>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

hudy cisnie grubo

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Niedziela (24 Lipca 2011):
Urugwaj - Paragwaj 1 // 2.00 ✅ 3-0
Stawka: 6/10
Zysk/Strata: ✅ 6j. ✅

Polska - Belgia 2 // 1.40 ✅ 1-3
Serbia - Włochy 2 // 1.60 ✅ 0-3
Kurs: 2.23
Zysk/Strata: ✅ 7.44j.
✅

No więc tak - Polki już wiadomo, że maksymalnie co mogą osiągnąć to 9 miejsce w całym turnieju, a to będzie i tak mega trudne. Belgijki w przypadku wygranej prawie na pewno awansują do grupy E lub F co też zapewnia im min. 8 miejsce, a daje szansę na dojście do finału. Polkom ambicji odmówić nie można, ale za dobrze to nie wygląda i z Belgią powinny wygrać max. 2 sety. Drugi mecz, to jeszcze bardziej ciekawsze spotkanie - mecz Serbek z Włoszkami zadecyduje o tym, kto razem z Brazylijkami zagra o finał, a kto będzie musiał pocieszyć się 9 miejscem. Trochę pech, bo grupa strasznie silna i szkoda, że ktoś z trójki Brazylia, Serbia, Włochy straci już w pierwszej rundzie szansę na pudło. Brazylijki dziś dopełnią formalności ze słabą Kubą i z kompletem zwycięstw przyjdą dalej. Serbki póki co nie zachwycają, wygrana 3-1 z Kubą, po takiej sobie grze, porażka 1-3 z rywalkami z Ameryki Południowej. Włoszki solidna ekipa, zawodniczki - połowę juniorek pochodzi z czołowych włoskich klubów pierwszej ligi. Mecz zapowiada się bardzo dobrze, ale jednak Serbki nie powinny tutaj za dużo zwojować, tym bardziej, że zmęczenie może im dawać się we znaki.

Korea - USA - X po dwóch setach // 5.25 ⛔ 0-2
Stawka: 2/10
Zysk/Strata: ⛔ 2j.
⛔

USA już praktycznie pewne awansu. Myślę, że mogą być małe zmiany w składzie, a Koreanki zapewne będą mocno walczyły. Oczywiście ryzyko spore, miałem grać +2.5 seta (kurs 2.05), ale wybrałem ten wyższy. Skoro Polki wczoraj dały radę urwać seta i wyrobić ten remis, myślę że Azjatki także mogą dać radę. Kurs zachęcający...

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Poniedziałek (25 Lipca 2011):
Rosja - Japonia - over 179.5 // 1.85 ⛔ 139
Stawka: 5/10
Zysk/Strata: ⛔ 5j.
⛔

Mecz startuje za ok. 20 min, ale że już idę spać i wynik poznam rankiem, to wklepuje go już na konto poniedziałku. Nie wierzę, że to spotkanie zakończy się na 3-0 w którąkolwiek stronę. Poziom w miarę wyrównany, linia nie wysoka, 4 sety powinny wystarczyć do pokrycia nawet u juniorek. Co ciekawe - wydaje się, że to spotkanie lepiej przegrać, bo wygrany trafi do trudniejszej grupy - z Serbkami. Jako, że to są juniorki, głodne gry i sukcesów, nawet do głowy mi nie przychodzą jakiekolwiek wałki, odpuszczania, kalkulacje ;)

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Wtorek (26 Lipca 2011):
Zestafoni - Sturm Graz DNB 2 // 1.61 ZWROT 1-1
Stawka: 7/10
Zysk/Strata: +/-0j.

Bayern Monachium - AC Milan - obie strzelą // 1.72 ✅ 1-1trwa
Stawka: 4/10
Zysk/Strata: ✅ 2.88j.
✅

Zestafoni - Sturm Graz
Na dziś wybrałem to spotkanie, nie będę ukrywał, że to dość trudny mecz. Zestafoni to drużyna, która opiera się na krajowych graczach. Gruzini wyeliminowali mołdawską Dacię dzięki wysokiej zaliczki w pierwszym spotkaniu (3-0), co pokazuje ich siłę na własnym boisku. Wyjazdy mają już sporo słabsze, co pokazuje rezultat z tą samą drużyną - 0-2. Więcej o tej drużynie trudno napisać, sezon w Gruzji jeszcze nie rozpoczęty. Na pewno na trybunach zasiądzie sporo publiki.
Sturm lubi grać piłkę ofensywną, bardzo dobrze gra z kontry. W 2 rundzie trafili już na trudnych rywali, bo przecież węgierski Videoton to nie byle kopacze. Zacięty dwumecz i piękny mecz na Węgrzech (3-2 dla mistrza Węgier) dały awans Austriakom. Sturm to głównie drużyna złożona z Austriaków, jednak warto zwrócić uwagę na nomen omen węgierskiego napastnika Szabicsa, jednak jego występ w dzisiejszym meczu jest zagrożony. Do tego sporą pomocą może okazać się pozyskany niedawno George Popkhadze, Gruzin występował w poprzedniej rundzie właśnie w drużynie Zestafoni i na pewno poznał kilka tajników gry tamtej ekipy. Sezon Sturm rozpoczął niemrawo, dwa remisy z SV Ried i Mattersburgiem. Kilku zawodnikom trener dał odpocząć w ostatnim meczu ligowym także ze zmęczeniem nie powinno być problemów.
Mecz wydaje się być niezły dla oka, wydaje mi się, że może być niezły overek dziś, ale też dobry rezultat powinni zapewnić sobie Austriacy.
Moje propozycje:
Sturm Graz DNB --- 1.61 @ 7/10 ZWROT
Over 2.5 --- 2.15 @ 4/10 ⛔
WYNIK: 1-1

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Nocny

Xavier Malisse - Ernests Gulbis 1 // 1.65 ⛔ 1-2
Fernando Gonzalez - Igor Kunitsyn 1 // 1.50 ⛔ 0-2
Brazylia - Belgia 1 // 1.05 ✅ 3-0
Kurs: 2.60
⛔

2x tenis od Kamila + Brazylijki, które powinny rozgromić rywalki.

Otrzymane punkty reputacji: +2
mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Kpina z tego tenisa, co tylko umacnia mnie w czekaniu do ważniejszych turniejów, bo to żart jest...
Środa (27 Lipca 2011):
Rosja - Polska 1 // 1.32 ✅ 3-0
FC Kopenhaga(-1) - Shamrock Rovers 1 // 1.52 ⛔ 1-0
Kurs: 2.02
Stawka: 8/10
Zysk/Strata: ⛔ 8j.
⛔
Grane u dwóch buków, na Betsafe jest wyżej na Ruskie, ale nisko na nożną, Bet365 daje lepszy kurs w połączeniu...
Rosjanki wydają się bardziej solidne od Naszej ekipy i jeśli nie zrezygnowały już z walki (a mała na to szansa) to powinny tutaj spokojnie pokonać Polki. Kopenhaga zaczyna teraz przygodę eliminacyjną, na początek amatorka z Wysp, którzy zapewne będą murować i to do oporu. Duńczycy mają taki skład, że nawet autobus w bramce powinien zostać w miarę spokojnie ominięty i te 2-0, 3-0 zaliczki na wyjazd sobie raczej wyrobią...
Rosja(-6.5) - Polska 1 // 1.85 ✅ 75-54
Stawka: 3/10
Zysk/Strata: ✅ 2.55j. ✅

Internacional Porto Alegre - AC Milan DNB 1 // 2.25 ZWROT 2-2
Bayern Monachium - FC Barcelona - obie strzelą // 1.66 ⛔ 0-2
Kurs: 3.66
Zysk/Strata: ⛔ 3j.
⛔
Drugi i ostatni dzień towarzyskiego turnieju Audi Cup. Wczoraj Milan powinien dostać lanie od Niemców, jednak trochę szczęścia + bramkarz i te 1-1 dociągnęli do karnych. Słaba gra, myślę, że drużyna zza oceanu może tutaj sprawić małą niespodziankę, bo pograli nieźle wczoraj z Barcą i widać, że to jest jednak niezły poziom. Na Włochów póki co powinno starczyć, chyba że znów będzie szczęście po stronie makaronów.
W drugim meczu myślę, że może być sporo bramek, finał towarzyskiego turnieju, tu stawia się przede wszystkim na atak, a wiadomo, że Barca nawet bez Messiego ma kim atakować, a i Bayern u siebie w prawie pełnym składzie spokojnie tego gola, a może nawet więcej ustrzeli. Można popróbować over jeszcze.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Straszny wczoraj dzień, Kopenhaga mnie mocno zawiodła, strzelić na 1-0 w 4 minucie i potem totalnie odpuścić... wstyd i mam nadzieje, że Shamrock im u siebie napsuje krwi za ten minimalizm!
Czwartek (28 Lipca 2011):
Ventspils - Crvena Zvezda X2 // 1.22 ✅ 1-2
Anorthosis Famagusta - Rabotnicki(+3) 2 // 1.33 ✅ 0-2
FC Salzburg - FC Senica 1 // 1.33 ✅ 1-0
Olimpia Ljubliana - Austria Wiedeń X2 // 1.25 ✅ 1-1
Kurs: 2.79
Zysk/Strata: ✅ 8.97j.
✅
Główny kupon grany u dwóch buków (jeden bez meczu Anorthosisu - brak w ofercie Betsafe✅).
Krótko.
Ventspils słabo ostatnio się spisuje, ale nastawili się mocno na te eliminacje i nawet ligowe mecze mają przekładane specjalnie, tak by grać 1 mecz w tygodniu. Crvena myślę to min. 1 poziom wyżej, myślę że tutaj powinni wygrać, Łotwa to nie jest trudny teren.
Anorthosis - Rabotnicki - wydaje mi się, że kurs na gospodarzy mocno zaniżony, 1.30 przeciwko niezłej drużynie z Macedonii i to w pierwszym meczu? Pogrom dla mnie nierealny, remis wydaje mi się w miarę prawdopodobny.
Salzburg powinien zmieść Senicę, taki skład jaki posiada ta ekipa myślę powinien grać w LM, kilku naprawdę bardzo ciekawych zawodników. Do tego meczu może dopiszę potem analizę!
Ostatni mecz i znów stawiam na drużynę z Austrii, piłkarze gości dobrze zaczęli sezon, grają nieźle i mają dużo lepszych piłkarzy od gospodarzy. Bramkowy remis to absolutne minimum dla zawodników z Wiednia.

Ventspils - Crvena Zvezda X // 3.40 ⛔ 1-2
Gaziantepspor - Legia Warszawa X // 3.75 ⛔ 0-1
Kurs: 12.75
Stawka: 2/10
Zysk/Strata: ⛔ 2j.
⛔
Absolutnie na czuja, zresztą nie chce mi się pisać, analiza do meczu Legii jest na dole.

Bursaspor - FK Gomel - obie NIE strzelą // 1.61 ⛔ 2-1
Salzburg(-1) - FK Senica 1 // 1.80 ⛔ 1-0
Differdange - Olympiakos Volou - goście under 2.5 // 1.33 ⛔ 0-3
Peru - USA 2 // 1.18 ⛔ 3-2
Włochy - Dominikana 1 // 1.18 ✅ 3-1
Kurs: 5.39
⛔
Combos. Jednak w miarę możliwości przemyślany, nie ma co się rozpisywać.

Gaziantepspor - Legia Warszawa
Pojedynek turecko-polski. Gaziantespor w poprzednim sezonie przegrał minimalnie 3 miejsce w lidze z Bursasporem. Skład wydaje się mocniejszy niż w poprzednim sezonie, z ważniejszych graczy odszedł tylko napastnik Julio Cesar, a za to przyszło kilku ciekawych zawodników, jak Pehlivan (z Rapidu Wiedeń), Has (z Bursasporu), czy też młody obiecujący obrońca Gungor. Dużą uwagę w obronie trzeba poświęcić pomocnikowi Adinowi i dynamicznemu napastnikowi z Argentyny - Sosie. Turecka drużyna przede wszystkim daje szansę młodym piłkarzom - doświadczeni gracze stanowią jedynie uzupełnienie, do tego spora ilość rodaków ma szansę gry w tym klubie.
Legia póki co bardzo bierna na rynku transferowym. Odszedł Cabral, jednak wielka strata to nie jest. Wzmocnienia głównie z wolnych transferów. Dyrygować w obronie ma 102-krotny reprezentant Polski - Michał Żewłakow. Na pewno przyda się w takim meczu, grał przecież mecze w Lidze Mistrzów przeciwko dużo lepszym rywali. Duże nadzieje trener Skorża pokłada też w Serbie - Ljuboji, który ma za sobą występy w klubach Ligue 1 czy Bundesligi. Z wypożyczenia wróciła wielka nadzieja (przynajmniej dla mnie) - Kuba Kosecki. Filigranowy pomocnik ma bardzo dobry drybling jak na polskie możliwości i w tym sezonie wróże mu odkrycie Ekstraklasy, jeśli oczywiście nic złego się nie przydarzy.
Mecze w Turcji nie należą do najprzyjemniejszych, tamtejsza publika naprawdę może dać w kość, aczkolwiek Gaziantepsor jeszcze nie ma takich fanów jak choćby Besiktas czy Fenerbahce. W poprzedniej rundzie Turcy wyeliminowali drużynę z Mińska, przede wszystkim właśnie po małym pogromie w spotkaniu na własnym boisku (4-1) - jednak rezultat nie był sprawiedliwy, na pewno Białorusi nie zasłużyli wtedy na takie lanie.
Mała różnica jest w tych krajach ze startem sezonu ligowego. U nas już w ten weekend rusza Ekstraklasa i Legia powinna być gotowa na 100% do tej rundy, w Turcji natomiast SuperLiga startuje dopiero za miesiąc, także u niektórych zawodników może wystąpić symptom &#39;ciężkich nóg&#39;.
Mam nadzieję, że wstydu nie będzie, wierzę mocno w to, że Skorża nie powtórzył błędu, który popełnił wcześniej z Wisłą (złe przygotowanie do eliminacji LM). Skład jest wystarczający na ogranie rywali, ma być walka i korzystny rezultat przed rewanżem. Do tego mam jakieś dziwne przekonanie do bramkowego remisu, także taki wynik można myślę brać z pocałowaniem ręki.
Moje propozycje:
Legia lub remis --- 2.10 @ 5/10 ✅
Remis --- 3.40 @ 2/10 ⛔
WYNIK: 0-1

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Piątek (29 Lipca 2011):
Polonia Warszawa - Lechia Gdańsk DNB 1 // 1.40 ✅ 1-0
Górnik Polkowice - Pogoń Szczecin DNB 2 // 1.50 ZWROT 1-1
Kurs: 2.10
Zysk/Strata: ✅ 2.4j.
✅
Pogoń z dużymi aspiracjami, Górnik raczej o utrzymanie także tutaj Portowcy ugrają korzystny wynik.
Polonia Warszawa - Lechia Gdańsk
Wreszcie rusza T-Mobile Ekstraklasa. Może poziom naszej ligi jest słaby, to jednak nasza liga i człowiek zawsze czeka na te spotkania. W tym roku nie powinno być powtórki z poprzedniego sezonu, gdzie połowa ligi była bliska spadku, a jednocześnie ciut od europejskich pucharów. W tym sezonie powinna być widoczniejsza granica, myślę, że po tej rundzie na dole powinny być takie drużyny jak Korona, Górnik czy ŁKS, ale o tych drużynach przy okazji ich meczów.
Z piątkowej oferty wypatrzyłem spotkanie Polonii z Lechią. Czarne Koszule zapowiadają, że to będzie całkiem inny sezon od poprzedniego, ma być zacięta walka w czołówce i puchary. Poloniści rozegrali sporo ciekawych sparingów i osiągnęli kilka bardzo dobrych rezultatów jak np. wygrana z Borussią Dortmund 2-1. Strata lidera Adriana Mierzejewskiego, Artura Sobiecha i Ebiego Smolarka szybko została &#39;zasłonięta&#39; nazwiskami, którymi ściągnął do swojej drużyny Wojciechowski. Bogactwo w obronie, jak na polskie warunki ta formacja w warszawskiej drużynie przynajmniej na papierze jest imponująca. Doświadczenie Baszczyńskiego, Brzyskiego czy Mynara, obiecujący Sadlok, Jodłowiec czy Kokoszka do tego ciekawy zawodnik z Macedonii - Todorovski, myślę, że w obronie trener ma w kim wybierać. W pomocy Wojciechowski ogołocił Górnik Zabrze, bo zabrał im przede wszystkim Roberta Jeża, ale też i Grześka Bonina. Bruno powinien tutaj rozdzielać mnóstwo piłek i po prostu liderować w środku pola, podoba mi się gra tego zawodnika. Do tego były zawodnik Lechii - Trałka. W ataku także ściągnięty z Górnika młody i obiecujący Daniel Sikorski, zapewne wspierany będzie przez Albańczyka grającego ostatnimi laty we Włoszech, jeszcze młodszego Edgara Caniego. Jacek Zieliński to porządny trener i zapewne wie jak ustawić zespół. Ciężar gry zapewne będzie spoczywał na Jeżu i Bruno, więc powinno być dobrze, bo Ci zawodnicy gwarantują pewien poziom.
Lechia na koniec poprzedniego sezonu pokazała bardzo fajny futbol. Widać, że ta drużyna jak chce to potrafi pograć piłką na jeden kontakt, mądrze rozgrywać i strzelać efektowne bramki. Lechiści na rynku transferowym dość spokojnie, przede wszystkim nie pozbyli się filarów drużyny, a jeśli chodzi o wzmocnienia to trzeba wspomnieć o napastniku Bensonie, który w poprzednim sezonie w Waalwijk zdobył 17 bramek. Kadra Gdańszczan jest wyrównana, w obronie pewniakami do gry wydają się Bąk (Krzysztof) i Deleu. W pomocy rządzić ma doświadczony Surma, trochę wiatru powinien zrobić Nowak. W ataku myślę śmiało Lechia jeśli tylko zechce może wystawić trójkę napastników. Pewniak Traore, Holender Benson, przebojowy Lukjanovs czy też Dawidowski lub Sazankov gwarantują pewną jakość.
Mecz zapowiada się całkiem ciekawie, faworytem oczywiście gospodarze. Sam jestem bardzo ciekaw tych pierwszych spotkań, bo to zawsze różnie bywa na początku sezonu. Jeśli Polonia będzie prezentować się jak na sparingach i nie braknie skuteczności powinni tutaj wypracować 2-3 bramki, a z tyłu powinno być dobrze.
Moje propozycje:
Polonia wygra --- 2.00 @ 5/10 ✅
WYNIK: 1-0

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Sobota (30 Lipca 2011):
Widzew Łódź - Wisła Kraków 2 // 2.20 ⛔ 1-1
⛔

Widzew Łódź - Wisła Kraków
No i przyszła pora na moją sobotnią propozycje. Lubię spotkania Widzewa z Wisłą, bo zwykle w tych meczach nie wieje nudą i te emocje jednak się udzielają. Wczoraj liga rozpoczęła się, wg mnie na wysokim poziomie jak na Ekstraklasę, sporo goli + dobry futbol. Oby dziś było podobnie.
Widzewiacy w poprzednim sezonie mimo iż nie byli super pewni awansu, to ich gra w niektórych spotkaniach mogła cieszyć oko. Szczególnie dobry początek sezonu i na tle tych wszystkich innych drużyn z dołu tabeli (Piast, Bytom, Ruch czy Cracovia) to oni grali najbardziej ciekawy futbol. Widać, że ekipa ta potrafi operować piłką, przyśpieszyć grę. Klub opuściło jednak paru kluczowych zawodników. W Łodzi nie zobaczymy już napastników - Robaka i Sernasa, pozbyto się także obrońcy Szymanka. W zamian ściągnięto przede wszystkim Zigajevsa i Riskiego. Obrona Widzewa jest na optymalnym poziomie, Ukah, Broź, Dudu i Bieniuk + wysoki Mielcarz w bramce coś tam gwarantują. W ataku myślę wielkie nadzieje w Dzalamidze, który miał przebłyski i teraz ten jego talent powinien eksplodować.
Wiślacy zapowiadają, że specjalnego oszczędzania na rewanż z Litexem nie będzie. Oczywiście Maaskant zapewne da odpocząć paru zawodnikom, ale wielkich pustek i drugie składu nie będzie, zresztą Wisła ma długą ławkę rezerwowych i może sobie pozwolić na rotowanie składem. W jakiej formie jest Biała Gwiazda mogliśmy to zauważyć w meczach eliminacyjnych. Widać, że z każdym tygodniem jest progresja, dobrze, że jest niezła skuteczność.
W ostatnich latach mecze pomiędzy tymi drużynami są ciekawe, co pisałem na początku, ale też jednostronne. Wystarczy spojrzeć na statystyki, Wisła po prostu ma patent na Widzewiaków, nie dość, że nie przegrali w ostatnich 7 meczach to aż 6 z nich wygrywali. Na przełamanie się nie zanosi, Widzew ma słabszy skład niż w poprzednim sezonie, a Wisła co najmniej taka sama siła co pół roku temu. Oczekuje dobrego widowiska i kilku bramek. Mistrz powinien zacząć od zgarnięcia 3 punktów.
Moje propozycje:
Wisła wygra --- 2.20 ⛔

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Niedziela (31 Lipca 2011):
GP Węgier - Vettel TOP3 // 1.25 ✅ 2
Marion Bartoli - Serena Williams 2 // 1.25 ✅ 0-2
Legia Warszawa - Zagłębie Lubin - obie strzelą // 2.00 ZWROT
Kurs: 3.12 (1.56)
Zysk/Strata: ✅ 2.24j.
✅
Vettel może nie znaleźć się na pudle tylko przez jakieś awarie czy coś w tym rodzaju - odpukać.
Bartoli nie nagrała się w tym turnieju, a to już finał. Zaczęła od 1/8 i rozegrała ledwo 1.5 spotkania i to z takimi sobie rywalkami (Marino 2-0; Morita 1-0 krecz). Półfinał na w/o od Cibulkovej. Serena widać, że złapała rytm, w ćwierćfinale i półfinale rozgromiła choćby Sharapovą czy Lisicki. Na pewno będzie chciała się zrewanżować Francuzce za porażkę na Wimbledonie.
W meczu Legii wydaje się, że będzie dobre spotkanie dla oka i te kilka bramek wpadnie. Lubin wiatru powinien narobić Plizgą, Pawłowskim i Traore, w Legii wiadomo kto może strzelić.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Statystyki - Lipiec

Bilans ogólny: +7.24j.
Wszystkie kupony: 58
Wygrane kupony: 27
Przegrane kupony: 30
Zwroty: 1*
Zwroty traktuje w tej statystyce jako całkowite kupony - tj. wszystkie zdarzenia na kuponie były traktowane jako kurs 1.00.

No cóż, miesiąc w sumie w porządku, aczkolwiek gdyby nie fatalna seria ze sporymi stawkami w środku miesiąca byłoby sporo lepiej. Ważne, że drugi miesiąc z rzędu na plus.
Na sierpień w zamyśle miałem grać mniej kuponów, ale chyba to nie będzie możliwe, bo rusza coraz więcej wydarzeń, a przede wszystkim będzie tego dużo w weekendy, bo GP w siatkówce, no i nożna.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Wtorek (2 Sierpnia 2011):
BATE Borysów(-1) - Ekranas 1 // 1.66 ✅ 3-1
Rebecca Marino - Maria Kirilenko 2 // 1.30 ✅ 0-2
Kurs: 2.16
Zysk/Strata: ✅ 3.48j.
✅

Zaczynamy miesiąc w miarę spokojnie. BATE po 0-0 na Litwie dziś powinno wbić 2-3 bramki rywalom, u siebie potrafią pograć, a rywal szczerze mówiąc z dolnej półki.
Maria jeśli trzyma formę sprzed tygodnia to Marino dziś popłynie.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Środa (3 Sierpnia 2011):
Trans Narva - Tallinna Legion 1 // 1.25 ✅ 7-0
Sturm Graz - Zestafoni 1 // 1.53 ✅ 1-0
Kurs: 1.91
Zysk/Strata: ✅ 6.37j.
✅
Pierwsze spotkanie to Puchar Estonii i tutaj powinno wejść na dużym lajcie i to na handi. Różnica lig i przynajmniej dwóch poziomów piłkarskich, Legion musi myśleć o utrzymaniu się w 2 lidze, Narva jest w trójce ligi i celem są europejski puchary na ten sezon, a poprzez puchar krajowy też można ten cel osiągnąć. Trener gospodarzy zapowiada granie na 100%.
W drugim meczu znów stawiam na Austriaków, uratowali remis w Gruzji, teraz mają zadanie dużo łatwiejsze, bo Zestafoni poza własnym terenem jest już sporo słabsze. To Sturm będzie prowadził grę, przeważał, atakował i coś musi im wpaść. Gruzini nastawieni na kontry zapewne, ale łatwo nie będzie. Dodatkowo stawiam, że Kienast strzeli ✅✅✅ (obstawiłbym to za 3/10, ale niestety nie ma takiego czegoś w ofercie). Mam nadzieję, że wybrałem dobry bet, bo pierwotnie zamiast Sturmu miał być zakład na gola Litexu (1.57)✅✅✅. Oby to był dobry wybór.

Trabzonspor - Benfica Lizbona - over 2.5 // 2.00 ⛔ 1-1
Zysk/Strata: ⛔ 5j. ⛔

Trabzonspor - Benfica Lizbona (Awans) 1 // 15.00 ⛔
Stawka: 1/10
Zysk/Strata: ⛔ 1j.
⛔

Trabzonspor - Benfica Lizbona
Napiszę co nieco o najciekawszym spotkaniu jutrzejszego dnia w el. do Ligi Mistrzów. Benfica przyjeżdża do Turcji bronić dwubramkowej zaliczki wywalczonej na własnym boisku. Trzeba jednak uczciwie powiedzieć, że sędziowie w tamtym spotkaniu mocno skrzywdzili gości, ponieważ nie uznali prawidłowo zdobytej bramki przez Adriana Mierzejewskiego (odgwizdany spalony) przy stanie 0-0. Benfica to bardzo doświadczony zespół na europejskich pucharach i łatwo się z nim nie gra. Minusem wydaje się być zgranie, ponieważ Portugalczycy mocno przewietrzyli skład po sezonie, odeszło kilkunastu zawodników, kilkunastu zawitało do Lizbony. I tak na przykład za starego Nuno Gomesa w ataku możemy ujrzeć Nolito. Jeśli chodzi o inne ciekawe ruchy transferowe to choćby przyjście Axela Witsela, dwójka solidnych i ciągle &quot;nie starych&quot; defensywnych graczy - Garaya i Emersona. Największą stratą w tym okienku było odejście bramkarza Jimeneza. Drużyna portugalska składa się głównie z 4 nacji - Brazylijczyków, Argentyńczyków, Hiszpanów i oczywiście rodaków, także można wysnuć wniosek, że potrafią bardzo dobrze operować piłką. Dość powiedzieć, że do drużyny dołączył jeszcze Capdevilla, który zapewne zgłoszony do rozgrywek będzie od następnej rundy. Minusem tej silnej kadry powinno być zrozumienie, wiadomo, że po takim wietrzeniu składu na zgranie trzeba chwilę czasu poczekać, nawet mając w drużynie takie indywidualności.
Trabzonspor także dokonał kilku ciekawych posunięć na rynku transferowym. Takie nazwiska jak Zokora czy Halil Altintop chyba każdy zna dobrze. Do tego obiecujący Mierzejewski i Czech Celustka. Te cztery transfery spokojnie łatają dziurę po stracie Coelho i Buluta. Turcy tak dużo wielkich nazwisk nie mają, ale za to jest te zrozumienie, przynajmniej powinno być. Bardzo podoba mi się gra napastnika - Yilmaza.
Spodziewam się bardzo ciekawego spotkania, obie drużyny mają spory potencjał w ataku, myślę, że goli kilka wpadnie. Liczę też na dobry rezultat dla Trabzonsporu, mieli pecha, gra tam czwórka Polaków, chciałoby się zobaczyć ich w Lidze Mistrzów. Do tego mecze w Turcji są dość specyficzne, atmosfera gorąca i rywale łatwo tam nie mają.
Powołania na ten mecz:
Benfica
Goalkeepers: Artur Moraes, Eduardo and Bruno Varela;
Defenders: Maxi Pereira, Emerson, André Almeida, Luisăo, Jardel, Garay and Fábio Faria;
Midfielders: Javi García, Rúben Amorim, Matic, Witsel, Bruno César, Pablo Aimar, Rúben Pinto, Gaitán, David Simăo and Nolito;
Forwards: Saviola, Cardozo and Jara
Trabzonspor
Tolga Zengin
Burak Yılmaz
Serkan Balcı
Giray Kaçar
Paulo Henrique
Alanzinho
Gustavo Colman
Didier Zokora
Arkadiusz Glowacki
Bora Sevim
Mustafa Yumlu
Aykut Akgün
Adrian Mierjewski
Pawel Brozek
Zeki Ayvaz
Ferhat Öztorun
Halil Altıntop
Ondrej Celustka
Moje propozycje:
Over 2.5 --- 2.00 @ 5/10 ⛔
Trabzonspor lub remis --- 1.66 @ 4/10 ✅
Tranbzonspor (AWANS) --- 15.00 @ 1/10 ⛔

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Wczoraj lipa z tym Trabzonsporem, po 32 min. było 1-1 i ten over powinien siąść, jednak znów w akcji sędzia i znów pech Mierzejewskiego. Pierwszy kwadrans drugiej połowy i Adrian dostaje czerwoną kartkę, ale za co? Ja nie jestem pewien czy w ogóle był tam faul, jeśli już to mocno przypadkowy, bo zwykła walka o piłkę w powietrzu, a sędzia od razu wyrzuca Polaka... Coś jest nie halo, bo Turcy mają prawo mówić o lekkiej przesadzie. Uszło całkowicie powietrze z gospodarzy i atakowali już tylko Portugalczycy. Szkoda, bo sędzia zabił mecz, a over by tutaj siadł spokojnie, zresztą było bardzo blisko, bo potem z 4 metrów nie trafiła Benfica, była też poprzeczka... Peszek, ale i tak dzień na minimalny plus.
Tyle odnośnie tego śmiesznego dwumeczu.

Czwartek (4 Sierpnia 2011):
Lokomotiv Sofia - Śląsk Wrocław (Awans) 2 // 1.53 ✅
St. Patrick&#39;s - Karpaty Lwów - under 2.5 // 1.75 ⛔ 1-3
Kurs: 2.68
⛔
Kilka słów o tym meczu. Na Ukrainie wygrali gospodarze w stosunku 2-0. Polecam jednak obejrzeć skrót z tamtego spotkania. Pierwsza bramka to komedia w wykonaniu bramkarza St. Patrick&#39;s. Wygląda to tak, jakby zawodnik ten na jakieś 5 sekund stracił wzrok i piłka się z nim minęła jak auta na wąskiej drodze. Drugi gol (zdobyty w doliczonym czasie) dość przypadkowy i wg mnie strzelony z pozycji spalonej, liniowy tam zaspał. Tak czy siak Ukraińcy mają bardzo dobry rezultat i nie będą się kwapić do atakowania. Irlandczycy u siebie, ale trzeba powiedzieć, że zespół jest słaby i ataku pozycyjnym mogą być spore problemy. Przewiduje remis lub minimalną wygraną gości, kibice powinni być przygotowani na nudne spotkanie. Kurs mi spadł przed nosem ze 1.80 :|
Do tego dokładka na Polaków. Również kurs przegapiłem, dziś ogólnie jakoś licho, bo jakbym się w porę obudził to na te dwa zdarzenia można było wyłapać ako ok. 4.00, ale przespałem. Duży optymizm wśród polskich kibiców na ten mecz, ja także do nich należę i patriotycznie na Wrocławian. Czego potrzeba do awansu? Wydaje mi się, że jedna bramka powinna dać IV rundę. Bułgarzy u siebie na pewno zagrają dużo dużo lepiej niż w Polsce, ale też wielkiego futbolu nie będzie. Śląsk powinien mieć szansy z kontrami, liczę na dobre rożne Sebka Mili i coś czuje, że awans może zapewnić dziś Celeban. Bramkowy remis daje awans, także przede wszystkim strzelić, bo potem gospodarze już muszą mocno zaatakować. Oby dzisiejszego wieczoru był podobny nastrój po meczach polskich drużyn, jak po wczorajszym meczu Białej Gwiazdy.
Tak jak już gdzieś pisałem, jeśli Śląsk lub Legia przeszły do fazy grupowej to mógłby być mały przełom w polskiej piłce, bo kto pamięta kiedy ostatni raz polskie ekipy w ilości więcej niż jedna grały we wrześniu w europejskich pucharach?

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Piątek (5 Sierpnia 2011):
Tajlandia - Peru 1 // 1.45 ✅ 3-0
Chiny(-2.5) - Kazachstan 1 // 1.45 ✅ 3-0
Kurs: 2.10
Zysk/Strata: ✅ 7.7j.
✅

Chiny - Kazachstan
Wg mnie tutaj zaciętego meczu nie będzie, dziewczyny z Kazachstanu powinny tutaj zostać wgniecione w parkiet. Chinki widać z formą na ten sezon, przynajmniej patrząc na turnieje towarzyskie. 3 miejsce w Montreux, niezła gra. W pucharze Jelcyna także bardzo dobre spotkania. Ekipa Chinek wg mnie ewoluowała w tym roku. Przede wszystkim wyrównał się poziom, jest drużyna, która nie gra już 3/4 piłek do Wang. Bardzo dobrze prezentuje się młoda Hui, widać że kadra będzie miała z niej pożytek na długie lata. Zespół jest młody, ale wykazuje się dojrzałością na parkiecie. Do tego atut własnej hali.
Moje propozycje:
Chiny -2.5 --- 1.45 @ 7/10 ✅
WYNIK: 3-0

Tajlandia - Peru
Tajlandia, a raczej drużyna Chang, bo wszystkie zawodniczki grają właśnie w tym klubie. I to jest ogromny atut, bo te zawodniczki grają ze sobą na co dzień, znają się jak mało kto. Taka polityka siatkarska tego kraju i efekty powinny być widoczne.
Co do rywalek - Peruwianki mają słaby sezon. Towarzysko w Mountreux jeszcze było jako-tako, bo wyprzedziły przecież Niemki czy Włoszki, ale Panam Cup to dla tej reprezentacji porażka. Tylko 8 lokata i słaba gra (W decydującej fazie grały bez Ruedy, ale to i tak fatalna pozycja). Cienko gra Ortiz i brak w tej ekipie atakującej. Co trzeba zrobić by je ograć? Mi wydaje się, że główny cel to &quot;rozwalenie&quot; Ruedy, ona zwykle dostaje dużo zagrywek i potem już mało sił ma na ataki. Trzeba uważać na kapitankę Soto i Zamudio. Tajki gospodarzem, także tutaj myślę, że słabo spisująca się ekipa z Peru nie da rady.
Moje propozycje:
Tajlandia wygra --- 1.45 @ 7/10 ✅
Tajlandia -1.5 --- 2.10 @ 3/10
✅
WYNIK: 3-0

Jak poszerzy się oferta na dwa najpóźniejsze mecze z WGP to doklepie coś, bo widzę ciekawy bet.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Tajlandia - Peru 1 // 1.40 ✅ 3-0
Chiny(-1.5) - Kazachstan 1 // 1.07 ✅ 3-0
Włochy - Dominikana(+2.5) 2 // 1.50 ✅ 3-1
Kurs: 2.25
Stawka: 8/10
Zysk/Strata: ✅ 10j.
✅

Drugi mocny kupon na pierwszy dzień WGP. Pierwsze dwa mecze analizowane wyżej.
Włochy - Dominikana
Włoszki to trochę niewiadoma, bo w turniejach towarzyskich grały rezerwami ze względu na późny koniec sezonu klubowego (chodzi mi głównie o Montreux). Skład powołany na ten turniej jest stabilny, z grubsza jak spojrzeć, to brakuje mi tu jedynie Aguero, chyba że o kimś zapomniałem. Duża rola doświadczonych: Anzanello, Piccinini, Gioli czy Lo Bianco wsparte młodością (ale bez przesady, także mocno ograne zawodniczki) w postaci Rondon, Ortolani czy Bosetti. Patrząc na personalia trener ma kim pograć, jest długa ławka, ale Włoszki to dla mnie dziwna drużyna, czegoś im zawsze brakuje.
Dominikana jak na razie bardzo dobrze prezentuje się w tym roku. W Panam Cup drugie miejsce, porażka w finale z Brazylią, ale warto napisać, że pokonały wcześniej Kubę i USA w stosunku 3-1 i wyśmienitym stylu. Maszynką do zdobywania punktów jest Rivera, ona czasem w pojedynkę potrafi wygrywać sety. Jeśli podłączy się do tego Vargas, De la Cruz i inne siatkarki to każdy rywal będzie miał niemałe problemy z ograniem Dominikanek. Zawodniczki bardzo ambitne i głodne sukcesu, sam prorokuje im spokojne wejście do finałowego turnieju. Ciekawostka - dwa razy Polki zagrają właśnie z Dominikaną. Mecz zapowiada się bardzo ciekawie.
Moje propozycje:
Dominikana +2.5 --- 1.50 @ 7/10 ✅
Dominikana +1.5 --- 2.50 @ 3/10 ⛔
WYNIK: 3-1

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Sobota (26 Sierpnia 2011):
Chiny - Serbia 1 // 1.50 ⛔ 1-3
Tajlandia(+1.5) - Kuba 1 // 1.45 ✅ 3-2
Kurs: 2.18
⛔
Główny kupon z WGP dziś chyba.

Tajlandia - Kuba 1 // 2.48 ✅ 3-2
Chiny - Serbia 1 // 1.50 ⛔ 1-3
Polska - Dominikana 2 // 2.30 ✅ 2-3
Kurs: 8.56
Do wygrania: ⛔ 3j.
⛔
Kupon wariat - z przesadzoną stawką.

Tajlandia - Kuba
Pierwszy dzień za nami, dla mnie bardzo udany. Obejrzałem fragmenty meczu Tajek i tylko potwierdzają to o czym myślałem. Zgranie fantastyczne, uwijają się w obronie strasznie, bardzo dobra gra z krótkiej, niezłe przyjęcie. Peru nie miało nic do gadania. Widać jeszcze rezerwę w tej drużynie, za dużo błędów własnych popełniły, zawsze można jeszcze coś poprawić. No i atut dodatkowy - własna hala.
Kuba na inauguracje mierzyła się z Rosjankami i poniosła klęskę 3-1. Mimo porażki Kubanki wcale nie zagrały źle. Bardzo młoda kadra, a mimo to gra już dojrzałą siatkówkę. Warto spojrzeć też na statystyki - tylko 19 błędów własnych w przegranym 4-setowym spotkaniu młodej ekipy o czymś świadczy.
Mecz zapowiada się interesująco jednak skłaniałbym się bardziej ku grze na gospodynie.
Moje propozycje:
Tajlandia +1.5 --- 1.50 @ 7/10
Tajlandia wygra --- 2.20 @ 4/10

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Polonia Warszawa - Wisła Kraków - over 2.5 // 2.60 ⛔ 1-1
Zysk/Strata: ⛔ 4j.
⛔
Nie mogłem przejść obojętnie obok takiego kursu w takim meczu. Myślę, że widowisko może być przednie, szkoda że nie obejrzę sobie tego meczu.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Polska(+2.5) - Włochy 1 // 1.50 ✅ 1-3
Dominikana(-1.5) - Argentyna 1 // 1.28 ⛔ 2-3
Kurs: 1.92
Zysk/Strata: ⛔ 6j.
⛔

Serbia - Kazachstan - under 133.5 // 1.85 ✅ 131
Zysk/Strata: ✅ 3.4j.
✅

Polska - Włochy
Widać, że te gadanie w stylu &quot;Polki w takim składzie są kompletnie bez szans&quot; bardzo dobrze robi Naszym zawodniczkom. Wiadomo, skład jest jaki jest, ale gra wcale nie wygląda tak tragicznie, jak inni prorokowali przed turniejem. Podobnie było przed Jelcyn Cup, a Polki pokazały tam całkiem dobry wynik pokazując przyzwoitą grę. Dziś idzie masówka na Włochy i specjalnie mnie to nie dziwi, ale skoro są już takie spadki to wypada to wykorzystać.
Włoszki także grają w Polsce bez kilku etatowych reprezentantek. Obie drużyny popełniają sporo błędów własnych. Punkty nabijają im głównie Ortolani i Bosetti. W polskiej ekipie widać, że wielkie znaczenie dla całości ma nasza młoda, aczkolwiek już doświadczona libero Paulina Maj. Ciągnie drużynę jak może, plasuje się także wysoko w rankingach indywidualnych, daje powera. Po nieudanym sezonie powoli formę łapać zaczyna Karolina Kosek. Nieźle prezentuje się Konieczna, dobre przyjęcie Kasprzak.
Myślę, że stać Nasze zawodniczki na zapunktowanie w tym meczu. Łatwe to nie będzie, ale gramy u siebie i trzeba w to wierzyć. Recepta na sukces? Dobra zagrywka przede wszystkim.
Moje propozycje:
Polska +2.5 --- 1.50 @ 6/10 ✅
WYNI K: 1-3

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Środa (10 Sierpnia 2011):
Irlandia Północna(-1) - Wyspy Owcze 1 // 1.66 ✅ 4-0
Stawka: 10/10
Zysk/Strata: ✅ 6.6j. ✅

Polska - Gruzja 1 // 1.61 ✅ 1-0
Stawka: 10/10
Zysk/Strata: ✅ 6.1j. ✅

Irlandia Północna(-1) - Wyspy Owcze 1 // 1.60 ✅ 4-0
Polska - Gruzja 1 // 1.60 ✅ 1-0
Kurs: 2.56
Zysk/Strata: ✅ 9.36j.
✅

Dziś wchodzę mocno w te dwa spotkania, oczywiście stawki nieadekwatne do ryzyka, ale tak sobie dziś założyłem. Dziś hudy płyyyyyynie :grin::cool:

Do góry Bottom