Pomocnik Barcelony, Andres Iniesta, przewiduje, że będzie gotowy do gry jeszcze przed finałem Ligi Mistrzów, w którym jego drużyna zmierzy się z Manchesterem United.
By onet.pl
Wypowiadają się widzę kibice Man U... :] Mówi, że będzie gotowy. Ja sądzę, że będzie. Mają mistrzostwo, wszyscy odpoczywają... on również... Man United ma to samo. Osobiście życzę mu aby był w pełni zdrowia. O ile się nie mylę to ma zbite lub naciągnięte udo. Nie jest to uraz, po którym zawodnik nagle zapomina jak się gra w piłkę lub traci nagle dobrą dyspozycje.
a czy ja mowie ze nie bedzie? przeczytaj jeszcze raz co napisalem..
co do tego czy zapomina, to oczywiscie ze nie zapomina, no ale przyznasz ze cos takiego jednak wybija z rytmu? nie iwem moze Iniesta jest inny, ale zawsze jak widze pilkarza po kontuzji to nie gra on tak jak w swojje najlepszej formie (vide Roo, Gerrard, Drogba..)
tak się składa, że po pierwszej kontuzji Iniesty, która trwała prawie miecha wrócił i z marszu zagrał piękne zawody. Niestety po krótkim czasie odnowił się uraz. Pecha ma Andres w tym sezonie zdecydowanie. Kwestią jest tylko to czy uraz zostanie w pełni zaleczony i czy blady będzie mógł zagrać na maxa. Jeśli tak to nie martwił bym się o jego dyspozycję bo będzie dobra.
nie wiem, ogladalem kilkanascie meczy barcy w sezonie (glownie te z wyzej notowanymi rywalami), ale nie wiem w ktorych byl swiezo po urazie - uwazam, ze jednak na kazdym zawodniku to sie odbija. moze gdyby nie uraz zagralby jeszcze lepsze zawody? ???? oczywiscie jest to zawodnik swiatowej klasy (dla mnie jest lepszy od messiego) wiec w slabszej formie czy nie, bedzie piekielnym zagrozeniem dla MU.
Zmartwieniem jest za to aktualna forma Eto'o. Rozstroił się całkowicie kameruńczyk niestety i jeśli na finał się nie poprawi to może zabraknąć tej jednej jedynej brameczki do pierwszej w historii potrójnej korony.
Eto'o powiedzial, ze optymalna forme bedzie mial na final
LM. moze psychicznie sie tak nastawia i faktycznie tak bedzie. z mallorca marnowal co sie tylko dalo, ale wiemy, ze on strzelac potrafi jak sie wkur..
a pamietacie sezony 05/06 i 06/07? tam etoo byl caly czas bez kontuzji i poczatek sezonu strzelal i strzelal, w srodku sezonu zwolnil a w koncowce gral padake - moze ten typ tak ma? ale mysle ze przez te 10 dni obie ekipy beda grubo pracowaly nad forma i zycze sobie, zeby obie byly w swoich optymalnych formach ????