>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2011 - Tour de France

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Świetnie, że temat jest w takim rozkwicie, sporo informacji i analiz, które pomogą na pewno w typowaniu.

Zgadzałem się z typem TBM&#39;a na Geslinga, zgadzam się też z innymi userami.Na pewno żal nie spróbować Brajkovica w top 10 po takim kursie.Mówi się, że w Radioshacku jest aż czterech liderów, ale to właśnie Janez podkreślał podczas Dauphine, że sadzi się mocno na TdF i właśnie w końcowym rozrachunku na niego pojadą bo będzie najmocniejszy.

Janez Brajkovic TOP 10 ? | TAK - 3,25 (Bet365)

Kolejny typ to zgadzam się z Lawem, można grać w sporych konfiguracjach przeciw Wigginsowi, co prawda wygrał Dauphine, ale nie jest to zawodnik, który da radę w górach.Co prawda się bronił dobrze podczas wyścigu po Rhones Alpes, ale tylko dlatego, że miał sporą przewagę po czasówce, która będzie na Tour de France na niewiele przed końcem wyścigu gdzie kolarz Sky nie będzie się już raczej liczyć.Dla mnie Basso znacznie silniejszy, a i zespół ma trochę lepszy bo Wiggins ma do pomocy wszechstronnego Hagena, który jest chory.

Bradley Wiggins - Ivan Basso | 2 - 1,70 (Bet365)

365 ma jeszcze kilka fajnych par, jutro coś opiszę bo już zmykam, ale widzę fajny kurs na Brajko z Kloedenem czy Geslinga z S.Sanchezem.

Mam też pomysł na Cavendisha, typ jest na Sportingbecie, ale to jutro.

Katiusza za Purito [*].

tbm 642

tbm

Forum VIP
Matros i Qozi zgadzam się co do Basso w parze z Wigginsem. Wiggo raczej pęknie w górach, a przemawia do mnie fakt, że Ivan Groźny potrafi przygotować się pod konkretną imprezę. Pobieram ten typ ????
Gram wspominanego Gesinka w parze z Evansem. Wycofałem się z pary Van den Broeck - Sanchez. Nie mogę rozgryźć Hiszpana :p
----
A tymczasem na generalkę z poza pierwszego planu:

Antony Charteau - Thomas Voeckler
@ 2 - 2,10 Bet365 [zagrałem po 2,40...]
Dwaj kolarze z Team Europcar. Charteau wygrał przed rokiem koszulkę w grochy, zabierając się w ucieczki na odpowiednich etapach i sporo przy tym punktując. Wyścig ukończył na 44 miejscu co było jego rekordem życiowym.
Voeckler to niesamowity walczak. Choć wydaje się, że najlepszy wynik w karierze i 18 miejsce w TdF 04 [wtedy gdy wiózł żółtą koszulkę i Armstrong kontrolował wyścig] ma już za sobą to jednak wyniki z tego sezonu nakazują mieć go na uwadze. Zwycięstwo w 4 dni Dunkierki i Tour of Haut Var 10 miejsce w Dauphine Libere, 7 w Giro del Trentino, 21 w Paryż Nicea pozwalają z optymizmem patrzeć na Tour. Thomas jest rozgoryczony, bo przegrał koszulkę Mistrza Francji z Chavanelem, dlatego na Tourze będzie starał się pokazać z jak najlepszej strony. Jest starszy i lepiej jeździ w górach co pokazują wyniki. Charteau będzie celował w ucieczki, ale punktów w klasyfikacji górskiej jak przed rokiem ze względu na zmianę regulaminu już nie uda mu się zebrać. Charteau nie będzie pierwszoplanową postacią tej ekipy. Takimi będą Kern i Voeckler, którzy świetnie jechali w Dauphine.
Starty w Tdf:
Charteau: 2010 - 44 miejsce i wygrana w klasyfikacji górskiej
2007 - 136
2006 - 114
2004 - 103
Voeckler 2010- 76
2009-67
2008-97
2007-66
2006-89
2005-124
2004-18
Podsumowujac, Voeckler jest lepszym kolarzem, lepiej jeździ w górach jest przeznaczony do zabierania się w istotne ucieczki, będzie celował w wygranie etapu, a co za tym idzie powinien być wyżej w generalce od kolegi z drużyny, który ma być dla niego pomocnikiem.
---
David Moncoutie - Christoph Kern @ 2 - 1,45 w Bet365
W zasadzie Kern jakby narodził się w tym roku na nowo. W poprzednich latach pokazywał się na pojedynczych etapach np. Touru zabierając się w ucieczki, ale ten sezon jest dla niego najlepszym w karierze. Bardzo dobra i aktywna jazda w Dauphine zaowocowała 6 miejscem w generalce. Co najważniejsze został mistrzem Francji w jeździe na czas. W tej specjalności jest lepszy od starszego kolegi Moncoutie.
Moncoutie niemal zawsze jest nadzieją Francuzów na dobry występ, czy to w generalce czy w klasyfikacji górskiej. Jednakże niemal zawsze zawodzi. Zdecydowanie lepsze wyniki osiągał we Vuelcie anizeli w TdF.
Obecnie Kern wygląda na kolarza w świetnej formie. Koszulka mistrza Francji w jeździe na czas, a także dobry występ w Dauphine mogą go dodatkowo motywować. Kern może miec wolną rękę, a jak będzie dobrze szło może i pojedzie na generalkę bo widać formę ma życiową. Moncoutie każdego roku na Tourze traci na którymś etapie i to wyraźnie. Na czas jeździ słabiej, a i w swojej ekipie może być przeznaczony do pomocy Taramae lub El Faresowi. Kurs troszkę słaby, ale jeszcze go zaakceptowałem.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Wszyscy jak jeden mąż stawiamy na Basso. Typ wydaję się być naprawdę dobry. Wiggins już podczas Criterium du Dauphine nie wyróżniał się a tam przecież nie było aż tak trudno jak na TdF. Basso ma do pomocy Sylwka Szmyda który podczas Giro był chory i teraz będzie miał coś do udowodnienia. Jeśli Polak nie zawiedzie to Basso będzie bił się o lidera, ja mam przynajmniej taką nadzieję.
Drugi typ długoterminowy idzie na Johna Gadreta. Nie zgadzam się z TBM że AG2R pojedzie pod Nicolasa Roche, moim zdaniem mocniejszy na generalkę jest Gadret. Chociaż z drugiej strony w nogach ma Giro ale jest to na tyle dobry góral że spokojnie sobie poradzi. Roman Kreuziger w TdF będzie pracował pod Alexandra Vinokourowa i to może mu utrudnić walkę o TOP10 touru. Roman jest jeszcze młody zapewne powalczy o białą koszulkę z Gesinkiem.
Ivan Basso - Bradley Wiggins 1 @ 1,70 bet365
John Gadret - Roman Kreuziger 1 @ 1,60 bet365

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Ciekawe te typy związane z Europcar Teamem, na Dauphine chyba najbardziej zaskoczyli pozytywnie i właśnie dwaj kolarze : Kern i Voeckler najlpesze wrażenie zostawili.Non stop zastanawiam się nad tym najlepszym francuskim kolarzem, po Criterium byłem zdecydowany na Gadreta, ale okoliczności w jakich jedzie nie sprzyjają temu [ ma pomagać Roche, zbyt się nie lubią, ale nie będzie mógł odpalić jak roku temu kiedy to nie pożyczył liderowi roweru ] i raczej odpuszczę kolarza Ag2R.A w związku z tym zdecyduje się na Kerna raczej, nie wiem czemu, ale solidniej wygląda w górach według mnie i gdzieś tą zieloną koszulkę zawsze będziemy mogli w górach zobaczyć z najlepszymi.

Wieczorem również 2h2 mam.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Inne propozycje na generalkę:
Alexander Vinokurov - Christian Vandevelde @ Vinokurov - 1,85 w Bet365
To prawdopodobnie ostatni Tour w wykonaniu Vino i wygląda na to, ze jest do niego dobrze przygotowany. Przed rokiem startował w Giro gdzie był 6, przyjechał na TdF i brakowało świeżości choć potrafił skończyć wyścig na 16 miejscu. Teraz inny tryb przygotowań, 3 miejsce w Tour de Romandie i 3 w Dauphine dają powody do optymizmu przed TdF. VandeVelde z ważniejszych startów 4 w Kalifornii i 19 w Volta a Catalunya.
Wino jest liderem Astany i zespół jest ustawiony pod niego. Vandevelde ma w swojej grupie Hesjedala i Danielsona i w zasadzie nie wiadomo na kogo Garmin pojedzie. Przed rokiem Amerykanin nie ukończył Touru. Dobrze jeździ na czas, ale w górach mimo wszystko wydaje mi się, że stary wyga i niesamowicie ambitny Kazach będzie od niego dużo mocniejszy. Mowi się, że Wino nie jest dobrym góralem, ale moim zdaniem w tym prawdopodobnie ostatnim starcie podoła i Tour w top10 zakonczyc powinien.
Tony Martin - Damiano Cunego @ Cunego - 1,50 w Bet365
Cunego nie jechał w Giro, po drodze otarł się o wygraną w Tour de Suisse, gdzie świetnie spisywał się w górach. Ogólnie Damiano wygląda na zawodnika dobrze przygotowanego do TdF. W górach ma odejście i powinien być mocny. Jego słabą stroną są czasówki na której roztrwonił wygraną w zasadzie Szwajcarię. Martin na czas mu dołoży, tak samo HTC w drużynówce, nie mniej jednak liczą się góry, a tych w tym roku całkiem sporo. Tam Martin zawodzi. Z całym szacunkiem, ale jest to zawdonik na wyścigi tygodniowe jednak moim zdaniem jeszcze nie na wielkie toury. Cunego przed rokiem dopiero 29 w generalce ale teraz powinno być lepiej.
Levi Leipheimer - Andreas Kloden @ Leipheimer - 1,85 w Tobet
W poszukiwaniu lidera ekipy Radioshack miałem dylemat. Doszedłem jednak do wniosku, że z czwórki wielkich raczej nie będzie nim Kloden. Poprzedni rok Levi i Andreas jechali Tour podobnie. W generalce ledwie 2 minuty na korzysc Amerykanina. Zwróciłem jednak uwagę na jego starty w Tourze.
Leipheimer startował 7 razy w TdF. 1 raz nie ukończył. Poza tym był: 3, 13, 6, 9, 13 i 8. Wyniki trzeba przyznać sprawiają pozytywne wrażenie i jestem zdania, że w tym roku stać go na podobny wynik na przełomie pierwszej i drugiej dziesiątki.
Levi prezentował dobrą dyspozycję w Szwajcarii czy też Kalifornii. Kloden byl mocny na początku sezonu. Wygrana Vuelta a Pais Vasco czy 2 miejsce w Paryż Nicea sprawiały pozytywne wrażenie, ale czy będzie forma na TdF? Moim zdaniem to Levi i Horner będą kolarzami głównymi w Radioshack.
Alexander Vinokurov - Janez Brajkovic @ Vinokurov - 1,65 w Tobet
Tak jak pisałem w poprzedniej parze. Moim zdaniem to Horner i Leipheimer będą głównymi w Radioshack. Brajkovic byc moze pojedzie we Vuelcie, gdzie powalczy o zwycięstwo. Tutaj może zapoluje na etap, ale co do generalki mam wątpliwości. Nie mam natomiast co do Wino, który wielką ambicją może sporo ugrać. Widzę go w top10 o czym już pisałem.
Frank Schleck - Samuel Sanchez @ Sanchez - 1,85 w Tobet
4 miejsce Sancheza sprzed roku z pewnością rozbudziło apetyty kibiców Euskaltel. Samuel przygotowuje sie w zasadzie tylko pod TdF i chce ugrać jak najwięcej. Jeździł stosunkowo mało więc jego dyspozycja może wydawać się niewiadomą. W górach jednak z pewnością nie jest słabszy od Franka i choć czasówka jest tylko jedna to może nad Frankiem tam sporo sekund nadrobić. Frank ma być przede wszystkim pomagierem brata, a Sanchez jest nastawiony na jak najlepszy wynik. Co z tego wyniknie? Moim zdaniem Samuel z szansami na top5. Frank wyląduje w drugiej dziesiatce, bo gdzies w górach pęknie. ;)
Poza tym zagrałem wspominany wczesniej typ: Evans - Gesink 2 - 1,75

Otrzymane punkty reputacji: +10
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Ok, mam chwilę czasu.

Andreas Kloden - Janez Brajkovic | 2 - 2,20 (Bet365)

Konsekwentnie na Brajko, tak jak wspominałem wierzę w niego dość mocno podczas tego wyścigu no właśnie na tym się skupia, celowo nie jechał na maxa Dauphine bo zależy mu na Wielkiej Pętli.Typ wewnątrz teamu, ale moim zdaniem Kloden ,nie nawiąże walki z Janezem, moim zdaniem już bardziej będzie w stanie mu pomagać aniżeli walczyć bo można go pamiętać jak jeździł pod Armstronga.Moim zdaniem zdecydowanie determinacja wygra i mój typ będzie trafiony, a Brajkovic skończy wyścig w pierwszej dziesiątce.

Mark Cavendish Stage Victories | under3.5 - 1,85 (Sportingbet)

Uważam, że linia dość wyważona i będzie gdzieś na styku, ale nie przekroczy Mark trzech zwycięstw, sam w wywiadzie najpierw wspominał, że jest 5-7 etapów dla sprinterów, dziś czy wczoraj wspominał, że będzie solidnie walczyć na pięciu oraz premie lotne podczas innych etapów co pozwoli mu na koszulkę zieloną.Ja stawiam, że maksymalnie trzy etapy padną jego łupem, nie sądzę aby wygrał więcej, co prawda ciężko znaleźć lepszego sprintera od niego, ale na pewno nie zawsze będzie dobrze rozprowadzony, a i Greipel czy Petacchi będą chcieli wywieźć coś z francuskiej ziemi.Moim cichym faworytem do wygrania jakiegoś sprintu jest Bozic, na pewno stawiać na niego nie będę, ale pojawi się uśmiech na mojej twarzy jeśli właśnie to Słowak raz przynajmniej wygra.Co do Marka to maksymalnie trzy etapy dla niego, według mnie.

Otrzymane punkty reputacji: +14
tbm 642

tbm

Forum VIP
Mówicie, że pojedzie Radioshack na Brajkovicia? Ja do niego nie mam przekonania... moim zdaniem dla niego zostawią Vueltę, a tutaj Amerykanie będą wiedli prym ???? Zobaczymy kto ma rację ;)
Poza generalką oczywiście mam nadzieję, że będziemy typowali razem poszczególne etapy. Pierwszy etap kończy się podjazdem 2,2km także raczej nie dla Cavendisha, a dla kolarzy typu Gilbert czy Hushovd ???? Zapowiedź etapu i dyskusja już niebawem ????

M 231

matros

Użytkownik
Tour de France 2011 - Zwycięzca wyścigu - Adriano Malori vs Lars Ytting Bak Typ: Lars Ytting Bak 1.85
Bak jest zdecydowanie lepszym i bardziej doświadczonym kolarzem jeśli chodzi o Wielkie Toury, wystarczy przypomnieć iz w 2009 roku ukończył Giro na świetnym 19 tym miejscu ( nie zyskał wiele czasu na dwóch ucieczkach w których uczestniczył ) na górskich etapach prezentował sie bardzo solidnie kończąc je na przyzwoitych miejscach. Co prawda w 2010 roku ukończył Vuelte na ostatnim miejscu ale nie byl to jego najlepszy sezon...W tym prezentuje się on juz bardzo przyzwoicie, kilka dobrych miejsc i świetna 5 ta pozycja w Piekle Północy. Przejechane bardzo trudne Giro które ukończył na 127 miejscu, zostawiając za sobą jeszcze ponad trzydziestkę kolarzy...
Malori bardzo młody kolarz specjalizujący sie w jeździe ind na czas, przed rokiem ukonczyl TDF na ... ostatnim miejscu ;) w tym roku według sportingbet tak samo jest &quot;faworytem&quot; do zajęcia tej pozycji i wydaje mi sie ze będzie o ta pozycje dzielnie walczył ;)
10/10

tbm 642

tbm

Forum VIP
Tour de France 2011 - Zwycięzca wyścigu - Adriano Malori vs Lars Ytting Bak Typ: Lars Ytting Bak 1.85
Typ z pewnością ciekawy. Kolarze z dalszego planu. Kurs solidny, a niespodzianki raczej być nie powinno. Jednakże 10/10 trochę mnie zaskoczyło ;)
---
Bet365 wystawił kursy na pierwszy etap. Za zdecydowanego faworyta upatrują Gilberta, na którego win mamy tylko 1,75 ! ???? Niebawem jednak znikam.. o etapie więcej może później ????

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Na razie jeden typ na jutrzejszy etap, zobaczymy bo może w nocy jeszcze coś wymyślę.

Thor Hushovd - Edvald Boasson Hagen | 1 - 1,72 (Tobet)✅(3-25)

Norweski pojedynek, nie chciałem grać na Thora na razie bo dopiero podczas Tour de Suisse wygrał pierwszy swój etap w tym roku.Gram tutaj ze względu na kilka rzeczy.W Garminie bardziej stawia się na niego aniżeli na Farrara, a druga sprawa to kto wie czy nie namiesza on w walce o koszulkę zieloną.Kolejna sprawa to, że etap jest taki, który on raczej lubi bo trzeba się pomęczyć pod niewielką hopkę.Co prawda nie wiem czy wygra z Gilbertem, ale nie zdziwię się jak będzie na miejscach 1-3.Gram też przeciw Hagenowi bo jak wspominałem to przeszedł niedawno chorobę półpaśca i z własnej woli chcę jechać w Wielkiej Pętli, jego forma i dyspozycja to na razie zagadka, ale ja zdecyduje się jednak na starszego z Norwegów.

Otrzymane punkty reputacji: +11
tbm 642

tbm

Forum VIP
Profil 1 etapu:

I ostatnie kilometry:

Trasa początkowo przebiega wzdłuż wybrzeża. W związku z tym można spodziewać się bocznego wiatru, o którym mówią eksperci z Francji. Etap tylko w teorii dla sprinterów ponieważ kończy się podjazdem 4 kategorii.
Mont des Alouettes kat.4 dł 2,2km śr nachylenie 4,7%.
Główny faworyt bukmacherów Philipp Gilbert, który ma w tym sezonie w CV Amstel Gold, Brabantse Pilj czy Liege-Bastogne-Liege. Czy ktoś będzie w stanie go pokonać? Może Voeckler lub nowy mistrz Francji Chavanel?

tbm 642

tbm

Forum VIP
Pierwszy etap i jeszcze lekki podjazd = niewiadoma. Znalazłem dwa ciekawe typy, jednak Bet365 uniemożliwia kombinacje na jednym kuponie... dlatego nie wiem czy będę grał dwa single, czy odpuszczę ostatecznie...

Sylvain Chavanel - Johhny Hoogerland
@ 1 - 1,45 w Bet365 ✅ [48-101]
Chavanel zdobył koszulkę mistrza Francji. Ona zobowiązuje na TdF to aktywnej jazdy, a sam zawodnik zapowiada, że czuje sie uskrzydlony i liczy na dobre wyniki. Może się pokazać już na pierwszym finiszu. Hoogerland to niezmordowany harcownik, ale na finiszu Vacansoleil raczej na niego nie postawi. Chavanel jest mocniejszy w takich końcówkach.
Francisco Ventoso - Leonardo Duque @ 1 - 1,65 w Bet365 ⛔ 57-35
Możliwości finiszu pod górkę Ventoso znają dobrze ci, którzy oglądali choćby Giro. Etap z lekkim podjazdem i Ventoso w czołowce. Potrafił wygrać nawet tam jeden z etapów. Duque kolarz, z którym wiązane są pewne nadzieje, ale aż taki szybki nie jest... a przynajmniej w mojej ocenie.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Pierwszy etap wydaje się być bardzo łatwy ale jednak nie, silny wiatr oraz dwie hopki na finiszu zwiastują dużo emocji. Początek wyścigu więc ciężko przewidzieć kto jak będzie jechał. Mi się bardzo podoba typ który podał już Qozi, moim zdaniem to właśnie Hushovd będzie głównym rywalem Philippea Gilberta do wygrania pierwszego etapu TdF. Mocny może być Cavendish który już nie puchnie na takich hopkach. Hagen z powodu przebytej choroby może być troszeczkę nieobliczalny. Jednak nawet gdyby był w pełni sił, to taki podjazd bardziej pasuje doświadczonemu Norwegowi. Hushovd dobrze jeździ takie etapy klasyczne jakim niewątpliwie jest 1 etap. Poprosiłem tobet o wystawienie dodatkowych par z Hagenem zobaczymy czy ogarną jak tak to coś jeszcze jutro będę łapał przeciwko temu zawodnikowi.
Thor Hushovd - Edvald Boasson Hagen 1 @ 1,72 Tobet ✅ 3-25
Drugi typ pójdzie na Voecklera bardzo ambitny kolarz z grupy która raczej nie będzie miała za dużo do powiedzenia w TdF czyli Europcar. Myślę że jest to ogromna szansa na zdobycie żółtej koszulki, Thomas dobrze spisuje się w takich klasycznych wyścigach. Napewno łatwo nie odpuści, liczę na niespodziankę jednego z ulubieńców francuskich kibiców. Co do Roche, jeśli naprawdę ma walczyć o generalkę to nie będzie atakował już teraz. Wogóle nie pasuje mi taki profil trasy dla Roche. Raczej powinien uplasować się za Thomasem.

Thomas Voeckler - Nicolas Roche 1 @ 1,60 Sportingbet ✅ 14-19

Otrzymane punkty reputacji: +21
M 231

matros

Użytkownik
Tour de France 2011 - Etap 1 - Grega Bole vs Marco Marcato Typ: Grega Bole 2.30
2/10
spore value było wczoraj bo 2.60, ale caly czas uważam ze warto zagrać, Mercato ma Bozica w drużynie, Bole Pettacchiego, wiec raczej pojedynek kto wyżej wjedzie z rozprowadzających...
Qozi popieram, ale ze stawka bym nie szalał, co prawda Hagen po chorobie, ale mistrzostwa na czas wygrał
TBM drugi typek jak najbardziej do grania,Ventoso i
Rojas beda jutro bardzo groźni, a Duque juz powoli przestawia się na ucieczki niz walkę na finiszach

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
How many stages in Tour de France 2011 will Alessandro Petacchi win?
Over 0,5 @2,25 tobet
Identyczny zakład zagrałem przed Giro i Alessandro wygrał jeden z pierwszych etapów potem nie śledziłem ale była to chyba jedyna wygrana. Wiadomo forma już nie ta jak ładnych kilka lat temu kiedy to Włoch seriami wygrywał etap za etapem ale jak finisz pójdzie z peletonu to na pewno ma szanse powalczyć o chociaż jedno etapowe zwycięstwo, no i zawsze darzyłem go dużą sympatią ????

tbm 642

tbm

Forum VIP
Samuel Dumoulin - Romain Feillu @ 1 - 1,65 w Tobet [4/10] ✅ [72-178]
Dyrektor Sportowy ekipy Cofidis mówi, że cała ekipa na pierwszym etapie będzie pracowała na Samuela. Niewielki wzrostem, ale wielki wojownik - tak można opisać tego kolarza. Końcówka lekko pod górę może preferować właśnie takich walczaków jak on.
Feillu jest bardzo dobrym sprinterem, ale bardziej jeśli chodzi o typowo płaskie finisze. Dzisiaj Vacansoleil może grać na mocniejszego pod tym względem Bozicia lub nawet Hoogerlanda.
Dumoulin sam zapowiada, że poluje w wygranie pierwszego etapu. Postanowiłem zaufać Cofidis i samemu zawodnikowi i postawić na jego zwycięstwo w parze h2h Feillu.

M 231

matros

Użytkownik
Samuel Dumoulin - Romain Feillu @ 1 - 1,65 w Tobet [4/10]
Dyrektor Sportowy ekipy Cofidis mówi, że cała ekipa na pierwszym etapie będzie pracowała na Samuela. Niewielki wzrostem, ale wielki wojownik - tak można opisać tego kolarza. Końcówka lekko pod górę może preferować właśnie takich walczaków jak on.

Feillu jest bardzo dobrym sprinterem, ale bardziej jeśli chodzi o typowo płaskie finisze. Dzisiaj Vacansoleil może grać na mocniejszego pod tym względem Bozicia lub nawet Hoogerlanda.

Dumoulin sam zapowiada, że poluje w wygranie pierwszego etapu. Postanowiłem zaufać Cofidis i samemu zawodnikowi i postawić na jego zwycięstwo w parze h2h Feillu.
tego zakładu bym nie ruszał, Feillu bardzo dobra forma, siedem zwycięstw już w tym sezonie, a i forma w czerwcu bardzo dobra, z tego co kojarzę jego jazda po pagórkach tez stoi na przyzwoitym poziomie i raczej bym odradzał zważywszy ze kurs tez nie powala

M 231

matros

Użytkownik
Tour de France 2011 - Etap 1 - Grega Bole vs Marco Marcato Typ: Grega Bole 2.30 ✅ 20m - 108m
2/10
spore value było wczoraj bo 2.60, ale caly czas uważam ze warto zagrać, Mercato ma Bozica w drużynie, Bole Pettacchiego, wiec raczej pojedynek kto wyżej wjedzie z rozprowadzających...
Qozi popieram, ale ze stawka bym nie szalał, co prawda Hagen po chorobie, ale mistrzostwa na czas wygrał
TBM drugi typek jak najbardziej do grania,Ventoso i
Rojas beda jutro bardzo groźni, a Duque juz powoli przestawia się na ucieczki niz walkę na finiszach
no i mamy bardzo ciekawy początek TDF, kilka kraks w końcówce i kilka faworytów juz potracilo cenne sekundy ( Sanchez, Brajkovic, Andy, Wiggo, Contador, Leipheimer, Karpets 1.20 no i jeszcze nie ma straty Gesinka ) Świetna sytuacja dla Van de Broecka, Evans i dwoch kolarzy Radioshack Hornera i Klodena którzy czujnie przyjechali w pierwszej grupie, etap zgodnie z przewidywaniami zgarnia Gilbert i o jutrzejszego etapu wystartuje w koszulce lidera ????
+ 2,6 j
jednak sędziowie narobili bigosu, i jedynie Sanchez i Alberto dzis stracili, reszta zawodników miała upadek w strefie ochronnej, czyli And ma ponad minute przewagi nad Alberto ;)
dawid ok ;)

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Pierwszy etap Tour de France za nami. Wygrał faworyt bukmacherów jak i mój czyli Philippe Gilbert który na finiszu nie miał sobie równych i wcale to nie dziwi bo przecież to on jest królem wyścigów klasycznych. Drugi do mety dojechał Cadel Evans a &quot;podium&quot; uzupełnił Norweg Thor Hushovd. Wyścig obfitował w wiele kraks które okazały się brzemienne w skutkach. Główny kandydat do wygrania TdF Alberto Contador upadał dwukrotnie i do lidera traci już 1 minutę 20 sekund. Początek wyścigu to ucieczka trójki zawodników Jeremy Roy (FdJ), Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM) i Perrig Quemeneur (Europcar). Ucieczka została skasowana na ok 20 km przed metą. Aktywny był polak Maciej Paterski co oczywiście bardzo cieszy.
Klasyfikacja I etapu:
1. GILBERT Philippe - 4h 41&#39; 31&quot;
2. EVANS Cadel + 00&#39;03&quot;
3. HUSHOVD Thor + 00&#39;06&quot;
4. ROJAS Jose Joaquin + 00&#39;06&quot;
5. VAN DEN BROECK Jurgen + 00&#39;06&quot;
6. THOMAS Geraint + 00&#39;06&quot;
7. KLÖDEN Andréas + 00&#39;06&quot;
8. TAARAMAE Rein + 00&#39;06&quot;
9. HORNER Christopher + 00&#39;06&quot;
10. MARTIN Tony + 00&#39;06&quot;
11. GERDEMANN Linus + 00&#39;06&quot;
12. SCHLECK Frank + 00&#39;06&quot;
13. VELITS Peter + 00&#39;06&quot;
14. VOECKLER Thomas + 00&#39;06&quot;
15. CUNEGO Damiano + 00&#39;06&quot;
resztę można zobaczyć tu -&gt; http://www.letour.fr/2011/TDF/LIVE/us/100/classement/index.html
@matros jeśli możesz to nie cytuj swoich typów tylko zaznaczaj poprzez edycję, bo jakby każdy zaczął cytować swoje typy to był by tu niezły syf. Cieszę się również że trafiłeś ale będzie bardziej przejrzyście. Zreszą nawet regulamin o tym mówi.
Tymczasem zapraszam do dyskusji dotyczącej drugiego etapu. Narazie idzie nam świetnie oby tak dalej.

pinek92 203

pinek92

Użytkownik
To, że Contador i A. Schleck stracili to tylko dobrze dla atrakcyjności Touru, chociaż na ich ataki pewnie będzie trzeba poczekać przynajmniej tydzień jak nie dwa. Dobrze zaprezentowali się Cunego i Vinokourov, którzy w tej czołówce są najlepszymi góralami. Strona TDF pokazuje, że Gesink stracił tylko 6s mimo 171 miejsca więc jeszcze nie podchodziłbym do tego poważnie, chociaż jeśli to duży handicap dla niego. Dobra postawa Maćka Paterskiego.
Gesink leżał w drugiej kraksie a ona była w strefie ochronnej więc czas +6s jest prawidłowy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom