>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Klawe typy ;)

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Kuba(-2.5) - Portoryko // 1.60 ✅ 3-0
USA(-2.5) - Trynidad i Tobago // 1.05 ✅ 3-0
Kurs: 1.68
Stawka: 3/10
Betsafe
✅2.04j.
Tak oto na noc jeszcze. Amerykańce w pełnym składzie, rezerwami nie powinni dać cienia szansy rywalom.
Kuba w optymalnym składzie, Portorykańce bez swojej armaty Soto tracą dużo na wartości. Pierwszy mecz, jednak trzeba z ostrożnością podejść.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Carla Suarez Navarro - Lucie Safarova(-1.5) // 2.20 ✅ 0-2
Stawka: 2/10
Betsafe
✅2.4j.
Postanowiłem spróbować dziś tenisa. Tak się złożyło, że Lucie trafia na początku na finalistki poprzedniego turu z Portugalii. Wczoraj pokonała zwyciężczynie tamtego turnieju: Kanepi 2-0 (6-4; 6-4), dziś pora na Hiszpankę. Główny czynnik, który skłonił mnie do zagrania to zmęczenie. W sobotę Carla grała finał, bardzo zacięty, 3-setowy pojedynek, wczoraj także bardzo długi pojedynek z Janković (6-4; 6-7; 4-6). Myślę, że pierwszy set będzie decydujący, z kolejnymi piłkami Hiszpanka powinna słabnąć.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Kuba(-2.5) - Dominikana // 1.15 ✅ 3-0
Meksyk(-2.5) - Trynidad i Tobago // 1.25 ⛔ 3-1
Kanada - Portoryko // 1.25 ✅ 3-0
Kurs: 1.80
Stawka: 2.5/10
Betsafe
⛔2.5j.
Znów wieczorno-nocny kupon z Ameryki.
Kuba uporała się bez problemu z Portoryko w 3 setach, z Dominikanom nie mam mowy by grać dłużej, bo to outsider.
Meksykańce wygrały na lajcie w 3 setach z rywalami z Kostaryki. Trynidad lepszą drużyną nie jest, powinno spokojnie się skończyć na 3 partiach.
Trzeci mecz jest najtrudniejszy chyba. Kanada co prawda gromiła w tamtym roku na Panam Cup dwa razy Portoryko, jednak wtedy ekipa z Puerto grała bardziej rezerwami. Dalej jednak bez Hectora będzie im ciężko. Mecz o drugie miejsce w grupie - wygrać powinni zawodnicy z Ameryki Północnej.
Nie ma co jednak co szaleć ze stawkami na taki zlepek.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Agnieszka Radwańska(-1.5) - Sara Errani // 1.75 ✅ 2-0 (6-0; 6-1) :cool:
Stawka: 1.5/10
Betsafe
✅1.13j.
Drugi dzień i drugi typ z tenisa? Sam się sobie dziwie. Szczerze mówiąc wczoraj byłem bardziej pewny Lucie niż dziś Agniechy. No ale zobaczymy jak to będzie. Sara po triumfie w Budapeszcie. Pierwszy mecz z Scheepers do łatwych nie należał. Może jakiegoś spektakularnego pogromu się nie spodziewam, ale Isia powinna to skończyć w dwóch setach.

Miałem od razu dokleić typ na finał LE, ale jednak nie mam jeszcze 100% jak obstawić, być może to będzie bardziej typ do lepszego oglądania. Zastanawiam się nad... kartkami.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Finlandia - Niemcy // 1.72 ✅ 1-3
Betsafe
✅2.16j.
Na razie pogrywam w Niemców. Zagrali bardzo fajnie ze Słowakami, kontrolując od samego początku do samego końca spotkanie. Były problemy z zagrywką, bo 15 popsutych serwisów w 3 setach to za dużo, ale myślę, że to dziś się poprawi. Nieźle grę prowadzi Tischer, na środku dwie wieże. Na skrzydle szaleje Grozer.
Finole wczoraj byli o krok od wygranej z Włochami. Oddali prowadzenie 8-4 w tie-breaku. Drużyna ma kilku bardzo dobrych graczy, ale brakuje na niektórych pozycjach czegoś solidnego.
Mecz powinien być zacięty, jednak to Niemcy są faworytem i powinni zgarnąć dziś min. 2 punkty.
Poczekam sobie na handicapy w pozostałych meczach.
Statystyka tematu po 35 kuponie: ✅20j. (1 kupon czeka na rozliczenie do soboty - KSW)

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Atletico Madryt over 2.5 kartki - Athletic Bilbao // 1.65 ⛔ 1
Betsafe
⛔1.5j.
Rzadko obstawiam takie coś, bo jest w tym dużo losowości. Jest to finał Ligi Europejskiej, więc na pewno będzie dużo walki i kartki powinny być normą. W tym sezonie Atletico z Bilbao grało dwa razy. Jeśli chodzi o kartki to kończyło się na rezultatach 4-3 i 5-3. Miałem zagrać najpierw typ o najwięcej kartek w stronę Atletico po 2.00, jednak zdecydowałem się na teoretycznie pewniejszy typ i te 3 kartki gracze ze stolicy powinni dostać. Kto je dostanie? Strzelam, że Miranda, Gabi, Diego i Falcao.
Co do zdobywcy pucharu, to jednak pozostawiam sobie to na live.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Serbia - Bułgaria // 1.50 ✅ 0-3
Betsafe
✅1.25j.
Myślałem, myślałem i myślałem i jednak zdecydowałem się zagrać to spotkanie. Serbowie bez Ivana i to jest duża strata, tym bardziej, że na pozycji atakującego nie ma nawet w połowie tak dobrego zawodnika jak ten doświadczony zawodnik. Przyjęcie już lepiej, chociaż też można mieć zastrzeżenia, bo to klasa światowa nie jest. Środek jak najbardziej powinien przynosić punkty.
Bułgarzy wygrali wczoraj 3-0, jednak mnie swoją grą nie zachwycili. Ich rywale zagrali taki sobie mecz, dziś zresztą w meczu którym powoli się kończy zanosi się na kolejne lanie - tym razem od Hiszpanów. Środek u Bułgarów wyglądał bardzo pewnie, na skrzydłach jednak można było spodziewać się większej petardy. Kazijski wcale nie grał jakoś nadzwyczajnie, przyjmował nie do końca pewnie, a 40% w ataku to dość przeciętny wynik jak na jego możliwości. Aleksiev i panowie Nikolov też mieli problemy ze skończeniem akcji.
Niemniej - Bułgarzy grają u siebie i widać, że na boisku dodaje im to sił. Mam zastrzeżenia do ich gry, jednak spodziewam się, że większe problemy będą mieli ich rywale. Granie handicapu jednak odradzam. Warto jeszcze popróbować coś na live. Myślę, że po tym meczu, jeśli uda mi się go obejrzeć, będzie można ocenić, czy Bułgarzy powalczą tutaj o awans na Olimpiadę.

Jeszcze jeden typ będzie na nockę na pewno - przynajmniej Pani z Betsafe zapewniła mnie, że oferta na pewien mecz zostanie rozszerzona.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Agent (Karolina): &quot;Oferta powinna zostać rozszerzona za jakiś czas, prosze zatem sprawdzić naszą ofertę w godzinach wieczornych dobrze?&quot;
Agent (Guntars): &quot;I have forwarded this information to our bookmakers and they will add bets if possible&quot;
Niestety, obiecanki-cacanki na Betsafe i jeden handicap o który ich poprosiłem, nie został dodany.
Kostaryka - Trynidad i Tobago // 1.35 ✅ 0-3
Kuba - Kanada // 1.33 ⛔ 0-3
Kurs: 1.80
Betsafe
⛔2j.
Z braku-laku gram taki oto dubel. Przegrany pierwszego meczu odpada z turnieju. Mecz o północy. Trynidad wydaje się być pewniejszy, popełniają mniej błędów i grają bardziej ułożoną siatkówkę.
Drugi mecz to spotkanie o pierwszą lokatę w grupie B. Jest o co grać, bo przegrany tego meczu zmierzy się zapewne w półfinale z USA. Faworytem są zawodnicy Kuby, co jest oczywiste. Drużyna, mimo że długo osłabiona kilkoma genialnymi zawodnikami i tak posiada w swoich szeregach kapitalnych zawodników. Kanada to jednak poziom niżej. Nie można jednak ich lekceważyć, bo potrafią grać na wysokim poziomie. Jeśli Kubany tego nie zrobią powinni wygrać.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Caroline Wozniacki - Serena Williams(-1.5) // 1.60 ⛔ 1-2
Red Bull Salzburg(-1) - Kapfenberg SV // 1.43 ✅ 2-0
Kurs: 2.24
Betsafe
⛔1.5j.
Nie wiem co mi odpaliło ostatnio z tym WTA, no ale skoro dwa poprzednie typy weszły dość łatwo, a i na czwartek od razu rzucił mi się w oko typ na Amerykankę, no to trzeba dalej próbować. Syrena powolutku wraca do formy z najlepszych lat. Karolci powinna postawić opór, ale chyba nie na długo. Sporo osób przepowiadało jej porażkę w poprzednim pojedynku. Teraz ogranie Sereny byłoby sporą sensacją, a o seta powinno być trudno. Mam nadzieję, że obejdzie się bez kreczu.

W lidze austriackiej powoli zbliżamy się do finiszu. Salzburg lideruje, mając na 3 kolejki przed końce 6 punktów przewagi. Jeśli wygrają ten mecz, oficjalnie zostaną mistrzami 2011/12. Okazja duża, bo za rywala mają ostatnią drużynę, spadkowicza. Z tego co zrozumiałem z niemieckiego bełkotu u gospodarzy ma nie grać najlepszy strzelec - Jantscher.
Kontuzjowani w zespole gości: Mark Prettenthaler, Mark Felfernig, Tomasz Welnicki, Ivica Lucic.
Pierwszych dwóch to podstawowi obrońcy, kolejne dwójka to nieznaczni gracze.
Myślę, że spokojnie Salzburg przywita się z mistrzostwem i pewnie pokona klub, który niedługo zagra w Erste liga.

Nie wiem czy nie przepadną mi pierwsze dwa mecze z siatkówki w Bułgarii. Może będę miał zajęcia na uczelni w pracowni, to wtedy powinienem coś dodać na szybko.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Słowacja - Finlandia // 1.35 ⛔ 3-1
Hiszpania(+2.5) - Serbia // 1.25 ✅ 1-3
Włochy - Niemcy(+2.5) // 1.30 ⛔ 0-3
Kurs: 2.19
Stawka: 5/10
Betsafe
⛔5j.
Hiszpania(+1.5) - Serbia // 1.75 ⛔ 1-3
Stawka: 4/10
Betsafe
⛔4j.
Hiszpania - Serbia // 2.55 ⛔ 1-3
Betsafe
⛔2j.
O pierwszym meczu poczytajcie w dziale, bo nie mam czasu.
W drugim meczu nie rozumiem czemu to Serbia jest faworytem. Obejrzałem pierwsze dwa sety z Bułgarami i nie kleiła im się gra. Hiszpania to nie ogórki, i powinni powalczyć o wygraną.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Jutro poobznaczam te minusy, bo nie mam czasu. Na szybko nocny.

Kuba - Trynidad i Tobago(+32.5) // 1.85 ✅ 75-47
Betsafe
✅3.6j.
Kuba oczywiście będzie po tym spotkaniu w półfinale grać z USA, bo Trynidad jednak to nie jest bardzo dobra drużyna. Są jednak na tyle solidni, że powinni ugrać te 14-15 punktów w secie, tym bardziej, że Kubany mają swoje problemy w tym turnieju. Warto pograć.

Jutro też na pewno będzie coś na szybko (o ile będą kursy), bo mam zajęcia w pracowni chyba do ok. 10.00. Przynajmniej na pierwszy mecz.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Dziś jednak bułgarski turniej sobie odpuszczam, taka sobie oferta. Za to za oceanem całkiem lepiej to już wygląda. Mecze oczywiście o tej samej późnej porze co zawsze.
Kanada(-2.5) - Portoryko // 2.00 ⛔ 3-2 :;/:
Stawka: 5/10
Betsafe
⛔5j.
Półfinał i jednocześnie drugi raz takie spotkanie na tym turnieju. W pierwszym meczu Kanadyjczycy wygrali bardzo pewnie w 3 setach. Czemu miałoby być inaczej w półfinale? Taki dodatkowy aspekt - Kanada miała dzień odpoczynku, za to Portoryko będzie grało 5 mecz w ciągu 5 dni! Myślę, że nie ma co się zastanawiać i rozpisywać. W Pinnie łapcie po 2.20.

USA(-2.5) - Kuba // 2.10 ⛔ 3-1
Betsafe
⛔2j.
Kuba wydaje się przereklamowana na tym turnieju i po meczu z Kanadą wyciągnąłem wnioski i gram konsekwentnie przeciwko nim. Amerykańce w chyba najsilniejszym zestawieniu (Rooney chyba się nie załapał). Anderson, Priddy, Stanley, Lambourne, Lee - po prostu etatowi zawodnicy. Kuba nie błyszczy, mimo że skład mają nie najgorszy. Gra się wyraźnie nie klei, popełniają dużo głupich błędów. Jeśli gospodarze się nie zdekoncentrują, to po 3 setach powinniśmy znać finalistę. W Pinnie łapcie po 2.40

Jak ktoś chce sobie dorzucić coś pewniejszego, to na bet365 z czystych winów składa się ako 1.44. Może jeszcze coś na wieczór, jak Betsafe się postara z ofertą na kobitki.
Edit: Betsafe nie będzie wystawiał kursów na turniej w Ameryce Południowej, gdzie o kw. walczą choćby Argentynki.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Bułgaria - Niemcy // 1.19 ⛔ 1-3
Włochy - Serbia // 1.27 ✅ 3-1
Khalidov - Wallace // 1.14 ✅
Kurs: 1.72
Stawka: 8/10
Betsafe
⛔8j.
Nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej.

Włochy(-2.5) - Serbia // 2.40 ⛔ 3-1
Betsafe
⛔2j.
Jak makarony się zepną, to Serbie rozwalą bez problemowo.

Mańkowski - Naruszczka // 1.47✅
Chmielewski - Horwich // 1.50 ✅
Khalidov - Wallace // 1.14 ✅
Pudzianowski - Sapp // 1.10 ✅
Kurs: 2.77
Stawka: 3.5/10
Betsafe
✅6.2j.
A żeby się lepiej oglądało.

Antoni Chmielewski - Matt Horwich // 1.75 ✅
Mamed Khalidov - Rodney Wallace // 1.28 ✅
Kurs: 2.24
Betsafe
✅3.72j.
To taki kuponik na następną sobotę z KSW 19. Miałem go zagrać wcześniej, no ale postanowiłem, że póki nie wyjdę na + to odpuszczę, dziś się udało wyjść na +, co prawda kurs na Matta stracił, no ale jeszcze pewnie i tak spadnie. Głównie, żeby lepiej się oglądało.
Ekspertem na pewno od MMA nie jestem. Horwich jednak zaimponował mi podczas walki z Materlą, dobra wytrzymałość, fajnie się bronił, spore umiejętności i doświadczenie. Antek miał rewanż z Zikiciem, który wygrał, choć chyba tylko według sędziów, bo werdykt był dość dziwny. Teraz powinno być jeszcze trudniej. Oczywiście trzeba brać pod uwagę to, że u siebie Chmielu znów &quot;dostanie&quot; wygraną. Oby tym razem ocena była sprawiedliwa (o ile do niej dojdzie, może coś przed czasem? :p)
Na dokładkę Mamedo.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Niestety, Betsafe po raz kolejny mnie zawiódł, w ostatnich dniach 3 razy prosiłem ich o dodanie jakiś pojedynczych zakładów, kiedyś prośby były bez problemowo spełniane, teraz na 3 podejścia, za każdym razem pisali, że zakład powinien się pojawić, a tak się nie działo. Minus dla nich i trzeba pograć u konkurencji.

USA - Kanada(+2.5) // 1.75 ⛔ 3-0
Pinnaclesports
⛔2.5j.
USA - Kanada - X po dwóch setach // 3.55 ⛔ 2-0
Stawka: 0.5/10
Betsafe
⛔0.5j.
Wydaje mi się, że w tym finale Kanadyjczycy są w stanie powalczyć z silnymi Amerykańcami. Tak jak pisałem wcześniej, USA w pełnym składzie, i po oddaniu pierwszego seta Kubie w półfinale po prostu przejechali się po rywalach i wygrali gładko 3-1 (szkoda, że musieli stracić seta, żeby tego dokonać). Mam nadzieję, że Kanada podejdzie bez dużego stresu do tego spotkania, bo grają fajną siatkówkę na turnieju i mogą coś osiągnąć. 1.15 na gospodarzy to mało, w 3 setach raczej tego nie skończą, a jak się ich przyciśnie zagrywką, to można coś podziałać. Mecz o 5:00.

West Bromwich - Arsenal // 1.67 ✅ 2-3
Lazio Rzym - Inter DNB // 1.65 ⛔ 3-1
Kurs: 2.76
Betsafe
⛔4j.
Arsenal walczy o LM. Gdyby nie przespali ostatnich meczy, mogliby sobie już ten odpuścić. Teraz jednak trzeba wygrać, bo z kw. bezpośredniej do LM mogą spaść nawet na Ligę Europejską. Z Bromwich mają całkiem korzystny H2H, więc myślę, że dadzą radę.
Mecz Lazio - Inter określony mianem meczu przyjaźni. Obie ekipy mają jednak o co walczyć. Szansa na LM ciągle się tli, choć do tego potrzeba byłoby innych wyników. Inter na koniec sezonu gra piłkę ładną dla oka i skuteczną. Wygrali derby z Milanem 4-2, choć mogło być nawet wyżej. Myślę, że w obecnej formie są w stanie dziś zwyciężyć Rzymian.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Kolumbia - Wenezuela // 1.54 ⛔ 2-3
Pinnaclesports
⛔3j.
Wreszcie coś z kobiecej siatkówki. Mecz dwóch średniaków. Drużynę Kolumbii opisać jest bardzo prosto - pani Montano. Atakująca, która zdobywa zwykle jakieś 70% punktów całej drużyny. W pięciu setach z Peru zdobyła 37 punktów. Zresztą czytałem gdzieś, że do niej należy rekord świata w największej ilości zdobytych punktów w jednym meczu. W Kolumbii warto jeszcze wspomnieć o środkowej Ampudii, którą zapewne niektórzy kojarzą z występów w Scavolini Pesaro. W lidze włoskiej co prawda nie błyszczy, jednak w takich meczach, gdzie rywalki są dużo słabsze pokazuje, że jednak coś się nauczyła w Europie. Jeszcze warto wspomnieć o całkiem niezłej rozgrywającej - Zulecie. Niektóre zawodniczki potrafią przez 5 setów zdobyć 1 punkt, także rozbieżność w poziomie tej drużyny jest ogromna.
Z Wenezuelą jest za to odwrotnie. Tam największy postrach sieją przyjmujące. Największa gwiazda to chyba Desiree Glod, która grała już w Hiszpanii i we Włoszech. Druga przyjmująca - Maria Perez Gonzalez też potrafi grać na całkiem niezłym poziomie. Drużyna na pewno bardziej wyrównana, więcej zawodniczek bierze czynny udział w grze, jednak wydaje mi się, że będzie im trudno wygrać.
Podsumowując. W Kolumbii wszystko w rękach tak na prawdę 3 siatkarek. Pozostałe zawodniczki dostają bardzo bardzo bardzo rzadko szansę do atakowania, bo po prostu są słabe (rozgrywająca więcej razy atakuje, niż 2 przyjmujące razem wzięte). Kolumbijki potrafiły wyłączyć z gry takie siatkarki jak Rueda czy Carla Ortiz. Myślę, że Montano da dziś kolejne zwycięstwo, choć łatwo nie będzie.

Galatasaray(+2) - Eczacibasi // 1.79 ⛔ 0-3
Pinnaclesports
⛔2j.
Finał Pucharu Turcji. Tak się złożyło w tym sezonie, że najważniejsza faza rozgrywana jest już, gdy większość zawodniczek jest na kadrze/urlopie.
Obie drużyny więc osłabione. Galatasaray nie ma z tego co wiem: Hanikoglu, Selime i Gocken. Jest za to Miletić i armata numer jeden, czyli Calderon.
Eczacibasi pozbawione swojej gwiazdy - Neslihan Darnel, Mai Poljak oraz Mirki Francii. Z ważnych postaci pozostała Senna Usić i Gumus. Dużo zawodniczek z 90 roku dostało szansy gry.
Na pewno mecz niełatwy do przewidzenia. Faworytem buków jest drużyna mistrza Turcji. Wydaje mi się jednak, że Galata jest w stanie nawiązać walkę, a może nawet wygrać to spotkanie. Set to absolutne minimum i w takim przypadku jest zwrot. Sama pani Calderon powinna mocno napsuć krwi rywalkom.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Holandia - Australia // 3.05 ✅ 1-3
Stawka: 1/10
Betsafe
✅2.05j.
Spotkanie sparingowe. Oprócz dzisiejszego, jeszcze dwa takie spotkania odbędą się w najbliższych dniach. Australia jest w &quot;tournee&quot; po Europie, przygotowując się turnieju kwalifikacyjnego do Igrzysk. Wczoraj wygrali gospodarze - 3-1, choć mecz był zacięty.
Australia to nie są jakieś straszne ogóry, potrafią pograć na fajnym poziomie. Grali nie dawno z Polską, mecz przegrali 3-0, ale w każdym secie nawiązali równą walkę (oczywiście sparing = dużo zmian).
Z tego co wyczytałem Oranjes bez Bontje i Klapwijka i to są znaczące osłabienia. Oczywiście to sparing, stąd taka stawka. Liczę na rewanż, sparingi mają to do siebie, że często drużyny wygrywają &quot;na przemian&quot;. Szukacie czegoś pewniejszego, to są dostępne handi na ten mecz.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Miałem grać LŚ jutro, no ale nie ma sensu czekać, bo tylko kursy pouciekają.
Rosja - Serbia(+2.5) // 1.57 ✅
Stawka: 7/10
Pinnaclesports
✅3.99j.
Mecz w Japonii. Ruscy rezerwami. Cały pierwszy skład + trener Alekno nieobecni. Serbia w Sofii grała przeciętnie, ale z tak eksperymentalnym składem Rosjan są w stanie walczyć nawet o wygraną. Pobieram teraz, bo szykują się grube spadki. Więcej info poszukajcie w dziale, bo nie ma sensu się powtarzać ;)

Brazylia - Polska(+2.5) // 1.56 ✅
Stawka: 7/10
Pinnaclesports
✅3.92j.
Mecz w Kanadzie. Brazylia bez Murillo i Visotto :)O) oraz Giby. Do tego dołożyć to, że Brazylia z ostatnich lat zanotowała spadek jakości gry i to, że Polacy są bardzo mocną ekipą - w sumie daje to tyle, że powinniśmy powalczyć o wygraną z ekipą Brazylii. Set - tak jak w przypadku Serbii to absolutne minimum.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Japonia(+1.5) - Kuba // 1.73 ⛔
Stawka: 6/10
Pinnaclesports
⛔6j.
Japonia - Kuba // 2.31 ⛔
Betsafe
⛔3j.
Japonia(-1.5) - Kuba // 4.00 ⛔
Betsafe
⛔1j.
Dodaje teraz, choć nie wykluczone, że kursy mogą jeszcze troszkę podskoczyć.
Nie rozumiem takiego hura-optymizmu w granie na Kubę. Kursy były najpierw mniej-więcej równe, teraz Kuba jest faworytem, co wskazuje, że ludzie na nich grają. Tylko pytanie czemu?
Może niektórym się wydaje, że zespół z Azji to jakaś zbieraninka siatkarzy, którzy z zawodnikami takimi jak Leon nie będą mieli żadnych szans. Azjaci grają szybką siatkówkę i w moim mniemaniu, na własnym terenie są w stanie spokojnie powalczyć o wygraną z Kubą, która ostatnio gra po prostu słabo. Na potwierdzenie wyniki sprzed tygodnia - baty 3-0 z Kanadą i podobne baty (poza pierwszym setem Kuba nie istniała) z USA 3-1. Koshikawa i Shimizu powinni wskórać i jestem gotów na nich postawić, a nawet lekko w to, że wygrają u siebie za 3 punkty.
To tak w dużym skrócie, bo czasu ucieka.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Kanada - Finlandia // 1.52 ✅
USA - Francja // 1.52 ⛔
Włochy(-2.5) - Korea // 1.50 ⛔
Kurs: 3.47
Betsafe
⛔4j.
Trochę boję się, że za dużo meczy gram jak na pierwszą kolejkę, no ale jak to mówią: &quot;kto nie ryzykuje - ten nie ma&quot;.
Kanada u siebie. Fajny turniej zagrali tydzień temu w Long Beach. Widać, że gra w tej drużynie fajnie się składa i ten weekend jest szansą na konkretne punkty z LŚ. Finlandia po przegranych kwalifikacjach lekko odpuszcza, m.in. Mikko Esko dostał wolne, ale nie tylko. Myślę, że atut własnego boiska + osłabienie rywali wystarczy, by wygrać ten mecz.
USA wywalczyło już kwalifikacje i mogą poświęcić turniej na zgranie, bo tam już skład jest ukształtowany. Francuzi LŚ traktują bardziej przygotowawczo do turnieju interkontynentalnego i możliwe, że porotuje sobie trener składem, zrobi jakiś przegląd. Dokładając fakt, że Amerykanie są w całkiem niezłej formie, myślę że warto na nich coś pograć.
Włochów miałem nie grać, ale jednak się przekonałem. Zadecydował argument, że grają u siebie i myślę, że koncentracja będzie na odpowiednim poziomie i nie dadzą dojść do głosu Azjatom.
Jak tak teraz pomyślałem, to nie wiem czy nie lepszy byłby wariant Kanada+USA+Włochy(-1.5)+Niemcy ---&gt; Kurs podobny wychodzi, a chyba nawet pewniej to wygląda. Niemniej, zagrałem już tak i nic nie zmieniam. Oby było po myśli z tymi meczami jutro.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Szkoda dziś mi tej Japonii, bo nie miałem wczoraj czasu i bazowałem na analizach w dziale, a wszyscy pisali o Shimizu i Koshikawie, a obaj nie zagrali i tu jest zdecydowanie przyczyna wtopy tego typu, bo Kuba zagrała tak jak miała - ofensywnie dobrze, ale ze sporą ilością błędów i problemami z przyjęciem. Myślę, że spokojnie Japonia by choćby punkt zdobyła z obydwoma zawodnikami w składzie, zresztą w drugim secie oddali Kubie 4 piłki setowe z rzędu (24-20).
No ale to tyle wyżalania. Na noc.
Brazylia - Polska // 3.25 ✅ 2-3
Betsafe
✅2.25j.
Patriotycznie i jest szansa, by w końcu ograć Brazylię w jakimś meczu z rangą, bo dawno już ich nie wygraliśmy.

Chinese Taipei - Serbia(-2.5) // 1.30 ✅ 0-3
Japonia - Peru - under 160.5 // 1.40 ✅ 127
Kurs: 1.82
Betsafe
✅2.46j.
izzi:cool:
W Betsafe na handi -2.5 Serbii 1.25, a na końcowe 3-0 - 1.30, ale to nie nowość, oczywiście jak pobieracie to ten wyższy ;)
Tajpej powinno być dostarczycielem punktów na tym turnieju. Będą mogły sobie trochę pograć z Peru, ale z Serbkami nie widzę dla nich szans. Serbki co prawda na turnieju w Ankarze nie wyglądały zbyt dobrze, jednak wyraźnie wszyscy podkreślali, że przygotowują się na ten turniej i ja sztabowi ufam. Na 3 łatwych setach powinno się skończyć.
Japonki u siebie. Peru niedawno przyleciało z turnieju w Ameryce Płd. Jak Japonki nie oddadzą seta, to Peru samo raczej nic nie zdziała. Rueda czy Ortiz to za mało na Saori, Sakodę czy Ebatę. Przewaga oczywista, jak w główkach nic się nie wydarzy, to uporają się szybko z Peruwiankami.
Pierwszy mecz o 4:00.

Myślałem jeszcze nad meczem Koreanek z Kubankami, ale jednak się wstrzymam, w następnych meczach coś się popróbuje.

Do góry Bottom