IRLANDIA: Pierwsza Liga
20:45 Bray - Dundalk
20:45 Derry City - Longford
20:45 Drogheda - Shamrock Rovers
20:45 St. Patricks - Galway
21:00 Cork City - Bohemians
IRLANDIA: Dywizja 1
20:45 Cabinteely - UC Dublin
20:45 Shelbourne - Wexford
20:45 Waterford - Cobh Ramblers
21:00 Finn Harps - Athlone
W tej kolejce tak się złożyło że na pierwszy rzut oka mamy wielu zdecydowanych faworytów (Drwale, Hoops, Patsi, Korek, Studenci). Wiadomo jednak jak w życiu bywa...postaram się w jednym zdaniu przybliżyć temat.
Pierwsza Liga:
Bray-Dundalk TYP -1,5 Dundalk kurs 1,75 6/10 g.20.45
0:1 BOX
PS: O jejku, Mewy wygrały 4 mecze z rzędu i aż strach grać przeciwko nim bo co za wysoka forma..wszystkie wygrane po 1:0. I do tego kursy na handicapy idą w górę. Mam to gdzieś. Mogli wygrać nawet 10 spotkań pod rząd a ja na to:
04.05.15 PIE
Dundalk Bray 8 : 1
Dla mnie Dundalk dzisiaj spokojnie zainkasuje 3 oczka. Bray będzie od 1 minuty się głęboko bronić. Ale nie dadzą dla mnie rady. Nie zagra u nich po raz kolejny podstawowy bramkarz McGuinness ale zmiennik czyli Cherrie gwoli ścisłości radzi sobie nieźle. Oprócz tego Hanlon, 23-letni pomocnik. Goście w pełnym składzie i jak nie wygrają minimum dwoma golami to będę zdziwiony.
Dla niezdecydowanych proponuję czystą 2 do taśmy po kursie 1,27
Derry City-Longford TYP NO BET
Drogheda-Shamrock Rovers TYP 2 kurs 1,45 5/10 g.20.45
0:1 WIN
PS: Nie zagra cały czas Damien Duff. Oprócz niego paru długoterminowych. Drogsi bez Reilly ale to nieopierzony młodzik grający na lewej pomocy. Tak patrzę to gospodarze w ogóle nie potrafią grać z The Hoops. Bo niby co to jest ?
17.10.14 PIE Drogheda
Shamrock Rovers 0 : 2
05.05.14 PUC Drogheda
Shamrock Rovers 1 : 2
25.04.14 PIE Drogheda
Shamrock Rovers 2 : 3
28.06.13 PIE Drogheda
Shamrock Rovers 0 : 3
17.08.12 PIE Drogheda
02.03.12 PIE Drogheda
Shamrock Rovers 1 : 2
15.07.11 PIE Drogheda
Shamrock Rovers 0 : 1
01.04.11 PIE Drogheda
Shamrock Rovers 0 : 4
13.08.10 PIE Drogheda
16.04.10 PIE Drogheda
07.08.09 PIE Drogheda
Shamrock Rovers 0 : 1
16.06.09 FAI Drogheda
Shamrock Rovers 0 : 3
Drogheda przegrała niedawno gładko u siebie z Patsami 0:2 a to mniej więcej ten sam poziom co Biało-Zieloni. Z Shamrockiem abstrahując że ma dwa razy słabszy skład przegrywa u siebie wszystko od 6 lat. To niby co mam grać ?
St. Patricks-Galway TYP 1 g.20.45
3:1 WIN
PS: Typ bez stawkowania bo kurs bardzo mały. (ok 1,25). Prawda jest taka że Patsi są w fenomenalnej formie. 6 zwycięstw + pucharowa wygrana z Shamrockiem. Czemu zatem nie gram handicapu ? Ponieważ Galway strzela sporo goli na wyjeździe. Tylko to mnie powstrzymuje. U gospodarzy nie zagra cały czas Fagan (jak wróci to się będzie działo bo to super snajper) i Bolger zawieszony za kartki a to też duża strata bo to piłkarz sezonu w 2013 roku w Irlandii. Goście bez Ryana Connolly, Enda Currana i Andy O'Connella.
Cork City-Bohemians TYP 1 kurs 1,50 5/10 g.21.00
4:0 WIN
PS: Od razu piszę że będzie ciężko ale to przecież "Kocioł Czarownic" ! A tam punkty zdobywałi tylko Drwale. Cyganie w tym sezonie wybornie grali wyjazdy ale ostatnio przegrali dwa razy pod rząd z Patsami i Longford. Cork musi po prostu takie mecze wygrywać jeżeli marzy o mistrzostwie chociaż ja wam już napisałem z dwa miesiące temu że mistrzem może być tylko Dundalk. U gospodarzy kontuzjowani cały czas Kavanagh i Holohan. Bohemians bez Griffina, P. Kavanagha, Byrne i Murphy. Dosyć pokaźne osłabienia..
Dywizja 1:
Cabinteely-UC Dublin TYP 2 kurs 1,45 4/10 g.20.45
1:3 WIN
PS: Super forma studentów i tak jak przewidywałem na początku sezonu beznadziejna gra amatorów-biegaczy skłoniło mnie do tego betu.
05.06.15 DYW UC Dublin Cabinteely 6 : 1
Widać po czerwcowym spotkaniu że gospodarzom dzisiaj lekko nie będzie. Jak Studenci chcą awansować do 1 ligi to muszą takie zawody wygrywać. Koniec, kropka. W obu ekipach jest parę absencji i niepewnych występu graczy. Chyba nie muszę wymieniać nazwisk ? No chyba że na specjalne życzenie jakiegoś konkretnego typera..
Shelbourne-Wexford TYP BTS kurs 1,56 5/10 g.20.45
0:0 BOX
PS: Małolaty skompromitowali się w ostatniej kolejce z Athlone. Grając w przewadze prawie cały mecz przegrali 1:3. Trener gości rotował w tym spotkaniu jak mógł ale zmiany nie pomogły. Dzisiaj czas na rehabilitację a okazja wyborna bo jadą do Muszelek. Muszelki ostatnio wygrywają wszystko jak leci. Nie zagra dzisiaj u nich środkowy obrońca O'Connor a to podstawowy zawodnik co stworzy gościom pole do manewru w polu karnym Shelbourne. Z kolei Małolaty tez sporo tracą na wyjeździe. Zapowiada się mecz obfity w gole co słusznie zauważył Homel. Dziękuje mu na marginesie że jako jedyny włączył się do podawania typów z Irlandii.
Waterford-Cobh Ramblers TYP NO BET..chociaż.....co za moja cudowna przemiana , przyparty do muru
grałbym dzisiaj na Dziadów z Cobh..gospodarze z wieloma absencjami.
Finn Harps-Athlone TYP NO BET..w Irlandii grają na Harpie. Ja ten mecz olewam.