Mecze niedzielne
Panionios Athens - Ergotelis
2:1
Panionos co prawda ma formę w kratkę, ale z ostatnim zespołem ligi nie powinni mieć większych problemów.
Panionos jest w tabeli na ósmym miejscu i ma problemy na własnym stadionie. W ciągu ostatnich dwóch miesięcy wygrał tam tylko z Kalamarią 2:1, a przegrał aż trzy mecze: z OFI Kreta 1:3, z Arisem 0:3 i z Olympiakosem 0:4. Natomiast w międzyczasie wygrał z AEK-iem na wyjeździe.
Ergotelisu bilans wyjazdowy to jedno zwycięstwo, dwa remisy i 7 porażek. Przegrali pod rząd ostatnie cztery wyjazdowe spotkania. W poprzednich latach na boisku Panionos dwie porażki 0:2.
Xanthi - Larissa AE
1:1
Oba zespoły ostatnio w bardzo dobrej formie. Xanthi w ostatnich 10 spotkaniach 7 zwycięstw, 1 remis i tylko 2 porażki. W tym roku jeszcze nie przegrali, a zresmisowali jedynie z Asterasem tripolis na wyjeżdzie.
Larissa także w dobrej formie w tym roku, ale u siebie: 3 zwycięstwa i 1 remis. Natomiast na wyjeździe: 2 porażki z PAOK i Verią oraz zwycięstwo z Levad 1:0.
W przeszłości Xanthi wygrywało u siebie,a Larissa u siebie.
Przy dzisiejszej formie obu zespołów stawiam jednak na Xanthi.
Możliwy też under - Larissy ostatnie 10 spotkań to undery, w przypadku Xanthi 6 underów i 4 overy.
OFI Crete - Halkidona
0:1
Spotkanie pomiędzy 10 a 12 zespołem. Jednakże w formie tych zespołów jest znaczna różnica. OFi w ostatnich 10 spotkaniach zebrała 15 pkt, natomiast Halkidona jedynie 6 pkt.
OFI od miesiąca nie przegrało - 2x wygrali u siebie i 2x zremisowali na wyjazdach.
Halkidona 2 razy w tym roku przegrała na wyjeździe i raz zremisowała z Iraklisem Saloniki tydzień temu (jednakże Iraklis jest też w słabej formie).
Do tej pory na Krecie we wzajemnych spotkaniach dwa razy wygrywali gospodarze, raz był remis i raz goście.
Mój typ: 1
Iraklis Saloniki - Athens AEK
0:1
Dla mnie no bet. Iraklis bez formy, ale AEK również. A iraklis potrafi sprawić niespodzienkę - w rundzie jesiennej pokonali AEK na ich stadionie. AEK musi sie przebudzić, bo składem przewyższa Iraklis niezmiernie, ale czy nastąpi to już teraz ? (w greckiej lidze typerów połowa obstawia remis w tym meczu, 20% Iraklis a tylko 30% AEK).
Panathinaikos Athens - Levad Levadia
1:0
Z pewnością faworytem są Wszechateńscy
- spotykają się z 13 zespołem ligi. Świetna forma ostatnio - 8 zwycięstw, 1 remis i tylko 1 porażka.
Levad - ostatnie cztery mecze wyjazdowe to porażki - także z o wiele łatwiejszymi przeciwnikami. Biorąc pod uwagę, ża Xanthi i AEK wygrali przewagą trzech bramek potencjalnie możliwe handi. Na wyjeździe Panathinaikos w listopadzie wygrał 4:0.