#61 Status kuponu: PRZEGRANY
Gwardia Wrocław - Aluprof Bielsko 2 --- 1.90 0-3
Francja - Chorwacja 1 ----------------------- 1.85 0-0
Kurs: 3.52
Stawka: 5.97
Do wygrania: 21.01
Impel Gwardia Wrocław - Aluprof Bielsko-Biała
Zdecydowanie mecz o 4 miejsce w lidze przed play-offami. Miejsce w pierwszej czwórce daje pewien plusik na starcie, ponieważ w decydującej rundzie taka drużyna rozgrywa więcej spotkań na własnym parkiecie.
Impel to bardzo nieobliczalna drużyna. W swoim składzie ma bardzo dobre, młode siatkarki, wystarczy wymienić nazwiska Wołosz czy Efimienko. Bardzo dobrą formę prezentuje Katarzyna Jaszewska oraz Katarzyna Mroczkowska. Trzeba wspomnieć też o zawsze bardzo solidnej Ani Witczak oraz Bogusi Barańskiej.
W Bielsku mówi się o przełamaniu. Zespół Mariusza Wiktorowicza ostatnio rozwalił siatkarki z Białegostoku. Możliwe, że zagrają Bamber i Werblińska, ale trzeba pamiętać, że są po kontuzji, także mogą nie prezentować zbyt wysokiej formy. Być może także i w tym meczu na pozycji atakującej ujrzymy Berenikę Okuniewską, która jak na nominalną środkową radzi sobie tam bardzo dobrze. Karolina Ciaszkiewicz ma duże możliwości, jednak gra bardzo nierówno, wszystko zależy od tego czy ma dobry dzień i jej "idzie". Na pewno duże znaczenie może odgrywać doświadczenie choćby Kasi Skorupy czy Asi Frąckowiak, które grały w meczach o dużą większą stawkę.
Pierwszy mecz wygrały Wrocławianki i to 3-0, a więc na pewno siatkarki z Bielska mają coś do udowodnienia. Oby nie zabrakło zaangażowania i przede wszystkim dobrej siatkówki.
Co do wyniku, intuicja podpowiada mi, że wygra Aluprof i tak też obstawiam, kursy są równe. Według mnie zadecyduje doświadczenie i to, że Wicemistrzynie Polski mają coś do udowodnienia.
Jeśli Impel przegra, zakończy rundę zasadniczą zapewne straci szansę na 4 miejsce, a także może spaść na 6, ponieważ w ostatniej kolejce grają wyjazd z Muszynianką, a tyle samo punktów oprócz Aluprofu i Gwardii mają także siatkarki z Bydgoszczy.
Moje propozycje:
Bielsko-Biała win 1.90 @ 5/10