>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2011 - Tour de France

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Gesing na szczęście w strefie ochronnej strata i niewiele ma straty także z Evansem może powalczyć o końcową klasyfikację.
Brajko trochę będzie musiał się namęczyć oraz Basso, nie spodziewałem się tak ciekawego etapu dzisiaj.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Liquigas - Lampre 1 @ 1,85 Bet365 ✅ 15-17 Planowo
Drugi etap Tour de France, to 22 kilometrowa jazda drużynowa na czas wokół miejscowości Les Essarts. Moimi faworytami do wygrania są Team Radioshack i HTC. Jednak nie na tych drużynach się skupiam. Do grania wybrałem pojedynek pomiędzy grupą &quot;polskiego&quot; Liquigasu z Lampre. Liderem ekipy Liquigasu jest Ivan Basso dzisiaj miał sporo szczęścia że nie uczestniczył w kraksie która miała miejsce w końcówce etapu. W tym zespole wszystko kręci się wokół tego zawodnika. Drużyna nie jest aż tak mocna aby walczyć o wygraną w drużynówce, ale jak zwykle to bywa jest bardzo niedoceniana w TT. Sporo zależy od trójki polaków którzy mają napędzać drużynę w jutrzejszym wyścigu, czyli Szmyd, Paterski, Bodnar. Liderem zespołu grupy Lampre jest Cunego, jednak ten zawodnik jeździ fatalnie na czas, np podczas przygotowań do TdF w Tour de Suisse w czasówce stracił ponad 2 minuty do lidera. Ogólnie drużyna nastawiona na wygranie pojedynczych etapów w TdF. Moim zdaniem nie ma szans aby znaleźć się jutro przed Liquigasem. Bo tej drużyny nie ma kto napędzać.
Analiza naciągana, nie lubię tak pisać, ale potrzebowałem to do Typów dnia :razz:

Otrzymane punkty reputacji: +10
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Team HTC - Highroad wygra etap 4.50
Sportingbet
3/10

Kandydatów od wygrania etapu jest generalnie 3 w opinii buków - HTC, Garmin i Radioshack. Dalej Leopard i Sky, ale uważam, że można ich pominąć w kwestii wygrania etapu.
Garmin ma Hushovda, Farrara, którzy powinni być mocni.
Radioshack jak to napisał TBM to drużyna świetnych czasowców i zarazem kandydaci do wygrania drużynowej czasówki.
Ale moim faworytem jest HTC. Cavendish, który przez te 23 kilometry spokojnie może zasuwać fest i który mówił, że lepszej formy jeszcze nie miał, Martin - bardzo dobry na czas. Tych dwóch myślę, że będzie ciągnęło tą ekipę.
Wg mnie kurs 4.50 przesadzony i warto spróbować.

Jak coś się nie zgadza z prawdą to trudno, staram się, ale nie jestem królem kolarstwa ;)

M 231

matros

Użytkownik
Tour de France 2011 - Etap 2 - Team Radioshack - Team Leopard-Trek Typ: Radioshack 1.65 ⛔ 6m - 4n

postanowiłem na jutro zaufac weteranom z Radioshack, 4 bardzo mocne ogniwa w postaci Hornera, Brajkovia Klodena i Leiphaimera do tego solidny w takich próbach Popovych i Iriziar i wychodzi nam bardzo silna paka, mogąca nawet wygrać jutrzejszy etap, w zdecydowanie słabszym składzie Radio potrafiło być drugie na Giro i dla mnie jutro obok HTC i Garmin sa faworytem etapu. W leopardzie wiadomo mamy Fabiana i Posthume, Ci dwaj powinni nadawać największe tempo, ale tez przy okazji musza uważać na braci Schleckow co by ich nie pogubić na trasie, bo oni z dobrej jazdy na czas nie słyna, i jak Fabian przesadzi z tempem to może być rożnie ;)
2/10
betsafe
Tour de France Overall 1 - 1 + 0,6 j

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Nikt nie przypuszczał, że tak będzie wyglądać pierwszy etap.Przez kibica - kretyna niektórzy z kolarzy stracą/stracili szansę na tytuł, można czytać na stronach o kolarstwie, że zarzuca się Leopardowi, że nie zatrzymali się itd.Było, minęło, Saxo nie ma aż tak mocnej drużyny także i jutro Contador powinien stracić do Schlecków [ jest w Leopardzie Cancellara i będzie jutro strasznie napędzał grupę ], ale jak będzie tak z ~ 2 minuty to w górach będzie musiał odpalić Pistolet, jeszcze mocniej aniżeli na Giro.
Ten etap to historia, jutro mamy drużynówkę, etap dla sprinterów raczej gdzie preferowani są Radioshack, HTC czy Garmin.

Wpadł mi w oko typ Dawida, też uważam, że Liqugas zakręci się koło 4-5 miejsca, ale kurs na to wynosi już tylko 1,40 [*].

Team Leopard-Trek - Team Sky | 1 - 1,55 (Tobet)
⛔
Przyznam, że było mi coś ciężko znaleźć do typowania na drugi etap, ale przeanalizowałem sprawę i wybieram ten typ.Kurs taki mocno średni, ale lepszy taki i bardziej pewni niż jakiekolwiek wymyślanie i kombinowanie.Gram na Leopard bo jutro będzie duża szansa na odskoczenie od rywali braci Schlecków, wiadomo, że mają w teamie najlepszego czasowca na świecie i nie powinni tego zmarnować.Dochodzi do tego solidny Monfort i Gerdemann, którzy są dość mocni na płaskich etapach.W Sky mamy też bardzo dobrego Wigginsa i dochodze do tego Hagen, ale nie wiem jak z resztą, ciężko mi określić czy będą w stanie utrzymać tempo dwóch wyżej wymienionych.Stawiam na Schleków i Fabiana bo właśnie Szwajcar tak powinien rozhuśtać drużynę, że jest duża szansa skończyć na podium jutrzejszą jazdę na czas

BMC Racing Team - Rabobank |2 - 1,68 (Tobet)⛔

Decyduję się też na ten typ do dubla, trochę bardziej ryzykowny, ale stawiam na Gesinga.TBM wspominał w swojej analizie, że Lulu świetnie jeździ na czas, jest też Boom czy ciekawy Tjalingi.U Evansa nic takiego nie widzę, gram na Holendrów.

Otrzymane punkty reputacji: +1
tbm 642

tbm

Forum VIP
Radioshack jak to napisał TBM to drużyna świetnych czasowców i zarazem kandydaci do wygrania drużynowej czasówki.
Gdyby czasowka miała ok 40km. to nie zastanawiałbym się długo i gralbym na Radioshack. Drużynówka ma ledwie 23km, więc poszukujemy mocnych kolarzy i tak... Garmin ma w swoich szeregach Millara, Zabriskie, VandeVelde, Hushovda... i nie dziwię się, że są faworytami.
Różnice nie powinny być jakoś specjalnie duże pomiędzy najlepszymi ekipami.
Ja jednak tak jak wczoraj zdecydowałem się zainwestować tylko w jeden typ [gram tylko te typy na etapy, które podaję ze stawkami]
Team Leopard-Trek - Team Sky | 1 - 1,55 (Tobet)
Qozi jadę ten etap z Tobą ;)
Leopard-Trek- Sky @ 1 - 1,55 w Tobet [5/10] ⛔ niecała sekunda różnicy! 4-3 ????
Leopardy powinny być bardzo mocne. Znakomici czasowcy jak Cancellara, Gerdemann i Posthuma powinni napędzać tą drużynę. Do tego nie należy zapominać o takich kolarzach jak Monfort oraz Fuglsang, którzy również potrafią zajmować czołowe lokaty na próbach indywidualnej jazdy na czas. Oczywiście tempo musi być takie aby nie zgubić braci Schlecków. Andy jednak poprawił jazdę na czas więc powinno być ok ;) Leopardy tworzą zgraną ekipę i powinny ukończyć nawet w top3. Sky ma fenomenalnego czasowca Wigginsa, ale liczy się czas 5 zawodników, a Hagen, Swift, Knees aż tak mocno nie pojadą.
Moje typowania na etapy TDF 1-1 -2,4j

tbm 642

tbm

Forum VIP
Liquigas - Lampre 1 @ 1,85
Bardzo dobry kurs złapałeś. Lampre w zasadzie drużyny na czasówkę nie ma. W Liquigas nasz Maciek Bodnar powinien robić tempo, jest też Vanotti, Paterski, a i sam Basso pewnie coś dorzuci od siebie. Lampre nie może zgubić Cunego :p
Tour de France 2011 - Etap 2 - Team Radioshack - Team Leopard-Trek Typ: Radioshack 1.65
Ciekawie, aczkolwiek moim zdaniem trochę ryzykownie. Gdyby czasówka była dłuższa to grałbym na asów z Radioshack. Nie ulega wątpliwości, że każdy z nich jest świetnym czasowcem. Do wspominanych przez Ciebie dorzuciłbym jeszcze Haimara Zubeldię ;) Zastanawiałem się nad tym typem, ale wolałem zagrać Leopardy w pojedynku ze Sky.
BMC Racing Team - Rabobank |2 - 1,68
Rabobank ma bardzo mocną ekipę, do najlepszych pewnie coś dzis stracą, ale nad BMC powinni nadrobić. W sumie chciałem zagrać ten typ, ale plan gry i budżet na TdF zasugerował mi zagranie tylko singla ;P Typ wydaje się ok.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Nikt nie przypuszczał, że tak będzie wyglądać pierwszy etap.Przez kibica - kretyna niektórzy z kolarzy stracą/stracili szansę na tytuł, można czytać na stronach o kolarstwie, że zarzuca się Leopardowi, że nie zatrzymali się itd.Było, minęło, Saxo nie ma aż tak mocnej drużyny także i jutro Contador powinien stracić do Schlecków [ jest w Leopardzie Cancellara i będzie jutro strasznie napędzał grupę ], ale jak będzie tak z ~ 2 minuty to w górach będzie musiał odpalić Pistolet, jeszcze mocniej aniżeli na Giro. Ten etap to historia, jutro mamy drużynówkę, etap dla sprinterów raczej gdzie preferowani są Radioshack, HTC czy Garmin.
Racja długoterminówki już co niektóre poszły do lasu. Ale tym się charakteryzuje ten sport, że jest bardzo nieprzewidywalny. Co do tego zatrzymania się drużyny Leopard to mnie dziwią takie komentarze, bo trzeba spojrzeć z innej strony, czy jak by Schleck brał udział w kraksie a Contador jechał z przodu to by na nich poczekał, odpowiedź jest prosta na pewno nie. Zresztą pamięcią nie trzeba sięgać daleko wstecz ubiegły rok Schlekowi zrywa się łańcuch w górach, jedzie w grupie z Contadorem, co robi Hiszpan? nie czeka tylko naciska jeszcze mocniej na pedały i zostaje liderem z bezpieczną przewagą. A też mógł poczekać. Teraz nie ma już zawodników z taką klasą jak Jan Ullrich który zwolnił ucieczkę i poczekał na Luz Ardiden na Ibana Mayo i Lance Armstronaga kiedy Ci mieli kraksę.

Jakby kogoś interesowało:
Godziny startu czasówki:
14.30 Saxo Bank-SunGard
14:37 Euskaltel-Euskadi
14:44 Vacansoleil-DCM
14:51 Ag2r La Mondiale
14:58 Saur-Sojasun
15:05 Rabobank
15:12 FdJeux
15:19 Liquigas-Cannondale
15:26 Garmin-Cervelo
15:33 Europcar
15:40 Quick Step
15:47 Movistar
15:54 Astana
16:01 Katusha
16:08 SkyTeam
16:15 Lampre-ISD
16:22 Cofidis
16:29 RadioShack
16:36 HTC-High Road
16:43 Leopard-Trek
16:50 BMC Racing
16:57 Omega Pharma - Lotto

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Nie sledze zbytnio kolarstwa , ale czy kolarze nadal mogą ozywać słuchawek , jak to jest ??
Czytałem kiedyś , że zakazano uzywać podczas wyścigu.

pinek92 203

pinek92

Użytkownik
Używają, kiedyś na jakimś z etapów własnie TDF zakazano ale z tego co wiem nikt tego nie pochwalał.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Drugi etap Tour de France wygrała Amerykańska grupa Team Garmin-Cervel trasę 22 kilometrów pokonała w czasie 24:48, drugie miejsce zajęła grupa Sky Procycling i do zwycięzców stracili zaledwie 4 sekundy, podium uzupełnił zespół BMC Racing Team który również do liderów stracił 4 sekundy. Wyścig nie obfitował już w tyle upadków co wczorajszy. Faworyt do triumfu w Tour de France Alberto Contador wraz ze swoją grupą Saxo Bank stracili 28 sekund. Koszulkę lidera stracił Philippe Gilbert na rzecz Norwega Thora Hushovda z grupy Garmin.
Wyniki II etapu:

1. Garmin-Cervelo 24:48
2. BMC +00:04
3. Sky +00:04
4. Leopard Trek +00:05
5. HTC-Highroad +00:05
6. RadioShack +00:10
7. Rabobank +00:12
8. Saxo Bank-SunGard +00:28
9. Astana +00:32
10. Omega Pharma-Lotto +00:39
11. FdJ +00:46
12. Europcar +00:50
13. AG2R +00:53
14. Quick Step +00:56
15. Liquigas-Cannondale +00:57
16. Saur Sojasun +01:02
17. Lampre-ISD +01:04
18. Katusha +01:04
19. Movistar +01:09
20. Vacansoleil-DCM +01:15
21. Cofidis +01:20
22. Euskaltel-Euskadi +01:22
Klasyfikacja generalna Tour de France:
1. HUSHOVD Thor 5h 06&#39; 25&quot;
2. MILLAR David + 00&#39; 00&quot;
3. EVANS Cadel + 00&#39; 01&quot;
4. THOMAS Geraint + 00&#39; 04&quot;
5. GERDEMANN Linus + 00&#39; 04&quot;
6. SCHLECK Frank + 00&#39; 04&quot;
7. CANCELLARA Fabian + 00&#39; 04&quot;
8. HAGEN Edvald Boasson + 00&#39; 04&quot;
9. QUINZIATO Manuel + 00&#39; 04&quot;
10. SCHLECK Andy + 00&#39; 04&quot;
Typersko po raz kolejny świetnie oby tak dalej.
Zapraszam do dyskusji dotyczącej trzeciego etapu.

pinek92 203

pinek92

Użytkownik
Nicholas Roche vs Marc Renshaw 1,65 (Bet365)
Jutro etap typowo dla sprinterów, choć pewnie nie zabraknie &quot;śmiałków&quot;, którzy już od początku ruszą z ucieczkami. Skoro etap dla sprinterów to drużyna HTC, a w niej główny faworyt takich etapów - Mark Cavendish. Głównym jego pomocnikiem i ostatnim rozprowadzającym jest Marc Renshaw. Taka pozycja w zespole sprawia, że Marc do ostatnich chwil pojedzie w czołówce i kto wie może skończyć etap nawet w &quot;10&quot;. Roche to lider Ag2r, jego chwile na TDF mają nadejść dopiero w 2 i 3 tygodniu więc wątpię by chciał się na takim etapie zbytnio przemęczać, skoro i tak wpadnie na metę w głównej grupie. Dodatkowo HTC oczekiwało pewnie więcej po dzisiejszej czasówce, więc jutro dodatkowa motywacja na zwycięstwo etapowe.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Tour de France Wygra? Alberto Contador @ 2,50 Unibet
Tak nietypowo bo w trakcie typ długoterminowy. Czekałem na rozstrzygnięcie dzisiejszej czasówki co prawda liczyłem na większą stratę Saxo Banku, bo wtedy byłby wyższy kurs na El Pistolero. Od początku uważałem że Hiszpan wygra Tour jednak kurs nie bardzo zachęcał do grania. Teraz jest już o wiele lepiej mimo że strata już jest dość okazała jak na dwa pierwsze etapy. Jednak w górach Alberto włączy pistolet i odjedzie rywalom tak samo jak to zrobił w Giro. Jest poprostu najmocniejszy, albo ma najlepsze specyfiki. Przed sezonem zapowiadał wygranie trzech wielkich Tourów w tym roku i liczę że słowa dotrzyma i TdF będzie drugim wygranym, a we Vuelcie dopełni tylko formalność.
Jak tam jest z tym Contadorem jest w pełni zdrowia i bez większych urazów bo zastanawiam się nad przyłożeniem na win większej sumki bo kursidło piekne a czuje że będzie to samo co roku czyli nikt nie bedzie w stanie złapać jego koła w górach
Zdrowiutki jak ryba, ale za to konkretnie wkurwiony. Będzie ogień w górach.

szakal1991 362

szakal1991

Użytkownik
Dawid jestem takigo samego zdania ale jeszcze nie miałem przyjemnosci widziec zadnego etapu na tym turze niestety ale juz niedługo powrót do domu i tylko Eurosport !
Jak tam jest z tym Contadorem jest w pełni zdrowia i bez większych urazów bo zastanawiam się nad przyłożeniem na win większej sumki bo kursidło piekne a czuje że będzie to samo co roku czyli nikt nie bedzie w stanie złapać jego koła w górach

Alberto win @2,35 bet365!

Powie mi ktoś jaka Contador ma strate ? nigdzie nie moge znaleść :/

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Kto wygra 3 etap Tour de France? Mark Cavendish @ 1,80 Unibet ⛔ 5 jednak nie pykło
Trzeci etap wyścigu Tour de France, to pierwsza szansa dla sprinterów. Płaski etap ze startem w Olonne-sur-Mer oraz metą w Redon długość całego etapu wynosi 198 km. Jeden z nielicznych etapów na tegorocznym TdF dla sprinterów więc mobilizacja u tych zawodników ogromna. Faworytem bukmacherów jak i moim jest Brytyjczyk z grupy HTC Mark Cavendish. Przed Tourem zapowiadał że jest w najwyższej formie w swojej karierze i że liczy na przynajmniej 3 wygrane etapowe. Jeśli był świadomy tych słów to jutrzejszy etap poprostu musi wygrać bo jest on z jednym z łatwiejszych dla sprinterów. W drużynie ma jednego z najlepszych na świecie rozprowadzaczy Marca Renshawa, no i nie można zapominać o Matthew Goss który napewno pomoże na finiszu. Kto może z nim powalczyć napewno Tyler Farrar z Graminu. Oraz szybki jak błyskawica na finiszu Niemiec Greipel. Nie można również zapominać o doświadczonym Alessandro Petacchim, jednak on już nie ma takiej pary jak kilka lat temu.
Znowu tak dupnie naciągane, ale pod Typy dnia więc musiałem :razz:

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Cóż, typy na TTT kulą w płot, pisałem, że było ciężko cokolwiek wybrać, szkoda, że kurs na Liquigas tak spadł bo bym jedynie to zagrał, ale tak to wygrana z Thora poszła.Jestem na zero.

Dziś jedziemy płaski etap, spodziewam się, że będzie się sadzić na niego Cavendish tyle, że ciężko mi znaleźć info od samego Marka jak się czuję bo zamiast o tym pisać to piszę o dupie marynie na Twitterze.

Jest jutro premia górska bardzo ciekawie usytuowana, pod koniec jest bardzo delikatne wzniesienie, tutaj obawiam się, że Mark może mieć problemy także jego za kasę tykać nie będę.

Nicholas Roche - Marc Renshaw | 2 - 1,65 (bet365)⛔(30-111)

Wybieram póki co tą parę, trochę dziwne dla mnie zestawienie bo lidera Ag2r wystawili z dobrym sprinterem, który co prawda walczyć o zwycięstwo jutro nie będzie, ale blisko czołówki powinien się znaleźć.Renshaw raczej będzie jutro rozprowadzać Cavendisha bo takie ma zadanie, ale puści go na kilkadziesiąt metrów przed metą także sam raczej wysoko zajedzie, nie powiem tego o Roche, który ma niewiele straty do najlepszych [ co prawda jest tam czterdziesty któryś, ale przed nim masa sprinterów ] także nie ma sensu w jego przypadku atakować jakiś wysokich miejsc, na niego przyjdzie czas w drugim tygodniu Touru kiedy będzie chciał się utrzymać z najlepszymi w górach.Przypominam też o wypadku jaki miał na Dauphine także ryzyko na finiszu raczej nie wchodzi w grę.Renshaw w top20 mnie więcej, Roche gdzieś w peletonie, tak to widzę.

Thor Hushovd - Mark Renshaw | 1 - 1,57 (Sportingbet)(6-111)✅

Szukałem par z Hushovdem, ale jest tylko z Hagenem [ grać już raczej nie chcę ] i Renshawem bo tak się zastanawiałem czy będzie jechał na wygranie etapu bo ma żółtą koszulkę, ale doszedłem do wniosku, że przecież nie o to chodzi bo zapowiadał walkę o zieloną - na razie jest trzeci, przed nim Evans, który się tu nie liczy, na razie bez punktów Cavendish.Zapowiadał tą walkę, ale ja nie do końca w to wierzyłem, podczas TdS wygrał też płaski etap więc czemu nie jutro ma powalczyć ? Para z Renshawem wydaje się bardzo dobra bo tak jak pisałem to on nie będzie walczył o wygraną, bardziej taktycznie dla HTC jest lepsza pozycja na końcu etapu Cava.

Dlatego ten typ, tak trochę porozrzucane po bukmacherach te typy, ale nie mam pomysłu co z kolarstwa do tego, coś z piłki trzeba będzie dokładać.

Ciekawi mnie Wasza opinia odnośnie Rojasa jutro [ w parze z Galimzyanovwem ] bo jest na niego fajny kurs i grzech nie spróbować bo wydaje się dość mocny Hiszpan [ szczególnie ciekawi mnie co Davey o tym myśli bo dam sobie rękę uciąć, że coś właśnie z nim kombinuje na jutrzejszy etap ].

Bonus +, premia górska :

http://www.piles.setra.equipement.gouv.fr/IMG/jpg/pont_de_st_nazaire_1034_cle0cfb4e.jpg

Otrzymane punkty reputacji: +4
tbm 642

tbm

Forum VIP

Co do dzisiejszego etapu... Zapowiada się walka na lotnym sprincie [aż 15 kolarzy punktuje na lotnym]. Później premia górska 4 kategorii... most nad ujściem Loary, do którego zdjęcie wrzucił Qozi. Ostatnie 60km podobno może być wietrznie. Etap tymi rejonami przejeżdzął w 2000r i porobiły się straty na mecie.
Trochę pokręcona końcówka, prosta na metę wcale nie wydaje się taka długa jak na klasyczny sprint.Obawiam się kraksy na koncowych kilometrach. Oby jednak to się nie wydarzyło!
Mocni będą oczywiscie Cavendish - faworyt nr1. Do tego Farrar, Petacchi, czy wspominany tutaj młody Rosjanin Galimzyanov, który otwarcie mówi, że jest gotowy do wygrania 1 etapu w karierze w TdF!
Edit: Nerwowa koncówka... Ja nic nie stawiam. Do grona faworytów dorzucam Andre Greipela i Romain Feillu z Vacansoleil.

M 231

matros

Użytkownik
Tour de France 2011 - Etap 3 - Cadel Evans - Andreas Kloden Typ: Cadel Evans 1.70 ⛔ 35m - 18m
Evans zawsze na takich etapach stara sie przyjeżdżać w czubie, aktualnie jest wiceliderem i ma tylko sekundę straty do lidera, wiec jest szansa jutro iz założy koszulkę wiec nie mozna potracić na takich płaskich etapach. Kloden tez w miare wysoko zawsze, ale rok temu praktycznie wszystkie plaskie etapy przyjechał za Cadelem....
do 8 etapu 8:0 dla Cadela ;)oczywiście rok temu :p

3/10
jestem zły wczoraj na to zdarzenie był kurs 2.20....nie wiem na co czekałem
betsafe
Tour de France Overall 1 - 2 - 2,4 j

wojtek10611 4

wojtek10611

Użytkownik
Thor Hushovd - Mark Renshaw | 1 - 1,57 (Sportingbet)

Szukałem par z Hushovdem, ale jest tylko z Hagenem [ grać już raczej nie chcę ] i Renshawem bo tak się zastanawiałem czy będzie jechał na wygranie etapu bo ma żółtą koszulkę, ale doszedłem do wniosku, że przecież nie o to chodzi bo zapowiadał walkę o zieloną - na razie jest trzeci, przed nim Evans, który się tu nie liczy, na razie bez punktów Cavendish.Zapowiadał tą walkę, ale ja nie do końca w to wierzyłem, podczas TdS wygrał też płaski etap więc czemu nie jutro ma powalczyć ? Para z Renshawem wydaje się bardzo dobra bo tak jak pisałem to on nie będzie walczył o wygraną, bardziej taktycznie dla HTC jest lepsza pozycja na końcu etapu Cava.

Dlatego ten typ, tak trochę porozrzucane po bukmacherach te typy, ale nie mam pomysłu co z kolarstwa do tego, coś z piłki trzeba będzie dokładać.

Ciekawi mnie Wasza opinia odnośnie Rojasa jutro [ w parze z Galimzyanovwem ] bo jest na niego fajny kurs i grzech nie spróbować bo wydaje się dość mocny Hiszpan [ szczególnie ciekawi mnie co Davey o tym myśli bo dam sobie rękę uciąć, że coś właśnie z nim kombinuje na jutrzejszy etap ].
Bzdury. Hushovd czytałem z nim wywiad w L`eqouip i wcale nie ma zamiaru walczyć o zieloną koszulkę. Jego priorytety na TdF to wygranie etapu i jeśli się uda to pojechanie kilka dni w koszulce lidera. Potwierdzenie wczoraj było na drużynówce jak Pan Jaroński opowiadał o nim. Wystarczy dobrze słuchać. Nóż się w kiszeni otwiera jak takie bzdury widzę.
PS. dzisiaj to nie etap dla Hushovda prawdopodobnie jego atak na wygranie etapu widzę jutro już prędzej.

M 231

matros

Użytkownik
PS. dzisiaj to nie etap dla Hushovda prawdopodobnie jego atak na wygranie etapu widzę jutro już prędzej.
jutro tylko i wyłącznie Gilbert, a moze nawet i Alberto sie juz ruszy, bo ma co odrabiać, jutrzejsza końcowka to znacznie trudniejszy podjazd niż ten co był w sobotę....2,2 km średnio 6,9% a miejscami nawet 12%...norweg nie ma co tam jutro szukać...
a Thor co rok zapowiada walke tylko i wyłącznie o etap...p. Jaroński i p. Wyrzykowski to nie jest wyrocznia jeśli chodzi o cele kolarzy
ps. skoro zieleń nie jest u niego w planach to czemu walczył dzis na lotnym finiszu o jakieś śmieszne trzy punkty ?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom