Andreoli Latina - Casa Modena
Grupa D jest zdecydowanie najbardziej wyrównana co pokazały dwa wcześniejsze spotkania. Latina wygrała z Belluno 3:0, a Belluno pokonało Modenę 3:1.
Zacznę od Latiny, która miała być najsłabszym zespołem tej grupy, a jest najbliżej awansu do półfinału. Dzisiaj tej drużynie do awansu wystarczą tylko dwa sety. Miło słyszeć, kiedy to reprezenant Polski jest czołową postacią swojego zespołu w A1. Atakujący Jakub Jarosz ma za sobą dobry sezon i widać, że
praca z Trenerem Prandim przyniosła mu sporo korzyści. Kuba wspomniane spotkanie z Belluno wygrał w pojedynkę. Zagrał świetnie we wszystkich elementach, ale zobaczymy czy będzie w stanie utrzymać taką dyspozycję. Naprawdę ciekawie grę prowadzi Daniele Sottile, o czym pewnie już kiedyś wspominałem. Naprawdę sporo gra środkiem. Miesiąc temu z zespołem pożegnał się środkowy reprezentacji Francji Gerald Hardy-Dessources. Przyjmujący w Latinie są tylko przeciętni. Leworęczny zawodnik na pozycji przyjmującego to rzadkość. Jose Rivera średnio radzi sobie w ataku, ale w przyjęciu gra bardzo dobrze. Andrii Diachkov i Dimitrios Fragkos to zawodnicy raczej nastawieni na ofensywę.
Modena ma bardzo ciekawy skład i spory potencjał. Szkoda, że podopieczni Trenera Bagnoliego nie potrafią tego wykorzystać. Para przyjmujących Martino - Anderson wygląda bardzo dobrze. Matteo Martino ma dobre przyjęcie i na dodatek nie jest dziurą w ataku. Matthew Anderson to przede wszystkim ofensywa. Genialne warunki fizyczne i spory zasięg. Angel Dennis to świetny leworęczny atakujący. Wydaje mi się, że nie jest to zawodnik stworzony do piłek sytuacyjnych. Rozgrywający Esko to jeden z lepszych rozgrywających w A1, oczywiście jak jest w formie. Ten sezon ma według mnie dobry. Trochę problemów jest na środku siatki. Andrea Sala jest pewniakiem, ale obok musi występować Łukasz Kadziewicz. We wczorajszym spotkaniu Kadziewicz grał tak słabo, że został zmieniony przez Giacomo Bellei, który jest nominalnym skrzydłowym.
Według mnie potencjał zdecydowanie po stronie Modeny. Latina w tym sezonie już kilka razy sprawiała niespodziankę, ale potrafi również negatywnie rozczarowywać. Argumentacja beznadziejna, ale po prostu zespół Latiny według mnie nie ma elementu, w którym mógłby zagrozić Modenie. Wystarczy sobie porównać skrzydłowych i ich możliwości. Latinie potrzebna byłaby bardzo mocna, regularna zagrywka. Może tak zagrywać Jarosz, ale nie musi. Poza Kubą nie ma tam zawodnika, który pociągnie grę zespołu. Ciekawe czy Latina wytrzyma ciśnienie. Zespół, na który nikt nie liczył ma sporą szansę na awans do półfinału A1.
Nie wiem czy dobrze policzyłem, ale do awansu do półfinału Latinie brakuje tylko seta
Modena wygrywa 3:0 i wtedy:
Modena 3 punkty, sety 4:3
Latina 3 punkty, sety 3:3
Modena wygrywa 3:1 i wtedy:
Latina 3 punkty, sety 4:3
Modena 3 punkty, sety 4:4
Najpierw liczą się wygrane spotkania, a w dalszej kolejności stosunek setów i dopiero na końcu stosunek punktów.
PS. Jeżeli coś źle policzyłem albo mam złe info to napiszcie tutaj !
Dokładny wynik za minimalną stawkę
Typy:
Casa Modena @ 1.45
Unibet
Casa Modena (-1.5 seta) @ 1.90
Unibet
Casa Modena 3:0 @ 3.40 Bwin
EDIT: Tragiczny dzień.