Brazylia +13 @ 1,90 Bet365
pytanie czy ktoś tu oszalał? Ja rozumiem Hiszpanie faworyci, grają u siebie, ale cholera na przeciwko nie wychodzą dziś jakieś pachołki tylko naprawdę MOCNY, BARDZO NIEWYGODNY zespół. Nie zamierzam tutaj przekonywać, że
Brazylia jest mocniejsza i to wygra, bo na papierze ma bez wątpienia słabszy skład i znacznie gorszą ławkę, ale te kursy są z kosmosu. Canarinhos mają przede wszystkim mega froncourt - Splitter, Nene i Varejao to na warunki MŚ FIBA naprawdę tercet kompletny w ofensywie i defensywie. Oczywiście po stronie Hiszpanów tak samo silna, a może jeszcze silniejsza
trójka: bracia Gasola i Ibaka, ale nie jak mówiłem nie zamierzam tutaj na siłę udowadniać, że
Brazylia jest lepsza, tylko że to bardzo dobra drużyna i szanse przedstawione przez buków nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością. Oczywiście wysocy gracze byliby w ofensywie nikim, gdyby nie było niskich, którzy im te piłkę umiejętnie dostarczą. W tej ekipie nie ma z tym problemu - jest znakomity na warunki europejskie, typowy first pass pg Huertas i Leo Barbosa, który swoje poklepał w NBA na '1' i też potrafi podać. Jest jeszcze kilku ciekawych rolesów jak młody rozgrywający Neto, dobry defensor Garcia, niezły strzelec Machado i center Hettsheimeir. Ten zespół naprawdę ma olbrzymi potencjał. Co ważne trener rotuje do tej pory mocno i wczoraj np. poza Garcią wszyscy grali poniżej 20 min. Jak od 2 kwarty zaczęli grać s5 dopiero to przejechali się jak walec po Iranie. Super funkcjonował szybki atak z biegającym Nene. Starterzy więc nie są zmęczeni i to może być ważne.
Jak będzie dzisiaj przeciwko Hiszpanom? Na pewno ciężko, mistrzostwa na Płw. Iberyjskim i Hiszpanie bardzo zmobilizowani. Medal to dla nich tutaj obowiązek. Może być tak, że zagrają doskonały mecz i zdecydowania wygrają, ale raczej to mało prawdopodobny scenariusz. Myślę, że to spotkanie może być bardzo wyrównane i zwycięstwo Brazylijczyków, przynajmniej dla mnie, nie będzie sensacją. Co też istotne Hiszpanie często w pierwszej fazie turnieju mają problemy z koncentracją.
Gram jeszcze jeden typ z tego meczu, a mianowicie under. W defensywie obrona podkoszowa to podstawa, a obydwa zespoły są w tym względzie jak pisałem bardzo mocne. Nene-Varejao-Splitter vs Gasol-Gasol-Ibaka. Już w meczach sparingowych było widać, że obydwa zespoły przywiązują dużą rolę do obrony i traciły naprawdę niewiele pkt. Hiszpanie grali z kilkoma dobrymi ekipami i tracili ok 60 pkt. Na turnieju może dotychczas grali z kiepskimi drużynami, ale myślę, że to te 56 pkt średnio straconych w 2 grach z Iranem i Egiptem tylko pokazuje, że nawet w tych meczach ze słabiakami, skupiają się mocno na defensywie. To samo
Brazylia, która straciła tylko 50 od Iranu i tylko 63 od silnej Francji.
Ten mecz widzę więc jako przede wszystkim twardą walkę w obronie, dużo akcji podkoszowych, granych pod 24 sek i szczerze mówiąc to oczekiwałbym wyniku niewiele wyższego niż w meczu Brazylii z Batumem i spółką.
under 146,5 @ 1,90 Bet365
to dwa główne typy, prócz tego można spróbować po wyższych kursach:
Brazylia win @ 8,00
Każdy inny wynik (niż
Brazylia 6 pkt i więcej i
Hiszpania 6 i więcej) @ 4,20
łoo matko tragedija Brazilija!