#37 Status kuponu: 

WYGRANY

Ruch - Bełchatów: Bełchatów 0-1 bramki --- 1.39
2-1
Wisła Kraków - Widzew Łódź Over 1.5 ------ 1.38
2-0
Kurs: 1.92
Stawka: 5.22
Do wygrania: 10.01
Ruch Chorzów - GKS Bełchatów
Ruch Chorzów rundę rozpoczął przeciętnie, 2 remisy i ostatnia porażka z Wisłą 3-1 na wyjeździe - nie tak sobie wyobrażali początek wiosny piłkarze Fornalika. Bełchatów także nie zachwyca, 2 remisy i słaba gra.
Gospodarze na własnym stadionie nie dają postrzelać. Na 8 meczów stracili na Cichej 2 bramki. Statystyka strzelonych bramek także nie powala, bo udało im się zdobyć jedynie 5 bramek. NA pewno nieźle radzi sobie kapitan Niebieski - Grodzicki, który grał niedawno dla... Bełchatowa. Dla równowagi w zespole gości ujrzymy zapewne Grześka Barana, który reprezentował niedawno barwy Chorzowian.
Jeśli chodzi o siłę ognia w obu drużynach to gospodarze będą zapewne liczyć na Marka Zieńczuka oraz Łukasza Janoszkę. W ataku ujrzymy zapewne parę Piech/Olszar. Co do Brunatnych to przede wszystkim groźny duet Małkowski-Nowak. Pierwszy popisywał się świetnymi asystami w rundzie jesiennej, Nowak gdyby nie kontuzje, mógłby grać w dużo lepszym klubie. Do tego trzeba uważać na Mateusza Cetnarskiego, którym interesują się kluby z czołówki ligi oraz na starego wyjadacza - Żewłakowa.
Małą ciekawostką jest, że Bełchatów nigdy nie wygrał z Ruchem na Cichej. Jedyne zwycięstwo GKS'u było na Stadionie Śląskim.
Moje propozycje:
Bełchatów - gole 0-1 --- 1.39 @ 7/10 
Under 2.5 --------------- 1.50 @ 6/10 
Ruch wygra ------------- 2.35 @ 2/10
Wisła Kraków - Widzew Łódź
Mecz, który zapewne dziś będę oglądał, bo obie drużyny grają niezłą piłkę.
Wiślacy na pewno podbudowani zwycięstwem odniesionym nad Ruchem Chorzów. Widzew również ostatnio dobry mecz, szczególnie dobrze zagrał Dzalambidze, którego to niektórzy już okrzyknęli
Messim Ekstraklasy.
Wisła ma szansę odskoczyć Legii, która wczoraj dość niespodziewanie przegrała ze Śląskiem.
Widzew ma niezłą formacje obronną. W bramce Mielcarz, którego wzrost nieraz ratował Łodzian przed startą gola, do niektórych piłek nawet nie odrywa się od ziemi. W obronie szczególnie na lewej stronie przykuwa moją uwagę Dudu, który umie podłączyć się pod akcje ofensywne, solidny Ukah na środku. W pomocy silne skrzydła - Budka i Grischok potrafią zamieszać. Broź od destrukcji, sporo przechwytów. Co do ataku to na pewno Litwin Sernas - chyba strzelił najwięcej goli w lidze dla Widzewa. Obok niego 18-letni Gruzin - Dzalambidze z dobrą techniką i przeglądem gry.
W Wiśle stawiają przede wszystkim na obcokrajowców. Sporo zawodników dostało ostatnio powołania do swoich kadr narodowych (choćby Genkov, Pereiko, Kirm, Wilk; Sivakov i Kurto do młodzieżówki).
Krakowianie chyba na reszcie znaleźli bramkarza, który prezentuje w miarę dobry poziom. Na stoperze zapewne Chavez z Jaliensem. Szczególnie ten 1-szy wydaję się być ostoją formacji defensywnej. Na bokach Cikos z Palijciem, którzy potrafią nieźle podłączyć się do akcji ofensywnych. W pomocy prym wiedzie Melikson. Sobolewski jak zawsze, tytaniczna
praca jeśli chodzi o odbiór piłki, potrafi strzelić z dystansu. Sivakov z Kirmem nieobliczalni. Małecki na razie prezentuje się bardzo dobrze, trochę denerwujący jest jego styl gry - często gra egoistycznie, jednak jeśli forma jest, to na pewno jest niezwykle groźny dla rywali. Genkov na razie umiarkowanie. Ciekaw jestem czy wystąpi Cezary Wilk - wg mnie to przyszłość reprezentacji (mimo, że taki młody to on nie jest).
Z Reymonta zawsze trudno wywieźć jakiekolwiek punkty. W tym sezonie Wisła na własnym boisku nie przegrała. Spodziewam się ładnego, szybkiego meczu - oby z wieloma bramkami. Co do wyniku, niby faworytem Wisła, ale tutaj może być niespodzianka - chociaż wydaje mi się, że Krakowianie mają patent na Widzew - chyba rzadko kiedy w ostatnich latach nie zdobywali z nimi 3 punktów.
Moje propozycje:
Over 1.5 --------- 1.38 @ 8/10 
Over 2.5 --------- 2.16 @ 5/10 
Obie Strzelą ----- 2.08 @ 5/10 
Over 0.5 HT ----- 1.40 @ 5/10