Na sobotę ode mnie przy meczyku Niemiec zamykającym dwa kupony:
Turcja - Egipt
Set Egipt 1,67 etoto
3:1 Turcja
Mecz o pietruche/pkt rankingowe. Typ do podbicia ako. Turcja bez spiny, mecz z
Finlandia to pokazał, Egipt po ważnej wygranej z Tunezja, może pójść za ciosem i postawić się ekipie z nad Bosforu.
Kanada -
Belgia
Powyżej 3,5 seta 1,42
3:1 Belgia
Kto przypuszczał przed turniejem, że te drużyny mogą awansować do IO z naszej grupy? Obie ekipy trafiły z formą, obie mocno postawiły się naszej reprezentacji, nie podejmuje się wytypowania zwycięzcy, uważam że tu emocje będą odgrywać dużą rolę. Proponuję typ powyżej 3 setów.
USA -
Serbia
Hcp - 12,5
USA 1,62
Hcs - 2,5
USA 1,95
3:0 USA, 21 pkt różnicy
Amerykanie będą chcieć zamknąć temat awansu z Serbami, którzy mają swoje problemy kadrowo-zdrowotne. Są kompletni na każdej pozycji, jeśli nie będzie rozprezenia tak jak wczoraj po 1 secie ze Słowenia to powinno być 3:0.
Japonia - Słowenia
Powyżej 3,5 seta 1,50
Słowenia zaczęła od 7:1 w secie i tego nie dowiozła, a później Japonia zrobiła swoje i wygrała 3:0
Słowenia wygra 3,10
Mecz o awans, Słowency wczoraj bez Urnauta, który był chory ale na Japonię raczej wyjdzie - on trochę jak Kubiak dawniej u nas - trzyma wszystkich do kupy, najbardziej doświadczony, fajnie zagrał z
USA młody atakujący, Mozicia próbowali chwilę na przyjeciu w 3 secie.
Japonia rewelacja sezonu, która jednak ostatnio się zacinała. Ich siła jest mocna zagrywka, obrona iszybka gra. Stawiam jednak po walce na podopiecznych Cretu, którzy wydają mi się bardziej doświadczoną drużyną.
Brazylia - Iran
Poniżej 171,5 pkt 1,67
Brazylia wygrała ważny mecz z Kubą, nie może stracić punktów z Iranem. Myślę że nie będzie odpuszczania, choć ja na miejscu trenera Brazylii grałbym z Fernando na rozegraniu bo wygląda zdecydowanie lepiej od Rezende.
Włochy - Kuba
Poniżej 174,5 pkt 1,68
Kuba wygrywa 3:1 po emocjonujących końcówkach, Włosi fizycznie nie dali rady
I tu podobnie jak u Brazyli, Włosi nie mogą pozwolić sobie na stratę punktów, po za tym doskonale znają Herrere i Yanta z ligi włoskiej, są lepsi technicznie i taktycznie, więc wykorzystają każdy błąd Kubańczykow, którzy popełniają ich sporo szczególnie na sytuacyjnych piłkach. Po za tym Włosi też mają kim trafiać na zagrywce a umówmy się, Kubanczycy to nie są jacyś fenomenalni w przyjeciu, jedyne czym mogą odpowiedzieć to również mocna zagrywka.