A
24,6K
andyvelxaero
Użytkownik
O widzisz, i tutaj się zgadzam.W forbet, że pobiegnie lepiej niż 49,50 jest kurs 1,70. Myślę do gry
O widzisz, i tutaj się zgadzam.W forbet, że pobiegnie lepiej niż 49,50 jest kurs 1,70. Myślę do gry
W STS 2,89 aktualnieForBet daje @2.80 na to, że Pia Skrzyszowska awansuje do finału. Nie chcę się tutaj zachwycać, że promocja czy coś, ale fakty są takie, że weszła do półfinału z dziesiątym czasem. Z tym, że jak sama powiedziała bieg był raczej kontrolowany, bez spiny na wynik - awansować i zostawić jak najmniej siły. Skoro ona sama czuje zapas, to ja jej zaufam, a i obok takiego kursu nie można przejść obojętnie
Oczywiście, że ze względu na kontuzję można mieć obawy o wynik, jednak ta kontrola w półfinale dobrze wyglądała. I tak jak napisałem, mocno zasugerowałem się jej wypowiedziami po biegu.Oj ciężko będzie miała awansować do finału Pia. Biegnie w 3 biegu półfinałowym z Williams byłą mistrzynią świata w tym roku (SB) 12.51, Nia Ali też byłą mistrzynią świata SB 12.30 i Quinn obecną mistrzynią olimpijska SB 12.31. Do finału bezpośrednio awansują 2 najlepsze i jeszcze dwie najlepsze z czasami. W ubiegły roku na mistrzostwach w Eugene żeby awansować do finału trzeba było uzyskać wynik 12.50 w półfinale. Żeby Pia awansowała do finału musi pobić swój rekord życiowy 12.51, nie wiem czy jest obecnie na to przygotowana ze względu na kontuzję mięśnia dwugłowego w lutym który zakłócił jej przygotowania do sezonu.
Skok w dal mężczyzn - Tentoglou 2.7
Nie kupuje randomowych azjatów. Ostatnio przegrał z randomowym azjatą w ostatniej kolejce i chyba już wystarczy.
Niestety czas gorszy niż w półfinale - 49,57s. Na srebro wystarczyło ale trochę się zawiodłem (dobrze że zachowawczo pierwsza część dystansu, ale dla czasu zbyt zachowawczo)O widzisz, i tutaj się zgadzam.
Ja bym dodał od siebie do powyższego jeszcze kurs 1.47 sts na Polskę z Irlandią do jakiegoś dubla i sztafeta 4x400m. K uzyska w finale wynik 3:23.99s. lub lepszy kurs 2.89. Polki w półfinale osiągnęły już 3.24.05, a co do typu na medal Polek to ciężko na medal mamy słaby 2 tor na starcie i po pierwszej zmianie będzie trzeba gonić, a jeszcze fajny typ do grania jest Polki vs Włoszki za 2.13 stsPolska w top6 sztafety 4*400m kobiet @2,3 Forbet, @2,22 sts
Finał sztafety 4*400m kobiet. Polki zawsze w tej konkurencji były mocne. W tym sezonie jednak nie ma naszych aniołków Matusińskiego, bo są kontuzjowane. Skład sztafety więc jest inny niż przeważnie. We wczorajszym półfinale Polki miały siódmy czas. W swoim półfinale zajęliśmy czwarte miejsce po świetnym finiszu Kaczmarek. Nasza srebrna medalista na tym dystansie na ostatniej zmianie jest gotowa doścignąć każdego. W finale startuje 9 ekip, co ważne nie ma Amerykanek, które zostały zdyskwalifikowane, a były głównymi faworytkami. Aktualnie największe szanse na złoto daje się Jamajce i Holandii, potem w notowaniach są Wielka Brytania, Kanada, Belgia czy Polska. Poza nimi startują jeszcze słabe Irlandia, Włochy czy Francja. Myślę, że przy odrobinie szczęścia możemy zakręcić się nawet koło medalu, a taki kurs na TOP6 dla naszej reprezentacji jest dla mnie sporą niespodzianką.