Lega Pallavolo zwycięzca? Itas Trentino @ 1,95 Unibet
Trentino to najlepsza drużyna na świecie. Gram na ich zwycięstwo w Lega Pallavolo ponieważ uważam że nie ma drużyny na pewno we Włoszech która mogła by z nimi wygrać. Grają nieosiągalną siatkówkę, szczerze mówiąc liczyłem w tym sezonie na Maceratę, ale po dobrym początku teraz grają bardzo, bardzo słabo. Wydaje mi się że zawodnicy są mocno wypaleni.
Co może przeszkodzić w zdobyciu tytułu?
Kontuzje w jednym czasie obu przyjmujących, jednego jeszcze dadzą radę zastąpić dwóch już nie. Della Lunga w razie czego prezentuje odpowiedni poziom by gra Trentino nie ucierpiała. Jeszcze w przyjęciu ewentualnie może pograć drugi atakujący Sokolow. Na ataku dwóch równorzędnych zawodników Stokr i Sokolov. Środek czterech dobrych zawodników z czego Birarelli i Djurić delikatnie górują nad ostatnio grającymi Birkmanem oraz Burgsthalerem. Na rozegraniu Raphael który gra świetnie oraz Łukasz Żygadło który w razie zmian spisuje się bardzo dobrze. Dwóch równorzędnych libero Bari który gra kiedy rywale serwują i Colaci który gra kiedy Trentino zagrywa. Połączenie idealne. Drużyna kompletna jeśli nie zdarzą się kontuzje to nie ma opcji by nie wygrali
Serie A.
Kto może zagrozić?
Macerata już o nich pisałem i wydaje mi się że moja ulubiona drużyna nie ma szans w starciu z Trentino. Tak jak pisałem wcześniej po prostu są wypaleni i medal będzie sukcesem.
Cuneo które osłabiło się w tym roku, powalczy o finał jednak kiedy się tam znajdzie z Trentino nie ma szans, zbyt mocno faluje im gra. Nie ma pewniaka w ataku. Kapitan Wijsmans też delikatnie pod formą. Nie mają atutów.
Modena w ostatnim meczu ligowym z Trentino pokazała na ile ich stać, ze słabymi wygrywają w cuglach, ale przychodzi ktoś lepszy i wszystkie atuty idą do lasu.
Monza za młoda i za mało doświadczona drużyna. Potencjał jest ale panie! gdzie na mistrzostwo Włoch.
To by było tyle jeśli chodzi o kandydatów. Trentino ma wszelkie atuty po swojej stronie im głębiej w las czytaj więcej meczy rozegranych co raz bardziej przekonuję się do niepodważalnej dominacji Trento.