redwitz
Forum VIP
Energy Resources San Giustino - Fidia Padova
Sporo o tym spotkaniu napisał już Gystlik i nie chciałbym się zbytnio powtarzać.
Ważne spotkanie dla układu tabeli. Porażka Padovy oznacza po prostu brak awansu do play offów.
Padova mnie jakoś nie przekonuje. Kilku ciekawych zawodników, ale wyniki przeciętne. O sile zespołu stanowi para Javier Gonzalez - Ventceslav Simeonov. Ci zawodnicy występowali już razem w Valentii, więc ich mocną stroną jest na pewno zgranie. Przyjęcie według mnie przeciętne. Sebastian Schwarz to solidny zawodnik, ale nic więcej. Włosi De Marchi i Rosso według mnie mogli by tworzyć ciekawą parę. Środek siatki bardzo przeciętny i w sumie rzadko wykorzystywany przez Gonzaleza. Ostatnio brakowało Suljagica.
San Giustino po problemach z początku sezonu wyraźnie się podniosło i gra dobrze. Wydaje mi się, że dobrą decyzją było postawienie na rozgrywającego Mc Kibbina. Vlado Petkovic miał być podstawowym zawodnikiem na tej pozycji, ale dla mnie jest to typowy rzemieślnik. Fajnie uzupełnia się para przyjmujących Urnaut - Rauwerdink. Tine Urnaut gra bardzo fajnie w ofensywie. Jeroen Rauwerdink to wszechtronny zawodnik, ale przede wszystkim ma trzymac przyjęcie. Atakujący Patak to solidny zawodnik i to wszystko co można o nim powiedzieć. Wybitnym siatkarzem nigdy nie będzie.
Na hali w San Giustino panuje bardzo gorąca atmosfera, która pewnie będzie sprzyjać gospodarzom. Padova na wyjazdach nie jest najmocniejsza. Kadrowo trochę lepiej wygląda ekipa San Giustino. Ostatnie spotkania również przemawiają za zwycięstwem podopiecznych Trenera Helda.
Typy:
Energy Resources San Giustino @ 1.50 Betsafe
Energy Resources San Giustino (-5.5 pkt) @ 1.85 Bwin
Marmi Lanza Verona - Itas Diatec Trentino
Verona na własnym parkiecie potrafi grać dobre spotkania, co pokazują wyniki z Cuneo, Modeną, Maceratą czy Belluno. Podopieczni Trenera Bagnoliego mogą jeszcze znaleźć się poza czołową 12.
Trentino ma pewne pierwsze miejsce i według mnie powoli będą już przygotowywać optymalną formę na play offy.
Verona to specyficzny zespół. Często grają na emocjach i jak wyjdzie im kilka akcji ciężko ich powstrzymać. Niezła para przyjmujących Popp - Kromm. Marcus wszechstronny i raczej defensywny. Robert ma ogromny potencjał w ataku, ale słabo radzi sobie w przyjęciu. Atakujący Mitja Gasparini to typowy jeździec bez głowy. Dostanie kilka bloków i już jest wyłączony z gry. Dysponuje potężna siłą i sporym zasięgiem. Ciekawie grę prowadzi doświadczony rozgrywający Marco Meoni. Fajnie układa mu się współpraca z Patriarcą i Zingelem na środku.
Trento to genialny zespół, ale tak jak pisałem nie muszą szarżować. Ostatnio w 3 setach rozprawili się z Belluno, a w składzie brakowało Stokra, Raphaela i Juantoreny (poza meczową kadrą).
Porażka Trentino byłaby mega zaskoczeniem. Verona rozgrywa ostatnie spotkanie w rundzie zasadniczej na własnym parkiecie, więc można się spodziewać kompletu publiczności i gorącej atmosfery. Tak jak pisałem Verona musi jeszcze walczyć o play offy. Trento w spokoju może się przygotowywać do walki o Scudetto.
Trochę ryzykowny typ, stawka minimalna.
Typ:
Marmi Lanza Verona (+1.5 seta) @ 2.40 Bwin