IRLANDIA: Pierwsza Liga
20:45         Bohemians    -    Bray             
20:45         Cork City    -    Shamrock Rovers             
20:45         Derry City    -    Sligo Rovers             
20:45         Drogheda    -    Galway             
20:45         St. Patricks    -    Dundalk
IRLANDIA: Dywizja 1
20:15         Shelbourne    -    Waterford             
20:45         Cabinteely    -    Cobh Ramblers             
21:00         Finn Harps    -    UC Dublin             
21:00         Wexford    -    Athlone
Dzisiaj  wiele ciekawych zdarzeń, niestety nie do grania pod kątem 1X2. W kilku  meczach dla mnie trudno wskazać zdecydowanego faworyta. 
Pierwsza Liga:
Cork City-Shamrock Rovers  

W "Kotle Czarownic" The Hoops mogą powalczyć o dobry wynik. Jadą tam w  pełnym składzie a gospodarze chyba bez lewego obrońcy Bennetta który  pauzuje już od 4 maja gdzie dostał kontuzje z Cyganami. Mało tego w tej  edycji goście jeszcze nie przegrali. 
Derry City-Sligo Rovers 

Do Irlandii Północnej zawita Sligo które nie jest bez szans chociaż nie  zagra dziś David Cawley a to kluczowy pomocnik który grał przecież kupę  lat w Ipswich Town. Derry przegrało dwa mecze z rzędu, rozumiem porażkę  z Drwalami ale u siebie z mega osłabionym wtedy Galway ?
Drogheda-Galway 

W Droghedzie pojawi się Galway. Zasygnalizowali wzrost formy. Ale ich  lista absencji jest nadal bardzo długa..oprócz niepewnego Currana na  pewno dalej nie zagra Oji, Garcia, O'Connell i Cantwell..Drogsi to w tym  sezonie niestabilny team i na pewno nie obstawię tego spotkania.
St. Patricks-Dundalk 

Na Richmond Park w Dublinie zawita Dundalk, hegemoni tej ligi i śmiem  twierdzić już teraz że powinni spokojnie obronić tytuł. Patsi to bardzo  solidna ekipa i jak oni przegrali ostatnio z Mewami wiedzą oni tylko  sami. Drwale cały czas bez kapitana Stephena O'Donnella ale  niewykluczone że dziś wejdzie w drugiej połowie spotkania. Goście dla  mnie to lekki faworyt ale to nic pewnego.
Dywizja 1:
Cabinteely-Cobh Ramblers 

Ha, ha, chyba już wiecie z czego polewam. Mecz dwóch najsłabszych dla  mnie ekip na koniec sezonu. Pojedynek amatorów-biegaczy z dziadami. Obie  drużyny grają na razie ponad stan a Ramblers to już w ogóle mnie  zadziwia. O ile amatorzy dziś  w optymalnym zestawieniu to dziady bardzo  osłabieni..podać nazwiska ? 
Finn Harps-UC Dublin i
 Wexford-Athlone 

Pierwszy mecz opiszę poniżej a w drugim w jednym zdaniu napiszę że  Wexford powinien wygrać te zawody zwłaszcza że u gości zawieszony za  kartki jest pomocnik Eric Foley. Kiedyś grał w Droghedzie, opuścił ten  klub 8 czerwca 2014 i podpisał kontrakt z Athlone 25 lipca tamtego roku.  
Zostały nam dwa spotkania:
Bohemians-Bray 

Oddsmakerzy rzucili na to spotkanie jak szczurowi trutkę niesamowity  kurs 1,35. Cyganie to zdecydowany faworyt ale na pewno nie po tym  kursie. Dlaczego ? Bo tak naprawdę dopiero tuz przed spotkaniem dowiemy  się czy zagrają: Anto Murphy, Dean Kelly, Paddy Kavanagh, Dave Mulcahy i  Derek Pender. A na pewno nie zagra Dean Delany, jest bowiem zawieszony.  Mewy z dwoma niepewnymi w składzie (Scully i Cooney). I teraz moja  dygresja. Czy jest sens grać po takim kursie te zawody ? Dla mnie nie  chociaż niewykluczone że Bohemians gładko to wygra. Ja osobiście nie  ryzykuję.
Shelbourne-Waterford 

Muszelki podobnie jak Cyganie to również zdecydowany faworyt tej  potyczki. Jednak nie ruszam tego spotkania. Osłabienia w ekipie z  Dublina + lekkie przebudzenie gości powoduje że olewam to spotkanie.
No i wspomniany wyżej:
Finn Harps-UC Dublin TYP BTS kurs 1,91 5/10 g. 21.00 
2:2 WIN
PS:  To jest jedyny mecz godny gry na dzisiaj. Oba zespoły w doskonałej  formie. Lider Harpie zaskakują wszystkich od początku sezonu. Zresztą  pisałem o tym już wielokrotnie. U siebie w ostatnich 5 spotkaniach  zawsze potrafili strzelić:
08.05.15    DYW    Finn Harps    Waterford    3 : 2    
24.04.15    DYW    Finn Harps    Shelbourne    1 : 0    
10.04.15    DYW    Finn Harps    Athlone    1 : 0    
27.03.15    DYW    Finn Harps    Cobh Ramblers    2 : 0    
13.03.15    DYW    Finn Harps    Cabinteely    2 : 0
Z  kolei Studenci są również w wybornej formie. Nie dość że nie przegrali  już od 7 kolejek to w ostatnich 3 wyjazdowych spotkaniach strzelili aż 5  goli. 3 kwietnia te dwie ekipy spotkały się w Dublinie i padł wynik  2:2. I to co najbardziej mi się podoba to ich wynik z ostatniej wizyty u  Harpii:
19.09.09    DYW    Finn Harps    UC Dublin    0 : 5
Tak wiem  to było kupę lat temu ale proszę uwierzyć że niektórzy kibice doskonale  pamiętają ten wynik a mam to info z pierwszej ręki. Dzisiaj w Ballybofey  gospodarze zagrają o pełną pulę a goście muszą się udać w dłuższą drogę  na północ Irlandii w stronę Donegal ale po ostatniej ich wygranej z  Małolatami 4:1 uważam że moja propozycja jest jak najbardziej do  rozpatrzenia. 
W grę wchodzi również over 2,5 po świetnym kursie 2,25.
Gwoli  ścisłości u gospodarzy nie zagra zawieszony Keith Cowan a goście w  pełnym rynsztunku. Z Robbiem Bensonem na czele..przypominam jego  metryczkę:
"Robbie can play as a midfielder or a striker and he has played underage International matches for 
Ireland.
He  made his league debut with Athlone as a substitute away to Waterford  United on 3 Octobber 2008 and continued playing for the club until  September of 2010 when he signed for UCD as part of a scholarship  programme.
Robbie was unable to play for UCD's league side during  the closing stages of the 2010 season due to scholarship regulations.  However he did take his place in the squad for the 2011 season, making  20 league appearances and scoring five goals. Robbie became a mainstay  of the side during the 2012 season, playing a part in thirty-one league  games for the club, scoring three goals in the process, as UCD finished  ninth.
Robbie stayed with UCD for the 2013 season, and scored an  impressive nine goals in twenty-five appearances during the campaign, as  UCD once more finished ninth. In the 2014 season, Robbie was made the  captain of the team and played in every league game for the club,  scoring three goals"
To tyle, powodzenia..

Edit: Tak jak przewidziałem kurs 1,35 na Bohemians to była kpina..mecz skończył sie bezbramkowym remisem.