Polska - Kuba II
Wczoraj byliśmy świadkami dosyć jednostronnego pojedynku. Kubańczycy zagrali bardzo dojrzale. Popełniali mało błędów. Może trochę w 3 secie było ich za dużo, ale i tak ich gra wyglądała bardzo dobrze. Świetnie rozrzucał Hierrezuelo, który postraszył również swoim blokiem i atomowym atakiem z drugiej piłki. Szczególnie zapadł mi w pamięci blok na Bartku Kurku, który atakował z przechodzącej piłki. Cudo ! Oczywiście nie zawiódł Simon. Kąsał swoją zagrywką, skutecznie blokował i przede wszystkim nie pomylił się w ataku. Raz zaatakował w aut, ale sędzia pokazał boisko. Cepeda, którego nie doceniałem zagrał świetnie. Zachowywał się jak stary wyjadacz. Szczególnie w końcówce spotkania. Większośc piłek szło do niego, a on spokojnie je kończył. Polacy nie pokazali nic ciekawego. Zagrywali dosyć często w Gutierreza co było beznadziejną decyzją. Po raz kolejny zawiódł Piotrek Gruszka. Nie może jakoś znaleźc swojej formy z ME. Kuba Jarosz zanotował kilka fajncyh, efektownych ataków, ale również nie zachwycił. Miał za mało czasu, żeby zaprezentować swoje umiejętności. Na pochwały zasłużył tylko Michał Ruciak. Świetnie w polu serwisowym i bardzo dobrze w ataku. Marcin Możdzonek po raz kolejny pokazał jaki jest "drewniany". Zagrywkę ma bardzo groźną, ale o jego ataku szkoda pisać. Również w bloku wczoraj po prostu nic nie pokazał. Głównie dlatego, że Kubańczycy przyjmowali bardzo dobrze i po prostu Hierrezuelo robił co chciał. O Piotrku Gacku sporo pisałem w trakcie sezonu ligowego. Teraz po kilku meczach wydawało się, że w końcu złapał dobrą formę. Wczoraj pokazał, że nadal ma jednak przebłyski "geniuszu". Czasami fajnie prezentowął się w obronie, sporo piłek miał na rękach, ale niestety przyjęcie tragedia.
Dzisiaj spodziewam się bardziej wyrównanego spotkania. Dalej jednak liczę na Kubańskie "gwiazdeczki". Jeżeli będą w stanie powtórzyć swoją dobrą grę to będzie dobrze. Osobiście zagram chyba czyste zwycięstwo. Mam jednak kilka propozycji.
Propozycja:
Kuba @ 1.72 Unibet

Kuba -1.5 seta @ 2.55 Unibet

Kuba -2.5 pkt. ( Całe Spotkanie ) @ 1.85 Unibet
Bułgaria -
Holandia
Wczoraj przeliczyłem się i to bardzo. Widać, że Bułgarzy zwyczajnie nie leżą Holendrom. Obie drużyny prezentują podobny styl, jednak w ich konfrontacji po raz kolejny górą w trzysetowym pojedynku byli Bułgarzy. Świetnie w bloku zagrali Bułgarzy. Większość swoich punktów w tym elemencie "nabili" w pierwszej partii, którą zwyciężyli do 9 ! Środkowi Yosifov i Nikolay Nikolov naprawdę mają genialne czucie w bloku. Skrzydłowi po prostu cudo ! Kaziyski, Aleksiev i Sokolov ( A nie Vlado Nikolov ) zagrali perfekcyjnie.
Holandia starała się nawiązać walkę w trzeciej odsłonie. Miała nawet piłkę setową. Górą jednak okazała się Bułgaria. Zawiódł trochę Van Harskamp, który nie potrafił poprowadzić gry swojego zespołu. Bardzo słaby występ. Bułgaria w końcu stworzyła bardzo mocną drużynę. Zawodnicy niby się nie zmienili, ale widać postępy w ich grze. Trener Prandi wykonał naprawdę sporo dobrej roboty.
Mam nadzieję, że Holendrzy szybko zapomną o wczorajszym spotkaniu i powalczą dzisiaj z Bułgarami. Typy, zwłaszcza po wczorajszym spotkaniu mogą być dla Was dziwne. Liczę, że Oranje pokażą to co potrafią i przede wszystkim będą w stanie przeciwstawić się Bułgarskiej ofensywie. W końcu tego pierwszego seta w starciach z Bułgarami muszą ugrać. Sam zagram chyba tylko Over 160.5 pkt.
Propozycja:
Holandia +14.5 pkt. ( Całe Spotkanie ) @ 1.85 Unibet

Over 160.5 pkt. @ 1.85 Unibet

Over 135.5 pkt. @ 1.42 Unibet
Holandia +2.5 seta @ 1.90 Unibet
Spotkanie
Serbia-
Francja opisze później ????