>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

KHL (Liga Kontynentalna) - Sezon zasadniczy 2020 / 2021

Status
Zamknięty.
hardkorowytyp 587

hardkorowytyp

Użytkownik
Słuchajcie, nie znam się zupełnie na hokeju, ale zastanawia mnie, dlaczego dzisiaj omijaliście mecz CSKA z Kunlun? Teoretycznie pewniak, ale jednak z jakiegoś powodu odpuściliście to spotkanie.

rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Słuchajcie, nie znam się zupełnie na hokeju, ale zastanawia mnie, dlaczego dzisiaj omijaliście mecz CSKA z Kunlun? Teoretycznie pewniak, ale jednak z jakiegoś powodu odpuściliście to spotkanie.
CSKA ma sporą nadwyżkę nad resztą dywizji. Nie musi wyprówac flaków z takimi drużynami jak Kunlun, które są w dodatku z innej konferencji. Można zagrać spokojniej i wykorzystać okazję na regenerację przed kolejnym meczem, być może ważniejszym. Mamy połowę sezonu więc lepiej zacząć powoli się oszczędzać. Zresztą nie opłaca się brać kursów na poziomie 1,3 mniej więcej bo ani to znacząco nie podniesie kursu AKO, a może zepsuć kupon jak widać.

W 11,7K

wojan81

Użytkownik
Dzisiejsza kolejka jest tak obszerna, że trzeba byłoby całego dnia, żeby ją opisać. Jak tutaj nie zasnę to naskrobię po kilka zdań na temat niektórych spotkań. Na początek Kazachstan. Barys w ostatnich dwóch - trzech meczach jakby trochę lepiej. W ostatnim spotkaniu mimo nieobecności Dietza zdołali ograć Spartaka, a dzisiaj ponownie grają u siebie. Kogo goszczą? Ekipę z Soczi która po oddaniu Stromwalla do Petersburga otrzymała etykietkę klubu farmerskiego SKA. Ostatnio i tak radzili sobie nie najlepiej, a dzisiaj bez swojej głownej strzelby nie powinni stworzyć dużych problemów gospodarzom. Na ten mecz można wybrać kilka typów. Np. Soczi poniżej 2.0 bramki lub nawet 1,5 z dobrym kursem +2,00. Na zwycięstwo Barysa trochę niski kurs, ale też chyba wart ryzyka. No i under 5.0 w meczu też całkiem realny.

Kolejny mecz to spotkanie w Jarosławiu. Lokomotiv gra jak gra, a bukmacherzy dalej swoje z ustalaniem kursów. Według mnie szanse można rozłożyć nawet mniej więcej 60 - 40 ale nie 80 - 20! W ekipie gospodarzy wypada Tkachyov (do połowy grudnia) i jeden z filarów defensywy - Ohtamaa - do końca roku. Spore osłabienie. Ekipa gości też nie zachwyca, ale są w stanie ugrać nawet remis, więc warto zagrać jakieś handi +2,5 w ako lub +1,5 a na singla Severstal z remisem za prawie 3,00 wygląda jak okazja. Z tych dwóch spotkań AKO:

❌ Sochi poniżej 2,5 bramki & Severstal +2,5 (handi) @2,17 4/10 Unibet

Co dalej? Mi osobiście podoba się ekipa z Mińska i mimo, że po cichu im kibicuje od kilku sezonów to dzisiaj nie zagram w ich kierunku. Trzeba się starać zachować obiektywizm. Wilki u siebie są groźne i najwyższy czas ugrać kolejne punkty. Dynamo może zadowolić się remisem i oszczędzić siły na kolejny mecz z dywizyjnym rywalem - CSKA. Wilki pokazały zęby w meczu z Traktorem i wydaje mi się, że Mińsk dzisiaj skończy podobnie. Neftekhimik ML lub z remisem to dobra opcja, ale ja zagram jeszcze bardziej zachowawczo.

Do tego dołożę Magnitogorsk. Buki faworyzują Dynamo i może mają rację, ale odkąd do MMG dołączył trener Pelino ich ofensywa znacznie się poprawiła. To może być kolejny wysoko bramkowy pojedynek, bo Dynamo na pewno u siebie postrzela, ale Magnitka jest w gazie i po dwóch zwycięstwach sięgnie po kolejne. To może być dobry mecz do oglądania. Może jakiś over 5,5 albo nawet 6,5 za @4,00. Z tych dwóch spotkań również AKO:

❌ Neftekhimik +1.0 & Magnitogorsk +1.0 @2,19 3/10 Unibet

+19,05

Jeśli chodzi o pozostałe spotkania to nie mam pojęcia jak się zabrać do CSKA i Traktora więc nie ruszam. Pojedynek Omska z Kazaniem? Myślę, że może być powtórka z rozrywki. Wygrana Omska i mało bramek. Taki raczej typowy mecz walki. 3:1 dla Omska ; ) W Nowosybirsku liczę na zwycięstwo Sibiru. PS. Obczajcie sobie ich specjalne stroje na dzisiejszy mecz.
Daję reputkę, bo zainspirowany Twoją wizją meczu (nie pierwszy raz) zagrałem dziś Magnito czyste 2 +4,5 gola @4,25, a spotkanie pokryło nawet powyżej 7,5 gola. Generalnie nie lubię mieszać w kombi za dużo spotkań, bo czasem kursu 2,5 nie można z takich pewniaczków poskładać, a i tak któryś mecz pójdzie w inną stronę i rozwali cały kupon. Wole zagrać porządnego singla takiego jak ten dziś. Fajnie, że opisujesz, jak Twoim zdaniem może wyglądać przebieg meczu i to w dużej mierze pozwala dobrać do tego jakiś sensowny złożony typ. Naprawdę robisz tu świetną robotę, zresztą koledzy z wątku podobnie.

Otrzymane punkty reputacji: +64
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Dzisiaj tylko jeden mecz, ale może to i lepiej, bo nie trzeba zbyt dużo myśleć. Stawiam piwo każdemu kto wskaże faworyta i uzasadni sensownie swój wybór ; ) Gdyby Jokerit grał kolejny wyjazdowy mecz, a Ufa miała by ich przyjąć u siebie to bez większego wahania stawiałbym na Baszkirów. W odwrotnym przypadku nie mam co do nich pewności, ale na pewne zwycięstwo Klaunów również nie postawię. Jeśli spojrzeć na ostatnie wyniki obu zespołów to widać sporo podobieństw. Jedni i drudzy pewnie pokonali słabiej notowanych rywali mając jednocześnie problemy z ekipami lepiej dysponowanymi lub z czołówki. Obie również zremisowały w ostatnim tygodniu z SKA. Nawet przebieg meczu w obu przypadkach był bardzo podobny. Forma dzisiejszych przeciwników bardzo zbliżona. Nawet bilans bramkowy jest prawie identyczny. Dodatkowo zaglądając do H2H w ostatnich pięciu meczach widzimy dwa remisy, dwa wyrównane spotkania (3:2 dla Jokeritu i 3:2 dla Ufy) i jedno zdecydowane zwycięstwo Klaunów. To tyle jeśli chodzi o analizę. Na koniec dodam, że jak tylko zobaczyłem ten mecz w terminarzu to wiedziałem, że zagram ten remis ; )

❌ Remis w Helsinkach @ 4,25 1/10 Betsson
❌ Dokładny wynik 2:2 @ 10 1/10 Unibet

+17,05

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +7
fazesky 8,4K

fazesky

Użytkownik
Ja dzisiaj w stronę Jokeritu ml @1.70. ✅ Zgadzam się z rasijskim - jeżeli mecz byłby rozgrywany w Ufie, to również poszedłbym w stronę zielonych. Trudny mecz do typowania, ale za to może być bardzo fajny do oglądania. Remis jak najbardziej wchodzi w grę i 2-2 albo czysty remis wyglądają fajnie. Ja pewnie brałbym 1X, ale mam ochotę na trochę wyższe oddsy tym razem 🙃 H2h jest raczej wyrównane mocno i na tym bym się jakoś bardzo nie opierał. Nie wiem, mam takie poczucie, że Jokerit musi w końcu zacząć więcej wygrywać i złapać rytm, ale nie jestem przekonany mimo wszystko. Chociaż jak się patrzy na ich mecz w Podolsku... A Zieloni jednak są dosyć solidnie. Nevertheless obieram kierunek na gospodarzy Hartwall Areny! 😎

Piwa nie pije, bo sensu w tym uzasadnieniu wiele nie ma :)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +133
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Ja mam podobne odczucia co do tego meczu jak kolega rasijskij rasijskij , tez mi chodzi remis po głowie , bo ekipy sa wyrównane, no moze na ten moment 60-40 dla Ufy, jednak Jokerit sie postawi i lekko nie bedzie zielonym ale sprobuje zagrac w podwojnej szansie bo moze pierwsza tercja juz zakonczy sie remisem.

Typ : remis 1 tercja lub koniec kurs 1,95 fortuna ✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +79
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Piszę już teraz, bo kursy mogą przez noc spaść, a aktualne nie są dla mnie zrozumiałe

Dubel:
Amur Chabarowsk podwójna szansa 1-1 @1.88 ✅
Dynamo Mińsk powyżej 1.5 gola @1.93 ✅
AKO @ 3.63 Fortuna ✅

Singiel:
Dynamo Mińsk ml @5.0 Fortuna ✅

Sporo ciekawych spotkań przed nami i jeżeli z pozostałych miałbym coś wybierać bez dłuższej analizy to:
-Sibir RT ❌
-Magnitka ml ✅
-Podolsk ml ❌

Co do moich dwóch głównych wyborów, to Tygrysy wracają na własną taflę, gdzie czują się po prostu najlepiej. Każdy zna atut Amura i z Nowosybirska do Chabarowska to +3h w strefie czasowej, dlatego też Spartak nie będzie miał sporo czasu na odpoczynek. Gospodarze wręcz przeciwnie, ostatni mecz rozegrali w sobotę w Moskwie i mieli chwilę, aby akurat pod konkretnego przeciwnika się przygotować. Warto wspomnieć o rozwiązaniu kontraktu z obrońcą Maximem Ignatovichem, co w mojej opinii nie jest wielką stratą, ale cały czas brak Michala Jordana (nie mylić z Michaelem) już tak. Czech przed kontuzją pięknie sypał z niebieskiej i jeżeli tylko jest w formie to moim zdaniem jest to jeden z groźniejszych obrońców w tym elemencie w stawce. Dlaczego podwójna szansa? Oglądam bardzo często grę Amura u siebie i zaczynają bardzo mocno. Rzadko kiedy to rywal strzela im pierwszy gola, a robią to właśnie Tygrysy. Spartak wręcz przeciwnie, czy to w Kazachstanie czy w Nowosybirsku budzili się dopiero w trzeciej tercji i szczerze liczę na zielony typ już w pierwszej części, a jak nie to mamy cały mecz. Stołeczni mogą być już myślami u siebie w Moskwie, gdzie wracają do domu zaraz po spotkaniu.

Drugi mecz to już hit (tak jest, można to tak nazwać gdy mierzy się lider konferencji zachodniej z czwartym klubem). Kto by pomyślał, jeszcze przed rokiem, że do tego dojdzie, ale Dynamo jest mi bliskie ze względu na mój debiut na widowni KHL w ich spotkaniu rok temu właśnie z CSKA, przy okazji zwiedzenia Mińska. Co by nie mówić kursy na nich są bardzo przesadzone i przez noc mogą spaść. Każdy kto oglądał ich niedawny pojedynek może stwierdzić, że wynik 1:5 jest krzywdzący dla Żubrów i zdecydowała kara większa dla Znakharenko. Będzie ogromna motywacja, aby się zrewanżować, a CSKA w defensywie nie prezentuje się nie wiadomo jak szczelnie. Liczę tutaj na dwa trafienia przyjezdnych. Co do końcowego zwycięstwa wiele zależeć będzie od Dominika Furcha, który gra jak z nut. Taki kurs 5.0 na ekipę, która ma sporo jakości i przede wszystkim formę, aż grzech nie skorzystać. Kto wie może Wojskowi znów zlekceważą przeciwnika, tak jak to było z Sibirem i z Kunlun? ;) a dogrywki goście potrafią rozgrywać dobrze, wielokrotnie to pokazywali w tej kampanii

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +154
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dzis duza dawka hokeja w Rosji i mysle ze kazdy moze cos wybrac dla siebie
Kilka biore na celownik ale bedzie krótko

Do Ekaterinburga jedzie Dynamo Moskwa, które dostało lekcje od Magnitki, zastopowany atak a w obronie bledy które zostały skarcone. Nie wszystko z meczu na mecz uda sie naprawic a rywal bardzo zdeterminowany bedzie. Avto zagrało solidne zawody z rownie mocna Ufa, i mimo ze niczego nie ustrzelili to zaprezentowali sie lepiej niz dobrze i mysle ze przyszedł czas na przełamanie. Stoleczni sie postawia ale nie na tyle by wywieźć komplet punktów

Avto ml kurs 1,78

Dalej szlagier kolejki, spotkanie Magnitki i SKA.
Po dolaczeniu do sztabu szkoleniowego Pelino, atak Magnitki zaczał funkcjonowac duzo składniej, akcje sa ciekawsze, ale przede wszystkim jest pomysł i skutecznosc, obrona tez sie poprawiła. SKA zdobywa punkty od kilku spotkan, gra w miare rowno, ale tez nie na najwyzszym poziomie. W kazdym z zespołów jest sporo jakosci i długa ławka, jednak MMG wg mnie ma bardziej doswiadczonych graczy, zespoł stworzony na tu teraz by odniesc sukces, mam wrazenie ze to przewazy i Magnitka dalej bedzie sie rozpedzac

Magnitka ml kurs 2,08

Derby Tatarstanu to kolejny mecz o ktorym mysle. Mimo ze WIlki u siebie to Kazan podrazniony porazka wg mnie odbije sobie niepowodzenie w Balaszycha wlasnie w meczu z Nafciarzami, klasy obu druzyn nie ma co porownywac i mysle ze na lodzie bedzie to widac

Kazan RT kurs 1,7

I jeszcze mecz w Podolsku mnie interesuje. Rycerze podejmuja grozne Torpedo, mnie jednak ich gra nie do konca przekonuje, niby sa zwyciestwa punky ale jakby cos u Kravetsa nie funkcjonowało. NN ostanio dobre wyniki, które szły w parze z dobra gra i mam wrazenie ze nie zatrzymaja sie w Podolsku

Torpedo ml kurs 1,91

Z innych meczy mam wrazenie ze pomęczy sie Sibir, który nie koniecznie dobrze czuje sie w roli zdecydowanego faworyta. Mysle ze Minsk postawi sie wojskowym i tutaj kierunek z handi byłby dobry

Otrzymane punkty reputacji: +67
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Ja również szedł bym dzisiaj w stronę Amura. Ostatnie wyniki Spartaka pozostawiają wiele do życzenia. Poza tym jest to dla nich szóste z rzędu spotkanie wyjazdowe. Do tego dochodzi zmiana strefy czasowej i kolejny przelot. Gospodarzy jak to mają w zwyczaju przycisną u siebie od pierwszych sekund. Sami odpoczywali pięć dni co już jest dla nich sporym handicapem. Amur u siebie strzelał pierwszy w 4 z 5 ostatnich spotkań, więc istnieje spora szansa, że dzisiaj również Spartak straci bramkę wcześniej niż gospodarze.

✅ Amur bez remisu @1,96 4/10

Może Sibir w roli wielkiego faworyta nie czuje się najlepiej, ale dzisiaj zagości u nich rywal, który skreślił sezon już w połowie jego trwania. Nie dość, że ostatnie wyniki pozostawiają wiele do życzenia to pozbywają się swojej najlepszej strzelby w zamian za trzech młodzików. Sibir natomiast odniósł cztery zwycięstwa w regulaminowym czasie w pięciu meczach raz przegrywając 0:1 z Kunlunem. Jeśli mój scenariusz na ten mecz się sprawdzi to Sibir strzeli bramkę lub dwie do połowy meczu, a później będzie spokojnie utrzymywał prowadzenie. W sumie to można po prostu spojrzeć na bilans bramek obu druzyn w ostatnich pięciu spotkaniach, żeby wyciągnąć jakieś wnioski. 13:5 to bilans Nowosybirska. Bilans ekipy z Soczi wygląda prawie, że odwrotnie: 7:16. W handicapy nie ma co się pchać, bo kursy nie za wysokie, a to może się skończyć jakimś 2:0 lub 3:1 właśnie, ale kilka ciekawych typów na ten mecz można wybrać.

✅ Soczi poniżej 1,5 bramki z dogrywką @2,45 3/10
❌ Sibir i poniżej 5.0 bramek @3,55 2/10
❌ Sibir wygra bez straty bramki @6,75 1/10

Ostatnim na dzisiaj jest mecz w Magnitogorsku. W H2H zdecydowaną przewagę nad rywalem ma SKA, ale mecz odbędzie się na terenie Magnitki. Forma zespołów bardzo podobna. Pytanie czy zespoły będą się dzisiaj zabijać o punkty. Nie widzę tutaj jakiegoś argumentu, który przeważył by na korzyść ktoregoś zespołu i nie zaryzykuję ML w żadną stronę. Według mnie to będzie najbardziej wyrównany mecz dzisiejszego dnia i wolę zaryzykować kolejny remis. Do podziału punktów między Magnitką a SKA nie doszło od dobrych kilku spotkań, więc najwyższa pora na dogrywkę.

❌ Remis w Magnitogorsku @4,20 1/10

Mecz między CSKA i Mińskiem też przykuł moją uwagę i kurs na gości bardzo dobry. Lubię grać takie kursy, ale dzisiaj wyjątkowo mam złe przeczucia co do tego meczu. Mimo, że zawsze trzymam kciuki za Mińsk to wydaje mi się, że dzisiaj nie podołają. Chyba, że CSKA odpuści. Zostawiam ten mecz do obejrzenia. Kurs na win Traktora za słaby, więc też zostawiam. Podobnie jak Kazań z tym, że Kazań w Niżnekamsku zawsze ma spore problemy i nie wiem czy nawet za 2,00 poszedł bym w ich zwycięstwo. W Jekaterynburgu i Podolsku remisy jak nic ; )

+ 21,24

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +98
fazesky 8,4K

fazesky

Użytkownik
Tym razem bardzo krótko - dzisiaj gram:
Avto Ml + Sibir ml @2.49 ❌
Avto Ml @1.75 ❌

i odradzam granie Traktora w Rydze. Fajny kurs na AK Bars po tym co wilki zaprezentowały w ostatni meczu (ml @1.42), ale ja jednak odpuszczę. Magnitka - SKA mino wszystko bardziej w kierunku gospodarzy, ale spasuje, a Vityaz - Torpedo trudno powiedzieć. Chyba szedłbym w stronę Vityazia/X, ale lekka dominacja Torpeda też mnie nie zdziwi. Odpuszczam.

Avto nadal zawodzi. Szkoda. Czas się obudzić

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +7
kintergarten 21,8K

kintergarten

Użytkownik
Dzisiaj krótko
Niżnekamsk-Kazań 2 Rt 1.72✅
Kazań po porażce z omskiem na którą nie zasłużyli a przynajmniej nie w takim rozmiarze , a wiec dziś idealna szansa na odkucie w derbowym pojedynku. Skład jakość i forma po stronie gości dlatego idę w ich kierunku. Wilki w tym sezonie grają słabo nawet nie złapali żadnego dobrego momentu tylko pojedyczne dobre występy.
Vityaz- Torpedo NN
Zhafyarov +0,5 1,62✅
Oba fortuna
//// Bardzo dobre wzmocnienie Dynamo Moskwa. Paajarvi i Garipov a więc powinni się liczyć w tym sezonie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +113
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Jutro na rozkładzie tylko dwa spotkania, ale ja bliżej przyjrzę się temu w stolicy Łotwy jeden typ do AKO drugi singielek:

Severstal Czerepowiec podwójna szansa 2-2 @1.84 ✅
Severstal Czerepowiec win + 4.5 bramki w meczu @3.87 ❌
Superbet

Jak pewnie większość wie, mało kiedy mamy do czynienia z meczem back-to-back w KHL. W NHL jest to często spotykane, ale nie w naszej omawianej tutaj lidze. W tej sytuacji znajdują się Ryżanie i to już pozwala pozytywnie myśleć w stronę Severstala. Oglądałem połowicznie dzisiaj Dinano z Traktorem, aby mieć podgląd na jutrzejszy mecz i trzeba przyznać, że przespali kompletnie pierwszą tercję, a już w kolejnych łapali swój rytm. Mało brakowało, a mielibyśmy dogrywkę. Sporo sił zostało włożonych w trzecia część i rotacja została ograniczona wtedy do minimum (taki David Levin wyjechał tylko na jedno wznowienie w tym czasie). O wiele więcej spodziewałem się po amerykańskim bramkarzu Zane Mclntyre, który kompletnie zawodzi, a wiemy też, że Ilya Proskuryakov to nie jest jakiś dobry GK.

Czerepy bardzo lubię za ich nieprzewidywalność i jutro jest spora szansa na wygraną. SKA zdominowali, Loko fragmentami również nie wiedziało co się dzieje, brakuje często skuteczności, ale potencjał jest spory. W formie znajduje się Alexander Petunin, chyba aktualnie najlepszy zawodnik gości, czekam na przebudzenie Joonasa Nattinena, czy też Robertsa Bukartsa. Stawiam tutaj na podwójną szansę do AKO, bo wydaje mi się, że podmęczone Dinamo może mieć nogi z waty na samym początku, a potem dopiero pojawi walka na całego, która skończy się pozytywnie dla Severstalu stąd też propozycja na singla z overem. Kilka bramek powinniśmy ujrzeć, 3-4 po stronie samych przyjezdnych, bo bramkarze w Rydze to po prostu dramat. Taki Shikin by im się teraz przydał.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +80
fazesky 8,4K

fazesky

Użytkownik
Murphy —> AK Bars
Zaraz w Kunlunie już nie będzie nikogo, kto chociaż spróbuje pociągnąć grę, szkoda.

dzisiaj gram Rygę z podpórką (@1.64) i rozważam granie Loko ml :) częściowo w zasadzie zgadzam się z analizą sunxl, ale nie przeszkadza mi to w grze w stronę Rygi. Zobaczymy. Jeżeli zdecyduje się grać mecz w Kazachstanie, to wrzucę jeszcze kurs i może pokuszę się o jakieś analizy jak mi starczy czasu
——————————
Barys - Loko skip

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +119
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Ja własnie sobie układam dzisiejszy dzień
To, że Ryga gra dzien po dniu paradoksalnie moze im tylko wyjsc na dobre. Tam jest ostatnio spora rotacja graczy i potrzeba zgrania tej ekipie. Ostatnio wygladają lepiej niz wskazuja na to wyniki, jak spojrzec na roster to maja wielu ciekawych graczy. Indrasis, Darzins, Maione, Pasrhin, Vitasek, to gracze o uznanej marce z duzymi mozliwosciami, plus zaciaz zagraniczny , trzeba gier i tez odpala, napewno musza popracowac nad obrona, bo to ze moze bramkarze nie graja tak jak oczekiwano to jedna rzecz, jednak jak obrona ewidentnie zawali to nie ma co zbierac. Wiec Skudra musi jeszcze popracowac, o PO nie ma co marzyc ale o skonczeniu sezonu z honorem i zostawieniu dobrego podkladu na przyszły juz tak
Ekipa Razina rosterowo wcale nie nalezy do wybitnych, gwiazd tam nie ma , to co tam pracuje to dobra chemia, zgranie i przygotowanie fizyczne, jest oczywiscie kilku graczy którzy swoje potrafia i tez sa tacy co musza swoje jeszcze udowodnicale juz przed tym sezonem było wiadomo ze bedzie ciezko o PO, ale chwała im ze sie nie poddaja i urywaja punkty najlepszym, czesto prozentujac skuteczny hokej.
Co do meczy widze to remisowo, moze nawet lekko w strone gospodarzy, Cherepowiec ostatnio troche sie zaciął z kolei Ryga postawiąl sie wczoraj Traktorzystom, ale kazdy mecz jest inny wiec ja obieram kierunek Ryzan

Ryga z x kurs 1,75 STS

Mecz w Kazachstanie z podtekstami, wraca Pascale i Skabelka. O loko mógbym pisac sporo, ale niewielu to by interesowało wiec ogranicze sie tylko do faktow: Nie bedzie kapitana Tkaczova, Peterssona, Ohtamae, nie wystapi jeszcze Pulkkinen, czy stala sie tragedia? nie stała się, budza sie inni, ladnie gra Marchenko, i strzela, jest pozyskany z Coyotes Ljubuszkin, Rafikov, Osipow i Czerepanow zwieraja szyki obronne, W ataku, Korszkov, Kraskowski i Kudriawcew potrafia zakrecic, nie mozna zapomniec o Aleksiejevie, Averinie i Landerze( choc chodza słuchy ze zostanie wymieniony, możzliwe ze na Courmiera), jest chemia w ekipie, całosc zwiera Skabelka i mysle ze dzis znow bedzie chcial jakosc przechytrzyc swojego ucznia z ławki trenerskiej Astany. Astany , ktora napewno ostatnio poprawiła gre, ale chyba nie gra jeszcze tego co czego nas przyzwyczaila w tamtym sezonie, ale sa tez inne stery i wykonawcy, co mi sie z tego maluje to remis ze wskazaniem na Loko , wiec takie typy

Remis w podwojnej szansie 1tercja lub koniec kurs 1,88
Loko ml kurs 1,59
oba fortuna

Miało byc krótko i nie wyszło

Otrzymane punkty reputacji: +72
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Ale dzisiaj różnica zdań. Ja odwrotnie. Będę się raczej kierował w stronę Kazachów. Nie wydaje mi się, żeby stawiać Lokomotiv w roli wyraźnego faworyta tak jak robią to bukmacherzy. Trzy remisy w pięciu ostatnich meczach i dwa zwycięstwa nad Łotewskim Dynamem i Severstalą. W ekipie gości dzisiaj jeszcze nie zagra Pulkkinen, bo nie zdążą mu załatwić papierów, a wciąż brakuje zawodników. Barys jeszcze jakiś czas temu wyglądał tragicznie, ale od jakiegoś czasu prezentuje się dobrze. Napsuli krwi SKA w Petersburgu i o mały włos nie doprowadzili do remisu. Później wygrana ze Spartakiem i Soczi. Te dwie ostatnie ekipy nie sprawiają problemów również pozostałym ekipom, ale defensywa Barysa straciła w tych dwóch meczach tylko jedną bramkę. Jeśli dzisiaj między słupkami wystąpi Karlsson to Lokomotiv również może sobie nie postrzelać. Poza tym styl gry Barysa jest specyficzny. Grają zachowawczo i momentami trochę topornie starając się wykorzystywać momenty co nie za bardzo pasuje do sposobu gry Lokomotivu. Właściwie to ja również myślałem o remisie w tym przypadku, ale widzę również Under, bo bramkarze po obu stronach robią dobrą robotę. Ostatnio moje przeczucia się słabo sprawdzają, ale dzisiaj mam takie, że Barys weźmie rewanż za te ośmieszające 2:7 jakiś czas temu.

Co do meczu na Łotwie to im dłużej się przyglądam tym mam więcej wątpliwości, ale jednak bardziej przekonuje mnie Severstal. Może zespół jest nieprzewidywalny, ale za to Dynamo jest przewidywalne aż za dobrze ; ) W ostatnich 10 meczach ograli dwukrotnie Kunlun RS. Na Łotwie mają problemy w bramce, kilku graczy odesłali na tzw. Waivers, czyli mówiąc wprost - chcą się ich pozbyć. Zanim ich zastąpią kimś innym muszą to zgrać. Do tego gra back to back. Myślę jednak, że stać Ryżan na bramkę lub dwie. Tutaj akurat kursy według mnie wystawione sprawiedliwie.

Dzisiaj takie mecze, że trochę bym sobie pokombinował z wyższymi kursami:

✅ Severstal ML & Barys +1,5 (handi) @2,50 4/10 Unibet
❌ Remis w Kazachstanie i poniżej 4,5 bramki @6,00 1/10 Unibet

Jest też dobry zakład w Betclicu. Spójrzcie kto strzela gole dla Dynama w ostatnich meczach. Robią to na zmianę Parshin lub Indrasis. Do tego wspólnie działają w przewagach, a kar w tym meczu może być sporo. Myślałem, że kurs na to zdarzenie będzie nieco poniżej 2,00 a jednak jest równiutko 2,00.

✅ Parshin lub Indrasis zdobędzie bramkę @2,00 4/10 Betclic

29,28 (uwzględniony podatek)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +76
meister13 1,8K

meister13

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Loko under 2.5 w regulaminowym @2.05
Underowy ostatnio u siebie Barys podejmuje Loko ostatnio tragicznie radzące sobie na wyjazdach, Kazachowie odbili się od dna i mimo, że poradzili sobie z Soczi i Spartakiem teraz przyszła pora na kogoś mocniejszego. W zasadzie nieważne czy to hokej, czy piłka nożna - zazwyczaj w meczach, gdzie ktoś się podnosi po złej passie przeciwko mocniejszej ekipie na papierze, która jest bez wyraźnej formy są meczami, gdzie jeden gol może zadecydować o zwycięstwie.

2-1 dla gospodarzy myślę, że może być to realne, jeśli trend underowy się utrzyma @25.00 w RT i @15.00 ML

3-1 po golu w końcówce, a juz otwierałem szampana powoli... :D

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +126
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Jezeli ktoś pisze i mysli, że Loko jest bez wyraźnej formy to jest w błędzie. Dodatkowo mysle, że to Loko bardziej sie podnosi, po serii wygranych przyszedł kryzys i musiał przyjsc, dodatkowo trudni rywale, ale oststnie trzy mecze to wypuszczone w koncowce zwyciestwo w Moskwie, wygrana z silnym Minskiem i pewne zwyciestwo w Czerepami.
Dzis trudny teren i rywal i jak sie potoczy wynikowo nikt z nas nie wie ale jestem pewny ze ze strony Lokomotivu zobaczymy dobra grę.

C 1,8K

chemik1983

Użytkownik
Barys-jaroslav -2 rt -1.95
Barys -jaroslac 2 -1,5 - 2.69
to może i ja dorzucę swoje 2 grosze.
Uważam , że w dzisiejszym meczu faworytem jest loko i zainwestuje w czystą 2 rt. po kursie 1.95 w fortunie
Barys u siebie gładko przegrał z mińskiem i omskiem , powalczył z osłabioną wtedy magniką , ostatnie dwa mecze to dwa zwyciestwa ale... u siebie zostali totalnie zdominowani przez spartaka i wygrali (dość szczęśliwie) oraz wygrali z sochi ale to ...tylko sochi a i sam mecz był dość wyrównany.
loko miało ostatnio mega ciężkie wyjazdy zwycięstwo z ufa, remis z avato, dynamo mińsk i dynamo moskwa oraz porażka z cska. uważam, że z ostatnich przeciwników dzisiejsi są najmniej wymagający. jednocześnie ostatnie porażki po dogrywkach po wyrównanych meczach napawają optymizmem a barsy po dwóch zwycięstwach mogą czuć się nieco pewniej i bez noża na gardle.

Ostatnia edycja:
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Krótko na jutro, bo trzeba się wyspać, trzy typy, dwa w AKO jedno na singla:

Dubel:
Amur Chabarowsk podwójna szansa 1-1 @1.52 ✅
D. Kagarlitsky powyżej 0.5 punktu w punktacji kanadyjskiej @1.67 ✅
AKO: 2.54 ✅

Fortuna

Singiel:
Amur Chabarowsk 1/1 wygrana pierwszej tercji i całego meczu @3.05 ❌

Fortuna

Co do Amura nie będę się powtarzał, wrócił Michal Jordan i pojawiło się dodatkowe zagrożenie z niebieskiej ze strony Tygrysów. Klub z Chabarowska zapewne w drugim meczu u siebie jeszcze lepiej się zaprezentuje niż ze Spartakiem. Sochi po stracie Malte bezzębne, licze, że gospodarze wejdą mocno w mecz, tak jak to zazwyczaj robią.

W pozostałych starciach uważam, że jest 50/50 i zdecydowałem się na zawodnika, który ma coś do udowodnienia. Świetne spotkanie w Jekaterynburgu w wykonaniu Kagarlitskyego, jak i całej jego drużyny. Widać, że złapał nić porozumienia z kapitanem Schipachyovem i Jaskinem. Saławat Jułajew jak większość drużyn KHL ma problemy w pierwszym spotkaniu po powrocie na swoją taflę, ale z ich strony jest to jakby mocniejsze. Pamiętam starcia z Kunlun, czy ze Spartakiem, gdzie się męczyli po serii meczów wyjazdowych. Uważam, że stołeczni są w stanie strzelić 2-3 gole, a przy jednym z nich udział będzie miał mój bohater.

Zostawię tylko bramkę z czwartku:

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4
fazesky 8,4K

fazesky

Użytkownik
Na szybko, póki kursy fajne:
Ufa ml @1.90 ❌
SKA ml @1.78 ✅
Kunlun/X @1.87 ✅

analizy dopiszę jutro :)
Sorki trochę nie ogarnąłem, że mecze dzisiaj stosunkowo wcześnie i już nie zdążyłem nic napisać, ale fajnie, że Kunlun wyrównało w końcówce. 2/3 trafione, więc nie tak źle. Jeżeli ktoś grał single to mam nadzieję, że zadowolony 💪🏻

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom