Jutro sporo emocji na taflach
KHL i tak jak
mark1973 również skusiłem się na Torpedo, ale złapałem mniejszy kurs. Próbujemy:
Amur Chabarowsk vs Metallurg Magnitogorsk: Amur powyżej 1.5 gola @1.53
Saławat Jułajew Ufa vs Dynamo Mińsk: powyżej 4.5 goli (wraz z dogrywką i karnymi) @1.43
Lokomotiv Jarosław vs Torpedo Niżny Nowogród: Torpedo powyżej 1.5 gola @1.81
AKO @3.96 Fortuna
Lokomotiv Jarosław vs Torpedo Niżny Nowogród: Torpedo zwycięstwo RT @5.40 Fortuna
Bars Kazań vs Sochi: Sochi zwycięstwo ml @4.95 Fortuna
O Lokomotivie i Torpedo było już sporo napisane, to, co mogę jeszcze dodać, to brakuje u gości takiej mocnej 1 jeżeli chodzi o obsadę bramki. Kochetkov, powracający do gry po chorobie Murygin nie przekonują mnie do końca i w tym zestawie najlepszym jest chyba Tikhomirov, co też pokazują statystyki. Zapewne on będzie jutro pomiędzy słupkami, co zwiększa szanse na niespodziankę i powtórkę z Kazania?
Amur wreszcie się przełamał i powinno to wyjść na dobre Tygrysom. Lenc sięgnął po swoje pierwsze punkty w
KHL i może stać się bardzo ważnym graczem w układance trenera Vorobyova. Metallurg jedzie na wymagający teren, bo tak należy powiedzieć o dalekim wschodzie i jest oczywiście faworytem, ale jak na razie ich
hokej wygląda tak wesoło jak Kunlun, czy inne Jokerity. Po sukcesie z Severstalem stać u siebie gospodarzy na dwa trafienia.
Saławat Jułajew Ufa i Dynamo Mińsk też nie ma co za bardzo się rozpisywać. Czysto statystycznie obie ekipy miały większość overów w swoich meczach w tym sezonie, do tego h2h bardzo sprzyja bramkom. Nic tylko oglądać tę strzelaninę. W obu klubach nowe transfery się powoli spłacają, widać zgranie. Nikolai Kulemin oraz Sergei Shmelyov pięknie się przyjęli, szwedzki zaciąg w osobach Malte Stromwall, Mario Kempe, Lukas Bengtsson po drugiej stronie też. Powinno być wesoło i wcale bym tutaj Żubrów nie skreślał, bo są w stanie pokonać gospodarzy, jak strzelą oczywiście więcej bramek od przeciwnika.
O Bars Kazań i Sochi pisałem, że to podejrzana para. Szybko nadarza się okazja do rewanżu, bo przecież niedawno można było oglądać ich bezpośrednią rywalizację i tam w końcówce zespół z Tatarstanu wyciągnął wygraną. Każda ze stron zadowolona, bo punkty na koncie się pojawiły. Nie jestem zwolennikiem nazywania każdego meczu ustawką, ale zdaję sobie sprawę z tego, że w sporcie są brudne spotkania. Tutaj próbuje po ciekawym kursie gości. Nawet patrząc na h2h to Lamparty aż trzykrotnie pokonywały Bars w Kazaniu w ostatnich pięciu starciach. Scenariusz może być podobny do tego, co obserwowaliśmy w Sochi. Remis w RT i końcowa wygrana tym razem Lampartów.