Regal Barcelona - Maccabi Tel Aviv
Typ: 2 (+8.5) ![No entry :no_entry: ⛔](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/26d4.png)
Kurs: 1.93
Buk: Pinnacle
Jeden z najciekawszych meczy dzisiejszego wieczoru. Barcelona w fazie grupowej w wielu meczach nie zachwycała swoja grą. Mylić może ich 7 zwycięstw. Jednak styl gry pozostawiał wiele do życzenia. Maccabi jako jedyna drużyna wygrała na bardzo trudnym terenie w Belgradzie, gdzie ograli tamtejszy Partizan na znanej hali Pionir. Dlatego dziś mogą spodziewać się podobnej przeszkodzy po stronie gospodarzy, czyli Barcelony wzmocnionym szóstym zawodnikiem - swoimi fanami.
Jednak gospodarze osłabini brakiem Gianluci Basile, Pete Mickeal( 4 mecze w Eurolidzie i średnio 14 punktów). Dodatkowo w ligowym spotkaniu nie wystąpił Erazem Lorbek i przeciwko Maccabi jego występ jest niepewny.
Maccabi w pełnym zestawieniu przeciwko Barcelonie. Spodziewam się zaciętego spotkania. Handi jak dla mnie wzięło się z tego, że Maccabi w poprzednich sezonach kompletnie nie radzili sobie na wyjazdach, ale ten sezon pokazuje, że Maccabi będzie groźne dla każdego, bo w fazie grupowej doznali tylko jednej porażki. Barcelona nie gra na takim poziomie jak w poprzednim sezonie. Wzmocnili się Andersonem, jednak Maccabi dokonali również zakupu w osobie Milana Macvana, bardzo dobry ruch ze strony klubu z Izraela. Pargo, Eidson, Sofo, Macvan, Perkins i z doświadczonym trenerem Davidem Blatt tworzą bardzo silny zespół.
Lottomatica Roma - Olimpija Ljubljana
Typ: 1 // 1(-2.5) ![No entry :no_entry: ⛔](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/26d4.png)
Kurs: 1.65 // 1.90
Buk: betlick // bet365
W tym meczu, wg. mnie ważnym czynnikiem będzie przewaga własnego parkietu. Oglądałem ostatni mecz w Lidze Adriatyckiej Olimpija przeciwko Cibonie, która była osłabiona brakiem lidera i w dodatku grali mecz na wyjeździe. Mimo, to goście pokonali drużynę z Ljubljany 75:84.
Roma nie radziła sobie w lidze i działacze włoskiego klubu rozwiązali z nim kontrakt. W jego miejsce ściągnięto Słoweńca Saso Filipovskiego. Słoweniec z Olimpija był związany przez 15 lat, w tym czasie prowadził nawet ten zespół w Eurolidze.
Dlatego, wg. mnie ze skautingkiem przeciwników nie było problemu. Dodatkowo Filipovski doskonale kojarzy Gorana Jagodnika z polskich parkietów, podczas, gdy był trenerem Turowa Zgorzelec, więc będzie wiedział jak przygotować swoich zawodników, aby powstrzymać tego strzelca z dystansu. Filipovski preferuje grę w obronie, dlatego Olimpija będzie miała problem. Gospodarze do tego spotkania przystąpią wzmocnieni obrońcą - Nemanja Gordic. Zawodnik spędził ten i poprzednie sezonie w Buducnost. W Lidze Adriatyckiej ze swoim poprzednim klubem notował średnio 6 punktów i 2 asysty. W barwach Lottomatici wystąpił w dwóch spotkaniach w
Lega A, podczas tych dwóch meczy zdobył łącznie 26 punktów.
Unicaja Malaga - Caja Laboral
Typ: 2 ![White heavy check mark :white_check_mark: ✅](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/2705.png)
Kurs: 1.75
Buk: tobet
Pojedynek dwóch klubów z ACB. Wg. mnie Uniacja mimo zwolnienia byłego trenera - Garcia Renesesa i zastąpienie go Chus Mateo. Po drugiej stronie na ławce trenerskiej zasiada Dusko Ivanovic, który jest bardziej doświadczonym szkoleniowcem i który wg. mnie dysponuje mocniejszym składem. Dlatego stawiam na gości w tym meczu. Terell McIntyre ma zagrać w tym meczu, ale jego występ ma być ograniczony minutami, wynikający z problemaim fizycznymi.
Caja odejście Marcusa Haislipia zastąpiła zakontraktowaniem centra Esteban Baptista i dysponuje całym składem.
GL