Basketball is a beautiful sport, there is no room for fixing the game like today Australia vs Angola!! @FIBA should do something about that!
dlaczego lepiej przegrac? tak naprawde dla nich bez roznicy, bo nie wiadomo jak ta grupa sie ulozy po meczu Turcja Dominikana i wszystkie te zespoly z Nowa Zelandia i Ukraina sa na mniej wiecej podobnym poziomie, co pokazuja doskonale wyniki z tej grupy, bo mielismy tam prawdziwy miszmasz. Procz Amerykanow to kazdy tam wygrywal z kazdym. Beda chcieli raczej wygrac dla morali i przewagi psychologicznej, bo w QF bardzo mozliwe, ze znowu zmierza sie ze Slowencami.Jak to wszystko wyglada z Turcja i Dominikana ?? Zwyciezca przechodzi a przegrany (w zaleznosci kto przegra)??
edit : czyli dla Litwinow lepiej przegrac ten mecz ?
Jeśli Litwa wygra to spotkanie to zajmie pierwsze miejsce w grupie. Przy takim samym bilansie zwycięstw i porażek(a tak będzie w przypadku wygranej Litwinów) najważniejszy jest wynik meczu zainteresowanych drużyn, tak więc zwycięzca tego meczu wygrywa grupę.
Z tym że porażka Słowenii spycha ich na drugie miejsce, a tego na pewno nie chcą. Porażka Litwy oznacza dla nich trzecie miejsce.
Ogladalem, i powiem ze to był zbiorowy paraliz mózgowy, bo więcej by narzucaly filipinki w tej kwarcie, a tam przeciez takie gwiazdy jak dragic nie mogly przez 9min nic trafic?doslownie bo te 2 pkt to padly w koncowce, tak zalosnej kwarty jeszcze nie ogladalem w wykonaniu zadnej druzyny ???? Trener tez cos ma z glową bo nie wiem co im mowił skoro po kazdym wzietym czasie bylo to samo... Jak by rzucali przez cala kwarte z polowy to zapewne lepiej by to wygladalo niz ich gra w 4 kwarcie :grin:Czyli chcieli, ale nie mogli? Włożyłem w nich trochę kasy i choć zal pozostaje to inaczej człowiek bedzie spal wiedzac ze nie dali rady, anlizeli w sytuacji gdy obdarzeni zaufaniem celowo oddali mecz i to w sposob spektakularny. Ktos ogladal ten mecz i moze na jego temat sie wypowiedziec?
Od stanu bodajże 61:48 pod koniec 3 Q najpierw rozgrywajek zrobił dwie piękne straty, z czego Litwini zdobyli szybkie punkty, a potem całą bitą 4 Q w obronie jeszcze coś tam grali, ale w ataku... wyglądali jak dziadek z STS-u grający progresją na remisy w koszu od poziomu 50 gr. Też poinwestowałem przed meczem w Triglavów i skontrowałem na Litwę kiedy doszli ich na 2 pkt straty, bo nie widziałem żadnych szans, żeby coś trafili, inaczej niż fartem z 8 metrów. Moim zdaniem to nie tyle był wał, co klasyczny przykład drużyny mającej co prawda zdolnych zawodników, ale nie mającej jaj, zimnej głowy, ani kogokolwiek rozgarniętego na ławce. Acz chętnie poznam opinię kogoś, kto sam grał parę lat w kosza.Czy ktoś może napisac co stało się w 4 kwarcie meczu Litwa - Słowenia? Czym była spowodowana indolecja Słoweni, nie chcieli wygrać?
Najpewniejszych masz Amerykanów. W tym meczu nie będzie niespodzianki. To tak pół żartem.Witam. Który według was najpewniejszy mecz na jutro? Francja czy Słowenia -8,5pkt? Co polecacie? Pozdrawiam
Hmm i jak sie to ma do poprzednich meczow gdzie rywali mieli slabszych a dostawali po dupie? ????Taki Tomic z Saricem dysponują taką serią manewrów że żaden z mlodych francuzów raczej nie będzie w stanie ustać