>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

hudy cisnie grubo

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Flora Tallinn(+1) - Wisła Kraków 1 // 1.97 ✅ 2-2
Stawka: 4/10
Zysk/Strata: ✅ 3.88j.
✅

Flora Tallinn - Wisła Kraków
Wiślacy biorą udział w małym towarzyskim turnieju organizowanym właśnie przez Estończyków. Flora to aktualny mistrz i lider Estonii. W tamtym kraju liga jest w środku rozgrywek i póki co gospodarze turnieju mają 5 punktów nad Levadią - z którą Wiślacy nie mają zbyt dobrych wspomnień. Mecze ligowe Flory zostały specjalnie przełożone z uwagi na ten turniej, który ma na celu przygotować ich do rywalizacji na poziomie Europejskim - także nie powinno być grania rezerwą. Obsada jest niezła - oprócz Mistrza Polski przyjechał belgijski Genk i Rapid Bukareszt z Rumunii. W pierwszych spotkaniach Flora przegrała 3-0 z Genk, natomiast Wisła została pokonana przez Rapid w stosunku 2-0. Wiślacy już za kilka dni rozpoczynają Europejską przygodę, także forma powinna już jakaś być, a wyniki póki co są średnie. W meczu z Rapidem Wiślacy zagrali optymalnym składem - z wszystkimi zawodnikami z którymi Wisła zdobyła mistrza. Jako że mecz odbył się dwa dni temu, a trener Maaskant musi te siły w zespole rozkładać, zapowiedział, że Ci którzy grali ostatnio pełne 90 min - dziś nie zagrają. W śród tych piłkarzy są: Jaliens, Wilk, Sobolewski, Genkov, Lamey, Paljić. Do około 75 min grali też Kirm, Małecki i Melikson i nie wydaje mi się, żeby dziś zagrali w podobnym wymiarze czasowym. Mecz może być wyrównany, a ja próbuje zagrać lekko na gospodarzy - grają u siebie, kibice po ich stronie, w Wiśle skład mniej zgrany.
Moje propozycje:
Flora lub remis --- 2.10 @ 4/10 (Redbet) ✅
1X = handi +1 na Florę
WYNIK: 2-2

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Sobota (9 Lipca 2011):
Brazylia - Kuba 1 // 1.10 ✅ 3-1
Portoryko - Kanada 1 // 1.40 ✅ 3-1
Słowenia - Belgia 1 // 1.30 ✅ 3-1
Słowacja - Turcja 1 // 1.25 ✅ 3-0
Kurs: 2.50
Zysk/Strata: ✅ 6j.
✅

Siatkówka. Pierwsze dwa spotkania to kobiety, następne dwa mecze to już mężczyźni w Lidze Europejskiej.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Chiny(-15) - Polska 1 // 1.85 ⛔ 85-77
Zysk/Strata: ⛔ 4j.
⛔

Chinki zagrały z Rosją kapitalny mecz - ogólnie poziom tego spotkania był bardzo wysoki i każdy set zacięty. W nagrodę mają teraz spacerek z Polkami, bo nie wydaje mi się, by nasze siatkarki było stać na sprawienie niespodzianki. Przed turniejem zakładałem, że zdobędziemy tu 4 lub 5 miejsce - w zależności od meczu z Holenderkami - plan maksimum wg mnie wykonany. Polki by coś tutaj ugrać, potrzebują słabszej dyspozycji rywalek. Niektórzy uważają, że jest to mecz Polska vs. Wang - co jest bzdurą. Wang już nie ma tak wielkiego wpływu na tą reprezentacje jak rok temu, gra jest bardziej zespołowa, rozłożona na kilka zawodniczek. W Polskim zespole z tego co widzę co mecz jest zmiana libero - ostatnio grała Paulina Maj i to ona jest w dużej części twórczynią tego zwycięstwa nad Holandią, fantastyczne obrony, widać dużą różnicą pomiędzy nią, a Saad. Do tego Kasprzak nie będzie już tak często trafiać - Chinki grają dużo lepiej formacją blok-obrona i może to znów wyglądać tak, jak w meczu z Brazylią, gdzie Kinga wykonała (tylko na początku) ok. 10 ataków i wszystko było podbijane/blokowane. Na pewno atak Kasprzak jest mocno do doszlifowania, bo przyjęcie ma bardzo solidne. Dobrze prezentowała się Kruk i myślę, że w tym meczu też dostanie swoją szansę.
Kto awansuje do finału - chyba mówić nie trzeba, ale handi -1.5 po kursie 1.30 to za mało by grać. W związku z tym wybieram handi punktowe.
Moje propozycje:
Chiny -15pkt --- 1.85 @ 4/10 ⛔
WYNIK: 0-3 (77-85)

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
W piątek i sobotę startują Final Four Ligi Europejskiej, także też puszczam coś na wyczucie zwycięzców tych edycji ;-)

#Długoterminowe
Turcja wygra LE kobiet // 2.95
Stawka: 3/10
Zysk/Strata: 5.85j.

No cóż, trochę zbyt wysoki kurs na to zdarzenie. Przede wszystkim sam fakt, że gospodarzem turnieju finałowego są właśnie Turczynki. Skład oczywiście nie jest taki, jakim dysponują, ale jednak takie siatkarki jak Ozsoy czy Darnel grać na pewno potrafią. Drabinka wydaje się bardzo korzystna - w półfinale najmniej groźne wg mnie Bułgarki. Faworytki z Serbii będą musiały się mocno namęczyć by ograć Czeszki. Forma ciągle chyba jest, w ten weekend nie dały szans w dwóch meczach Chorwatkom wygrywając po 3-0. Myślę, ze spokojnie można próbować. Finał w sobotę.

#Długoterminowe
Słowenia wygra LE mężczyzn // 3.00
Zysk/Strata: 6j.

Typ mniej pewny niż poprzedni, jednak stawkę pozostawiam tą samą. Słowenia posiada bardzo perspektywiczny skład, wydaje mi się, że mogą powalczyć. Ostatni mecz w ten weekend już odpuścili, rezerwowi (w większości) przegrali 3-0 z Belgami. Droga do finału nie jest łatwa - pierw muszą ograć bardzo mocnych Hiszpanów w półfinale. W finale zapewne czekać już będą gospodarze i faworyci buków - Słowacy. Ale czy na pewno? Niby mają najsłabszą drużynę w stawce - Rumunię, ale te zespoły spotykały się ze sobą już w grupie - wynik po czterech meczach - 2:2, a to Rumuni wygrali grupę C. Wydaje mi się, że zwycięzca jest w parze Słowenia - Hiszpania, a z tej dwójki chciałbym, aby zwyciężyli Słoweńcy. Finał w niedzielę.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Oj chyba przesadziłem ze stawkami, bo teraz zobaczyłem, że to 13-sty... A ostatnio jakoś minusy się sypią w ten dzień...
Środa (13 Lipca 2011):
Urugwaj(-1) - Meksyk 1 // 1.95 ⛔ 1-0
⛔

Kolejny ryzykowny typ ode mnie. Urugwaj potrzebuje w końcu zwycięstwa. Największy minus tego spotkania to to, że jest to ostatni mecz w grupie C i Urugwajczycy mają szansę wybrać sobie rywala (choć mam nadzieję, że tak nie zrobią). Przede wszystkim &quot;nie warto&quot; zająć drugiej lokaty, bo półfinał to spotkanie z gospodarzami - Argentyną. I tu jest pies pogrzebany, bo może być tak, że zwycięstwo Urugwaju może dać &#39;tylko&#39; właśnie to drugie miejsce. W przypadku remisu w meczu Chile z Peru (rezultat Urugwajczycy powinni znać przed swoim meczem), aby zająć pierwsze miejsce potrzeba wygranej min. 2 bramkami. Duża możliwość kalkulacji, bo mogą też awansować z 3 miejsca i trafić na Kolumbię (zwycięzca grupy A), bądź tego kto wygra grupę B (Wenezuela, Brazylią lub Paragwaj). Możliwości dużo, sporo tego napisałem, ale jednak liczę, że Urugwajczycy zagrają w końcu to co potrafią - dziś Forlan powinien pokazać klasę i ruszyć kumpli, bo z rezerwami Meksyku nie mają prawa tracić punktów. Gol w pierwszej połowie powinien rozluźnić ich i dalej już powinno iść. Jak nie strzelą w HT, to wg mogą być niezłe męczarnie.

Na jutro też będzie grane el. LM i też planuję jakąś analizę pyknąć, jeden kursik już zagrany, ale to po 13...

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Zabrakło skuteczności Urugwajczykom :|

Skonto Ryga - Wisła Kraków 2 // 1.60 ✅ 0-1
Stawka: 8/10
Zysk/Strata: ✅ 4.8j.
✅

Przesadzona stawka, będą emocje wieczorem ????

Skonto Ryga - Wisła Kraków
Mistrz Łotwy kontra Mistrz Polski. Od poniedziałku zastanawiam się nad typowaniem tego spotkania. Na początku byłem przekonany do 1X po 2.30 i ew. under. Jednak z każdą minutą uświadamiam sobie, że jednak Wisła może wygrać. Skonto w lidze spisuje się póki co tak sobie. 4 miejsce i słaba gra - co prawda w ostatnich 5 meczach wygrali 4-krotnie to jednak styl tych zwycięstw pozostawia wiele do życzenia. I mimo 4 lokaty, do lidera tracą... 3 punkty. Skonto to drużyna młoda, uzupełniona kilkoma doświadczonymi piłkarzami. W obronie podobno dziś bez Kocanovsa, czyli najbardziej doświadczonego obrońcy. Ofensywna gra piłkarzy z Rygi opiera się głównie na dogrywaniu piłek do Brazylijczyka Nathana Juniora. Jak na razie on zdobywa najwięcej goli, robi dużo wiatru i na pewno Wiślacy łatwo z nim mieć nie będą. Do tego też skupią się mocniej na stałych fragmentach gry, a w polu karym Wisły zawsze jest jakieś dziwne zamieszanie przy rożnych, czy wolnych, brak organizacji - mam nadzieję, że Maaskant nad tym popracował. Wisła ostatnio wzięła udział w turnieju w Talinie, gdzie zagrała dwa spotkania z Rapidem i Florą. Jako, że spotkania odbyły się w krótkim odstępie czasowym, trener dał pograć dwóm jedenastkom. Jakie wnioski po tym turnieju? Więcej koncentracji w obronie, Rapid miał 2-3 &quot;liche&quot; sytuacje i padły dwie bramki. Flora także ustrzeliła &#39;dwójkę&#39;. W pierwszym spotkaniu zabrakło też skuteczności, Genkov powinien strzelić choć jedną bramkę. Wiadomo już, że nie zagra Andraż Kirm, ale luka powinna być spokojnie załatana. Duża odpowiedzialność na Meliksonie - narobił apetytu w rundzie wiosennej i teraz czekamy na jeszcze lepszą grę Izraelczyka. Do składu wracają Bunoza, Garguła i Boguski, jest też kilka wzmocnień jak: Iliev, Jovanović, Junior Diaz, Nunez czy Biton, także powinno być dobrze. Holenderski trener zapowiedział, że drużyna jest dobrze przygotowana do gry, oby nie kłamał.
Swoją drogą ciekaw jestem, czy taki Lukjanovs z zaprzyjaźnionej Lechii szepnął coś klubowi z Krakowa o Skonto... w końcu grał tam niedawno
Liczbę bramek trudno przewidzieć, ważne by Wisła wygrała i miała spokojny rewanż przy Reymonta. Poza tym średnią kompromitacji na sezon klubów z Polski wyrobiła już Jagiellonia, także nie powinno być teraz blamażu Krakusów...
Moje propozycje:
Wisła wygra --- 1.61 @ 5/10 ✅
WYNIK: 0-1

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Brazylia - Ekwador - Ekwador NIE strzeli // 2.03 ⛔ 4-2
Stawka: 7/10
Zysk/Strata: ⛔ 7j.
⛔

Jeszcze takie coś wypatrzyłem na nockę, Betsafe trochę zbyt wysoki kurs podał na ekipę, która nie strzeliła gola Wenezueli i Paragwajowi, a teraz ma strzelić z Brazylią?! Jak nie będzie przypadku to powinno być dobrze

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Czwartek (14 Lipca 2011):
Rudar Pljevlja - Austria Wiedeń 2 // 1.47 ✅ 0-3
Juvenes Dogana - Rabotnicki(-1) 2 // 1.42 ⛔ 0-1
Kurs: 2.09
Stawka: 6/10
Zysk/Strata: ⛔ 6j.
⛔
Powinno być dobrze

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Sobota (16 Lipca 2011):
Słowenia - Hiszpania 1 // 2.30 ⛔ 2-3
Stawka: 5/10
Zysk/Strata: ⛔ 5j.
⛔

No cóż, kilka postów pisałem o Słoweńcach w kontekście wygranej całego FF, oby, bo serię złapałem lipną... :-|

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Miałem robić przerwę na dziś, bo po prostu brak słów, ale nie mogę odpuścić sobie ostatnich spotkań LE.

Niedziela (17 Lipca 2011):
Słowenia - Rumunia 1 // 1.50 ✅ 3-0
Hiszpania(+1.5) - Słowacja 1 // 1.60 ✅ 2-3
Kurs: 2.40
Stawka: 6/10
Zysk/Strata: ✅ 8.4j.
✅

Jak Bet365 wystawi kursy na te mecze, to może jeszcze dogram coś w singlach.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Wtorek (19 Lipiec 2011):
Litex Lovecz - Mogren 1 // 1.22 ✅ 3-0
Wisła Kraków - Skonto Ryga 1 // 1.16 ✅ 2-0
Victoria Plzen - Pyunik Yerevan 1 // 1.20 ✅ 5-1
Kurs: 1.71
Stawka: 10/10
Zysk/Strata: ✅ 7.1j. ✅

Litex Lowecz(-1) - Mogren 1 // 1.57 ✅ 3-0
Wisła Kraków(-1) - Skonto Ryga 1 // 1.41 ✅ 2-0
Victoria Plzen - Pyunik Yerevan 1 // 1.20 ✅ 5-1
Kurs: 2.66
Stawka: 7/10
Zysk/Strata: ✅ 11.62j.
✅

Dziś tylko te 3 spotkania. Litex powinien w pierwszej połowie już pokazać Czarnogórcom, że nie mają czego tu szukać. Wisła u siebie przy ~20 tysiącach ludzi, myślę że nawet tak defensywnie grające Skonto (Pahars zapowiada podobną grę do meczu w Rydze) zostanie dziś rozbite, z dnia na dzień forma Litexu i Wisły powinna iść w górę, także liczę na małe pogromy (3-0) w ich meczach. Ostatni mecz to Plzen, który ma już pewny awans co prawda (rozbił tydzień temu rywali 4-0), ale u siebie spokojnie powinni dołożyć 2-3 bramki, rezerwa raczej nie pogra, bo przecież ciągle trwają przygotowania do dalszej rundy i ligi krajowej.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Środa (20 Lipca 2011):
Dacia Chisinau - Zestafoni - under 3.0 // 1.40 ✅ 2-0
Videoton - Sturm Graz - under 3.0 // 1.55 ⛔ 3-2
Kurs: 2.17
Zysk/Strata: ⛔ 3j.
⛔

Dziś mało do gry, z tenisa bym coś pograł, ale w tych turniejach teraz od groma niespodzianek, także nie ma sensu...
Zestafoni broni 3-bramkowej zaliczki. Co ciekawe, goście ani w pierwszej jedenastce, ani na ławce rezerwowej nie mają żadnego obcokrajowca. Klub z Gruzji bardzo dobrze prosperuje, jak na tamte warunki gra bardzo przyzwoitą piłkę i myślę, że Dacia w tym starciu nie ma większych szans na odrobienie strat. Dużą uwagę przyciągnął w pierwszym meczu Jaba Dvali - strzelec dwóch pięknych goli. Zespół z Mołdawii to jednak poziom niżej i wydaje mi się, że jak już padnie jakaś bramka to jednak dla gości.
W drugim spotkaniu także goście bronią wyniku uzyskanego na własnym boisku - tym razem jest to 2-0. Typ ryzykowny, bo Sturm lubi grać z kontry, a dziś zapewne będą mieli do tego sporo okazji...

Dacia Chisinau - Zestafoni DNB 2 // 2.25 ⛔ 2-0
Zysk/Strata: ⛔ 3j. ⛔

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Czwartek (21 Lipca 2011):
FC Mika - Valerenga Oslo - under 2.5 // 1.95 ✅ 0-1
Zysk/Strata: ✅ 3.8j.
✅

Na razie tylko to, bo to najwcześniejszy mecz, mogę potem nie zdążyć dodać.
Następne będą później...

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Piątek (22 Lipca 2011):
Victoria Plzen - Mlada Boleslav 1 // 1.85 ⛔ 1-1
⛔

Victoria Plzen - Mlada Boleslav
Superpuchar Czech. Victoria triumfowała w lidze, Mlada odniosła sukces w Pucharze Czech. Liga w Czechach startuje za tydzień, także już powoli okres przygotowawczy tych drużyn się kończy. Plzen rozegrał już dwa ważne mecze w el. do LM, w których rozbijał Pyunika za każdym razem 4 bramkami różnicy. Mlada zaczyna swoją przygodę w Europejskich Pucharach dopiero od III rundy eliminacyjnej, a rywalem ich będzie cypryjski AEK Larnaca. W Czechach liczą mocno na drużynę z Pilzna, chcieliby powtórzyć wyczyn Sparty Praga z 2004 i 2005 roku tj. awansują do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Obie drużyny zapowiadają, że mecz traktują bardzo poważnie i nie będzie odpuszczania. Piłkarsko lepsza drużyna to Victoria, do tego grają u siebie (dość dziwne jak na Superpuchar), no i te wcześniej skończone przygotowania, powinna być większa świeżość w nogach drużyny gospodarzy.
Moje propozycje:
Plzen wygra --- 1.85 ⛔
WYNIK: 1-1 (Plzen wygrało po karnych)

Do góry Bottom