Później dodam analizy ale póki co podam typy aby kursy nie pospadały
Japonia -
Serbia 3:0
Mam chwilkę więc na szybko.
Japonia co prawda mocno skomplikowała sobie sytuację przegrywając z Egiptem i co prawda obie drużyny mają taki sam bilans 3-1 jednak obok takiego kursu nie mogłem przejść obojętnie!
Japonia na ten moment jest drużyną zdecydowanie lepszą, grają u siebie.
Serbia już niejednokrotnie pokazała, że ta ich forma jest po prostu słaba. Typuję zwycięstwo Japonii ale także po takim kursie dorzucę -1,5 seta.
Japonia 1,60!
Japonia -1,5 seta 2,20
Kanada - Bułgaria
3:0
Wiele osób zastanawia się czemu taki kurs na Kanadę a ja zapytam a jaki ma być? Tak naprawdę to Bułgaria ma nadal szanse na awans na IO tak ta grupa się rozwinęła, że nadal 4 drużyny ma szanse na awans
Argentyna, Kanada,
Belgia i Bułgaria. Dla mnie Kanada nie jest aż takim faworytem aby dawać na nich niższy kurs. Przed turniejem to Bułgaria była wyżej notowana niż Kanada. Oczywiście Kanada pokazała, że grać potrafi, trafili z dobrą formą ale ja wolę po takim kursie pójść w Sokolova i spółkę.
Również uważam, że pewniejszy jest over meczowy.
powyżej 179,5 1,73
Fortuna
Bułgaria 2,60
Brazylia - Kuba
3:1
Gdzieś przeczytałem, że na naszych oczach widzimy upadek wielkiej Brazylii i te słowa powoli powoli stają się faktem, oczywiście nie możemy tego mówić patrząc przez pryzmat 1 czy 2óch meczów jednak ich gra od wielu wielu miesięcy na pewno nie pokazuje, że te słowa są mylne. Porażka z Niemcami, męczarnie z Ukrainą, brak Leala i bez formy wielu zawodników + zawodnicy już wiekowi. Trzeba pomyśleć nad mocnym odmłodzeniu kadry. Są też takie słowa, że
Brazylia awansuje z rankingu ja bym nie był tego taki pewien bo
Argentyna jest tuż tuż za nimi a jeśli stało by się tak, że
Argentyna nie awansuje w tych kwalifikacjach to tak naprawdę okaże się wszystko w następnym sezonie. Kuba strasznie chaotyczna ale nikt i nic nowego nie napiszemy o tej drużynie jednak taki kurs jest myślę, że zbyt wysokim patrząc na to jak gra
Brazylia.
Kuba 3,15
powyżej 3,5 seta 1,45
Polska -
Argentyna 3:1
Polska jest tutaj zdecydowanym faworytem ale ja uważam, że
Argentyna może nam strasznie napsuć krwi skoro zrobiła to
Belgia czy Kanada.
Argentyna w swoim najmocniejszym składzie jaki mają Lima, Loser, Conte, De Cecco, Danani. Leon miał problemy z kolanem na ME i tak naprawdę nie wiemy czy jest on w 100% formie.
Osobiście liczę na dłuższe spotkanie niż 3 setowe.
Argentyna +16,5 1,42
powyżej 169,5 1,81
USA - Słowenia
Tutaj idę tylko i wyłącznie z powodu kursu, uważam, że jest on adekwatny do poziomu obu drużyn. Co prawda Słowenia gra teraz chyba najlepszą siatkówkę jaką grać mogą jednak do tych najlepszych -
Polska,
USA,
Włochy troszkę im brakuje. Co prawda mogą Oni wygrać pojedyncze spotkanie.
USA tutaj w najmocniejszej kadrze, póki co idą jak burza tracąc tylko 1 set.
USA 1,42
Osobiście uważał bym na Turcję - są faworytem jednak już szans na awans nie mają i nie zdziwię się jeśli będą rotacje.
Finlandia w tym meczu może ugrać seta.
Holandię również bym ominął, już także bez szans.
Egipt fajnie się pokazuje i zdecydowanie z lepszej strony pokazali się niż Tunezja jednak kurs mizerny ale są mocnym faworytem.
Tak jeszcze dla "zabawy" zagram
Tunezja - Egipt
powyżej 3,5 seta 1,72
2:3
Chiny -
Holandia Chiny +14,5 1,61
15 pkt...
USA - Słowenia
powyżej 3,5 seta 1,45
Włochy - Iran
poniżej 142,5 1,78
3:0
Co by nie mówić, że Egipt pokazuje się tutaj zdecydowanie lepiej to nie ma aż takiej przepaści między obiema drużyna aby dawać aż tak niski kurs. Przejrzałem na spokojnie kursy jakie były wystawiane na niedawnym turnieju African
Championship i były tam bardzo podobne jeśli chodzi o obie drużyny a tutaj nagle mamy taką przepaść.
Holandia ewidentnie nie trafiła z formą co widać na załączonym obrazku, ostatnia porażka 0:3 z Bułgarią to był taki gwóźdź do trumny na tym turnieju co mogą Chińczyki wykorzystać bo na pewno Oni u siebie nie odpuszczą jeśli będą mogli wygrać z dużo wyżej notowanym przeciwnikiem, myślę, że takie handi jest do wzięcia.
Kursy na
USA już mocno pospadały co przewidziałem ale...czy my tutaj zobaczymy szybki mecz? Słowenia na papierze wygląda bardzo dobrze, obawiam się trochę o ich kondycję bo ostatnio grają bardzo dużo meczów praktycznie bez zmian ale jeśli utrzymają to spore szanse są na seta.
Na dokładkę daję Włochów, mam nadzieję, że podrażnionych Włochów. Iran już bez trenera - wczoraj trener zrezygnował z prowadzenia kadry Iranu i uważam, że to może pójść w złą stronę jeśli o ich grę co i tak już ta gra nie wyglądała tak dobrze.