Niech się zacznie coś w końcu dziać w tym temacie przed następną kolejką EHF
CL, zaczynamy….
22.10.2016 g. 20.00 PPD Zagrzeb- Vardar Skopje
Typ: 2 Żal komentować, to co Vardar robił w 2 połowie to masakra. w ostatnich 10 minutach 1 bramka....????
Kurs: 1,41
Marathon
Stawka 9/10
Jak dla mnie zdecydowanym faworytem tego spotkania są goście, PPD to już nie ten sam zespół co przed sezonem, odeszło kilku kluczowych zawodników. Jak pokazują ostatnie wyniki na własnym parkiecie w
LM, porażki z Szeged i Brześciem, zespołami, które w moim odczuciu są niższej klasy niż Vardar. Drużyna z Macedonii sukcesywnie co roku wzmacnia skład i buduje wielki zespół na miarę Veszprem. Uważam iż Cupić i spółka powinni spokojnie pokonać Chorwatów. Proponuję również pograć ostrożniej: 2 (-2,5) @ 1,91 Marathon 5/10
---------------------------------------------------------------------------
22.10.2016 g. 20.00 Motor- Braga
Typ: 2 (+3,5) Brak jednej bramki :-(
Kurs: 1,76
Pinnacle
Stawka 6/10
Dziwnie wystawione kursy, nie rozumiem aż takiego faworyzowania Motoru, rozumiem że własny parkiet, ale poziom sportowy obu zespołów też ma znaczenia, a takiej przepaści w potencjale obu zespołów nie widzę, rzekłbym nawet że uważam Portugalczyków za lepszy zespół. Jedyne co zasługuje na pochwałę w wykonaniu gospodarzy w obecnym sezonie
LM to remis u siebie z silnymi francuzami z Nantes. Poza tym wygrana z Holstebro, która wg mnie była obowiązkiem i porażki z Besiktasem i Bukaresztem.
Goście z kolei u siebie pokonali Bukareszt i Holstebro a na wyjeździe doznali dwóch dwubramkowych porażek z Nantes i Besiktasem.
Nie spodziewam się tutaj pogromu, liczę na zaciętą walkę, jednak po taki kursie muszę za drobne zaryzykować na gości: Typ: 2 @ 5,00 Marathon 1/10
22.10.2016 g. 20.00 Besiktas- Holstebro
Typ: 1
Kurs: 1,56
UNIBET
Stawka 7/10
Kolejny promocyjny kurs, Besiktas ku mojemu zaskoczeniu bardzo dobrze spisuje się w obecnych rozgrywkach, szczególnie na własnym parkiecie, ograli przecież Bragę i Motor. Goście z kolei to czerwona latarnia tej grupy, zresztą bardzo przeciętnie radzą sobie w rodzimej lidze i raczej tam powinni się skupić na odrabianiu strat bo
LM i tak nie zwojują. Zdecydowanie idę w kierunku Turków.
22.10.2016 g. 19.00 Kristianstadt- Celje
Typ: 1 Stracona bramka na remis 3 sekundy przed końcem :-(
Kurs: 1,98
UNIBET
Stawka 5/10
Po dwóch pierwszych kolejkach
LM (z Vive i Vardarem) nie potrafiłem wyczuć tej drużyny, więc odpuściłem kolejne spotkania, jednak mecze z Zagrzebiem i RNL nakreśliły mi aktualny poziom Szwedów, który zwyżkuje mimo znacznych osłabieni przed sezonem.
Cejle jedyne spotkanie które wygrali to pojedynek z PPD u siebie, później przyszły porażki z RNL, Vardarem i Vive.
Szwedzi zagrają u siebie gdzie potrafią być cholernie groźni, o czym na początku sezonu przekonał się Vardar męcząc się do ostatnich minut. Celje to drużyna dwa poziomy niżej niż Vive i Vardar, również oceniam ich znacznie niżej niż solidnych i ambitnych Szwedów, stąd też mój typ w kierunku gospodarzy.
22.10.2016 g. 19.15 Barcelona- Veszprem
Typ: 2 (+1,5)
Kurs: 1,9
Marathon
Stawka 5/10
Spotkanie dwóch potęg światowego ręczniaka, Barcelona kontra węgierski Veszprem. Bukmacherzy dość zdecydowanie faworyzują dumę Katalonii, jednak jest to tak zbliżony poziom że osobiście wystawiłbym kursy na poziomie 45%-15-40%, nie ma co narzekać tylko trzeba brać to co dają. Veszprem podobnie jak Vardar i Vive co roku wzmacnia skład bo transfery Kopljara, Ancina czy Gajicia, są in plus. Barcelona z kolei w moim odczuciu z roku na rok traci na wartości, co jednak na dłuższą metę przyniesie korzyść. To już nie ten sam zespół co za czasów Karabaticia, dodatkowo przed obecnym sezonem zespół opuścili ważni gracze tj. Kopljar, Sigurdsson, Sarić czy Gurbindo. Przyszli za to młodzi utalentowani zawodnicy jak: Anderson, N`Guessan czy doświadczeni Ristovski i Valera. Podstawowi zawodnicy jak Lazarov i Jicha nie są już najmłodsi i nie są już w stanie na pełnych obrotach ciągnąc grę zespołu przez całe 60 minut.
Reasumując spodziewam się świetnego widowiska, z możliwym każdym wynikiem, ze względu na poziom kursów idę w kierunku Węgrów.
23.10.2016 g. 16.50 Bjernbro- PSG
Typ: 2 (-5)
Kurs: 1,95
Marathon
Stawka 6/10
Pojedynek Dawida z Goliatem, goście muszą wygrac by nie tracić kontaktu do lidera, goście to moim zdaniem najsłabszy zespół grupy, mimo że zagrali świetny mecz z Wisłą, jednak duży wpływ na wynik miała TRAGICZNA postawa Wiślaków. W niedzielę nie przewiduję niespodzianki, PSG powinno pewnie przejechać się po Duńczykach, składów nawet nie ma co porównywać, jednak nazwiska i $ nie grają ale PSG to już na tyle doświadczony i zgrany zespół że nie powinien mieć najmniejszych problemów w Danii.