>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Kolarstwo 2011 - Tour de France

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Nie oglądam TdF w polskiej telewizji, to jest pierwsza kwestia także z tym &#39;&#39; słuchać uważnie&#39;&#39; to mógłbyś najpierw się zastanowić - pomyśleć.Kolejna sprawa to trochę dziwne gadanie, że walczy tylko o etap i tyle.Już 2 razy wygrał żółtą koszulkę i wtedy też walczył o wygranie etapu ? Wątpię.Pamiętam, że w 2009 były premie lotne gdzieś już na etapach górskich i specjalnie Norweg sam uciekał po punkty.Dziś, nie dość, że ma koszulkę lidera to może też powalczyć o zwycięstwo etapowe dziś to i nabić kolejne punkty w klasyfikacji punktowej.Absurdalne myślenie, że odpuści walkę o zwycięstwo w jednej klasyfikacji kiedy ma na to sporą okazję, a i jego dyspozycja wygląda na bardzo dobrą.

Co do zacytowanego typu to nie widzę do niego zastrzeżeń jak sam napisałeś, że będzie chciał wygrać &#39;&#39;tylko etap&#39;&#39;.

Zdecydowanie jeden z najlepszych sprinterów w peletonie, dlatego też nikogo nie powinien dziwić zbytnio fakt, że jego głównym celem będzie walka o zieloną koszulkę na tegorocznym wyścigu. Ma na to spore szanse, a to z tego względu, że ma doskonałą drużynę, która będzie go w stanie wspomagać na każdym kroku. Lubi także etapy z trudniejszymi końcówkami, gdzie dobrze się czuje, a więc tam może upatrywać swoich szans nadrobienia punktów nad najgroźniejszymi rywalami takimi jak Cavendish. Na pewno stać go na wygranie nawet kilku etapów, lecz skupi się z pewnością na walce o zieloną koszulkę i wygranej chociażby na jednym etapie

pinek92 203

pinek92

Użytkownik
Spore zaskoczenie w postaci wygranej Tylera Farrara, dobrą prace dla niego wykonał Hushovd, który musi być w bardzo dobrej formie. Nie wiem co się stało z Cavendishem, ale nagle jego ekipa schowała się w peletonie i własnie wtedy Garmin wyszedł na czoło. Wydawało się, że Renshaw z łatwością pokona Roche, jednak australiczyk dopiero 177 pozycja, za to Roche 33. Jutro w końcu coś ze zmarszczkami na trasie.
P.S Pod względem typów, tragedia w konkursie na forum -300 pkt ;p

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Berto-ASchleck 1 1.60 bet365 ✅
Wychodzę z założenia, że jutro AC zaatakuje, w końcu trzeba zacząć odrabiać te straty... zawsze z 5 sekund można zarobić. Przyspieszenie Alberto powinno zrobić swoje. Jak się urwie to powinien dać radę na wypłaszczeniu.
Martin-Roche 2 1.50 ⛔ Martin i taka ścianka 1km przed metą? mi to nie wygląda za dobrze dla Niemca.
Również jutro duża szansa przed Evansem na żółtko, TOP3 rzuca się w oczy, bo Evans pewnie będzie szalał.
Gilbert wygra etap po 1.57, tym razem odpuszczam.
Rojas w zieleni... oby tak do Paryża :p

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Amerykanin Tyler Farrar z Garminu wygrał 3 etap Tour de France, po finiszu z peletonu. Żółtą koszulkę lidera zachował jego kolega z ekipy Norweg Thor Hushovd.
Wyniki 3 etapu:
1. Tyler Farrar (USA/Garmin-Cervelo) - 4:40.21
2. Romain Feillu (Francja/Vacansoleil)
3. Jose Joaquin Rojas (Hiszpania/Movistar)
4. Sebastien Hinault (Francja/Ag2r)
5. Mark Cavendish (Wielka Brytania/HTC-Highroad)
6. Thor Hushovd (Norwegia/Garmin-Cervelo)
7. Julian Dean (Nowa Zelandia/Garmin-Cervelo)
8. Borut Bozic (Słowenia/Vacansoleil)
9. Andre Greipel (Niemcy/Omega Pharma)
10. Jimmy Engoulvent (Francja/Saur-Sojasun)
Klasyfikacja generalna:
1. Thor Hushovd (Norwegia/Garmin-Cervelo) - 9:46.46
2. David Millar (W. Brytania/Garmin-Cervelo) ten sam czas
3. Cadel Evans (Australia/BMC) strata 1 s
4. Geraint Thomas (W. Brytania/Sky) 4
5. Linus Gerdemann (Niemcy/Leopard) 4
6. Edvald Boasson Hagen (Norwegia/Sky) 4
7. Frank Schleck (Luksemburg/Leopard) 4
8. Andy Schleck (Luksemburg/Leopard) 4
9. Jakob Fuglsang (Dania/Leopard) 4
10. Bradley Wiggins (Wielka Brytania/Sky) 4
Etapu nie oglądałem ma może ktoś jakiś skrót z wyścigu (jak to to prosiłbym o PW). Z tego co wyczytałem to źle pojechał Renshaw i dlatego tak kiepsko Cavendish. No ale mówi się trudno, przecież nie można wszystkiego trafiać, tym bardziej w kolarstwie. ;)
Zapraszam do dyskusji dotyczącej czwartego etapu.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Ciekawe.
Dziś 4 lipca.
Jedyny Amerykanin mający szanse wygrac etap na płaskim.

Jutrzejszy etap [końcówka]

Kolejny etap dla klasyków/sprinterów jak Hushovd umiejących podjechać pod taki podjazd.
Bardziej stromo niż na pierwszym etapie. Contador ewentualnie inny przegrany pierwszego etapu będzie chciał te pare sekund uciłać [przewaga Schleków nad ALbertem wynosi 1&#39;38]

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Jedyny Amerykanin mający szanse wygrac etap na płaskim.
Po wygranym etapie też powiązałem te fakty i rzeczywiście Tyler wygrał w dzień istotny dla Amerykanów.Dobra informacja napłynie z kontynentu tam.
Co do jutra to znowu dużo wskazuje na Gilberta, ja też sądzę, że Contador może próbować odpalić, żeby już co nieco odrobić, ale nie będę się porywać z graniem na niego.
Poszukam czegoś z Hushovdem, Voecklerem, Cunego czy Sanchezem bo coś czuję, że może Hiszpan zaatakować.
Btw. Thor i Mark zdyskwalifikowani na lotnej premii, coś tam Norweg zajechał drogę Markowi, sam zaproponował, że weźmie winę na siebie, ale oby dwaj utracili punkty.
Później jakieś typy.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Wtorek.. Najpierw hopka 4km przed metą... a później 2km Mur de Bretagne. Początek sztywny nawet 11-12% miejscami. Sprinterów typu Cavendish, Farrar czy Greipel z miejsca to dyskwalifikuje.
Głównym faworytem jest oczywiście Philipp Gilbert, który tego typu końcówki w tym sezonie ma rozpracowane do perfekcji. Jednakże kurs w okolicach 1,6-1,65 w wyścigu kolarskim... trochę niski.
Alberto Contador, na podobnym etapie podczas Giro pokazał swoją siłę - może i jutro zaatakuje? Wiele do zyskania czasowo nie jest, ale aspekt psychologiczny i pokazanie &#39;ja w górach będę najmocniejszy&#39; z pewnością jest istotne.
Poza tym oczywiscie Evans, który z dobrej strony pokazał się na 1 etapie. Na ten etap warto pamiętać o kolarzach jak Cunego czy Vinokurov. Osobiście w wyścigu kibicuję Belgowi -&gt; Van den Broeck. On ma w swojej ekipie Gilberta, ale na 1 etapie był 5. Jutro rowniez widzę go na wysokim miejscu.
Straty czasowe? Oj... wierzyłem w Basso i nadal wierzę, że w górach będzie mocny, ale taki szybki zryw.. to raczej nie dla niego. Kilka sekund może stracić.

M 231

matros

Użytkownik
Ja osobiście zagram na Gilberta,łatwość z jaką wygrał pierwszy etap w zupełności mi wystarcza, w dodatku ma on jutro urodziny ;) atak Alberto prawdopodobny, pokazał na giro że nie musi czekać do gór....

tbm 642

tbm

Forum VIP
Chris Horner - Jurgen Van den Broeck @ Van den Broeck - 1,72 w Unibet [10/10] ✅ [16msc.-9msc.]
Horner to już &#39;dziadek&#39; w peletonie. 39 lat, ale z nadziejami na top10 w generalce. Wygrał w pięknym stylu Kalifornię... ale 4 etap nie kończy się długim podjazdem lecz Mur de Bretagne 3 kat. 2km - śr nach. 6,9%. Wczesniej hopka na 3,5km przed metą. Tempo będzie bardzo mocne...
Van den Broeck ciągle się rozwija i bardzo w niego wierzę. Ma w swojej drużynie Gilberta, który jest faworytem nr#1 do wygrania etapu, ale on również powinien być bardzo wysoko.
1 etap łatwiejszy podjazd do Mont des Alouettes. VdB na 5 miejscu, Horner 9, przyklejony do kolegi Klodena. Tegoroczny Bretagne może trochę przypominać Mende sprzed roku[VdB 4miejsce - Horner 17 różnica 20sek]. Podjazd krótszy i mniej stromy, ale styl rozgrywania etapu może być podobny. VdB na każdym etapie stara się być jak najbliżej czołówki. Horner owszem jest mocny w górach, ale nie jest taki szybki.
Stawiam na Belga, który jest po prostu szybszy i mocniejszy na błyskawiczne pokonanie krótkiego podjazdu. Horner powinien być mocny, ale na długich podjazdach.
Moim zdaniem brać póki gorące.
Edit: Moje typowania na etapy TDF ✅2- ⛔ 1 +4,8j

M 231

matros

Użytkownik
Tour de France 2011 - Etap 4, typ: Philippe Gilbert - 1.65
unibet,sportingbet,bwin
brać póki daja, tak to nazwę ;)wszyscy widzielismy co zrobił Belg w sobote na pierwszym etapie, wygrał...po prostu wygrał, w zadnym momencie jego zwycięstwo nie było zagrożone, forme przygotował perfekcyjnie na start w TDF, po drodze wygrywając mistrzostwa Belgii, jutro końcówka jeszcze bardziej mu odpowiadająca 2,2km 6,9 % średniego nachylenia, ma pierwszym kilometrze momenty nawet 12%...kto ogladał klasyki ardeńsie ten wie iz Filip w takim terenie jest nie do zatrzymania aktualnie...dodatkow dzis ma urodziny i zapowiada ze zrobi wszystko by moc wygrac jutro etap, ja mu ufam ????
dla zainteresowanych profil
http://climbbybike.com/profile/M%C3%BBr-de-Bretagne_profile.jpg
10/10
Tour de France Overall 1 - 2 - 2,4 j

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Thomas Voeckler v Peter Velits | 1 - 1,85 (Sportingbet)⛔

Wieczorem jeszcze było 1,85 także trochę spadło, ale gram to i wydaje mi się to najciekawszy typ na czwarty etap.Taki trochę etap dla Thomy bo trzeba delikatnie podjeżdżać pod górę pod koniec, pokazał na pierwszym etapie, że trzyma się czołówki i nie odpada.Zestawiono go w parze z Velitsem, specjalista w ostatnim czasie od TTT, zaskakująco dobrze jedzie z HTC choć to nie on jest głównym kolarzem tej grupy.Na pierwszym etapie ładnie wytrzymał i był miejsce przed Voecklerem.Stawiam w tej parze na Francuza bo wydaje mi się, że może próbować jakiejś akcji pod koniec i odłączyć się od głównej grupy, nie liczę, że wygra z Gilbertem, ale w jego zasięgu jest top10, a tym razem Velitsa nie spodziewam się w tym gronie aż tak wysoko.

Cadel Evans - Alberto Contador | 2 - 2,20 (Sportingbet,Unibet)(1-2)⛔

Dziwi mnie trochę kurs na to zdarzenie, nie uważam aby Evans mógł pojechać lepiej od Alberto.W dodatku mówi się, że Contador może już jutro próbować coś odrobić.Czemu nie ? Uważam, że jest w stanie się oderwać, a jak to zrobi to ciężko będzie go dogonić, raczej z Gilbertem na finiszu nie zwycięży, ale Evansa może połknąć i żal takiego kursu nie spróbować.Jutro Hiszpan będzie chciał pokazać, że kraksa na początku Touru to nic, a on nadal ma moc i da wyraźny znak swoim rywalom kto rozdaje nadal karty w wyścigu.

To takie dwa główne typy.Zrobię raczej tak, że przyłożę sporo do Thomy, zaś później z tych dwóch typów złoże dubla, a w Unibecie mam taki pomysł, że zagram Contadora z typem TBM&#39;a.

Dość sporo tego, kursy duże, ale typy mi się wydają okej.

Prześpię się z tym i może jeszcze pomyślę nad graniem Voeckler - Vinocourov 1 - 2,25, ewentualnie więcej o tym jutro.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Zgadzam się, że Gilbert dzisiaj numero uno i wygrać powinien.
Voeckler bodajże z Bretanii pochodzi? Coś o tym panowie w Eurosporcie wspominają. Z Europcar na taki finisz on jest najmocniejszy i z Velitsem faktycznie wygląda typ smakowicie.
Zobaczymy jak to dzisiaj będzie ???? Dzis powinna byc zmiana lidera klas. górskiej bo Mur de Bretagne 3 kat.
Swoją drogą ok 15:10 - 15:25 pierwsza ciekawa walka na lotnym finiszu powinna być. Jako, że Cavendish, Farrar czy Greipel na mecie liczyć się nie powinni to tam rozegrają walkę o pkt.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Hmm i po raz kolejny 1 etap sprinterski na GT i Cavendish zagubiony. Który to już raz ? :grin:
Dziś kolejny dzień Gilberta. Ale szkoda tej spłaszczonej nieco końcówki, byłoby jeszcze ciekawiej :p

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Frank Schleck - Alexandre Vinokourov 1,52 Unibet ✅
Frank pewnie będzie spokojnie jechał z bratem i odpuści walkę o najwyższe miejsca na dzisiejszym etapie. Mają przewagę nad Contadorem i wydaje się, że będą kontrolować sytuację na trasie. Co innego Kazach, który zapowiada zakończenie kariery, a jego celem na tegoroczny Tour de France jest wygranie choćby jednego etapu. Dziś może być niezła okazja, by spróbować tego dokonać.

Tony Martin - Nicolas Roche 1,60 Bet365 ⛔
Dzisiejszy finisz nie wydaje się być idealnym dla zawodnika HTC. Moim zdaniem nie będziemy go widzieć dziś w czołówce. Co do Roche to po stracie, jaką do lidera w generalce ma Gadret chyba nie ma juz wątpliwości, kto jest teraz liderem grupy AG2R. Irlandczyk nie wydaje się być faworytem dzisiejszego etapu, aczkolwiek wydaje się, że na mecie powinien zjawić się przed Martinem.

szakal1991 362

szakal1991

Użytkownik
Myślę że dzisiaj Alberto nie będzie się szarpał przyjedzie sobie spokojnie u boku braci a pokaże im dopiero w solidnych górach kto rządzi na tym turze 1;38 to nie jest jakaś kolosalna strata by trzeba było szarpać na każdej górce więc ja bym odpuścił granie dziś Contadora ale chciałbym się mylić iż duża kwota poszła na zwycięstwo w całym Turze ????
Moi Faworyci na dziś to : Vino i Thomas napewno będą szarpać no i ten fenomentalny Gilbert
Thomas Voeckler - Peter Velits 1 - 1,95 Sportingbet
Alexander Vinokurov - Frank Schleck 1 @ 1,63 Unibet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Australijczyk Cadel Evans z grupy BMC wygrał 4 etap Tour de France z Lorient do Mûr-de-Bretagne. Drugie miejsce zajął Alberto Contador z Saxo Banku. Trzeci był Alexandre Vinokourov z Astany. Koszulkę lidera obronił Norweg Thor Hushovd z Garminu. Etap liczył 172,5 km. Na ok 10 kilometrze nastąpiła pierwsza udana ucieczka składająca się z 5 kolarzy: Johnny Hoogerland (Vacansoleil), Blel Kadri (AG2R), Jérémy Roy (FDJ), Imanol Erviti (Movistar), Gorka Izagirre Insausti (Euskaltel). Maksymalnie grupa osiągnęła 4 minuty przewagi. Peleton napędzała głównie grupa dzisiejszego zwycięzcy oraz Omegha Pharma. Peleton doścignął ucieczkę na ok 4 km przed metą. Finisz bardzo trudny, tempo był bardzo wysokie co spowodowało że nikt nie oderwał się znacząco od peletonu. Czas zwycięzcy to 4 godziny i 11 minut.
Wyniki IV etapu:
1 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 4:11:39
2 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard
3 Alexandre Vinokourov (Kaz) Pro Team Astana
4 Rigoberto Uran Uran (Col) Sky Procycling
5 Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto
6 Thor Hushovd (Nor) Team Garmin-Cervelo
7 Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek
8 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi
9 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto
10 Andreas Klöden (Ger) Team RadioShack
Klasyfikacja generalna:
1. Thor Hushovd (Nor) Team Garmin-Cervelo 13:58:25
2. Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team +00:01
3. Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek +00:04
4. David Millar (GBr) Team Garmin-Cervelo +00:08
5. Andreas Klöden (Ger) Team RadioShack +00:10
6. Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling +00:10
7. Geraint Thomas (GBr) Sky Procycling +00:12
8. Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling +00:12
9. Andy Schleck (Lux) Leopard Trek +00:12
10. Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek +00:12
Typersko poraz kolejny rewelacja, jednak czasu nie było aby opisywać w dziale. Jednak kupon w moim temacie wstawiłem. ???? dla TBM za Van den Broecka. A Contador Schlecka wciągnął nosem.

Zapraszam do dyskusji dotyczącej piątego etapu.

pinek92 203

pinek92

Użytkownik
A Contador Schlecka wciągnął nosem.[/b]
No tak szczególnie, że zarobił nad nim aż 8 sekund, a sił na pewno stracił więcej niż Schleck. Aspekt psychologiczny też żaden skakał kilka razy a etapu nie wygrał, więc stwierdzenie, że go wciągnął nosem dość na wyrost.

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
5 etap:
Profil trasy

i ostatnie 5 km

Teren dość nierówny, finisz jednak powinien należeć do sprinterów. Faworytami wg bukmacherów są Cavendish, który jak do tej pory nie powalczył na żadnym z etapów oraz pokazujący się z bardzo dobrej strony Tyler Farrar.

Jak narazie oferta na jutrzejsze zmagania niewielka, ja jednak znalazłem ciekawe typy:

Tyler Farrar - Alessandro Petacchi 1,45 Sportingbet✅ [97-114]
Amerykanin jak do tej pory wygląda najsolidniej ze sprinterów. Dość pewnie wygrał poniedziałkowy etap. Do pomocy ma nie byle kogo bo rozprowadzali go będący w równie dobrej formie Hushovd oraz Dean. Dzisiejszy sprint z peletonu padł jego łupem (nie licząc kolarzy z ucieczki). Co do Petacchiego to nie pokazał się na zadnym z dotychczasowych etapów w czołówce. Nie wydaje mi się, aby jutro pokonał walczącego o zieloną koszulkę kolarza zespołu Garmin Cervelo.

Jose Joaquin Rojas Gil - Romain Feillu 1,75 Bet365✅ [3-54]
Hiszpan zdołał utrzymać zieloną koszulkę, tracąc dziś do Farrara jedynie jedno oczko. Może on powalczyć nawet o etapowe zwycięstwo.
Co do Francuza to dzisiaj miał problemy z rowerem lecz jutro, podobnie jak Rojas, pewnie znajdzie się w czołówce. W poniedziałek był tuż przed Hiszpanem na mecie. Wydaje mi się jednak, że na piątym etapie ta sytuacja juz się nie powtórzy i kolarz Movistar będzie dzierżył palmę pierwszeństwa ????

Otrzymane punkty reputacji: +3
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Contador - ASchleck 2 3.0 bet365 ???? 50/50 po dzikim kursie. Jutro zabawa dla sprinterów. ⛔
Kursy na Cavendisha przesadzone. Końcówka troszkę pofałdowana, to może być utrudnienie. Warto spróbować łapać kogoś po większym kursie, bo kursy są świetne :grin: Pograłem za drobniaczki AleJeta @15 ⛔, może się przebudzi ;)
Końcówka lekko pod górę, więc Rojas też powinien być groźny. Fajny ten typ z Feillu od sumada90. Popieram. TOP3 zagrałem ✅ ???? , może tym razem siądzie.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Kurde, kulą w płot po raz kolejny, po raz kolejny blisko bo przegrał o kawałek koła, strasznie się czułem zawiedziony.

Nic, trzeba myśleć o jutrze.

Też mi wpadł Rojas w oko, bardzo dobrze wygląda podczas Touru, dziś na lotnej premii wraz z Farrarem łyknęli na luzie Cavendisha, jutro popieram typ sumada90, już jest tylko 1,70, a moim zdaniem w singlu można śmiało grać.Dla odważnych Rojas TOP3 po 3,00 w Sportingbecie [ nie zdziwie się jak Davey pociśnie :p ].

Nic więcej grać nie będę bo nie widzę nic innego, ciekawego.Rojas wygląda na prawdę solidnie.

Farrar przed Cavendishem też jest ok bo moim zdaniem Tyler jutro będzie głownym faworytem do wygrania znów.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom