Veria PAE - Iraklis Saloniki
1:2
13 zespół tabeli podejmuje 11. Veria bardzo dobrze radzi sobie u siebie - na ostatnie pięc meczy 3 zwycięstwa i 2 remisy. Natomiast Iraklis z reguły dość dobrze radzi sobie na wyjeździe - choć ostatnio przechodzi kryzys formy - w ostatnich dwóch miesiącach jedynie zwycięstwo nad będącym także w kryzysie PAOK-iem w derbach Salonik, 3 remisy i aż 6 porażek. W I rundzie rozgrywek padł remis 1:1.
Tak właściwie najpewniejszy wydaje mi się under, choć może postawiłbym też 1x.
Kalamaria - Olympiakos Piraeus
1:0
Słabiutka 15 w lidze Kalamaria podejmuje wicelidera.
Wszystkie dotychczasowe mecze pomiędzy tymi drużynami wygrał Olympiakos i nie spodziewam się, że tym razem będzie inaczej. Typ 1. Co do underu nie jestem pewny - w przeszłości przeważały overy i jesli Kalamaria będzie miała zły dzień Olympiakos może postrzelać, albo tak jak głównie dotychczas padnie rezultat 1:2.
Aris Saloniki - Ergotelis
2:0
5 zespół ligi walczący o udział w Pucharze UEFA podejmuje zdecydowanie najsłabszą ostatnią drużynę. Taki mecz muszą po prostu wygrać, choć dwa tygodnie temu mieli wpadkę - i remis z Kalamarią (tak to jest jak się chce rezultat dociągnąc do końca, po pierwszej wygranej 2-0 połowie).
Do tekj pory na 7 spotkań 4 zwycięstwa Arisu i tylko jedno Ergotelis (na własnym stadionie).
OFI Crete - PAOK Saloniki
jak dla mnie no bet. Słabiutkie ostatnio OFI i będące całkowicie bez formy - z rozmaitymi problemami PAOK. Najbardziej wygląda na under, ale 100% przekonania też nie mam.
2:0 PAOK potwierdził swój kryzys formy
Athens AEK - Panionios Athens
2:3
Derby Aten. Lider podejmuje szóstą drużynę ligi - jednak różnica pomiędzy nimi to aż 17 pkt i faworyt jest jeden AEK.W ostatnich czterech latach AEK wygrywał też te mecze u siebie co nakmniej dwoma bramkami, a w październiku na boisku Panionos trzema.
Panathinaikos Athens - Asteras Tripolis
Tutaj także faworyt jest jeden - Wszechateńscy. Ale gradu bramek bym się nie spodziewał. Astera odbiega jeszcze poziomem od wielkiej trójki ligi greckiej, ale jakiejśc bardzo dziurawej obrony nie ma. Ostatnie ich 10 meczy to 8 underów, zresztą tak samo jak i Panathinaikos. A więc 1 i under.