hardkorowytyp
Użytkownik
Słuchajcie, nie znam się zupełnie na hokeju, ale zastanawia mnie, dlaczego dzisiaj omijaliście mecz CSKA z Kunlun? Teoretycznie pewniak, ale jednak z jakiegoś powodu odpuściliście to spotkanie.
CSKA ma sporą nadwyżkę nad resztą dywizji. Nie musi wyprówac flaków z takimi drużynami jak Kunlun, które są w dodatku z innej konferencji. Można zagrać spokojniej i wykorzystać okazję na regenerację przed kolejnym meczem, być może ważniejszym. Mamy połowę sezonu więc lepiej zacząć powoli się oszczędzać. Zresztą nie opłaca się brać kursów na poziomie 1,3 mniej więcej bo ani to znacząco nie podniesie kursu AKO, a może zepsuć kupon jak widać.Słuchajcie, nie znam się zupełnie na hokeju, ale zastanawia mnie, dlaczego dzisiaj omijaliście mecz CSKA z Kunlun? Teoretycznie pewniak, ale jednak z jakiegoś powodu odpuściliście to spotkanie.
Daję reputkę, bo zainspirowany Twoją wizją meczu (nie pierwszy raz) zagrałem dziś Magnito czyste 2 +4,5 gola @4,25, a spotkanie pokryło nawet powyżej 7,5 gola. Generalnie nie lubię mieszać w kombi za dużo spotkań, bo czasem kursu 2,5 nie można z takich pewniaczków poskładać, a i tak któryś mecz pójdzie w inną stronę i rozwali cały kupon. Wole zagrać porządnego singla takiego jak ten dziś. Fajnie, że opisujesz, jak Twoim zdaniem może wyglądać przebieg meczu i to w dużej mierze pozwala dobrać do tego jakiś sensowny złożony typ. Naprawdę robisz tu świetną robotę, zresztą koledzy z wątku podobnie.Dzisiejsza kolejka jest tak obszerna, że trzeba byłoby całego dnia, żeby ją opisać. Jak tutaj nie zasnę to naskrobię po kilka zdań na temat niektórych spotkań. Na początek Kazachstan. Barys w ostatnich dwóch - trzech meczach jakby trochę lepiej. W ostatnim spotkaniu mimo nieobecności Dietza zdołali ograć Spartaka, a dzisiaj ponownie grają u siebie. Kogo goszczą? Ekipę z Soczi która po oddaniu Stromwalla do Petersburga otrzymała etykietkę klubu farmerskiego SKA. Ostatnio i tak radzili sobie nie najlepiej, a dzisiaj bez swojej głownej strzelby nie powinni stworzyć dużych problemów gospodarzom. Na ten mecz można wybrać kilka typów. Np. Soczi poniżej 2.0 bramki lub nawet 1,5 z dobrym kursem +2,00. Na zwycięstwo Barysa trochę niski kurs, ale też chyba wart ryzyka. No i under 5.0 w meczu też całkiem realny.
Kolejny mecz to spotkanie w Jarosławiu. Lokomotiv gra jak gra, a bukmacherzy dalej swoje z ustalaniem kursów. Według mnie szanse można rozłożyć nawet mniej więcej 60 - 40 ale nie 80 - 20! W ekipie gospodarzy wypada Tkachyov (do połowy grudnia) i jeden z filarów defensywy - Ohtamaa - do końca roku. Spore osłabienie. Ekipa gości też nie zachwyca, ale są w stanie ugrać nawet remis, więc warto zagrać jakieś handi +2,5 w ako lub +1,5 a na singla Severstal z remisem za prawie 3,00 wygląda jak okazja. Z tych dwóch spotkań AKO:
Sochi poniżej 2,5 bramki & Severstal +2,5 (handi) @2,17 4/10 Unibet
Co dalej? Mi osobiście podoba się ekipa z Mińska i mimo, że po cichu im kibicuje od kilku sezonów to dzisiaj nie zagram w ich kierunku. Trzeba się starać zachować obiektywizm. Wilki u siebie są groźne i najwyższy czas ugrać kolejne punkty. Dynamo może zadowolić się remisem i oszczędzić siły na kolejny mecz z dywizyjnym rywalem - CSKA. Wilki pokazały zęby w meczu z Traktorem i wydaje mi się, że Mińsk dzisiaj skończy podobnie. Neftekhimik ML lub z remisem to dobra opcja, ale ja zagram jeszcze bardziej zachowawczo.
Do tego dołożę Magnitogorsk. Buki faworyzują Dynamo i może mają rację, ale odkąd do MMG dołączył trener Pelino ich ofensywa znacznie się poprawiła. To może być kolejny wysoko bramkowy pojedynek, bo Dynamo na pewno u siebie postrzela, ale Magnitka jest w gazie i po dwóch zwycięstwach sięgnie po kolejne. To może być dobry mecz do oglądania. Może jakiś over 5,5 albo nawet 6,5 za @4,00. Z tych dwóch spotkań również AKO:
Neftekhimik +1.0 & Magnitogorsk +1.0 @2,19 3/10 Unibet
+19,05
Jeśli chodzi o pozostałe spotkania to nie mam pojęcia jak się zabrać do CSKA i Traktora więc nie ruszam. Pojedynek Omska z Kazaniem? Myślę, że może być powtórka z rozrywki. Wygrana Omska i mało bramek. Taki raczej typowy mecz walki. 3:1 dla Omska ; ) W Nowosybirsku liczę na zwycięstwo Sibiru. PS. Obczajcie sobie ich specjalne stroje na dzisiejszy mecz.