>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Klawe typy ;)

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Wisła Kraków - Cracovia - goście wygrają do 0 |13.00| ⛔ 1-0
Stawka: 0.5/10
Betsafe
⛔0.5j.

To ostatnie 5 spotkań derbowych. 4 razy wyniki 1-0, 2 zwycięstwa Wisły i 2 Cracovii, do tego remis 1-1. Myślę, że po takim kursie warto lekko spróbować takiego typu. Stawka oczywiście niska. To są derby, wszystko jest możliwe, Craxa zbliża się do I ligi, a Wisła teoretycznie się przebudziła, a konkretnie Genkov złapał wiatr w żagle. W derbach jednak już nie raz było całkiem odwrotnie, choćby w 2009 roku, gdzie Wisła na porażce z broniącą się przed spadkiem Cracovią przegrała mistrzostwo. Może coś jeszcze z tego meczu dobiorę, bo spotkanie dopiero w poniedziałek, fajny byłby jakiś typ na kartki, bo w Krakowie zawsze jest ostro.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Real Madryt - Sevilla(+3) |1.45| ⛔ 3-0
Inter Mediolan - Cesena |1.20| ✅ 2-1
Legia - Jagiellonia |1.35| ⛔ 1-1
Kurs: 2.35
Stawka: 3/10
Betsafe
⛔3j.
Szybko, bo Real gra wyjątkowo wcześnie, o 12:00.
Real ma prawo być zmęczony, Gran Derbi kosztowało ich ogromną ilość energii, a do tego półfinał LM z Bayernem i 120 minut plus przegrane karne. Pewnie będą jakieś zmiany, ale nie spodziewam się by np. Ronaldo czy Ozil dostali wolne. Mimo to handi +3 na walczącą o puchary Sevillę jest do zjedzenia. Real chyba aż tak szturmować bramki rywala nie będzie, a i Sevilla powinna coś uszczypnąć. Zapewne Królewscy wygrają, ale pogromu być nie powinno. Ps. Składy się pojawiły, w porównaniu z meczem z Bayernem chyba tylko Granero jest &quot;nowy&quot;.
Drugi mecz wygląda bardzo pewnie. Bardzo rzadko dotykam się ligi włoskiej, jednak w Interze coś drgnęło i na pewno jest wiara w to, że uda się jeszcze wskoczyć na podium. Za przeciwnika mają spadkowicza, ostatnią drużynę w tabeli - Cesenę. Myślę, że obejdzie się bez większych problemów i kilka bramek na San Siro goście dostaną.
Kupon zamyka Legia, która w ostatnich 5 meczach ligowych wygrała tylko raz i przewagi dużo nie zostało. Potrzeba punktów, by tego mistrza utrzymać do końca. U siebie nie powinno być dobrze, szczególnie z Jagą, która jest najsłabszą drużyną w Ekstraklasie jeśli chodzi o mecze wyjazdowe, tylko raz udało im się wygrać na boisku rywala. Franek ostatnio błysnął, jednak chyba dziś Żewłak go powstrzyma. Co ciekawe Tomek nie strzelił na Łazienkowskiej gola od 12 lat!

Będę się jeszcze czaił na zagranie coś na LIVE o ile będę w domu w czasie rozgrywania tych spotkań.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Duża nieskuteczność Sevilli, błędy w obronie, szczególnie prawego obrońcy i 3-0 dla Realu.
Śląsk Wrocław - Zagłębie Lubin(+1) |1.84| ⛔ 2-1
Stawka: 4/10
Betsafe
⛔4j. Nie ma to jak strzelić swojaka ręką w 3 minucie...
Spotkanie derbowe, w którym trener Lenczyk ma problemy kadrowe. Oto wyjściowa jedenastka Wrocławian:
  1. Marian Kelemen
  2. Krzysztof Wołczek
  3. Piotr Celeban
  4. Waldemar Sobota
  5. Patrik Mraz
  6. Dalibor Stevanović
  7. Cristian Diaz
  8. Przemysław Kaźmierczak
  9. Łukasz Gikiewicz
  10. Marek Wasiluk
  11. Rok Elsner

Brak Mili, Fojuta, Pawelca, Sochy, Madeja, czyli obrona pozbawiona kilku ważnych ogniw, do tego brak lidera w postaci Sebka. Lubin na wiosnę gra świetnie, jak na swoje możliwości, ostatnie 5 spotkań to aż 13 punktów zdobytych przez Miedziowych. Mają też dużo do udowodnienia, bo ostatni mecz Śląsk wygrał 5-1, a ostatni oficjalny mecz wygrany przez Zagłębie w tych derbach to rok 2002 jeśli się nie mylę. Teraz mają świetną szansę by trochę się odgryźć, Śląsk w rundzie wiosennej gra słabo, do tego wyraźne osłabienia i wydaje się, że typ warty uwagi.
Wynik poprzedniego meczu jest głównym motywatorem do tego, żeby zaprezentować się z dobrej strony. Nie chodzi nawet tak bardzo o to, że to są derby, ale 1:5 w rundzie jesiennej i to, jak zagraliśmy, bardzo nas bolało. To była dla nas nauczka, po której każdy chce się zrehabilitować - zapowiada przed spotkaniem Maciej Małkowski - dziś rezerwowy.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Polska - Holandia // 1.53 ✅ 3-1
Chorwacja - Niemcy // 1.12 ✅ 0-3
Kurs: 1.71
Stawka: 5/10
Betsafe
✅3.55j.
Czysto TEORETYCZNIE, to spotkanie powinno zadecydować o 3 miejscu w grupie. Jak to się jednak potoczy, trudno przewidzieć.

Może zacznę od naszych rywalek. Holenderki ostatni grają słabo. W ostatnich turniejach brakowało ducha drużyny. Siostry Staelens zawodziły. Przede wszystkim dość kwadratowe rozegraniu w wykonaniu Kim, która nomen-omen nie grała zbyt często, a jej zmienniczki, młoda Dijkema gra po prostu schematycznie. Słabszy jest również środek. Wensink, zawodniczka znana z Muszynianki potrafi zagrać dobry mecz, ale brakuje w niej powtarzalności. Jednak z całej czwórki Wensink, De Kruijf, Steenbergen i Koelhaas wydaje się być nasolidniejsza.

Na przyjęciu powinna grać para Stam-Grotheus. Ze zmianami mogą być problemy. Oczywiście filarem drużyny jest Manon Flier. Siatkarka grają na światowym poziomie, która niełatwo będzie zatrzymać. Na libero doświadczona van Tienen, myślę że jednak ustępuje naszej Paulinie.

Polki, podobnie jak Holenderki, na pewno nie należą do faworytek tej grupy. Problemy z przyjmującymi, to jest problem numer jeden. Szkoda, bo liczyłem, że aż tak tragicznie nie będzie. Jednak kontuzjowana Ela Skowrońska, brak powołania dla Kaśki Jaszewskiej (bardzo by się przydała, ale to dość dziwna sprawa chyba z jej osobą w kadrze). Szkoda też, że nie udało się ściągnąć Glinki, taka armata byłaby przydatna.

Niemniej jednak, trzeba grać tym co jest. Werblińska to jedyna przyjmująca, która powinna prezentować optymalny poziom na przyjęciu i w ataku. Kasprzak na parkiecie to zawsze strach, bo ona obecnie potrafi przyjąć chyba tylko jakiś duży balonik, z bardzo przeciętną zagrywką już ma ogromny problem. Kosek też jakoś specjalnie nie zachwyca, ale w meczach z Niemkami kilka ataków mi się podobało i mam nadzieję, że się przyda w tym turnieju. Granie dwoma atakującymi to na pewno bardzo odważny manewr trenera. Duża presja na Kaśce Skowrońskiej, no bo to ona ma najwięcej punktować i oby tak było, bo to świetna siatkarka.

Takie najczystsze atuty naszej kadry to przede wszystkim rozegranie. Powrót Skorupy i obecnie mamy chyba najlepszą rozgrywającą na turnieju. Bardzo dobrze powinien wyglądać środek siatki. Bednarek i Okuniewska już doświadczone zawodniczki, grające na wysokim poziomie, Berenika wydaje mi się, że odżyła na kadrze, bo końcówka sezonu klubowego była ciężka dla tej zawodniczki. Na zmianie Martałek, która od początku PlusLigi gra świetnie i zdecydowanie zasłużyła na to by być w reprezentacji, na pewno będzie z niej pożytek, jeśli nie teraz to w najbliższych turniejach/latach.

Podsumowując, wydaje mi się, że mecz będzie wyrównany. Piszę to jednak przed pojawieniem się kursów i wydaje mi się, że Polki będą faworytkami zarówno buków jak i moimi. Holenderki z tego co pamiętam nie mają aż tak trudnej zagrywki. Decydującym elementem może być blok. Na pewno w pierwszym meczu turnieju nie ma co grubo wchodzić, ale też warto jednak coś postawić na nasze dziewczyny.

Chorwacja - Niemcy(-12.5) // 1.85 ✅ 45-75
Betsafe
✅2.55j.

To spotkanie wydaje mi się jednostronne. Chorwatki co prawda to drużyna, która dysponuje dużym potencjałem, teraz jednak wydaje się, że są koło formy.
Chorwatki przygotowując się do tego turnieju zagrały w Rosji z gospodyniami. Umówione były dwa mecze po 5 setów, niezależnie od przebiegów spotkania. Sporym zaskoczeniem było dla mnie brak choćby jednego wygranego seta dla Chorwatek w tych 10 partiach.
W tej drużynie największym postrachem jest Alajbeg. Siatkarka grająca na wysokim poziomie, doświadczona, potrafiąca wziąć na siebie odpowiedzialność w trudnych momentach. Dużym zagrożeniem zapewne będzie też Sanja Popović, grająca na co dzień w Prostejov. Brakuje Senny Usić. Całkiem nieźle potrafi zagrać Topić, jednak to chyba bardziej defensywna zawodniczka. Na środku główną bronią powinna być doświadczona Dugandzić.
Niemki mieliśmy okazje oglądać w meczach z Polkami. Trener Guidetti dał solidnie pograć rezerwowym. W pierwszym meczu w ogóle nie grała Kozuch, natomiast w drugim wolne dostała Angelina Grun (Kozuch też nie pograła za dużo). Skład można powiedzieć, że żelazny, bo od jakiegoś czasu ta pierwsza szóstka jest taka sama. Myślę, że dużą przewagą powinny mieć Niemki na środku i tutaj bardzo liczę, że oprócz ataków Furst i Sschuske, obie zawodniczki dołożą solidną liczbę bloków, bo potrafią to robić.
Kozuch, Brinker i Grun to już ograna trójka, która potrafi grać na wysokim poziomie. Gośka mam nadzieję, że odpoczęła po męczącym sezonie w ATOMie. Gra Grun to dla mnie mała zagadka, przede wszystkim mam nadzieję, że będzie kończyć ataki, bo jakieś problemy z przyjęciem mam jakoś w głowie wkalkulowane jeśli chodzi o Angelinę. Gra Maren Brinker przypomina mi trochę sinusoidę, ona potrafi grać na bardzo wysokim poziomie przez spory czas, jednak potrafi też partolić na potęgę. Niemki mają jednak całkiem niezłe zmiany na przyjęciu.
Podsumowując, powinno obyć się bez niespodzianki. Zastanawiałem się, czy lepiej grać na sety, czy może coś z punktami się bawić i chyba jednak wybiorę tą drugą opcje. Co prawda handi -12.5 to dość sporo, ale jednak wydaje mi się pewniejsze, niż zakład -2.5 na sety. Pierwszy dzień turnieju, trzeba wybadać, więc nie ma co też szaleć ze stawkami.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Dominikana(-2.5) - Kanada // 1.45 ⛔ 3-1
Turcja - Bułgaria // 1.10 ✅ 3-0
Betsafe
⛔4j.
A jeszcze takie coś mi przyszło do głowy. O 2:00 rozpoczyna się mecz Dominikanek. Także w Amerykach walczą o kwalifikacje olimpijską, także skład obu ekip można uznać za podstawowy. Dominikanki na pewno drużyna grająca bardzo silnie. Zawodniczki młode, łapiące doświadczenie, jednak dobrze wyszkolone i powinny nie mieć problemów ze słabymi Kanadyjkami. W drużynie rywalek najgroźniejsza będzie oczywiście Sarah Pavan, jednak w pojedynkę nie powinna za dużo zwojować, myślę, że od samego przyjęcia będzie dużo problemów w tym zespole.
Drugi mecz i kolejny raz na faworytki. Myślałem nad pograniem coś w stronę Bułgarek, ale jednak odpuszczam, bo Turczynki jednak grają u siebie. Jak potoczy się ten mecz - nie mam pomysłu, wydaje mi się, że gospodynie jednak wygrają dość pewnie. Omijam jednak handicapy.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Kostaryka - Trynidad i Tobago // 2.55 ⛔ 3-1
Stawka: 1/10
Betsafe
⛔1j. // jak dobrze, że jest live ;)
Początek meczu o 23:00, z tego co widzę, będzie dostępny na LIVE Betsafe. Po raz kolejny spróbuję meczu z Meksyku. Dwie reprezentacje, które o awansie na IO mogą pomarzyć. Mecz o 3 miejsce w grupie A. Zwycięzca będzie grał w ćwierćfinale z Dominikankami o ile się nie mylę. Kurs na Trynidad wydaje mi się być przesadzony. Oba zespoły grają w Meksyku osłabione. W ekipie Kostaryki brak m.in. Donisi Thompson. Trynidad bez Shannon Thompson, Jack Sinead (obie powinny być znane z występów w PlusLidze) i Kelly Billingy. W obydwu ekipach są to ważne postacie. Kostaryka jednak wydaje się być bez zdecydowanej liderki. W ekipie Trynidadu &quot;uchowała&quot; się Esdelle, która ma za sobą występy w Lidze Mistrzyń i jest to świeżo upieczona Mistrzyni Niemiec (gra w Schweriner SC). Na pewno nie ma co napalać się, bo obie drużyny popełniają super dużo błędów. Co ciekawe, rok temu na Panam Cup Trynidad wygrał z Kostaryką 3-0. Myślę, że po takim kursie warto spróbować, poszukam streama, bo skoro Betsafe ma to na Live, to transmisja zapewne też gdzieś będzie i może coś się uda ugrać jeszcze poza tematem.
Ps. Jak ktoś chce pooglądać, oto link do streamu http://www.norceca.org &lt;--- po lewej stronie jest okienko z obrazem ;)

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Jeśli ktoś obstawił tak jak ja, to polecam zajrzeć na LIVE. Odcinam się od tego typu i spokojnie nadrabiam to co zapewne niedługo wtopię właśnie na LIVE. W temacie nie będę śmiecił kuponami z takiego grania, ale Betsafe ma strasznie opóźniony live i już w pierwszym secie można było złapać kurs. +2.00 na Kostarykanki, choć przewagi Trynidadu wynosiła punkt.
Ogólnie z tego co widzę na boisku - po prostu większa siła rażenia jest w zespole Kostaryki. Lepsze zorganizowanie w obronie. Dziewczyny z Trynidadu grają z dużym respektem, w pierwszej partii dużo dużo kiwek, na pewno wyczuliły się już na takie ataki rywalki. Jeśli Kostaryka nie będzie robiła jakiejś ogromnej liczby błędów, to skończy ten mecz całkiem szybko, a ja właściwie już po pierwszym secie ma straty odrobione i to z nadwyżką. Czekam na kolejne ciekawe kursy od Betsafe ;)

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Holandia - Serbia(-1.5) // 1.50 ⛔
Stawka: 6/10
Betsafe
⛔6j.
Zapewne jeszcze coś z tego meczu będę grał.
Holandia - Serbia
Pierwszy dzisiejszy mecz, oczywiście faworytem zdecydowanie Serbki. Holenderki przegrały wczoraj wyraźnie z Polkami, także z Serbią i Rosją nie powinno być łatwiej.

To może zacznę od Serbii. W tym meczu powinny być widoczne podobne atuty tej reprezentacji jak u naszych Pań. Świetne rozegranie - i tutaj są dwie zawodniczki - Ognjenovic, która dotychczas była rozgrywającą numer jeden oraz Antonijević, świetny sezon w RC Cannes, super współpraca z środkowymi. No właśnie, na środku też jest kim straszyć. Milena Rasić to chyba kompletna siatkarka na tej pozycji, uzupełnia ją Krsmanović.

Na ataku Brakocevic, która punkty potrafi zdobywać i to w niemałych ilościach. Przyjęcie obstawione za pewne przez Molnar i chyba Malagurski, bo chyba ta para najbardziej się uzupełnia. Jest oczywiście jeszcze choćby Spasojević. Na libero Cebic, bardzo solidna, choć mogłaby pograć w jakimś lepszym klubie (obecnie niemiecki Suhl).

Holandia wczoraj zagrała bardzo słabo. Kadra powoli jest budowana od nowa. Bardzo dużo bloków spadło w meczu z Polkami im pod nogi, a gdy na siatce będzie Malagurski, Rasic i Krsmanović zapowiada się powtórka. Środkowe Wensink i Kruijf nie nadążały za wystawami Skorupy, podwójnych bloków w pierwszym tempie było bardzo mało, a teraz znów świetne rozegranie i zapewne będzie jeszcze lepsze przyjęcie. Brakuje skrzydeł, nawet Flier zawodzi.

Jedyny minus tego spotkania jest taki, że Serbia rozgrywa pierwszy mecz i nie do końca wiadomo jak z formą. Holenderki jednak grają bardzo słabo i jeśli Oranje ugrają seta, to chyba będzie spory sukces. Mecz już o 13:00.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Holandia - Serbia // 1.22 ⛔
Rosja - Polska // 1.28 ⛔
Turcja - Bułgaria // 1.02 ✅
Kurs: 1.59
Stawka: 10/10
Betsafe
⛔10j.
Zaznaczam, że ze stawką trochę mnie poniosło. O Turcji nie będę nic pisał na czysty win, bo tam musi być pogrom.

Rosja(-1.5) - Polska // 1.60 ⛔
Betsafe
⛔5j.

Rosja(-2.5) - Polska // 2.75 ⛔
Stawka: 2/10
Betsafe
⛔2j.

Rosja - Polska

Na pewno dla wielu w tym spotkaniu Rosjanki powinny przejechać się na naszych dziewczynach. Ja jednak takiej pewności nie mam i po napisaniu tej analizy dopiero być może będę wiedział jak zagrać.
O Polkach już napisałem sporo jeśli chodzi o mecz z Holandią.
Niemniej jednak, trzeba grać tym co jest. Werblińska to jedyna przyjmująca, która powinna prezentować optymalny poziom na przyjęciu i w ataku. Kasprzak na parkiecie to zawsze strach, bo ona obecnie potrafi przyjąć chyba tylko jakiś duży balonik, z bardzo przeciętną zagrywką już ma ogromny problem. Kosek też jakoś specjalnie nie zachwyca, ale w meczach z Niemkami kilka ataków mi się podobało i mam nadzieję, że się przyda w tym turnieju. Granie dwoma atakującymi to na pewno bardzo odważny manewr trenera. Duża presja na Kaśce Skowrońskiej, no bo to ona ma najwięcej punktować i oby tak było, bo to świetna siatkarka.

Takie najczystsze atuty naszej kadry to przede wszystkim rozegranie. Powrót Skorupy i obecnie mamy chyba najlepszą rozgrywającą na turnieju. Bardzo dobrze powinien wyglądać środek siatki. Bednarek i Okuniewska już doświadczone zawodniczki, grające na wysokim poziomie, Berenika wydaje mi się, że odżyła na kadrze, bo końcówka sezonu klubowego była ciężka dla tej zawodniczki. Na zmianie Martałek, która od początku PlusLigi gra świetnie i zdecydowanie zasłużyła na to by być w reprezentacji, na pewno będzie z niej pożytek, jeśli nie teraz to w najbliższych turniejach/latach.
Tak jak pisałem po meczu, dużym atutem z Holandią był blok, który zdetronizował rywalki. W tym meczu na pewno takiej liczby skutecznych bloków nie ma co się spodziewać, zresztą to Rosjanki powinny górować w tym elemencie. Dalej rozegranie powinno być po naszej stronie. Będzie na pewno trudniej na przyjęciu, bo Rosjanki posiadają dobrą zagrywkę.
Co do Rosjanek to pierwszy mecz na turnieju. Na pewno nie należy brać za poważnie tego 2x po 5-0 z Chorwatkami, bo wczoraj widać było jak zagrały z Niemkami, także taka wygrana wielkim wyczynem nie jest. Mam kilka niewiadomych co do tej reprezentacji. W przygotowaniach odpadła przyjmująca Makhno i to jest dość znaczące osłabienie. Zastanawiam się czy Ovchinnikov pójdzie na całość i wypuści na skrzydła 3 bardzo ofensywne i wysokie zawodniczki, a mianowicie: Shashkova(192cm), Gamova(202cm) i Goncharova (194cm). Ostatnie dwie to oczywiście nominalne atakujące, ale już chyba wszyscy się przyzwyczaili, że Goncharova w reprezentacji występuje jako przyjmująca. Zresztą chyba nie ma innego wyjścia, bo na zmianie jest 37-letnia Estes i młoda Kosheleva, co ciekawe - obie mają po 191 cm, także dużej różnicy nie będzie.
Na pewno powrót do kadry Liubov to ogromne wzmocnienie, bardzo dobry sezon w Fenerbahce, mimo wzrostu potrafi dobrze przyjąć jak i bronić. Na środku spodziewam się Borisenko i chyba towarzyszyć jej będzie Perepelkina, choć pewności co do tego nie mam. Na pewno blok w dzisiejszym spotkaniu w ekipie Rosji będzie wyglądał zdumiewająco, bo pod siatką tylko rozgrywająca nie będzie miała +190cm. Jestem ciekaw czy przez te 2-3 tygodnie Gamova wróciła do formy, bo końcówka sezonu klubowego to duży dołek, zresztą sama wtedy mówiła, że gra po prostu źle.
Kolejny aspekt to głowa Rosjanek. Nie raz już było tak, że te zawodniczki przegrywały spotkanie nie na boisko, a w głowie. Jest to pierwszy mecz, Polki już trochę pograły sobie wczoraj, może być trochę nerwów na początku, a jak Rosjankom nie idzie to wcale nie musi być lepiej po paru minutach.
Na pewno mecz zapowiada się bardzo ciekawie. Skład i umiejętności są zdecydowanie po stronie Rosjanek i chyba trzeba grać na tą drużynę. Wczoraj Holenderki nie zmusiły nas prawie wcale do zmian, a myślę, że dziś Kosek na parkiecie będzie musiała zagrać więcej niż 3-4 akcje (pomijam ten pogrom w 4 secie, gdzie Świder wpuścił prawie całą rezerwę), a to dobrze nie wróży. Skorupa też będzie miała dużo łatwiejsze zadanie, wczoraj dużo dużo kiwek, teraz Borisenko myślę może ją przypilnować. Jeśli w psychice kadry z Rosji jest wszystko w porządku, to powinny dość szybko skończyć ten mecz. Kurs na czysty win nie jest za duży, ale i tak pewnie jeszcze poleci.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Turcja(-2.5) - Chorwacja // 1.46 ✅
Pinnaclesports
✅1.84j.
No cóż, nie ma czym zagrozić w tym czasie reprezentacja Chorwacji. Z Turcją, która gra u siebie mecz powinien zakończyć się szybko. Nawet jeśli trener Turczynek da pograć zmienniczkom. Myślę, że ten kurs który daje Pinnacle jest do grania, ew. Bwin jeszcze daje chyba 1.45 na under 160.5.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Wczorajszy dzień to katastrofa, aczkolwiek fajnie, że Polki wygrały ???? Serbki spaprały za to na maxa, 9 punktów przewagi, kilka meczówek, a mimo to przegrały i w tie-breaku już się posypały.
Meksyk - Kanada // 1.20 ✅ 0-3
Lechia - Legia // 1.85 ⛔ 1-0
Kurs: 2.22
Betsafe
⛔4j.
Boli mnie już głowa i nie chce mi się opisywać. Warto pograć Kanadyjki na podbicie, bo z gospodyniami powinny uporać się w góra 4 setach. Legia na wiosnę ma potknięcie za potknięciem i kolejnych być nie może. Lechia co prawda gra o pozostanie w lidze, ale myślę, że ŁKS sam wyjaśni sytuacje i te 28 puntów da utrzymanie Gdańszczanom. Rano, jak uda się wstać, to oczywiście siatkówka europejska, trzeba odrobić straty.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Serbia - Rosja // 1.30 ✅
Bułgaria - Chorwacja(+2.5) // 1.35 ⛔
Niemcy - Turcja - o. 182.5 // 1.85 ✅
Kurs: 3.33
Stawka: 7/10
Betsafe
⛔7j.
Pierwotnie kupon wyglądać miał tak: Rosja + Bułgaria + Turcja(+1.5)✅✅✅, kurs ok. 2.20. Po chwili zastanowienia jednak doszedłem do takich wniosków.
Edit: Nie ma to jak się zastanawiać i zmieniać oczywiste wybory...

Serbia - Rosja // 1.30 ✅
Bułgaria - Chorwacja // 2.95 ⛔
Niemcy - Turcja // 2.20 ⛔
Kurs: 8.44
Betsafe
⛔2j.
A to taki mix na czyste winy dziś.

Serbia - Rosja
To powinien być mecz o drugie miejsce w grupie. Wygrana Holandii wydaje mi się, że i tak szans na awans dalej im nie daje. Obie drużyny wczoraj zawiodły, szczególnie wg mnie Serbki.
Brak skrzydeł - to jest główna zmora Serbek na tym turnieju. Po pierwszym secie z Antonijevic Holenderki szybko się &quot;jorgły&quot;, że jedyną bronią jest środek. W końcówce 4 seta znikło przyjęcie, więc granie środkiem było ograniczone do minimum, a taka Vesović czy Malesević była podbijana bez trudu. Śmiem twierdzić, że Serbki nie tylko nie wyjdą z grupy, ale także zajmą ostatnią pozycje, bo wystarczy odrzucić je od siatki i tam nie ma kto kończyć, zresztą na środku też były spore problemy. Kilka razy tyłek w trudnych momentach ratował blok, ale to bardziej zasługa gorących głów Holenderek i brak opanowania.
Rosjanki chyba jednak nie wytrzymały presji. Zresztą jak w tie-breaku przy meczowej dla siebie robi się 3 niewymuszone błędy (dwa auty i antenka jak dobrze pamiętam), no to dajcie spokój. Tak poza tym to nie wiem czy ta kiwka przy meczowej nie wpadła nam w boisko, kamera jednak była słabo ustawiona, a Ruskie jakoś za mocno nie protestowały. Kosheleva nie kończyła sporo ataków i szczerze mówiąc spodziewałem się wejścia Goncharovej, no ale trener jednak grał cały czas jedną szóstką. Gamova gra lepiej, ale dalej to nie jest ta Ekaterina. Z Polkami 19 punktów, normalnie pewnie walnęła by &quot;seta&quot; lub więcej. W trudnych momentach, tak jak to było wcześniej Rosjanki rezygnują z rozegrania i idą proste &quot;świece&quot; na skrzydło do Gamovej, ew. Shashkovej i to bardzo upraszcza grę rywalkom.
Podsumowując. Nie wyobrażam sobie innej drużyny w półfinale niż Rosja (no i Polska z tej grupy ;) ) Jeśli wyszłaby Serbia lub Holandia to Turcja/Niemcy miałyby spacerek do finału. Ruskie na pewno wkurzone, czytałem przed turniejem kilka wywiadów, gdzie mówiły, że IO bez nich byłyby słabe. Jeszcze przypomniało mi się o atmosferze. Wczoraj kompletnie nie widziałem radości z grania u Serbek, nawet jak wygrały drugiego seta i prowadziły 2-0, jakaś strasznie wyrachowana gra, ale jak widać, nie aż tak wyrachowana, by wygrać. Kursy oczywiście poleciały, bo godzinę temu można było złapać nawet 1.40 na Tobet.

Bułgaria - Chorwacja
Mecz o 3 miejsce, choć teoretycznie Bułgarki mają szansę awansować. Rano buki dały ok. 1.60 na Bułgarki i to było do grania. Teraz kursy poleciały i to dość porządnie.
Bułgaria oczywiście jest faworytem. Chorwatki z Turcją zagrały już lepiej, przede wszystkim nie oddały 20 punktów z samych ataków rywalkom. Obie drużyny mają kłopoty z przyjęciem. W Chorwacji przyjmować musi atakująca Popović. U Bułgarek trudno wymieniać, na pewno chowa powinna być wysoka Vasileva, bo kilka asów Turcja na niej zrobiła. Potencjał w ataku na pewno jest duży, ale chyba jednak mocno niewykorzystywany. Osłabione Chorwatki muszą liczyć na swoje liderki - Alajbeg, Popovic i Topic.
To taka bardzo zdawkowo. Obydwie drużyny mogą grać lepiej, a oglądanie meczu chyba bym wam odpuścił, bo zapowiada się mecz błędów. Myślę, że Chorwatki mogą jednak powalczyć, bo grają bez presji, przykład wczoraj Holenderek, które cieszyły się po każdej akcji, zbudowały świetną atmosferę i to przyniosło efekt. A Bułgarki nie są niezawodne.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Z dwóch meczy się uzbierało tego...
Polska(+1.5) - Niemcy // 1.42 ✅
Turcja(+2.5) - Rosja // 1.30 ✅
Kurs: 1.85
Stawka: 8/10
Betsafe
✅6.8j.
Polska - Niemcy // 1.80 ✅
Betsafe
✅3.2j.
Turcja(+1.5) - Rosja // 1.90 ✅
Betsafe
✅4.5j.
Turcja - Rosja // 2.70 ✅
Betsafe
✅5.1j.
Polska - Niemcy // 1.80 ✅
Turcja - Rosja // 2.70 ✅
Kurs: 4.86
Stawka: 2.5/10
Betsafe
✅9.65j.

Polska - Niemcy
Pierwszy mecz półfinałowy. Przedsmak tej rywalizacji mieliśmy kilka dni temu podczas dwóch meczy sparingowych (3-2; 2-3). Mecze teraz powinny stać na wyższym poziomie i trzeba spodziewać się równie zaciętego meczu, bo spotkania Polek z Niemkami od kilku lat są bardzo interesujące i co ciekawe, te najważniejsze wygrywają Polki.
Obie drużyny na pewno znają się bardzo dobrze. Świetny mecz z Bułgarią zagrała Gośka Kozuch i głównie 2 set to jej zasługa, bo tam Niemki przegrywały już 4-5 punktami, a jej koleżanki niemożliwe męczyły się w ataku. Na pewno zdecydowana liderka zespołu, oprócz gry buduje bardzo ważną atmosferę i ducha w zespole. Grun i Brinker na pewno bardzo groźne. Wydaje mi się, że Sschuske gdzieś zgubiła formę i gra poniżej (moich) oczekiwań. Guidetti ma do dyspozycji dwie libero i widać, że korzysta z wymiany dość często.
Polki prowadziły dziś już 2-0 i potem gra się posypała. Na pewno można to zwalić w pewien sposób na zmiany wykonane przez Świdra. Całkiem całkiem zagrała Kasprzak, Martałek strasznie nerwowe ataki, chyba była stremowana, Dolata miała dziś dołek, ale jutro powinno być na optymalnym poziomie. Fajny mecz Okuniewskiej, kilka bardzo dynamicznych ataków i sporo punktowych bloków. Rozegranie też dziś nie funkcjonowało, jak we wcześniejszych meczach, ale myślę, że to wszystko na półfinał będzie grało. Dobry mecz Anki.
Wynik meczu niełatwo wytypować. Serce podpowiada, że Polki wygrają, rozum chyba też. Znów trzeba zagrać dobrze blokiem, bo to jest nasz duży atut na tym turnieju. Z Niemkami umiemy grać, a do tego kolejna ciekawostka: w 2003 roku Polki na Mistrzostwach Europy właśnie w hali w Ankarze zostały mistrzyniami, pokonując - uwaga: Niemki w półfinale i Turczynki w finale (Skowrońska pamięta ;) ). Może mała powtórka z pamiętnego turnieju?

Rosja - Turcja
Drugi półfinał, co ciekawe o późniejszej godzinie i to dość dziwne dla mnie, bo zwykle wszystko ustawiane jest pod gospodarza (regeneracja na finał). Warto się temu przyjrzeć, bo jest to zmyślnie ułożone. Każda drużyna w całym turnieju ma tylko dzień przerwy i co ciekawe z Grupy B dwójka faworytów (Serbia i Rosja) pauzowała jako pierwsza, czyli Rosjanki grają dziś 4 mecz z rzędu w ciągu czterech dni i to może być odczuwalne. Turcja oczywiście dzień przerwy przed półfinałem. Ale to raczej taka ciekawostka i nie będę się zagłębiał w jakieś teorie itp. :p
Turczynki powinny postraszyć Ruskie serwisem. Niemki miały niemały problem z dokładnym przyjęciem, a u rywalek jest w kogo celować. Skrzydła Turcji nie są jakieś genialne, ale dobrze to wygląda w całości, fajną zmianę ostatnio dała Ozsoy. Duża odpowiedzialność na Neslihan i jestem ciekaw jak będzie grała jutro. Naz - młoda rozgrywająca, ale widać, że piłka się jej słucha i całkiem nieźle to wygląda, dobrze współpracują z nią środkowe.
Rosjanki od początku rozgrywek nie imponują, liczyłem na dużo lepszą grę. Ale może ta rosyjska lokomotywa dopiero się rozpędzała i teraz trudno będzie ją zatrzymać. Dziś z Holenderkami od końca pierwszego seta, do końca meczu świetna gra na siatce i tym razem dwie &quot;wieże&quot; - Ekaterina i Liubov zagrały na swoim bardzo wysokim poziomie. Co do Koshelevej, dalej nie mam przekonania do tej zawodniczki i myślę, że trener Ovchinnikov mógłby znaleźć jakąś alternatywę dla tej zawodniczki. Wydaje mi się, że Startseva mogłaby więcej grać z środkowymi, szczególnie w trudnych momentach seta jej rozegranie jest bardzo przewidywalne i pozbawione szybkości, proste wysokie piłki do skrzydła, ale temat wałkowany 100 razy.
Podsumowując. Półfinał w którym nastawiam się na dobry mecz i dużo walki. Turczynki u siebie, Rosjanki mają prawo odczuwać trochę zmęczenia, a trener niechętnie dokonywał zmian w poprzednich meczach. Ostatni mecz był na ME w tamtym roku, Turczynki wygrały wtedy dość niespodziewanie 3-0, dziś powinno conajmniej zliżyć się do wygranej. Jest value wg mnie.

Statystyka po 22 kuponie: ✅8.01j.
Dwa dni temu miałem ogromnego minusa, zagranie va-bank się opłaciło wczoraj i dziś udało się na dwóch meczach odrobić z całkiem sporą nawiązką stratę z tematu. Ruskie oddały, to co zabrały w środę. Trochę też szczęścia, bo miałem przerwę robić już dzień wcześniej.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Bułgaria - Słowacja - over 135.5 // 1.50 ⛔ 133 - Słowacy wygrali 3-0 :O
Granada - Real Madryt // 1.36 ✅ 1-2
Kurs: 2.04
Betsafe
⛔4j.
Spotkanie tym razem z siatkówki mężczyzn, turniej towarzyski. Wczoraj grali sparing i co prawda Bułgarzy wygrali 3-0 pewnie, to dziś spodziewałbym się większego oporu ze strony Słowaków. Dodatkowy set wygrali właśnie oni. Przygotowania, więc rotacje w składach mile widziane.
Granada utrzymanie już ma (formalnie brakuje punktu, no ale myślę, że spokojnie inne drużyny załatwią sprawę za gospodarzy), także z Realem można sobie pograć na luzie. Real oczywiście z mistrzem, ale warto przypieczętować tytuł i zdobyć te 100 pkt w lidze. Ronaldo też musi powalczyć o króla strzelców....

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Antoni Chmielewski - Matt Horwich // 1.75
Mamed Khalidov - Rodney Wallace // 1.28
Kurs: 2.24
Betsafe
To taki kuponik na następną sobotę z KSW 19. Miałem go zagrać wcześniej, no ale postanowiłem, że póki nie wyjdę na + to odpuszczę, dziś się udało wyjść na +, co prawda kurs na Matta stracił, no ale jeszcze pewnie i tak spadnie. Głównie, żeby lepiej się oglądało.
Ekspertem na pewno od MMA nie jestem. Horwich jednak zaimponował mi podczas walki z Materlą, dobra wytrzymałość, fajnie się bronił, spore umiejętności i doświadczenie. Antek miał rewanż z Zikiciem, który wygrał, choć chyba tylko według sędziów, bo werdykt był dość dziwny. Teraz powinno być jeszcze trudniej. Oczywiście trzeba brać pod uwagę to, że u siebie Chmielu znów &quot;dostanie&quot; wygraną. Oby tym razem ocena była sprawiedliwa (o ile do niej dojdzie, może coś przed czasem? :p)
Na dokładkę Mamedo.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Heerenveen - Feyenoord // 1.60 ✅ 2-3
Wisła Kraków - Śląsk // 1.45 ✅ 0-1
Kurs: 2.32
Stawka: 8/10
Betsafe
✅10.58j.
Edit: Rzeczywiście Heerenveen nie zależało gdy przegrywali 2-3. Kompletnie przestali biegać, mimo że strzelili gola kontaktowego. Sam sędzia nawet skończył mecz bez doliczania czasu, bo widział, że nie ma sensu.

Polecam poczytać o obu spotkaniach w działach ;)
W skrócie - Heerenveen aby grać w następnym sezonie w pucharach musi przegrać lub wygrać (pogmatwane to, ale tak jest), remis oznacza, że zostają z niczym (no chyba, że punkty pogubi AZ, ale chyba mało kto w to wierzy). Wygrać z Feyenoordem, będącym ostatnio w bardzo dobrej formie łatwo nie będzie. Zresztą, zajmują drugie miejsce i strata punktów oznacza wicemistrza dla PSV (grają ze spadkowiczem - Excelsiorem). Nawet jakby Heerenveen wygrywało jedną bramką w pierwszej połowie to za duże ryzyko. Korzyści dla obu stron z wygranej gości.
Niektóre buki już pochowały się z kursami na mecz Wisła - Śląsk. Wiadomo, mecz przyjaźni, całkiem niedawno była odwrotna sytuacja i Wisła zdobyła mistrza ogrywając właśnie Ślązaków w ostatniej kolejce. Dług do spłacenia jest. Kibice szykują się na wspólne świętowanie w Krakowie. Probierz zapowiada, że nie wyobraża sobie by odpuścić ten mecz i zapewne tak jest. Ale nawet jak Wisła zagra z zaangażowaniem to nie ma w ogóle obrony. 3 pomocników i Michał Czekaj - tak może wyglądać obrona w niedzielnym meczu Krakowian. Jest też opcja, by wziąć kogoś z Młodej Ekstraklasy. Na pewno bardzo eksperymentalna obrona i Śląsk powinien w nią łatwo wjeżdżać. Taki Wilk czy Sobolewski na pewno nie odpuszczą. Mają nie grać Maor i Ivica - siła ofensywna spada. Genkov z Małeckim mogą coś ukuć, szczególnie ten pierwszy, no ale chyba nie dziś. Mały zresztą siedzi w klimatach kibicowskich i nie zdziwiłbym się, gdyby pognał po meczu z kibicami na wielką fetę. Jego ew. partolenie pewnie nawet nie byłoby zauważone, bo czasem gra tak tragiczne mecze blabla. Można pisać i pisać, temat rozległy. Mila dziś poprowadzi Śląsk do wygranej i trzeba na tym skorzystać. Coś co jest najgroźniejsze w tym meczu, to to, że idzie masówaaaaaaa na ten bet.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Turcja - Polska(+1.5) // 1.65 ⛔ 3-0
Betsafe
⛔4j.
Turcja - Polska // 2.35 ⛔ 3-0
Betsafe
⛔2j.
Turcja - Polska
Spotkanie finałowe, obie drużyny jak najbardziej zasłużenie grają o awans na Igrzyska. Zarówno Turcja, jak i Polska nie zaznała w tym turnieju porażki. Faworytem powinny być Turczynki ze względów &quot;gospodarskich&quot; (tak, tak - znów piszę analizę przed pojawieniem się kursów).
To może zacznę od właśnie Turczynek. Pierwszy set z Rosją zaczęły bardzo nerwowo. Gumus fatalnie grała i czekałem na zmianę tej zawodniczki niedługo po pierwszej przerwie technicznej. Doczekałem się po drugim techniku, weszła Ozsoy, skończyła chyba 3 ataki pewnie i mimo to powróciła Gumus, a także zaczęła 2 seta, co było błędem trenera. Mimo to Neriman zdołała odrobić to co napsuła jej koleżanka w drugiej partii i tak naprawdę do momentu gry na przewagi Ozsoy w pojedynkę ciągnęła atak Turcji. Potem podłączyła się Neslihan i w kolejnych partiach słabe pod względem psychiki Rosjanki po prostu się złamały i gospodynie wygrały dość pewnie wygrały kolejne dwa sety. Dobrze funkcjonował blok, wyróżnić można też Naz i Sonsirmę, która zdobyła też kilka ważnych punktów. Słaba gra środkowych, szczególnie bolały ataki w wykonaniu Edy Erdem.
W pierwszym półfinale Polki zagrały bardzo dobrze z Niemkami i po raz kolejny udowodniły, że w ważnych meczach mamy po prostu patent na tą drużynę. Super gra Żebrowskiej w pierwszej i trzeciej odsłonie. Jedynie pierwszy set grany był na równi. Potem łatwa wygrana Niemek w drugim secie, a kolejne dwa sety to koncert gry Polek. Jedynie Anka Werblińska nie miała dziś dnia, w 4 secie jak zaczęła walić po autach to zacząłem drżeć o 10-punktową przewagę (11-1). To co nam się udało to zatrzymać liderki, Grun i Kozuch po prostu dziś sobie nie pograły i trochę smutno się robiło widząc te zawodniczki po meczu w objęciach ze łzami w oczach. Dobrze wyglądała zagrywka u nas.
Co będzie w finale, kto pojedzie na Igrzyska? Wydaje mi się, że decydować będą detale, zimna krew, opanowanie i spokój w kluczowych momentach. W ostatnich latach jakoś Polki nie grały za często z Turczynkami. Ostatni ważny mecz to Mistrzostwa Świata 2010 i wygrana Polek 3-1. Po raz kolejny warto wspomnieć o analogii z 2003 roku, ta sama hala, ten sam rywal, równie ważny finał. Wtedy drużyna Glinki zdemolowała w 3 setach gospodynie, teraz będzie dużo dużo trudniej. Kibice dają sporo, a i sędziowie są bardziej przychylni (z Rosją zapadła mi sytuacja z 1 seta, gdzie przy setowej dla Sbornej KIWAŁA chyba Gamova i piłka weszła bardzo wyraźnie w pole, a sędziowie pokazali aut).
Na pewno trzeba uważać na przyjęciu, Bahar Toksoy ma bardzo dziwną i trudną zagrywkę. Fajnie jakby u nas wychodziły te zagrywki z wysoku w wykonaniu Anki i Kaśki. Turcja jest faworytem i mam nadzieję, że to one będą odczuwały presję. Polki powinny mieć przewagę na środku. Jestem ciekaw czy Motta wystawi jutro od początku Ozsoy, czy wróci do co prawda solidnej na przyjęciu, ale mającej problemy z atakiem Gumus. Obyśmy jutro cieszyli się z gry na Igrzyskach, bo mimo swoich problemów, mimo braków, ta kadra dalej jest bardzo silna i ma duży potencjał.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Inter lub remis - AC Milan // 1.87 ✅ 4-2
Betsafe
✅3.48j.
Inter wygra do 0 - AC Milan // 6.80 ⛔ 4-2
Stawka: 0.5/10
Betsafe
⛔0.5j.
Derby we Włoszech, obie drużyny mają o co grać, chyba za bardzo buki faworyzują AC Milan. Ostatnie dwa mecze wygrał Inter po 1-0. Nie mam czasu na dalsze pisanie.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Niemcy - Słowacja // 1.40 ✅ 3-0
Finlandia - Włochy // 1.17 ✅ 2-3
Bułgaria - Słowenia // 1.10 ✅ 3-0
Kurs: 1.80
Betsafe
✅3.2j.
Pierwszy dzień turnieju, nie ma co się specjalnie napalać, bo oferta nie powala. Miałem czekać na jakieś handi, bo obecnie Betsafe jeszcze nie dodał, no ale chyba sobie odpuszczę i czyste winy pogram tylko.
Niemcy - reprezentacja w budowie, ale i tak wydają się silniejsi od Słowaków i to dość znacznie. Powinna być widoczna przewaga na skrzydłach. Ciekaw jestem czy Grozer utrzyma taką dyspozycje jak z finału PlusLigi.
Włochy i Bułgarzy powinni spokojnie powygrywać za komplet punktów. Nie mam chęci pisać większych analiz dziś.

Do góry Bottom