>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Światowa 2010

Status
Zamknięty.
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Minus to na pewno Bartman, którego nie dość, że Gacek musiał asekurować, to nic nie zagrał w ataku. Zagrywkę też miał bez rewelacji.
Dla mnie zawsze był &quot;burakiem&quot;. Oczywiście szanuję go jako siatkarza, sportowca. Nie podoba mi się jego zachowanie na parkiecie. Skupia swoją uwage tylko na własnej osobie. Dzisiaj skończył dłuższą akcję i oczywiście &quot;szczekał&quot; coś w stronę Kubańczyków. Każde jego zachowanie wydaje się być pod publiczkę. Poza tym wybitnym siatkarzem nigdy nie był i nigdy nie będzie. Ma charakter, jest bardzo waleczny, ale to nie wszystko. Chociaż za te cechy akurat Zbyszka cenię.

W tym sezonie klubowym będzie wraz ze swoim partnerem z &quot;Plażówki&quot;, Michałem Kubiakiem grać w Warszawie.

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Polakom bardzo brakowało dobrej dyspozycji atakującego, niestety Jarosz nie miał dzis zbyt dobrego dnia i nie szlo mu za bardzo, z kolei Gruszka juz mnei przyzwyczail do dosc niskeigo poziomiu... Kolejne kapitalne spotkanie zagral Ruciak, srodkowi Mozdzonek i Czarnowski/Plinski spisywali sie calkiem niezle. Na calej linii zawiodl Kurek co poskutkowalo wprowadzeniem Bartmana, ktory mimo ze imponujaco nei gral to i tak byl to poziom zdecydowanie wyzszy niz to co prezentowal Kurek. Zaskoczyla mnei gra Zagumnego, a moze bardziej to iz &quot;przekombinowywał&quot; jakby na sile, wejscie Lomacza zdecydowanie poprawilo nasza gre. Gacek po słabym sezonie ligowym caly czas bardzo mi imponuje i gra bardzo bardzo dobrze. Podsumowujac zabrakło nam ataku, oraz ciut mocniejszej, precyzyjniejszej zagrywki na tak dobrze grających Kubanczykow. Co prawda w pewnych momentach widac bylo ze Kubanczykom siadaly nerwy jednak nie potrafilismy tego wykorzystac (szczegolnie 3 set i pogoń z 14-19 do remisu).

radek03 90

radek03

Forum VIP
W dzisiejszym meczu tak trochę uważam, iż trener Castellani nie przygotował się odpowiednio do spotkania:razz:. Nie było widać odpowiedniej taktyki, jakiegoś pomysłu na grę. A u Kubańczyków można zauważyć progres i odpowiednie podejście do tego spotkania, pierwszy raz od wielu meczów ta ekipa grała jak drużyna z prawdziwego zdarzenia, nie było tam grupki zawodników a zgrana ekipa. Grali dobrze, nie popełniali tyle błędów co wcześniej i dlatego dość łatwo wygrali. Nie popełniali tyle błędów, gdyż także i nasz zespół się o to nie postarał. Zero taktyki naszej ekipy na zagrywce, ręce opadały gdy widziałem kolejny serwis na libero, który dogrywał spokojnie do siatki a z takim kubańskim przyjęciem cięzko było myśleć aby nasi radzili sobie na bloku. Nie wykorzystaliśmy tego co miało być naszą mocną stroną, czyli cwanictwo i dyscyplina w polu serwisowym plus odpowiednia taktyka na bloku. To mogło przynieść więcej błędów Kuby (mam na myśli błędy typu autowe ataki, błędy przyjęcie itd.)
Mam też nadzieję, ze jeśli jutro od pierwszej partii Kuba zacznie swoje pajacowanie do sędziego, to szybko zostaną sprowadzeni na ziemię kartką, bo te ciągły lament był żałosny. Popełniali ewidentne głupie błędy dotknięcia siatki czy przejścia linii. Arbiter popełnił kilka błędów, gdzie piłka poszła po bloku, ale jednak tak obiektywnie patrząc, to najważniejszy błąd popełnił na naszą niekorzyść - prezentując meczówkę Kubańczykom.
Nie ma co myśleć o FS, gdyż jest on dla nas już bardzo daleko, trzeba zwyczajnie skupić się na tym, aby te trzy ostatnie mecze zagrać na dobrym, wysokim poziomie i w niezłych nastrojach wejść w kolejny etap przygotowań do MŚ.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Dla mnie zawsze był &quot;burakiem&quot;. Oczywiście szanuję go jako siatkarza, sportowca. Nie podoba mi się jego zachowanie na parkiecie. Skupia swoją uwage tylko na własnej osobie. Dzisiaj skończył dłuższą akcję i oczywiście &quot;szczekał&quot; coś w stronę Kubańczyków. Każde jego zachowanie wydaje się być pod publiczkę. Poza tym wybitnym siatkarzem nigdy nie był i nigdy nie będzie. Ma charakter, jest bardzo waleczny, ale to nie wszystko. Chociaż za te cechy akurat Zbyszka cenię.
W tym sezonie klubowym będzie wraz ze swoim partnerem z &quot;Plażówki&quot;, Michałem Kubiakiem grać w Warszawie.
Może działać na nerwy nadmierną ambicją, ale wiesz, tak naprawdę mało mamy takich graczy. Ja akurat to lubię, że on nie pozostaje bierny na takie zaczepki. Skakać i zbijać też potrafi, więc nikomu na boisku nie będzie się kłaniać ;] Póki co ma jeszcze sporo elementów do poprawienia, na miejsce w szóstce reprezentacyjnej nie ma co liczyć, ale myślę, że na do samej kadry na MŚ może/powinien się załapać. On potrafi wnieść coś nowego, co prawda dziś nie bardzo mu się to udało, ale przynajmniej dopóki jest szansa to walczy.
I mimo wszystko mam nadzieję, że jeszcze coś wielkiego osiągnie.

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Licz się ze słowami. Oceniać to jedno, obrażać to drugie. Piszesz o szacunku, a tak naprawdę w każdym następnym zdaniu po nim jedziesz. Rozumiem, że jesteś sercem z Rzeszowem, ale bez &quot;buraków&quot;.
Bartmann ma słabe przyjęcie. To jego największy mankament. Jednak potrafi pociągnąć ekipę, ma niezły atak, po prostu ma charakter. Pamiętam jak ciągnął średnią Częstochowę, grając wybitne spotkania. Nie jest super wybitny, ale na pewno dużo w siatkówce osiągnął jak na swoje możliwości. To taki &quot;siatkarski Karlovic&quot;. Karlović ma bardzo dobry serwis, a Bartman atak. Pozostałe elementy są średnie, jeśli nie słabe. Mają jednak swoją umiejętnośc, która potrafią wykorzystać do maksimum.
Dzisiaj zagrał słabo, bo jest bez formy, a jeśli nie funkcjonuje mu atak, to nie ma gry...

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Może działać na nerwy nadmierną ambicją, ale wiesz, tak naprawdę mało mamy takich graczy.
Takie cechy jak walka do końca, ambicja czy przede wszystkim serducho do gry bardzo cenię. Lubię zawodników z charakterkiem, ale po prostu Bartman strasznie mnie irytuje. W Częstochowie jego gra była bardzo dobra. Według mnie wszystko robi &quot;pod publiczkę&quot;.

Przypominam sobię spotkanie z Francuzami w Kwalifikacjach do MŚ w Gdyni, na którym byłem osobiście. Była rozgrzewka i oczywiście wszyscy normalnie atakowali. Wszyscy oprócz moich dwóch, ulubionych gwiazdorów. Bartka Kurka i Zbyszka Bartmana. Bartek ma szanse zajść bardzo daleko. Zbyszek raczej nie.

Licz się ze słowami. Oceniać to jedno, obrażać to drugie. Piszesz o szacunku, a tak naprawdę w każdym następnym zdaniu po nim jedziesz. Rozumiem, że jesteś sercem z Rzeszowem, ale bez &quot;buraków&quot;.
Przepraszam bardzo. Mam prawo wyrazić swoję zdanie. Nie wiem, w którym zdaniu ( Może oprócz pierwszego ) obraziłem Zbyszka. Pisząc &quot;burak&quot; miałem na myśli głupie zachowanie. Naprawdę przyjrzyj mu się uważnie jak zachowuje się po konkretnych akcjach. Oprócz tego co widziałem w telewizji miałem także okazje widzieć go w kilku spotkaniach na żywo i trudno mi jest zmienić zdanie. Tak jak pisałem, ma charakter, wolę walki i to bardzo cenię. Nawiązując do Rzeszowa ( Nie wiem co to ma wspólnego z tą dyskusją ) takich cech charakteru wielokrotnie brakowało mi w tym zespole. Krzysiek Ignaczak i Rafał to nie wszystko.

Pozdrawiam

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Masz, ale w nie taki sposób. Często odwołujesz się do meczów Rzeszowa. Masz tendencję do obrażania graczy innych drużyn. Krytyka, krytyką. Masz do tego prawo, ale bez brudnych słów.
PS. Ja osobiście bardzo Rzeszów szanuję, za to co się robi w tym klubie. Teraz i wcześniej. Za fanatycznych kibiców Resovii i za to co prezentują na boisku.
Wracając jednak do meczu Polaków... Zastanawiam się jak zagrają jutro... Czy mają szansę na wygraną... Jeśli zagrają lepiej taktycznie to stać ich na wygraną choćby 3-2... Myślę, że powinniśmy zagrać w składzie Zagumny, Pliński, Możdzonek, Ruciak, Jarosz, Bąkiewicz oraz Gacek. Dwójka Bąkiewicz oraz Ruciak są gwarancją dobrego przyjęcia. Odciążą Gacka, który nie będzie musiał kryć całego boiska. A dobre przyjęcie daje nam możliwość grania krótkiej, a ona nie tylko jest bardzo skuteczna, ale też będzie absorbować i rozrywać mocny Kubański blok. Ruciak jak i Bakiewicz mimo średniej gry w ataku spowodowanej głównie ich warunkami fizycznymi na pojedynczym lub lotnym bloku Kubańczyków powinni sobie radzić. Jarosz na dziś na skrzydle to dużo lepsza opcja niż Gruszka. Kuba mimo pewnej wygranej, co do której nie ma wątpliwości mnie nie zachwyciła. Nadal robią głupie błędy m.in. złe wystawy, dotknięcia siatki, dużo ataków po autach oraz bardzo słabe przyjęcie. Myślę, że jeśli zagrany dobrze na zagrywce (omijając libero) mamy duże szanse. Przyjmujący Kuby są bardzo słabi na przyjęciu i powinniśmy to wygrać... Tylko czy nasz trener zauważy błędy Kuby w analizie meczu i zdecyduje się na taki skład... Zobaczymy... Wg mnie podstawa to nie dać się rozszaleć Kubie i trzymać ich na styku, a oni sami w końcu raz, drugi, trzeci się pomylą. Monolitem oni nigdy nie byli i nie są. Dziś w stu procentach wykorzystali nasze słabości, dlatego wygrali...

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Bąkiewicz w wyjsciowej szostce to wg mnei niezla pomylka, bo po co poprawiac przyjecie jesli jedyna mozliwosc odbioru zagrywek 110-120 km/h jest podbicie pilki w miare w gore. Na dodatek na kilku zmianach na ktorych Baku sie dotychczas pokazywal widac bylo kompletna niemoc w ataku. Nawiazujac jeszcze do dzisiejszego meczu to bodajze w 2. secie za Kurka wszedl Baku by poprawic przyjecie i tak wspaniale je poprawil ze z remisu bylo 22-19 dla Kuby, choci nie obwiniam tu Bakiewicza lecz bardziej Castellaniego za złą decyzję odnosnie zmiany.
Ruciak jak i Bakiewicz mimo średniej gry w ataku spowodowanej głównie ich warunkami fizycznymi
Ruciak pomimo takich warunkow radzi sobie swietnie i czesto ciagnie gre calej druzyny i pisanie takich rzeczy to po prostu obrazanie tego zawodnika. Nie wiem ktore mecze Polakow ogladales ale to co prezentuje Ruciak to naprawde wysoki poziom.
Jak dla mnie wyjsciowa 6 powinna byc identyczna jak w 1. spotkaniu i w razie koniecznosci bardzo szybko korygowana a mam tu na mysli Zagumnego, Kurka i w ostatecznosci Jarosza.

M 0

magnum

Użytkownik
A ja napiszę krótko. nie mogę znieść Gruszki już dawno bym z niego zrezygnował. Mam już go serdecznie DOŚĆ!!!!!! Ten gość nie pasuje mi do reprezentacji. Pozdrawiam wszystkich kibiców siatkarskich.

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Bąkiewicz w wyjsciowej szostce to wg mnei niezla pomylka, bo po co poprawiac przyjecie jesli jedyna mozliwosc odbioru zagrywek 110-120 km/h jest podbicie pilki w miare w gore. Na dodatek na kilku zmianach na ktorych Baku sie dotychczas pokazywal widac bylo kompletna niemoc w ataku. Nawiazujac jeszcze do dzisiejszego meczu to bodajze w 2. secie za Kurka wszedl Baku by poprawic przyjecie i tak wspaniale je poprawil ze z remisu bylo 22-19 dla Kuby, choci nie obwiniam tu Bakiewicza lecz bardziej Castellaniego za złą decyzję odnosnie zmiany.

Ruciak pomimo takich warunkow radzi sobie swietnie i czesto ciagnie gre calej druzyny i pisanie takich rzeczy to po prostu obrazanie tego zawodnika. Nie wiem ktore mecze Polakow ogladales ale to co prezentuje Ruciak to naprawde wysoki poziom.
Jak dla mnie wyjsciowa 6 powinna byc identyczna jak w 1. spotkaniu i w razie koniecznosci bardzo szybko korygowana a mam tu na mysli Zagumnego, Kurka i w ostatecznosci Jarosza.
Ruciak znacznie poprawił swój atak w porównaniu z tym co było kilka lat temu. Jednak jego baza to przyjęcie. On dobrze gra z dobrej, szybkiej wystawy, a zdecydowanie słabo sobie radzi w piłkach sytuacyjnych. Twój cytat, to cześć zdania, jakbyś doczytał do końca, a nie urywał zdania... To byś wiedział, że dalej jest napisane, że powinien sobie poradzić w ataku mimo swoich warunków. Wyżej pisałem też, że gra najrówniej z całej kadry, bynajmniej ostatnio.
Bąkiewicz owszem zagrał słabo, ale każdy dobrze wie jak potrafi grać w przyjęciu i w obronie. Ma przyjęcie zdecydowanie lepsze niż Kurek. Zmiana była poprawna, a że nie wypaliła to inna sprawa. Nie zawsze wszystko wychodzi. Sens był jednak dobry. Kurek nie jest rewelacyjny w przyjęciu, podobnie jak Bartman, dlatego trener postawił na Bąkiewicza. Zrozum, aby podbić mocny serwis w górę to trzeba mieć chęć to zrobić i umiejętności, a Bartman chował się za Gacka, przez co ten miał problem, bo grał na przyjęciu za dwóch...

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Masz, ale w nie taki sposób. Często odwołujesz się do meczów Rzeszowa. Masz tendencję do obrażania graczy innych drużyn. Krytyka, krytyką. Masz do tego prawo, ale bez brudnych słów.

PS. Ja osobiście bardzo Rzeszów szanuję, za to co się robi w tym klubie. Teraz i wcześniej. Za fanatycznych kibiców Resovii i za to co prezentują na boisku.
Zaraz się okaże, że na każdym kroku obrażam zawodników, którzy nie są z Rzeszowa. Wyraziłem tylko swoje zdanie na temat Zbyszka i to wszystko. Skoro nie przepadam za Nim i nie podoba mi się jego zachowanie to to piszę. Po co mam być nie szczery ?

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Polska - Kuba II

Wczoraj byliśmy świadkami dosyć jednostronnego pojedynku. Kubańczycy zagrali bardzo dojrzale. Popełniali mało błędów. Może trochę w 3 secie było ich za dużo, ale i tak ich gra wyglądała bardzo dobrze. Świetnie rozrzucał Hierrezuelo, który postraszył również swoim blokiem i atomowym atakiem z drugiej piłki. Szczególnie zapadł mi w pamięci blok na Bartku Kurku, który atakował z przechodzącej piłki. Cudo ! Oczywiście nie zawiódł Simon. Kąsał swoją zagrywką, skutecznie blokował i przede wszystkim nie pomylił się w ataku. Raz zaatakował w aut, ale sędzia pokazał boisko. Cepeda, którego nie doceniałem zagrał świetnie. Zachowywał się jak stary wyjadacz. Szczególnie w końcówce spotkania. Większośc piłek szło do niego, a on spokojnie je kończył. Polacy nie pokazali nic ciekawego. Zagrywali dosyć często w Gutierreza co było beznadziejną decyzją. Po raz kolejny zawiódł Piotrek Gruszka. Nie może jakoś znaleźc swojej formy z ME. Kuba Jarosz zanotował kilka fajncyh, efektownych ataków, ale również nie zachwycił. Miał za mało czasu, żeby zaprezentować swoje umiejętności. Na pochwały zasłużył tylko Michał Ruciak. Świetnie w polu serwisowym i bardzo dobrze w ataku. Marcin Możdzonek po raz kolejny pokazał jaki jest &quot;drewniany&quot;. Zagrywkę ma bardzo groźną, ale o jego ataku szkoda pisać. Również w bloku wczoraj po prostu nic nie pokazał. Głównie dlatego, że Kubańczycy przyjmowali bardzo dobrze i po prostu Hierrezuelo robił co chciał. O Piotrku Gacku sporo pisałem w trakcie sezonu ligowego. Teraz po kilku meczach wydawało się, że w końcu złapał dobrą formę. Wczoraj pokazał, że nadal ma jednak przebłyski &quot;geniuszu&quot;. Czasami fajnie prezentowął się w obronie, sporo piłek miał na rękach, ale niestety przyjęcie tragedia.

Dzisiaj spodziewam się bardziej wyrównanego spotkania. Dalej jednak liczę na Kubańskie &quot;gwiazdeczki&quot;. Jeżeli będą w stanie powtórzyć swoją dobrą grę to będzie dobrze. Osobiście zagram chyba czyste zwycięstwo. Mam jednak kilka propozycji.

Propozycja:
Kuba @ 1.72 Unibet ✅
Kuba -1.5 seta @ 2.55 Unibet ✅
Kuba -2.5 pkt. ( Całe Spotkanie ) @ 1.85 Unibet ✅

Bułgaria - Holandia

Wczoraj przeliczyłem się i to bardzo. Widać, że Bułgarzy zwyczajnie nie leżą Holendrom. Obie drużyny prezentują podobny styl, jednak w ich konfrontacji po raz kolejny górą w trzysetowym pojedynku byli Bułgarzy. Świetnie w bloku zagrali Bułgarzy. Większość swoich punktów w tym elemencie &quot;nabili&quot; w pierwszej partii, którą zwyciężyli do 9 ! Środkowi Yosifov i Nikolay Nikolov naprawdę mają genialne czucie w bloku. Skrzydłowi po prostu cudo ! Kaziyski, Aleksiev i Sokolov ( A nie Vlado Nikolov ) zagrali perfekcyjnie. Holandia starała się nawiązać walkę w trzeciej odsłonie. Miała nawet piłkę setową. Górą jednak okazała się Bułgaria. Zawiódł trochę Van Harskamp, który nie potrafił poprowadzić gry swojego zespołu. Bardzo słaby występ. Bułgaria w końcu stworzyła bardzo mocną drużynę. Zawodnicy niby się nie zmienili, ale widać postępy w ich grze. Trener Prandi wykonał naprawdę sporo dobrej roboty.

Mam nadzieję, że Holendrzy szybko zapomną o wczorajszym spotkaniu i powalczą dzisiaj z Bułgarami. Typy, zwłaszcza po wczorajszym spotkaniu mogą być dla Was dziwne. Liczę, że Oranje pokażą to co potrafią i przede wszystkim będą w stanie przeciwstawić się Bułgarskiej ofensywie. W końcu tego pierwszego seta w starciach z Bułgarami muszą ugrać. Sam zagram chyba tylko Over 160.5 pkt.

Propozycja:
Holandia +14.5 pkt. ( Całe Spotkanie ) @ 1.85 Unibet ✅
Over 160.5 pkt. @ 1.85 Unibet ⛔
Over 135.5 pkt. @ 1.42 Unibet ✅
Holandia +2.5 seta @ 1.90 Unibet ⛔

Spotkanie Serbia-Francja opisze później ????

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Dołącze się do dyskusji na temat wczorajszego meczu Polaków. Owszem Nasi zagrali słabo, to trzeba przyznac. Kilka błędów Castellani popełnił z tym również się zgadzam. Fatalnie gra niestety Piotrek Gruszka, już na początku meczu dostał trzy czapy pod nogi i był wyraźnie do zmiany. Nie przypominam sobie jego dobrego meczu od czasu ME... Mam tylko nadzieję, że za zasługi nikt nie pojedzie na MŚ i tam na pozycji atakującego znajdą się Wlazły i Jarosz. Jeżeli idzie o dzisiejszy mecz to zagrałbym z Zagumnym i Jaroszem po przekątnej właśnie. Kuba pokazał już nieraz w tegorocznej LŚ że potrafi pociągnąc nasz zespól. Wśród przyjmujących też bym za wiele nie zmieniał. Ruciak wczoraj bardzo dobry mecz grał. Niezrozumiała była natomiast dla mnie decyzja o zdjęciu Kurka. Do pewnego momentu grał przecież dobrze, a zmiany na Bąkiewicza czy Bartmana nic nie wniosły. A mam wrażenie że Kurka zdjęto po jednej nieudanej akcji... Dobrze graliśmy tylko środkiem, mam tu na myśli krótką i atak z szóstej strefy. Przynajmniej było to skuteczne. O bloku nie ma co wspominac. Jak na moje to powinniśmy wyjśc identyczną niemal szóstką jak wczoraj z tym że Jarosz w miejsce Gruchy na ataku i jakoś powinno to funkcjonowac. Dwóch tak słabych meczów nie powinniśmy zagrac ;) Klucz do zwycięstwa? zagrywka i zapunktowanie pare razy blokiem. Wierze że się uda i wygramy dzisiejszy mecz!
----------------------
Wczoraj Bułgarzy &quot;zjedli&quot; Pomarańcze! 3:0 i wyniki poszczególnych setów o tym świadczyc mogą. 25:9 w 1 secie to pogrom jaki zdarza się rzadko! W bloku była dominacja jak Kubańczyków nad Polakami niemal. 12-1 w tym elemencie. Bułgarzy grali bez Vlado Nikolova, Prandi postanowił wprowadzac Tsvetana Sokolova do szóstki i tak czyni już od poprzedniego weekendu. Czy dzisiaj będzie identyczny pogrom? Holendrzy to jednak dobry zespół, udowadniali to w meczach z Brazylią. Bułgarzy wyraźnie im nie leżą, ale na ten jeden set myślę że ich stac bo nie można przecież grac tak słabo skoro tydzień temu prezetnowali się naprawde dobrze. Ja spróbuje handi w strone Oranje.
:siata:Bułgaria - Holandia Typ : Holandia +2,5seta @ 1,90 Tobet ⛔3:0

wojas 11

wojas

Użytkownik
Nie rozumiem Castellaniego kompletnie, dobra, wymyślił sobie przed ME w zeszłym roku, że jak Wlazłego nie ma to Gruszka go zastąpi. Ok, były ME, świetne występy, ale czas mija, Piotrek ma 33 lata, słaby sezon ligowy za sobą, jego występy w reprezentacji to same niepowodzenia w tym roku praktycznie, a Jarosz siedzi i grzeje ławę. Nikt mi nie powie, bo przez Gruszkę przegraliśmy m.in. pierwszego seta, naliczyłem mu 3 lub 4 czapy w 1 secie. Niestety w siatkówce decydują detale, nie mówię że przegraliśmy cały mecz przez niego, bo wiadomo że było beznadziejne przyjęcie, niedokładne rozegranie Gumy itd, ale wiadomo że morale idą do góry jak się gra dobrze od początku. W siatkówce nie ma przyzwyczajania się do nazwisk. Guma sam powiedział, że nie jest gotowy na całe mecze, że jeszcze forma nie ta i oczywiście od początku musi grać bo się Zagumny nazywa. Taka sama filozofia jest z Gruszką. Irytuje mnie, że sentymenty decydują kto ma grać, skoro Jarosz i Łomacz przeszli cały cykl przygotowawczy, grali więcej i są aktualnie w lepszej formie. To samo Kurka ściągnął po jednym nieudanym zagraniu a chłopak wcale wczoraj źle nie grał. Nic mu nie dał Bartman, bo było w przyjęciu później coraz gorzej. O klasie trenera świadczy to, że powinien takie rzeczy wychwytywać i wyciągać wnioski.

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Czy wystepy Gruszki to same niepowodzenia ? Chyba musialbym sie z tym nie zgodzic. Trzeba sobie zdac sprawe ze poza Jaroszem, Gruszka i Wlazłym nie mamy zadnego rasowego atakujacego ( Gromadowski nietstety kompletnie sie nie sprawdzil, a jesli chodzi o Janeczka czy Konarskiego to sa to zawodnicy zdecydowanie za mlodzi, ktorzy dopiero od roku graja w Plus Lidze).

wojas 11

wojas

Użytkownik
Piotrek jest dobry ale na zmianę, bardzo często zdarza mu się, że źle wchodzi w mecz, gra jednostajnym tempem w ataku, musi sporo minąć zanim się budzi (na co często zwracają uwagę komentatorzy) i zaczyna cokolwiek grać skutecznie, nie mówię że jest nieprzydatny do kadry, wręcz przeciwnie, ale ja jakbym był trenerem to bym stawiał na młodego, perspektywicznego chłopaka, a nie na 33-latka... Jarosz w tym sezonie jest w czołówce punktujących LŚ oraz w czołówce spikerów. Wczoraj również brakowało Michała Winiarskiego, który zawsze świetnie trzyma przyjęcie z Ruciakiem. Dzisiaj może być podobnie, musimy zdecydowanie poprawić grę w tym elemencie oraz zacząć łapać Kubańczyków na bloku, bo jak Drzyzga słusznie zauważył, Kuba grała wczoraj za róźnorodną siatkówkę w ataku. My generalnie leżymy w bloku w tym sezonie w LŚ, Castellani zwracał już na to uwagę, można popatrzeć sobie również na statystyki w tym elemencie... Coś jest nie tak.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Polska-Kuba (2. mecz)
Typ: Polska

Stawiam na Polaków, bo wierzę, że oni jeszcze myślą o turnieju finałowym Ligi Światowej. Potrzebne jest do tego zwycięstwo dzisiaj, koniecznie za trzy punkty (chociaż ja stawiam czysty win, bez handi) oraz 6 punktów z Niemcami i jeszcze trzeba liczyć, że Argentyna powalczy u siebie z Kubą. Dużo tego, ale od czegoś trzeba zacząć. Polacy są doświadczonym zespołem i na pewno będą chcieli pokazać Kubańczykom, że nie można naszego zespołu ogrywać dwa razy pod rząd. Ważny będzie pierwszy set. Jeśli dobrze zaczniemy, to potem powinno być ok.

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Zaraz się okaże, że na każdym kroku obrażam zawodników, którzy nie są z Rzeszowa. Wyraziłem tylko swoje zdanie na temat Zbyszka i to wszystko. Skoro nie przepadam za Nim i nie podoba mi się jego zachowanie to to piszę. Po co mam być nie szczery ?
Szczerość szczerością, obrażanie obrażaniem... Masz wypowiedzi za bardzo nacechowane emocjonalnie... Bądź szczery, a nie pisz, że jesteś szczery. Osoby szczere nie muszą tego podkreślać, bo to widać... Masz swoje poglądy okey, może Ci się nie podobać jego zachowanie okey, szanuję to, ale wyrażaj to spokojnie, bez ostrych słów...
Zobaczymy za chwilę co dziś Polacy zagrają, obyśmy zmazali wielką plamę z wczoraj. Liczę na zwycięstwo po wielkim boju ????

kostuch 142

kostuch

Użytkownik
Spotkanie: Polska - Kuba
Bukmacher: Bwin
Typ: Polska (+2.5 pkt)
Kurs: 1.85
Czas rozpoczęcia: 16.30
Analiza: po wczorajszej miażdżącej porażce z zespołem Kuby dziś czas na rewanż. Wielu stawia przeciwko naszym siatkarzom, lecz ja dziś jestem pewniejszy wygranej. Nasi nie będą czuć już presji na wynik, jak to było wczoraj. Nasi będą dziś mogli zagrać na luzie, więc pewnie więcej rzeczy będzie wychodzić i to może być klucz do sukcesu. Wczoraj zawiodło przyjęcie, tragicznie grał libero Piotr Gacek. Dziś powinien się poprawić, a co za tym idzie ataki polskiej reprezentacji powinny być szybsze i bardziej &quot;cwane&quot; co bardzo utrudnia &quot;grę ponad poziomem&quot; Kubańczyków. Polacy zagrają na luzie, i gdy opadła presja, nasi grają najlepiej. Stawiam na zwycięstwo Biało- Czerwonych.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Szczerość szczerością, obrażanie obrażaniem... Masz wypowiedzi za bardzo nacechowane emocjonalnie... Bądź szczery, a nie pisz, że jesteś szczery. Osoby szczere nie muszą tego podkreślać, bo to widać... Masz swoje poglądy okey, może Ci się nie podobać jego zachowanie okey, szanuję to, ale wyrażaj to spokojnie, bez ostrych słów...
Nie mam zamiaru już kontynuować tej dyskusji. Do niczego to nie prowadzi.
Masz okazję dzisiaj obejrzeć Zbyszka od początku, więc podziwiaj ????
Koniec offtopu prosze. Adwokat_typera weź sobie troszke na wstrzymanie, już drugi raz szukasz bezsensownej napinki na forum w ostatnim czasie. Poza tym wybierz sobie jedno konto i z niego pisz, nie rozumiem tych Twoich multikont. Nie jesteś moderatorem, więc kształtowanie działu zostaw moderatorom. Redwitz niepotrzebnie uzył mocniejszych słow, ale jego krytyka ma sens, poparta jest jego zdaniem, opiniami. Kazdy na prawo inaczej oceniać zawodników. // Marnik

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom