>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Komputery|Telefony|Inne urządzenia - stary zbiorczy temat

Status
Zamknięty.
nikifor 402

nikifor

Forum VIP
Korzysta ktoś z Was z usług sieci Play? Macie jakiekolwiek problemy z nią? Jaką opinie macie na temat tej sieci? Ich oferta abonamentowa wygląda bardzo ciekawie i myślę nad przejściem do Playa.

pan-kracy 116

pan-kracy

Użytkownik
Ja już 3 rok zaczynam z Playem, założyłem u nich abonament jak rozpoczynali ???? .
Sieć dobra, zasiegu nie gubi. Tani abonament i dobre teleofny w dobrych cenach. Na samym początku wzielem samsunga z400 z abonamentem 30zł a po dwóch latach oferowali mi abonament 45zł do tego 60 min do wszystkich sieci i darmowy net do 5 mb i telefon SE C501.
I się zgodziłem i nienalegam. Wszystko OK Polecam

toxic 0

toxic

Użytkownik
Sieć PLAY to najgorsza szmira jaka można sobie wyobrazić! Wiem wiem, telefony, abonamenty fajne ale jeśli chodzi o obsługe klienta to do dupy! Ja od pół roku walcze z nimi o kasę jaką sa mi winni (mimo mojego pisma przedłużyli mi umowe i teraz muszą mi zwracać kasę), a każde pismo jakie dawałem w salonach musialem pozniej sam osobiscie wysylać! W salonach i na linii pracuje zgraja tłuków, którzy nic nie wiedzą... no po za tym jak podpisac umowę! Rachunki czasami dostawałem dawno po terminie płatności a później za nie mnie ganiali! A mieszkam w Warszawie!
Dla mnie najlepszą siecią zawsze była i będzie ERA. Może maja trochę gorszą ofertę (chociaz można dopasować ja znacznie lepiej do własnych wymagań) ale z obsługą klienta, z umowa, z rachunkami i zasiegiem jest doskonale (potrafiłem nie płacic rachunku ponad miesiąc i nie wysylali mi zadnych zbednych pism). Dodatkowo jeśli chodzi o zasięg to wydaje mi się, że jest lepiej niz w PLAY. Orange uzywałem chwilkę na kartę więc trudno mi oceniać. Plus ma na bank dobry zasięg ale tez miałem go tylko na kartę.

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
@Toxic, słyszałem właśnie takie opinie o Play. Czytając więcej o tej sieci coraz bardziej mi się ona po prostu nie podoba. Chyba jednak przedłużę umowę i zostanę w Orange. Nie mam w &quot;pomarańczowych&quot; żadnych problemów więc chyba przy nich zostanę. Nie mniej dzięki za pomoc i za opinie.

toxic 0

toxic

Użytkownik
Słuszne podejście. ja byłem w erze przez 7 lat zanim przeszedłem do Playa i była to jedna z moich gorszych decyzji, która podjąłem dla kobiety.... i od tamtej pory wiem. Nic nie rób dla dupy! ???? A najlepsze jest to, że mam znajomych, którzy pracują w Play&#39;u i podobno tam wszystkim wbijają w głowy, że Play jest najlepsze, lepsze od innych, reszta w porównaniu do nich to totalne badziewie etc. Nawet na rozmowach o pracę to wmawiaja kandydatom... no po prostu strusie jaja!

princeas 11

princeas

Użytkownik
słuchawki douszne, jakie polecacie?
bo te standardowe do iPoda juz mi sie zepsuły, teraz szukam takich co dzwiek na zewn. nie ucieka zbytnio. mozecie cos podsunąć?

jaruone 0

jaruone

Użytkownik
słuchawki douszne, jakie polecacie?
bo te standardowe do iPoda juz mi sie zepsuły, teraz szukam takich co dzwiek na zewn. nie ucieka zbytnio. mozecie cos podsunąć?
Ja mam Philips SHE 9500 - kupiłem ze 2 lata temu czytając opinie że tanie i dobre - i takie są. Tylko chyba już ich nie produkują bo na allegro ani jednej sztuki nie ma. Jakbyś znalazł - bierz bo warto.

toxic 0

toxic

Użytkownik
A ja nie polecam dousznych... może to i wygodniej się nosi ale strasznie przeciąża bębenki (tak wiem gadam jak stara babcia). Juz lepiej kupić jakieś dobre małe słuchawki nauszne. Ja używam Koss Porta Pro i z czystym sumieniem moge je polecić. Tylko takie z dobrego źródła bo one mają dożywotnią gwarancję (ja coś sie spsuje to wymieniają oba głośniki dla pewności). Mi raz zaczął przerywać lewy głosnik i bez gadania w 5 minut mi oba wymienili, a była to moja wina, że przestał działać bo non stop zaczepiałem o cos kablem ????
A żeby nie było, przetestowałem kilkadziesiąt słuchawek różnego typu ???? Te słuchaweczki pobieraja bardzo mało energii a maja na prawdę genialne basy ????

jaruone 0

jaruone

Użytkownik
Toxic - jeśli słuchawki douszne mają &quot;otwór wentylujący&quot; i używamy ich z głową (co jakiś czas wyciągamy by wyrównać ciśnienie - mimo &quot;wentyla&quot; - oraz nie walimy dźwięku na maxa ) to w użytkowaniu nie będą różnić się od tradycyjnych - dlatego nie polecam &quot;mega łupiących basem&quot; Creativów.
Dochodzi też aspekt słuchania muzyki np. w komunikacji miejskiej - śmiem twierdzić że chcąc zagłuszyć zewnętrzny hałas na tradycyjnych słuchawkach, bardziej sobie zaszkodzimy wysokim volumem, niż słuchawkami dousznymi - tam hałas z zewnątrz w dużej mierze zostanie wytłumiony i przy o połowie niższej głośności uzyskamy lepszy efekt (ja uznaję za najlepszy w miejscach publicznych taki schemat - hałas przytłumiony przez gumki od dousznych, cicha muzyka, tak że jak coś się dzieje np. kierowca autobusu ryknie - &quot;Uwaga za 10 sek giniemy&quot; to go usłyszę , ale ględzenie dwóch dziewuch o &quot;dupie Marynie&quot; pięknie ginie )

toxic 0

toxic

Użytkownik
Sporo masz w tym racji ale słuchawki douszne i otwór wentylacyjny to troche pic na wodę. Może być tak, że ten otwór jakiś jest ale wierz mi lub nie, na bank nie jest on na tyle duzy żeby dal wieksze zmiany. Idea działania słuchawek dousznych polega na wytworzeniu w uchu odpowiedniego ciśnienia akustycznego. I to ciśnienie właśnie ma negatywny wpływ na słuch. Oczywiście jak ze wszystkim, słuchawki sa dla ludzi więc jak ktoś nie przegina to nie będzie miał z tego powodu większych problemów. Śmiem jednak twierdzić, że większość ludzi ostro przegina (a szczegolnie dziesiątki gówniarzy, których codziennie widzę np w metrze).
Ja podałem propozycję ???? Bo słuchawki, które podałem sa świetną alternatywa dla dousznych. Maja swietne pasmo 10 Hz -22 kHz w tym momencie nie wiele kosztują no i wygladają tak fajnie oldschoolowo ???? Dobre słuchawki douszne to mimo rozmiarów wcale nie mały wydatek więc zawsze można się dwa razy zastanowić.

porky 104

porky

Użytkownik
A ja nie polecam dousznych... może to i wygodniej się nosi ale strasznie przeciąża bębenki (tak wiem gadam jak stara babcia). Juz lepiej kupić jakieś dobre małe słuchawki nauszne. Ja używam Koss Porta Pro i z czystym sumieniem moge je polecić. Tylko takie z dobrego źródła bo one mają dożywotnią gwarancję (ja coś sie spsuje to wymieniają oba głośniki dla pewności). Mi raz zaczął przerywać lewy głosnik i bez gadania w 5 minut mi oba wymienili, a była to moja wina, że przestał działać bo non stop zaczepiałem o cos kablem ????
A żeby nie było, przetestowałem kilkadziesiąt słuchawek różnego typu ???? Te słuchaweczki pobieraja bardzo mało energii a maja na prawdę genialne basy ????
Również polecam te słuchawki :!:
Może i wyglądem nie imponują, ale są naprawde świetne :!:

jaruone 0

jaruone

Użytkownik
Trzeba jak z wszystkim zachować rozsądek i powinno być &quot;ok&quot; - małolaty z &quot;pchełkami&quot; na uszach u których w autobusie słyszę co słuchają przerażą każdego laryngologa ;)
Morthond - lutownica + końcówka i sam powinieneś dać radę ;)

P 0

pawel_p1986

Użytkownik
Witam
Mam problem i potrzebuje pomocy bo skonczyly mi sie wszystkie pomysły:/ .... Zrobilem formata i pierwszy raz w zyciu po instalacji mam czarne pasy na bokach ekranu ... Nie moze ani przez własciwosci ani przez przyciski na monitorze tego zmienic... Co jest nie tak??? Pomoze ktos??

porky 104

porky

Użytkownik
Czy jeste/był ktoś może posiadaczem albo miał styczność z telefonami firmy BlackBerry bo zainteresowała mnie ta marka, a dokładniej seria o bardzo ciekawej nazwie: Curve. :jezora: Proszę o kilka słów o tym sprzęcie..

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom