Czuje się wywołany do tablicy i jak zawsze wypowiem się, bo lubię dyskusję, jednak zauważyłbym, że bety z ręcznej łapię, gdy widzę ciekawą okazję, a o taką na razie tutaj ciężko, bo częściej jednak staram się brać te niższe kursy, a w tych ćwierćfinałach jak już coś grać, to na dogi. Szczerze mówiąc Montpellier z tych wszystkich zespołów po wysokim kursie jest najmniej atrakcyjnym betem. Naprawdę wydaje mi się, że nawet lepszym posunięciem byłoby pobranie Vardaru w Niemczech, gdzie Flensburg ostatnio mnie kompletnie nie przekonuje. Tak, dałem im się omamić w Pucharze Niemiec, gdzie w półfinale z łatwością odprawili RNL, jednak już dzień później zebrali oklep od Zebr. W poprzedniej rundzie z Mieszkowem też oba mecze na styku i szczerze mówiąc Rastko z kolegami nie byli daleko odo remisu, czy minimalnej wygranej we Flensburgu. Przejdę jednak do tego, co uważam za godne uwagi i postawienia.
Pick-PSG 27-30 Była szansa w końcówce. PSG to nie drużyna...
Pick 4.70 1xbet
Na tym meczu będzie podobna atmosfera, co w Veszprem. Węgierscy kibice nie przebierają w środkach, zdzierają gardło przez całe 60 minut i żywiołowo dopingują swoją ekipę. W hali panuje niezwykły tumult. 1.4 na wyjeździe w ćwierćfinale Ligi Mistrzów? Chyba tylko szaleńcy decydują się na taki kurs. Pick może nie jest naszpikowane samymi wielkimi gwiazdami, ale przecież Pastor prowadzi od dawna tę drużynę z głową. Fakt, sporo rotowali praktycznie całą kadrą, jednak nie wyszło im to źle. To, czego bym się tutaj obawiał, to środek rozegrania, gdzie zazwyczaj akcje Madziarów prowadzi Stas Skube. Przy takich defensorach jak bracia Karabatic, czy nawet Nielsen Słoweniec wypada bardzo blado pod względem fizycznym. Pamiętajmy jednak, ze jego największym atutem jest zwinność, szybki zwód i jeszcze szybszy rzut z podłoża. Poza tym w tym meczu playmaker powinien głównie skupić się na robieniu gry dla swoich kolegów. Dalej mamy mega solidne połówki. Ballogh z Gorbokiem robią robotę, a jak mają swój dzień, to mogą rzucić nawet około 10 goli. Zsolt obok siebie ma jeszcze Bunticia, więc rozegrania wyglądają ok. Skrzydła to właśnie odzwierciedlenie tego, że Pick ma solidną kadrę, ale nie z wielkimi gwiazdami. Na lewej flance Kallman, który potrafi przede wszystkim robić robotę w obronie na jedynce. Po prawej Hiszpan, którego szczerze mówiąc nie pamiętam nazwiska ???? oraz Mario Sostaric. Ogarnięci i jak dostaną dobrą piłkę na skrzydło, to powinni skończyć, nawet z Titim naprzeciwko. Przejdźmy do PSG, zbiór gwiazd, indywidualności, które powoli łapią porozumienie i stają się drużyną. Myślę, że nie jest to jednak jeszcze to, co chciałby widzieć Serdarusic. Paryżanie miewają swoje gorsze mecze, jak chociażby kilka potyczek na krajowych parkietach, gdzie ulegali Montpellier. Zauważyłbym tutaj zależność, że jeżeli Omeyer nie broni na swoim poziomie, czyli to 30-40%, to PSG nie prezentuje się tak świetnie i przeciwnicy są z nimi w stanie spokojnie walczyć. Dodatkowo, czy Narcisse, Karabatic, czy też Hansen to klasyczni playmakerzy? Raczej nie, szybka piła, szukanie luki w obronie, bądź rzut zza 9-tki. Myślę, że to może sprzyjać Pickowi, bo łatwiej jest rozpracować takie ataki.
THW Kiel-Barcelona 28-26 Prowadzenie przez cały mecz
THW 3.28 1xbet
Tutaj podobnie, 1.5 na wyjeździe w ćwiartce
LM? Zrozumiałbym może, jakby to byłą stara Barca z wyjadaczami na każdej pozycji, ale przecież w tym momencie katalońska siódemka przechodzi przebudowę i solidne odmładzanie składu. Na rozegraniu z tych "wyjadaczy" mamy Entrerriosa i Lazarova, a pamiętajmy, że nie grają oni już na takim poziomie, jak jeszcze 2-3 lata temu. Nie bez powodu Kiril nie zostaje w Hiszpanii i odchodzi do Nantes. Młodzi zdolni nie zawsze przecież muszą dobrze znieść presję, a przecie i w Kilonii kibice potrafią dobrze dopingować. Fakt, że Zebry w porównaniu do tych hegemonów sprzed kilku sezonów to innych zespół, ale nie przesadzajmy.
Niemcy dalej mają bardzo konkretną kadrę, co pokazali wygrywając wspomniany
Puchar Niemiec. Grałem na nich w rewanżu z RNL i dali radę, więc myślę, ze warto im znowu zaufać, mimo że tej drużyny kompletnie nie darzę sympatią. Dule dalej przed operacją, ale daje radę i ciągnie grę THW. Zawsze jest też opcja z Weinholdem na środku, a w finale z Flensburgiem Gislason zaskoczył wszystkich dając na środku Dahmke. Widać, że Islandczyk ma pomysł na grę swojej siódemki i z pewnością dobrze ich przygotuje pod grę Barcelony. Ma kto tam rzucać, fakt, że wielu z nich jest nieregularnych, ale jak tylko zagrają na swoim poziomie to są w stanie powalczyć i wypracować sobie korzystny wynik, a kurs 3+ tylko do tego zachęca.