Cóż, typy na TTT kulą w płot, pisałem, że było ciężko cokolwiek wybrać, szkoda, że kurs na Liquigas tak spadł bo bym jedynie to zagrał, ale tak to wygrana z Thora poszła.Jestem na zero.
Dziś jedziemy płaski etap, spodziewam się, że będzie się sadzić na niego Cavendish tyle, że ciężko mi znaleźć info od samego Marka jak się czuję bo zamiast o tym pisać to piszę o dupie marynie na Twitterze.
Jest jutro premia górska bardzo ciekawie usytuowana, pod koniec jest bardzo delikatne wzniesienie, tutaj obawiam się, że Mark może mieć problemy także jego za kasę tykać nie będę.
Nicholas Roche - Marc Renshaw | 2 - 1,65 (bet365)(30-111)
Wybieram póki co tą parę, trochę dziwne dla mnie zestawienie bo lidera Ag2r wystawili z dobrym sprinterem, który co prawda walczyć o zwycięstwo jutro nie będzie, ale blisko czołówki powinien się znaleźć.Renshaw raczej będzie jutro rozprowadzać Cavendisha bo takie ma zadanie, ale puści go na kilkadziesiąt metrów przed metą także sam raczej wysoko zajedzie, nie powiem tego o Roche, który ma niewiele straty do najlepszych [ co prawda jest tam czterdziesty któryś, ale przed nim masa sprinterów ] także nie ma sensu w jego przypadku atakować jakiś wysokich miejsc, na niego przyjdzie czas w drugim tygodniu Touru kiedy będzie chciał się utrzymać z najlepszymi w górach.Przypominam też o wypadku jaki miał na Dauphine także ryzyko na finiszu raczej nie wchodzi w grę.Renshaw w top20 mnie więcej, Roche gdzieś w peletonie, tak to widzę.
Thor Hushovd - Mark Renshaw | 1 - 1,57 (Sportingbet)(6-111)
Szukałem par z Hushovdem, ale jest tylko z Hagenem [ grać już raczej nie chcę ] i Renshawem bo tak się zastanawiałem czy będzie jechał na wygranie etapu bo ma żółtą koszulkę, ale doszedłem do wniosku, że przecież nie o to chodzi bo zapowiadał walkę o zieloną - na razie jest trzeci, przed nim Evans, który się tu nie liczy, na razie bez punktów Cavendish.Zapowiadał tą walkę, ale ja nie do końca w to wierzyłem, podczas TdS wygrał też płaski etap więc czemu nie jutro ma powalczyć ? Para z Renshawem wydaje się bardzo dobra bo tak jak pisałem to on nie będzie walczył o wygraną, bardziej taktycznie dla HTC jest lepsza pozycja na końcu etapu Cava.
Dlatego ten typ, tak trochę porozrzucane po bukmacherach te typy, ale nie mam pomysłu co z kolarstwa do tego, coś z piłki trzeba będzie dokładać.
Ciekawi mnie Wasza opinia odnośnie Rojasa jutro [ w parze z Galimzyanovwem ] bo jest na niego fajny kurs i grzech nie spróbować bo wydaje się dość mocny Hiszpan [ szczególnie ciekawi mnie co Davey o tym myśli bo dam sobie rękę uciąć, że coś właśnie z nim kombinuje na jutrzejszy etap ].
Bonus +, premia górska :
http://www.piles.setra.equipement.gouv.fr/IMG/jpg/pont_de_st_nazaire_1034_cle0cfb4e.jpg