>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Angielska 2012

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Feekus co myślisz o parze Klindt +1 - Proctor 1
Na pierwszy rzut oka chyba 1 jak się zapatrujesz na tą parę? Jeden minus to to że Duńczyk jedzie z 3 a Proctor 4 i ma łatwy 14 bieg.

unicaja 13,7K

unicaja

Użytkownik
A ja sobie pograłem over 4.5 Miedziaka @1.6 w tobet. Owszem może i rywale przedni, może i Monmore jest dla niego nieznanym torem ale linia jak i kurs zachęcają. Na kolegach z pary nie straci, zatem wystarczy asekuracyjnie 2,2,1 i typ siedzi ????

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Feekus co myślisz o parze Klindt +1 - Proctor 1
Na pierwszy rzut oka chyba 1 jak się zapatrujesz na tą parę? Jeden minus to to że Duńczyk jedzie z 3 a Proctor 4 i ma łatwy 14 bieg.
dla mnie zawsze loteria jest granie zawodników, którzy jadą razem w parze trzykrotnie, bo im nie zależy na tym czy będzie 2 czy 1&#39;. Proctor u siebie na pewno wygląda stabilniej, jednak Klindt jest bardzo nieobliczalny, może jechać doskonałe zawody, a może totalnie położyć mecz Wilkom. Kluczowe tu powinny być właśnie te wspólne biegi.
Czytałem to co pisałeś o Poole w vipach i nie zgodzę się z tym Anderssonem dziś - według mnie nie zapunktuje zbyt wiele, jedynie kosztem Sówki czy Aspgrena, bo Dennis bez szału i zapewne dziś potwierdzi postawę inminus, aczkolwiek też skłaniałbym się ku przyjezdnym.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Miedziak ma tych samych przeciwnikow w biegach co mial w meczu z marca gdzie zdobyl... 3 punkty. W 13 biegu licze mu 0 bo nie sadze zeby objechal Tajskiego, Holdera czy Fredke. 2,2,1 to chyba max na jaki moze liczyc i dla mnie kurs kompletnie nieadekwatny do ryzyka...
Wolves = 44
1. Freddie Lindgren - 3, 3, 2, 2, 2 = 12
2. Pontus Aspgren - 1, 0, 0, 0 = 1
3. Nicolai Klindt - 2, 3, 3, 2, 0 = 10
4. Ty Proctor - 1*, 1, 1, 2 = 5+1
5. Tai Woffinden - 3, 3, 2, 1* = 9+1
6. Lukasz Sowka - 0, 0, 0 = 0
7. Ricky Wells - 2, 1, 2, 1*, 1* = 7+2

Poole = 46
1. Chris Holder - 2, 2, 3, 3, 3 = 13
2. Sam Masters - X, 0, 1, 1 = 2
3. Darcy Ward - 3, 2, 3, 3, 1 = 12
4. Dennis Andersson - 0, 1*, 1, 3 = 5+1
5. Adrian Miedzinski - 2, 1*, 0, 0 = 3+1
6. Ricky Kling - 3, 2, 3, 2, 0 = 10
7. Todd Kurtz - 1, 0, 0 = 1

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
A ja sobie pograłem over 4.5 Miedziaka @1.6 w tobet. Owszem może i rywale przedni, może i Monmore jest dla niego nieznanym torem ale linia jak i kurs zachęcają. Na kolegach z pary nie straci, zatem wystarczy asekuracyjnie 2,2,1 i typ siedzi ????
W SB linia 5,5 i taki sam kurs, Miedziak powinien to ogarnąć.
dla mnie zawsze loteria jest granie zawodników, którzy jadą razem w parze trzykrotnie, bo im nie zależy na tym czy będzie 2 czy 1&#39;. Proctor u siebie na pewno wygląda stabilniej, jednak Klindt jest bardzo nieobliczalny, może jechać doskonałe zawody, a może totalnie położyć mecz Wilkom. Kluczowe tu powinny być właśnie te wspólne biegi.
Czytałem to co pisałeś o Poole w vipach i nie zgodzę się z tym Anderssonem dziś - według mnie nie zapunktuje zbyt wiele, jedynie kosztem Sówki czy Aspgrena, bo Dennis bez szału i zapewne dziś potwierdzi postawę inminus, aczkolwiek też skłaniałbym się ku przyjezdnym.
W sumie racja, ale Tobet tak ma że wystawia w parze H2H zawodników z jednej pary, albo z drużyny, nigdy nie ma fajnej pary pomiędzy rywalami. Także odpuszczam to.
Co do Anderssona, to prawdę mówiąc potrafi tam jeździć, w ubiegłym roku kręcił się w granicach 6 punktów, raz odpalił i wyszarpał 11. Może dzisiaj to powtórzy, chociaż lepiej nie bo jeździ z Wardem, no ale 8 punktów z bonusami może zdobyć.
Miedziak ma tych samych przeciwnikow w biegach co mial w meczu z marca gdzie zdobyl... 3 punkty. W 13 biegu licze mu 0 bo nie sadze zeby objechal Tajskiego, Holdera czy Fredke. 2,2,1 to chyba max na jaki moze liczyc i dla mnie kurs kompletnie nieadekwatny do ryzyka...
Tylko pamiętaj że to był jeden z pierwszych występ Adriana na Wyspach, uczył się toru Wilków i dzisiaj może to zaprocentować.

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Dennis Anderson under 4.5 pkt @2.40 ⛔

co tu dużo gadać, punkty jedynie może zrobić na zawodnikach z pozycji 6,7 i okazji do tego nie będzie dużo, w Poole punktować będą Holder i Ward i to by było na tyle... więcej jak 5-6 punktów nie przewiduję, przy odrobinie szczęścia powinno być dobrze, a i kurs warty ryzyka
no i brakło trochę tego szczęścia w najmniej oczekiwanym momencie... kiedy Ward szczepił się z Woffindenem i bieg wygrał Anderson...

Otrzymane punkty reputacji: +2
dawtom91 1,5K

dawtom91

Użytkownik
typ w bet365:
A. Skórnicki - M. Janowski kto więcej pkt? typ: 2
kurs: 1,7 ✅✅✅ quite nice ????
W jedynym rozgrywanym dziś meczu na Wyspach staną na przeciw siebie 2 słabe ekipy Elite League.
Wybrałem typ na h2h między Skórą a Maciejem Janowskim. Jest to ostatnie spotkanie Adama w barwach gospodarzy, Maciej rozkręca się na Wyspach.
Gram na Janka bo to w tym momencie po prostu lepszy żużlowiec, zawodowiec czyniący stałe postępy. Nie mam silnego poparcia w statystykach, ale z całym szacunkiem Panowie Skóra jest w tym momencie bardziej zainteresowany komentowaniem zawodów, aniżeli jazdą na całego.
Są wątpliwości (bo to &quot;dziwna&quot; Anglia, bo Skóra to nieobliczalny rider), ale przy tym kursie warto zaryzykować.

Pozdrawiam!

zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
Dzisiaj na wyspach spotkają sie dwie słabiutkie drużyny Belle Vue -Kings Lynn. Jak do tej pory gospodarze w trzech rozegranych meczach nie zdobyli punktu i mają -54 małe punkty. Goście nie wiele lepiej na 7 meczy tylko jedno zwycięstwo i 6 porażek. Goście we wszystkich swoich ostatnich meczach wyjazdowych zdobywali około 40-43pkt.Gospodarzy - Belle Vue Aces reprezentować będą Marcel Kajzer i Adam Skórnicki, a przyjezdnych - Kings Lynn Stars Maciej Janowski i Mateusz Szczepaniak (zadebiutuje)

EL: Belle Vue Aces - King&#39;s Lynn Stars, godz. 21:00 2 1,60
Belle Vue: Rory Schlein, Marcel Kajzer, Adam Shields, Adam Skórnicki, Charlie Gjedde, Linus Ekloef, Josh Grajczonek.

King&#39;s Lynn: Niels Kristian Iversen, Joe Screen, Maciej Janowski, Daniel Nermark, Mads Korneliussen, Mateusz Szczepaniak, Kevin Woelbert

Uważam,że goście mają zdecydowanie lepszy skład. Scrren w niższych ligach klepie po12-14pkt, Niels Kristian Iversen robi na wyjazdach po około 9pkt,Janowski sie powolutku ale budzi, Nermark wczoraj jechał w Szwecji (0,0,3,3), więc też coś przywiezie. Szczepaniak to nie frajerek ,wiec coś też powinien zapunktować, Kornelius jak mu tor spasuje to nawet ponad 10pkt może klepnąć, U gospodarzy same średniaki, wiec nie widze by ten mecz wygrali.

M 126

mj_bull

Użytkownik
Dokładnie jak piszą poprzednicy. Nie ma co dużo myśleć, tylko trzeba stawiać na gości. W składzie King&#39;s Lynn praktycznie wszyscy mogą pojechać na przyzwoitym poziomie a Belle Vue jak na razie to największa porażka ligi angielskiej. Obecność w składzie takiego zawodnika jak Marcel Kajzer mówi wszystko. Zatem:

Belle Vue - King&#39;s Lynn 2@1,65 Expect

9/10

Pozdrawiam

zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
Wszystko ułożyło się planowo, pomimo kilku dziwnych sytuacji w meczu. Najpierw w biegu 2 upada Szczepaniak i jako winny upadku Ekloefa w pierwszym łuku i został wykluczony. Mało tego już nie pojawia się na torze.(jak głosi komunikat live wycofał się z powodu kontuzji) Potem w biegu 7 upada Nermark i też wycofuje się już z zawodów. Druzyna jedzie więc w okrojonym składzie i wygrywa 42:50
Nie ma info co i jakiej kontuzji uległ Nermark.Ma to bowiem kluczowe znaczenie przed niedzielnym meczem Włókniarza z Gorzowem,który z kolei pokaże co potrafi na wyjazdach w osłabionym Wrocławiu. Jeżeli Nermark miałby poważniejszą kontuzje szanse na wejście do składu miałby Rafał Szombierski, który ostro trenuje. Poczekajmy jednak do oficjalnego komunikatu na stronie Włókniarza.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Na Wyspach kolejny raz wielkie poruszenie, bo uda się objechać 2 kolejne spotkania.
Najpierw jak zwykle składy, a potem kilka słów.
COVENTRY BEES: Edward Kennett, Aaron Summers, Chris Harris, Kenni Larsen, Scott Nicholls, Adam Roynon, Henning Bager.
BELLE VUE: Rory Schlein, Ales Dryml, Adam Shields, Patrick Hougaard, Charlie Gjedde, Linus Eklof, Josh Grajczonek.

LAKESIDE: Peter Karlsson, Stuart Robson, Davey Watt, Kim Nilsson, Lee Richardson, Richie Worrall, Robert Mear
POOLE: Chris Holder, Ricky Kling, Darcy Ward, Dennis Andersson, Adrian Miedziński, Ludvig Lindgren, Kyle Howarth
O ile w pierwszym spotkaniu nie problem wskazać faworyta, o tyle w tym drugim warto już się zagłębić w detale, bo tam nie wszystko jest jasne, ale od początku... W Belle Vue nastąpiły pewne zmiany - powrót Paddy&#39;ego i w miejsce Kajzera pojawia się Ales Dryml, który rok w rok jest zatrudniany w trakcie sezonu w miejsce jakiegoś kontuzjowanego zawodnika (w zeszłym sezonie do Birmingham, co było świetnym posunięciem Niedźwiadków). Ciężko się spodziewać, aby ktoś oprócz RooBoya (występował w barwach Pszczółek) mógł powalczyć z miejscowymi. Skład równy, przeciwnik mierny z jeszcze bardziej miernymi rezerwami, a Coventry w pełnym zestawieniu z Summersem pod dwójką na czele. Nie ma tu innej opcji jak wysoka wygrana gospodarzy.
Druga dzisiejsza potyczka to może być taki zwiastun finału rozgrywek - dwie bardzo mocne ekipy spotkają się na trudnym technicznie torze w Lakeside, który jest asem w rękawie Młotów. Gospodarze dzisiejszej potyczki znacznie wzmocnili skład przed sezonem i są stawiani jako potencjalny kandydat do mistrzostwa. Dziś te aspiracje będą skonfrontowane z obecnym mistrzem BEL. W zeszłym sezonie Lakeside wygrywało dwukrotnie z Piratami na własnym obiekcie, mimo perfekcyjnej jazdy Holdera i Warda, którzy łącznie zdobyli kolejno 26 i 22 punkty, aczkolwiek oprócz nich nikt nie był w stanie solidnie zapunktować. Obawiam się, że dziś będzie podobnie, bo rezerwy Poole dziś fatalnie wyglądają tak samo jak i Dennis Andersson nie będzie stanowił żadnego zagrożenia dla pozycji 1-5 gospodarzy. Występ Miedziaka jest dosyć zagadkowy, bo tor jest specyficzny, a Kling nie powinien przekroczyć granicy 5 punktów.
Z tobetowej oferty wybrałem 2 zdarzenia, które przyzwoicie wyglądają jako dubel.
Lakeside win @ 1.4
Schlein -1.5 v Gjedde @ 1.55
AKO: 2.17 ⛔

2/10

Tobet

Coventry -18 @ 1.83 ✅
4/10
Bet365

Czekam na sportingbet, który jak zwykle się ociąga, ale może zarzuci jakimiś pefkami ;D

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Znienawidzona przez Was liga angielska wraca dziś w wybitnym wydaniu. Poole podejmuje jedną z mocniejszych ekip w stawce BEL. Oto składy jedynego spotkania, które dziś się odbędzie:
POOLE - C.Holder (capt) 9.38, D.Ward 9.11, A.Miedzinski 5.57, D.Andersson 5.23, S.Masters 4.51, R.Kling 4.06, T.Kurtz 3.00 Team manager Neil Middleditch
SWINDON - H.Andersen (capt) 8.33, T.Batchelor 8.00, S.Stead 6.41, N.Morris 5.64, J.Doyle 5.43, P.Kildemand 4.16, R.Aspegren 3.44 Team manager Alun Rossiter
Kling nabił sobie efektywny KSM na tyle, aby wskoczyć na pozycje 1-5, natomiast na rezerwie zobaczymy Sama Mastersa, gdzie powinien zapunktować niezwykle solidnie. Drużyna Piratów wygląda na taką bez dziur, tylko Todd Kurtz odstaje znacząco, ale nie skreślałbym go w pojedynkach z Aspegrenem, bo może mu urwać jakiś punkcik. Poole u siebie bardzo mocne, oprócz Holdera i Warda na własnym torze bardzo przyzwoicie wygląda Szwed Andersson, który może być bardzo znaczącym elementem drugiej linii. Co u gości? Kildemand ze słabszymi wyglądał doskonale i robił wysokie dwucyfrówki, ale dziś ma z kim przegrywać - w żadnym z biegów nie będzie postrzegany jako faworyt. Stead to zawodnik conajmniej przyzwoity, ale w takim spotkaniu trzeba czegoś więcej i obawiam się, że zarówno on jak i Troy mogą mieć problemy ze zrobieniem jakiejkolwiek trójki. Doyle teoretycznie jeździł w Poole w zeszłym sezonie, ale nie był tam wiodącą postacią oraz ten sezon zaczął katastrofalnie stąd mój typ na dziś.

Poole -8.5 @ 1.85 ZWROT
8/10
Tobet

Przed spotkaniem szacowałem handi w granicach -10.5, -12 (widghet może potwierdzić :p), a skoro jest tylko -8.5 to korzystam w pełni, bo niedługo zapewne podskoczy. Na żywo można obejrzeć o godz. 21.00 na Polsacie Sport.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Widzę, że jesteś mocno pewny Poole.
Mi z kolei ciężko jest określić formę Swindon. Co ciekawe, sześć ostatnich spotkań tej drużyny, zostało odwołanych! To jest chyba jakiś rekord. W jedynym meczu wyjazdowym pewnie ograli Birmingham. Na papierze ta drużyna wygląda na bardzo wyrównaną i mocną. Wspomniałem o przejściu Mastersa na pozycje 6-7. Ok, ale Robins na tej pozycji mają objawienie tego sezonu - P.Kildemanna. Do tego Batch i Hans, którzy w Anglii nie zawodzą i znający ten tor bardzo dobrze plus mający coś do udowodniena Doyle. Robins to też raczej drużyna bez dziur. Jak dla mnie będzie na styku właśnie tych 8 pkt przewagi Poole. Ale jak handi wzrosłoby do 10 to bym grał na gości. W Anglii wygrane +10 pkt, przy możliwości jokera, świadczą niemal o deklasacji. Ja się takiej nie spodziewam. Powodzenia!
//
Tobet ma linię + 10 bez remisu @ 1.85 i to pograłem
Liczę też, że po pierwszych biegach uda mi się coś złapać na live ????

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Do tego Batch i Hans, którzy w Anglii nie zawodzą
O ile co do Hansa przyczepić się nie mogę tak Batchelor jest mega rozczarowaniem w tym sezonie - w dotychczasowych 4 spotkaniach nie wykręcił ani jednej dwucyfrówki, a zwycięstwa Rudzików opierały się głównie o wysokie zdobycze punktowe Kildemanda i Andersena. Tutaj będzie im znacznie ciężej, bo Holder i Ward wyglądają poza zasięgiem, a błyszczący ostatnio formą Kling + solidni u siebie Masters i Andersson tworzą bardzo ciekawy skład. Nawet Morris o którym napisałem dużo pozytywów nie bardzo na kim będzie mógł punktować, no bo na kim?;) Użycie jokera - zgadzam się, ale Holder i Ward biorą udział aż w 9 na 15 wyścigów co w dużej mierze utrudnia gościom jakiekolwiek manewry taktyczne. Handi wszędzie jednakowe jednak na pewno nie żałuję, że postawiłem + obecność telewizji zawsze wpływa motywująco.

shon19 40

shon19

Użytkownik
Skąd macie informacje, że takie będą składy? Ja widzę np w Sportingbet, że Holder pojedzie w parze z Mastersem a Ward z Anderssonem i tak samo jest też na innej stronie? Jeśli się mylę to mnie poprawcie i nakierujcie ????

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Skąd macie informacje, że takie będą składy? Ja widzę np w Sportingbet, że Holder pojedzie w parze z Mastersem a Ward z Anderssonem i tak samo jest też na innej stronie? Jeśli się mylę to mnie poprawcie i nakierujcie ????
składy, które wkleiłem były segregowane według współczynnika KSM. Układ par prawdopodobnie wygląda następująco:
Poole Pirates
1. Chris Holder
2. Ricky Kling
3. Darcy Ward
4. Dennis Andersson
5. Adrian Miedzinski
6. Sam Masters
7. Todd Kurtz
Swindon Robins
1. Hans Andersen
2. Nick Morris
3. Simon Stead
4. Jason Doyle
5. Troy Batchelor
6. Robin Aspegren
7. Peter Kildemand

shon19 40

shon19

Użytkownik
Ja z kolei uważam za prawdopodobny nastepujący skład:
1. Chris Holder
2. Sam Masters 3. Darcy Ward
4. Dennis Andersson
5. Adrian Miedzinski
6. Ricky Kling
7. Todd Kurtz
Swindon wg zestawienia jak wyżej

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Ja z kolei uważam za prawdopodobny nastepujący skład:
1. Chris Holder
2. Sam Masters 3. Darcy Ward
4. Dennis Andersson
5. Adrian Miedzinski
6. Ricky Kling
7. Todd Kurtz
Swindon wg zestawienia jak wyżej
Bardzo prawdopodobne, że tak właśnie będzie - doczytałem tu i ówdzie i Ricky faktycznie na rezerwie może się znaleźć. Co za tym idzie?
Bardzo ciekawy zakład w sportingbecie można za drobne dać jeśli Szwed będzie na rezerwie. Kling 5-6 startów, Troy raczej tylko 4 w tym udział w 13tej gonitwie z Andersenem, Holderem i Miedziakiem. Australijczyk dziś lekko mieć nie będzie, a Szwed w solidnej dyspozycji i wydaje mi się, że 7-8 punktów (zdecydowanie w zasięgu Ricky&#39;ego) powinno w zupełności wystarczyć.
Kling +1.5 v Batchelor @ 2.55 ZWROT

3/10

Sportingbet

M 126

mj_bull

Użytkownik
W pełni popieram typ na Poole (-8,5). Ktoś słusznie zauważył, że zwycięstwa około 10 pkt. w Anglii to prawie deklasacja, ale w tym przypadku może tak właśnie być. Ward i Holder są na swoim torze niesamowicie mocni. W biegach z ich udziałem praktycznie można zapomnieć o korzystnych rezultatach dla ekip przyjezdnych. Reszta drużyny gospodarzy u siebie też jest bardzo mocna. Wśród gości bryluje Andersen i rewelacyjny rezerwowy Kildemand, któremu jednak w tym meczu będzie szalenie trudno o wygrywanie biegów. Stead w meczach poza Swindon nie jest już takim pewniakiem, a Batchelor ma słaby początek sezonu. Kolejnym aspektem świadczącym za gospodarzami są wyniki w 3 ostatnich biegach (gdzie już można zapomnieć o Jokerach). Kolejno 13-5 z Coventry u siebie, 11-7 wyjazd, 13-5 z Wolverhampton wyjazd, 11-7 z Lakeside wyjazd. We wszystkich z tych meczy para Ward-Holder podwójnie zwyciężała w 15 biegu. Myślę, że gospodarze zwyciężą dziś w granicach 12-14 pkt.

Pozdrawiam

shon19 40

shon19

Użytkownik
No to panowie wygląda na to, że uratuje nas deszcz... nie tak to miało wyglądać... Słabiutko gospodarze (poza Wardem i Holderem)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom