśniej ze wszystkich gwiazd włoskiej siatkówki. Okej De Cecco, ale raz że to już zawodnik który ma lata i ma swoje słabsze mecze, których w lube w tym sezonie było mnóstwo, ale dalej jest kapitalnym rozgrywającym okej...ale nazywanie Losera jakąś wielką przewagą nad Sanguinettim, który również był wiodącą postacią w ekipie Modeny w tym roku to jest kompletny bezsens i czysta herezja, czy Ty ogladałeś jakikolwiek mecz Modeny w tym roku? jakich ta Argentyna ma środkowych jeśli nawet nie przyjechał Sole, żeby nazywać tą pozycje jakąkolwiek przewagą po stronie Argenyny?.Nikt nie mówi, że Wlosi wygrają na pewno bo Argentyna to nie ogórki ale 2.13 było realną pomyłką bo Bottolo to podstawowy przyjmujący Lube a Rinaldi to gość który był wiodącą postacią Modeny, która za jego sprawą prowadziła już w serii 2:0 z Piacenzą a Ty porównujesz do nich przyjmujących z gdańska i żałosnych Fryderyków, którzy w rozgrywkach klubowych kogo mocniejszego by napotkali to dostawali srogie lanie. Sorry, ale Argentyna musi jak zawsze liczyć na geniusz rozgrywającego bo jak tam klasowych skrzydeł nie było tak nie ma, a mówiąc klasowe skrzydła mam z reguły na myśli gre w czołowych drużynach europejskich a nie odpadach typu Gdańsk, który został zmasakrowany przez pierwszą lepszą drużynę w PO w naszej lidze i było widać czym jest ta drużyna, to samo Danani? może był jakimś tam pewnym punktem swojej druzyny, ale raz że libero to nie jest pozycja wiodąca a dwa że jednak libero Zawiercia które również pozbierało baty od wszystkich lepszych drużyn w tym roku i tak naprawdę to wiele nie ugrało, a kompromitujący dwumecz z Berlinem zapamiętam na długo bo jednak Polska vs Niemiecka siatkówka to powinien być wynik troche inny...ale nie pastwiąc się już nad Zawierciem od którego i tak Danani odchodzi (a raczej się go pozbywają bo szkoda tracić miejsca dla zagranicznego zawodnika na pozycji libero, który umówmy się herosem nie był i ni ebędzie).
Cóż moim zdaniem Włosi wyglądają mega mocno, mają świetnego trenera który jest obyty na salonach możnaby powiedzieć włoskiej siatkówki i licze po prostu, że szala zwycięstwa przechyli się na korzyść Włochów, nikt nie mówi że Argentyna to ogórki, ale w starciu z taką ekipą Włoch dla mnie bledną w oczach i tyle
Ale Ty pisałeś o ogólnej przewadze środkowych Argentyny, która miałaby przechylac jakieś szanse na korzyśc Argentyny w tym meczu a nie porównywałes tych dwóch zawodników Modena srała na sezon zasadniczy i dobrze robiła, przebudziła się dopiero w play offach gdzie miała 2:0 z Piacenzą i była już jedną nogą w półfinale Włoskiej ligi. Coś jak Miami Heat, co z tego że w zasadniczym ledwo weszli do PO jak teraz grają o wejście do finałów NBA - podobne dosyć porównanie. a Modena grała piach w lidze i porównujesz ich mecze z Perugią? Perugia miała 10 razy większy budżet a skonczyła wiadomo jak, więc też takie porównywanie meczów ligowych to naprawdę nie jest nic mądrego. Modena ZA SPRAWĄ Rinaldiego grała naprawdę świetne zawody pod koniec sezonu i była jedną nogą w półfinałach A1. a ich wyniki z rundy zasadniczej? kto to w ogóle bierze pod uwage? wszyscy się szykują na Po, Perugia się nie przyszykowała i dostała bencki a Rinaldi ciągnął za uszy słabą w tym sezonie rzeczywiście Modene, ale nie za sprawą tych dwóch graczy tylko za sprawą ociężałego już Ngpaetha któremu średnio chciało się grać w siatkówke i pier...ł tam całą greOdpowiem raz i nie mam zamiaru więcej się odnosić bo każdy ma swoje racje ale pytając gdzie on gra sam sobie już raczej odpowiedziałeś na co patrzysz - w takim razie B. Kurek nie jest atakującym na światowym poziomie bo gra w Japonii... No i ok niech tak będzie. Na ten moment tak porównuję Lime do Romano nie rób już z Romano atakującego najlepszego na świecie bo takim nie jest a jak się czyta ile to nie wygrał to tak wygląda, że jest.
Sanguinetti był wiodącą postacią w Modenie i widać jak Modena grała w tym sezonie - dno i kilo mułu i tak oglądałem ich mecze nie wszystkie oczywiście i jeśli Tobie gra Modeny się podobała no to w takim razie nie śmiejmy się z Zawiercia bo Modena również dostawał bęcki od najlepszych drużyn we Włoszech - bodajże w tym sezonie z Piacenzą, Perugią, Trentino, Lube wygrali 4-5 spotkań a przegrali 13-14 meczów więc porównywanie Gdańsk, Zawiercia, że dostawali bęcki od najlepszych to samo mozna powiedzieć o Modenie. - tylko, że tak nie można oceniać zawodnika.
No i ostatni punkt.
Loser: 151 punktów
13 asów, 41 bloków
Sanguinetti: 101 punktów
6 asów, 19 bloków
To tylko statystyki ale już po nich widać kto jest lepszy - Loser rozegrał o 1 mecz mniej w lidze.
"ale nazywanie Losera jakąś wielką przewagą nad Sanguinettim, który również był wiodącą postacią w ekipie Modeny w tym roku to jest kompletny bezsens i czysta herezja"
Więc tak, dla mnie Loser jest zdecydowanie lepszy
Pozdrawiam
Ale czekaj w 2óch meczach? Chodzi Ci o moje "typy"? Dwa pierwsze mecze to jest Japonia + Polska (które Ty także polecasz) czy chodzi Ci o Serbię + Argentynę?Trzymaj się i dobrych typów życze, bo od tego jest ten temat, zarówno od analiz jak i od typów, moim zdaniem już w pierwszych dwóch meczach popełniasz bład bo Serbowie z tą kadrą wyglądają słabo, a Argentyna nie wygra dopóki im nie wygra meczu De Cecco i tego jestem przekonany. O tym jaki zawodnik jest dobry i jak gdzie co i jak, decyduje to w jakim gra klubie bo to kluby płacą zawodnikom siano i na pewno skautowie nie przeoczają tych Twoich wspaniałych Argentyńczyków, tylko po prostu bez De Cecco są słabi i bezużyteczni, chyba że w Gdzańsku ten knypek z Argentyny porwał Twoje odczucia względem jego umiejętności - sorry ale moich nie, niestety warunki fizycznie zbyt ten sport premiują żeby skrzydłowi Argentyny na wysokim poziomie coś potrafili zagrać, bo umówmy się, że wyskoku Kubańczyków czy nawet Japończyków po prostu nie maja.
No z pierwszym typem i analizą która mimo, ze krótka to trafia wprost w analize do tego meczu, ale w drugim spotkaniu weź też pod uwagę, że Japończycy grają u siebie a tam są klase groźniejsi niż gdy grają na wyjazdach, mają pierwszy turniej u siebie nie na wyjeździe.Włochy - Argentyna 1 2.10
Nie drapać się dziewczyny wyżej. Włosi nawet w tym zestawieniu to klasa wyżej od Argentyny. Zresztą - przecież nie przyjechali kompletnymi rezerwami, są tam naprawdę klasowi zawodnicy. Zdziwię się jak Argentyna to wygra.
Japonia - Iran 2 3.20
Kogoś zdrowo pogrzało z tym kursem. Dwie wyrównane ekipy obecnie. Spodziewam się pieciosetowki a kurs to spore value.
Taa no po tych składach widać ultra mocny skład USA i nie bałbym się nawet handicapu punktowego w ich strone bo Holendrzy w cieniutkim składzie i nie warto ruszać nic w ich strone bo jak zwykle będzie maaasa piłek do Nimira który już pod koniec sezonu Tureckiej ligi oddychał rękawami i na tle graczy Ziraatu wygladał przeciętnie a reszta graczy Holendrów to totalny szrot (No nie liczac Tuinstry, Andringi ale to poziom kompletnych przeciętniaków którzy mają swoje lata, a skład Holendrów na papierze już nie raz wyglądał klase lepiej a i tak zbierali potęzne baty, bo to druzyna która ma niesamowite warunki fizyczne, ale kompletnie gubi się w kwestii obrony i przyjęcia, więc będa pewnie tradycyjnie rozstrzeliwani przez każdą poważną drużynę i już przypomina mi się Kwalifikacje olimpijskie do ostatnich Igrzysk i jakie tam baty zbierali to się za głowe można było łapać) i będzie tutaj rozwałka kompletna bo widać, że USA podchodzi do tego turnieju na poważnie (być może własnie chodzi o kwalifikacje olimpijską, ale nie jestem w 100% pewien, a wiadomo jak Amerykanie podchodzą do Igrzysk, pełna spina i podstawowy skład a Holandia? oni słyną akurat z ugrywania po 15 puntków w secie z lepszymi drużynamiW gwoli uzupełnienia
Holandia
R: Wessel Keemink, Sil Meijs
A: Nimir Abdel-Aziz, Stijn van Tilburg
Ś: Twan Wiltenburg, Fabian Plak, Siebe Korenblek, Luuc van der Ent
P: Robbert Andringa, Gijs Jorna, Maarten van Garderen, Jasper Wijkstra, Bennie Tuinstra
L: Niels Lipke
Kanada
Jay Blankenau
Landon Currie
Danny Demyanenko
Mathias Elser
Pearson Eshenko
Luke Herr
Nicholas Hoag
Brodie Hofer
Justin Lui
Stephen Maar