>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2014 - Tour de France (05.07 - 27.07)

Status
Zamknięty.
r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Rui Costa dziś nie wystartuje,zapalenie płuc podobno.
Nibali vs Majka |1| kurs:1,57✅
Majka będzie się zaginał na podjeździe aby zdobyć punkty.Na zjazdach jednak wygląda bardzo słabo i nawet jak odjedzie pod górę,to gdy droga zacznie prowadzić w dół Włoch powinien spokojnie go dojść/wyprzedzić,bo zjeżdża dużo dużo lepiej.Jeśli przyjadą w tej samej grupie o ile tak się stanie to wiadomo,że Nibali przyjedzie w czubie,a Polak nie będzie o nic walczył i na pewno ukończy ten etap za nim.
Peraud vs Pinot |1| kurs:1,45⛔
AG2R na 14 etapie mocno szarpało na zjazdach i chciało urwać Pinot.Ostatecznie się nie udało ale dziś będzie lepsza okazja.Wiadomo,że kolarz FDJ bał się zjazdów(teraz już powoli się przełamuje),zjeżdża gorzej od Peraud i AG2R dziś znowu powinno się zaginać i tym razem zakończyć akcję z większą skutecznością tak aby nad Pinot zrobić jakąś przewagę.
Bukmacher:STS

Otrzymane punkty reputacji: +6
sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Romain Bardet - Thibaut Pinot 1,40 Bwin ⛔
Bardet ma nad swoim rodakiem przewagę tylko 16 sekund w generalce. To mało przed Pirenejami bo moim zdaniem pod górę jednak to Pinot jeździ lepiej na tym wyścigu. Kiedy więc robić nad nim przewagę jak nie na zjazdach? O lękach kolarza FDJ co do jazdy z górki była już nie raz mowa tutaj. Co prawda powoli z tym walczy ale nic z dnia na dzień się nie dzieje. A Bardet nie ma problemów ze zjazdami. Już na jednym z etapów razem z kolegą z ekipy zarzucali mocne tempo na zjazdach. Dziś pewnie będzie podobnie, a celem będzie zgubienie Pinot.

martinus 491

martinus

Użytkownik
Sporo sensownych typów już tutaj padło, ja od siebie dodam jeszcze jeden:
R. Costa - J. V.D. Broeck 1 @ 1.83 Pinnacle
Obaj zawodnicy chyba jednak trochę rozczarowują na trasie tegorocznego Touru a już na pewno Belg, który w obliczu wycofania się i Contadora i Froome&#39;a wydawał się być bardzo poważnym kandydatem do top3 a tutaj może się nawet w top10 nie zmieścić. Dodatkowo nie jest to zawodnik, który potrafiłby zaryzykować na zjazdach a dzisiaj może to być kluczowa cecha. Na przeciwnym biegunie pod tym względem jest Rui Costa, który zjeżdża bardzo dobrze. Jeśli nie straci jakoś dużo na podjeździe do Belga to powinien dzisiaj przyjechać przed nim.
Edit:
Costa rzeczywiście wycofany, w takim razie typ nieważny...

suckout 692

suckout

Użytkownik
Laursens Ten Dam - Haimar Zubeldia 1 @ 1.75 Uni.bet ✅ 14 - 18

Holender wygląda dobrze, jeździ dość aktywnie i walczy o najwyższe lokaty. Dziś i na 2 etapach w Alpach, to Ten Dam był wyżej od Hiszpana i nie widzę powodu, by jutro było inaczej. Tak ja było to wspomniane wyżej, Ten Dam jedzie na siebie i nie dba o Molleme, to w sumie dobrze, bo drugi z Belkinu wygląda słabo.

Tejay van Garderen - Jurgen van den Broeck 1 @ 1.83 bet365 ✅ 13 - 19

Fakt, dzisiaj T.J. miał dzień słabości, ale do tej pory jechał dość równo i solidnie, liczę, że jutro tak źle nie będzie. JvB dziś odpadł od grupy faworytów nawet wcześniej, ale potem wyprzedził Amerykanina na końcówce podjazdu. Belg od początku TdF prezentuje się kiepsko i na poprzednich etapach tracił wyraźnie do najlepszych, w tym do van Garderena. Do tego ekipa BMC ma większe możliwości od Lotto, aby pomóc swojemu liderowi w potrzebie. Czy 30s na korzyść van der Broecka dziś, to powód, by dawać w tej parze 50/50, nie wydaje mi się.

Otrzymane punkty reputacji: +8
zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Bauke Mollema - John Gadret 1 @ 2.2 Unibet ✅
Chyba kursy ustawione w odwrotna strone. Bauke mimo, ze nie jest kolarzem na top 3, to na top 15 jak najbardziej. Moze Gadret tez takim by byl, gdyby nie fakt ze musi pracowac na Valverde. Prawdopodobnie bedzie wygladalo to tak jak na tym etapie w alpach, gdzie Francuz konkretnie przylozy i porozrywa peleton, a potem odpusci i bedzie odpoczywal. Mollema ze stratami, ale i tak powinien byc wyzej. Co wiecej typ na Ten Dama rowniez swietny.

Otrzymane punkty reputacji: +5
inzaghi78 3,1K

inzaghi78

Użytkownik
Dzisiejszy etap to byl miod na moje serce ???? Nie dosc ze Kwiatek ozywil moj zaklad na top 15 choc juz go pogrzebalem to jeszcze Valverde zaznaczyl swoja prawidlowosc odnosnie 3 tygodnia TDF ????

Zastanawiam sie czy Michal ma szanse na top 10 ewentualnie top15 jak myslicie bo ja nie mam pomyslu ?! Dzisiaj wiekszosc z nas sie spodziewala dobrego wystepu ze wzgledu na zjazdy ale jutro boje sie ze moze go ta trasa &quot;zabic&quot; Narazie slizga sie niesamowicie, co odpada to swoim tempem jakos tam dociaga w porownaniu do wiekszych tuzow ktorzy pokazali juz w tegorocznym TDF ile mozna stracic ????

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Tejay Van Garderen vs Jurgen Van Den Broeck 1 @ 1.775 Pinnacle ✅ 13-19
Dzisiaj TVG miał po prostu nieco słabszy dzień i dlatego na finałowym podjeździe został daleko w tyle tracąc ponad 30sek do rywala.
Jutro powinno być już dużo lepiej. Generalnie to Amerykanin na górskich etapach wygląda zdecydowanie mocniej niż Van Den Broeck.
Belg z ekipy Lotto już od początku wyścigu prezentuje gorszą dyspozycję. Etapy w Alpach tylko to potwierdziły.
Na 13 etapie Van Garderen przyjechał 32 sek przed rywalem
Na 14 odcinku były to aż 4min różnicy na korzyść Tejaya.
Widać,że Amerykanin jest lepiej przygotowany. Jutro 4 trudne podjazdy,których profil będzie mu odpowiadał,gdyż równym mocnym tempem jest je w stanie pokonać. Pewnie znów będzie jechał blisko najlepszych. Natomiast Van Den Broeck przy pierwszej mocniejszej próbie przyspieszenia zostanie,a potem już na pewno nie będzie mógł za wiele zrobić,aby dogonić czołówkę.
Na korzyść Van Garderena przemawia także ekipa. W razie jakiś problemów bardzo przydatny będzie ktoś taki jak Stetina,który jest w stanie podholować swojego lidera. W ekipie Lotto trochę brakuje takiego zawodnika. Tym bardziej,że Gallopin pod dzisiejszej uciecze jutro może nie czuć się najlepiej.

Otrzymane punkty reputacji: +28
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Zastanawiam sie czy Michal ma szanse na top 10 ewentualnie top15 jak myslicie bo ja nie mam pomyslu ?! Dzisiaj wiekszosc z nas sie spodziewala dobrego wystepu ze wzgledu na zjazdy ale jutro boje sie ze moze go ta trasa &quot;zabic&quot; Narazie slizga sie niesamowicie, co odpada to swoim tempem jakos tam dociaga w porownaniu do wiekszych tuzow ktorzy pokazali juz w tegorocznym TDF ile mozna stracic ????
Ja sądzę że nie zdoła się utrzymać w TOP10. Tak na prawdę zadajmy sobie pytanie, czy Michał zasługuje na to TOP10? no raczej nie. W górach zdecydowanie odstaje, tylko druga strona medalu jest taka kto ma go wyprzedzić? Oczywiście może być spektakularny strzał jak w Alpach, ale tylko Mollema i Zubeldia tak na prawdę w teorii powinni pokonać Michała. Dalej Van Den Broeck który przestrzelił z formą i szczyt miał na Delfinacie. Schleck z dużą stratą, choć pod górę ma kopyto co prawda nie jak za najlepszych czasów ale pod nogą jest moc. Tak na prawdę niżej niż 14 miejsce Michał spaść nie może bo obsada jest tak kiepska że nie ma kto go wyprzedzić, bo kolejni zawodnicy tracą po 12 minut i to jest nie do odrobienia w Pirenejach patrząc również przez pryzmat tego że taki Porte strzela jak kapiszon już na przed ostatnim podjeździe. A Thomas, Nieve, Kruijswijk czy Trofimow to jednak nie ta para kaloszy by odrabiać blisko kwadrans w górach na dwóch etapach.

inzaghi78 3,1K

inzaghi78

Użytkownik
No wlasnie .... mi jest szkoda ze tak dlugo sie zastanawialem czy poprawic na Michala w 15 bo dzis juz placili @5 ... ech gdyby nie to ze juz mam go pogranego to bym zagral ale nie chcialem juz tak dokladac na ten sam zaklad tym bardziej ze roznie to moglo byc i jeszcze moze a dzis nadrobil duzo wiecej niz sie spodziewalem.

VdB cienizna - mam go zagranego przed TDF w parze z Molema wiec raczej zaklad juz przegrany ale coz jeszcze wierze.

Fajne typy byly na Valverde ale mysle ze juz dzis byl ostatni dzien kiedy moglismy lapac takie kursy (ja zagralem tylko 1-3)

W tym roku stawka jest juz tak okrojona ze nie wiem co jeszcze moze sie wydarzyc ...gdyby nie tak kosmiczna strata to stawialbym na podium Ten Dam ktory bardzo mi sie w gorach podoba ale ponad 6 minut nie da rady

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Christopher Horner - Michael Rogers 1,76 Betsson ✅
Dzisiejszy zwycięzca etapu jutro powinien sobie odpuścić. Dziś swoje zrobił, a jutro to Majka powinien znów się kręcić w ucieczce. Nie ma więc sensu się męczyć i możliwe jest, że Rogers dość szybko zostanie z tyłu jadąc swoim tempem. Horner to co innego. Mimo, że w generalce ma już prawie pół godziny straty ale jednak w dalszym ciągu jest liderem ekipy Lampre. Po tym, jak z rywalizacji odpadł Rui Costa, który mógł pokusić się o etap trzeba walczyć o honor zespołu. Dlatego myślę, że Horner będzie piłował z najlepszymi jak najdłużej będzie w stanie.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Fajne typy byly na Valverde ale mysle ze juz dzis byl ostatni dzien kiedy moglismy lapac takie kursy (ja zagralem tylko 1-3)
Ja mam obawy co do Valverde. Pinot jest TOP2 w górach i jutro lub w czwartek pewno będzie szedł w trupa bo wiadomo jak on jeździ czasówki. Kolejna kwestia Peraud on jest w stanie dołożyć minutę Valverde w czasówce także potrzebuje urwać Hiszpana tylko i aż na 30 sekund. Valverde albo jeździł zachowawczo by teraz na tych dwóch etapach odpalić albo też nie trafił z formą. Jak na razie szału nie ma.
A Francuzi poczuli krew, kiedy oni mieli dwóch zawodników na podium w Paryżu? ba kiedy oni mieli chociaż jednego zawodnika na podium w Paryżu?
Na francuskich portalach piszą że Bardet jutro podłoży się Peraudowi i będą próbowali rozsadzić peleton. AG2R jest mocne i jestem skłonny w to uwierzyć.
Peraud TOP3 kosztem Valverde, bo Pinot mimo wszystko na podium będzie, dzisiaj przetrwał najważniejszy etap dla niego, a nawet zarobił trochę czasu.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Frank Schleck - Pierre Rolland 1 @ 2,17 Pinnacle ⛔ 7-6 ????

Rolland już zajechany w 3 tygodniu i nie ma co się dziwić skoro przejechał w maju świetnie Giro d&#39;Italia. Można ubolewać że wypadł z TOP10 bo to ten z tych dzielniejszych Francuzów :razz: Dzisiaj Schleck stracił do Rollanda ale to zrozumiałe bo tak jak pisałem w typie przeciwko Frankowi on po prostu nie lubi jeździć w dół. Pod górę ma kopyto. Aby nie być gołosłownym to tak, na 13 etapie do Chamrousse gdzie wygrał Żarłacz z Messiny, Schleck przyjechał prawie minutę przed Rollandem. Na etapie 15 do Risoul - Schleck na mecie zameldował się na 7 miejscu i 23 sekundy przed 11 Rollandem. Im dalej w las tym gorzej wygląda Rolland. Schlecki wolą Pireneje od Alp także liczę na fajerwerki i może jeszcze walkę o TOP10 w wykonaniu Luksemburczyka.

Otrzymane punkty reputacji: +6
martinus 491

martinus

Użytkownik
Ja mam obawy co do Valverde. Pinot jest TOP2 w górach i jutro lub w czwartek pewno będzie szedł w trupa bo wiadomo jak on jeździ czasówki. Kolejna kwestia Peraud on jest w stanie dołożyć minutę Valverde w czasówce także potrzebuje urwać Hiszpana tylko i aż na 30 sekund. Valverde albo jeździł zachowawczo by teraz na tych dwóch etapach odpalić albo też nie trafił z formą. Jak na razie szału nie ma.
Valverde dzisiaj też nie wyglądał zbyt dobrze, nie zdziwiłbym się gdyby rzeczywiście było dwóch Francuzów na podium, co jednak nie będzie dobrze świadczyć o poziomie Touru. Taka genialna obsada przed startem a tu wycofuje się dwóch zawodników i poziom sportowy spada w okolice delfinatu...
V. Nibali - T. Pinot 2 @ 2.59 Pinnacle
Pinot jutro musi atakować i atakować będzie. Dzisiaj wyglądał znakomicie. Dla niego to mógł być bardzo trudny etap, biorąc pod uwagę jego umiejętności zjazdowe, a w zasadzie ich brak. Dał radę, ale najbardziej zaimponował na podjeździe pod Port de Bales, gdzie odczepił i Valverde i Peraud a tak szczerze mówiąc to także Nibali wyglądał na totalnie ugotowanego. Gdyby jutro nie było pozwolenia na odjazd to Pinot mógłby przegrać tylko z Nibalim, chociaż kolarska tradycja, gdyby odjechali razem, raczej kazałaby oddać etap Francuzowi. Jeśli Pinot pokaże jutro dyspozycje z dzisiaj to jest dla mnie głównym faworytem do wygrania etapu. Po tym kursie zdecydowanie warto stawiać na Francuza.
Pobieram również typ na Schlecka z Rollandem opisany powyżej.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Ciekawa sprawa z tym Valverde bo jeżeli cały czas się oszczędza i czeka na etapy, które przed nami no to szacunek dla niego, że pozycja do ataku nie jest aż tak dramatyczna. Z tym, że to co widać było na dzisiejszym etapie to według mnie człapanie Valverde i niby chiciał odjechać Nibalemu, niby nie chciał, ale koniec końców albo zabrakło pary albo zrezygnował. Pinot na pewno będzie szarpał w Alpach, zresztą to jest dla niego jedyna szansa bo tak jak wszyscy powtarzają czasówka nie dla niego i tam może mieć problemy a potencjalne zgubienie Valverde teraz może mu wypracować bardzo dobrą pozycję a mianowicie 2. 30 sekund w obliczu takich etapów to jest praktycznie nic na tę chwilę, ale pozostaje pytanie czy Hiszpan dołoży do pieca czy też spłynie, a jego zapowiedzi to bardziej straszak...
Ja spróbuje pójść w stronę młodego Francuza, kurs póki co do przyjęcia i myślę że to Pinot zakończy na 2 miejscu TDF.

Thibaut Pinot 3.25 (klasyfikacja bez V.N.) Bet365

inzaghi78 3,1K

inzaghi78

Użytkownik
Valverde dzisiaj też nie wyglądał zbyt dobrze, nie zdziwiłbym się gdyby rzeczywiście było dwóch Francuzów na podium, co jednak nie będzie dobrze świadczyć o poziomie Touru. Taka genialna obsada przed startem a tu wycofuje się dwóch zawodników i poziom sportowy spada w okolice delfinatu...
A ja mam zupelnie inne odczucia... Nawet dwóch Francuzów na podium nie będzie wcale źle świadczyło o poziomie Touru bo niby dlaczego ??? bo nie mają nazwisk ??? kiedyś każdy zaczyna a weź po uwagę że jeśli to się stanie to tylko ze względu na brak Contadora i Froome a też nie wiemy jak pojechalby Talansky który był w wyśmienitej formie. Poza tym reszta miała swoje szanse a że z formą nie trafili albo się ujechali wcześniej to już jakby nie problem Francuzów - taki VdB to jest mega rozczarowanie dla mnie, Tejay jescze nie powiedział ostatniego słowa choć póki co sięnie zapowiada, a przeciez był jeszcze Costa

Mnie osobiście tegoroczny TdF podoba się najbardziej od wielu lat może właśnie przez tą nieobliczalność ...:razz:

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
John Gadret - Bauke Mollema 2 @ 2.32 Pinnacle 22:8 ✅ Bardzo podoba mi się ten typ. Ok Mollema już od jakiegoś czasu pływa, jednak sekwencja zdarzeń dzisiaj będzie zupełnie inna niż wczoraj. Przede wszystkim etap kończy się podjazdem, a i stromych wzniesień będzie więcej. Gadret będzie więc zasuwał na Valverde i zapewne straci więcej sił niż wczoraj. Nawet jeśli do pewnego momentu będzie jechał z faworytami, to po wykonanej pracy strzeli i dalej będzie już jechał ślimaczym tempem do mety. Czegoś takiego nie spodziewam się po Mollemie, który choć nie ma wsparcia Belkinu, to na pewno do CV chętnie sobie wpisze kolejne top 10 w generalce Tour de France.

Otrzymane punkty reputacji: +3
wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Vincenzo Nibali - Thibaut Pinot @ 1.6 Pinnacle ✅3-11
Widzę , że wszyscy z bukmacherami bardzo wierzą w Pinot na dzisiejszym etapie. Wszyscy sugerują się wczorajszym szarpaniem Francuza i tym że potrafił odjechać od najlepszych. Nibali według mnie kontrolował sytuację wiedział ,że po ostatniej górze 20 km zjazdu w dół. Według mnie dziś Włoch potwierdzi wielką klasę i pokaże kto jest najlepszy w tegorocznym Tour de France. Dla wszystkich kolarzy to prestiżowy etap jednak Vincenzo jest najlepszy. Myślę , że dziś powtórzy się scenariusz z 13 i 14 etapu gdzie Nibali pokazywał moc raz wygrywając raz był drugi gdzie w decydującym momentach zostawiał rywali i podążał do mety. Na 14 etapie nie dał rady na szczęście dojść Rafała jednak dziś moim zdaniem lepszy będzie Nibali i potwierdzi swój triumf w &quot;Wielkiej Pętli&quot;

psotnick 996,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Christopher Horner - Michael Rogers
Typ: Christopher Horner @ 1.69 Betsafe ✅ 29-42
Popieram typ na Hornera, wczoraj kurs był @2,37, ale przez noc buk się zreflektował. Rogers po wczorajszym triumfie musi być wypompowany, czy to fizycznie, bo 100 km ucieczka, dyktowanie tempa na długim podjeździe, potem zjazd na którym nie ma gdzie odpocząć i wreszcie końcowy atak przed metą to wielki wysiłek. Ale też psychicznie po osiągniętym celu motywacja siłą rzeczy musi siąść, dlatego dzisiaj raczej spodziewam się spokojnego przejazdu Australijczyka, nie zdziwię, jeśli po prostu zostanie w którejś z dalszych grupek. Z kolei Horner po wczorajszym wycofaniu Rui Costy został uwolniony do holowania swojego lidera, którym zajmował się praktycznie przez cały wyścig, teraz spuszczony ze smyczy może w końcu zrobić coś na swoje konto. Rogers na pewno nie będzie się dzisiaj zaginał, bo paliwa w baku po wczorajszym wysiłku może być mało, dlatego myślę, że jeśli amerykański weteran nie będzie miał jakiegoś kryzysu, to powinien przyjechać przed Kangurem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom