Dyscyplina:
Koszykówka -
EuroBasket 2013
Spotkanie: Chorwacja -
Polska
Typ: HT/FT 2/2
Kurs: 5,00
Bukmacher:
Unibet
Analiza:
Żeby nie było, że piszę analizę pod typ to od razu zaznaczam, że stawkuję go 1/10. Co nie zmienia faktu, że widzę spore szanse na powodzenie.
Po pierwsze nie przesadzałbym z tą Chorwacją. Bo o ile współpraca Sarića z Tomićem na tym Eurobaskecie układa się przyzwoicie tak już ich indywidualne popisy nie są najwyższych lotów. Zdobycie tylko 40 pkt przeciwko Hiszpanii to po prostu no comment a już tylko 3 pkt zdobyte w ostatniej kwarcie to śmiech na sali. Przypominam, że my bez wielkich gwiazd 2 lata temu również w meczu otwarcia przegraliśmy z Hiszpanami tylko 78:83.
Dalsza sprawa to te gwiazdy, których nie było 2 lata temu a są teraz. Trzeba jasno przyznać, że gramy słabo również "dzięki" nim. Dają dupy po całości i tyle. Nie zmienia tego nawet dobra zdobycz punktowa w meczu z Czechami Lampego bo prócz tego niemożliwym jest aby taki zawodnik miał tyle niecelnych rzutów i tyle strat z niecelnymi podaniami włącznie i do tego tak łatwo dawał się ogrywać przez przeciwnika i łapał tyle fauli, które wiadomo czym skutkują. Myślę, że jest duża szansa biorąc pod uwagę ostatnią fatalną końcówkę naszych, że Maciuś z Marcinkiem wyjdą dziś z zadziorem i przełamią się bo naprawdę momentami ręce opadają patrząc na ich poczynania.
Cieszyć może na pewno dobry mecz mojego ulubionego zawodnika tej reprezentacji czyli Kelatiego. Nie był do perfekcyjny występ ale na pewno bardzo dobry. Pokazał, że potrafi trafiać w ważnych momentach i w dodatku zaczął wykorzystywać swój drybling przez co koledzy mogli być wyprowadzani na dobre pozycje rzutowe. Na plus na pewno Koszarek. 1 kwartę z Czechami zagrał tak jak cały tamten
Eurobasket na Litwie ciągnąć naszą reprezentację. Oby dziś na tym poziomie zagrał dużo więcej minut bo nic nie mając do Krzyśka Szubargi ale sorry - nie ten poziom ani nic koło niego niestety. Aaa no i oczywiście nie można zapomnieć o Ignerskim, świetny mecz i chodzą słuchy, że zacznie dziś w pierwszej piątce - jestem za, trzeba coś kombinować, zmieniać skoro nie idzie. A przecież może to wyjdzie na dobre, bo później za niego wejdzie Lampe, będzie bez fauli i może będzie przez to grał dużo lepiej. Oby.
Oczywiście trzeba wspomnieć też trochę o SG po obu stronach. Wg. mnie rzucający obrońca to u nas najsłabiej obsadzona pozycja. Chyliński czy Waczyński nie spełniają oczekiwań takiej imprezy jaką jest
EuroBasket. Za to Chorwaci na tej pozycji mają świetnego Bogdanovića, który jak do tej pory jest najlepiej średnio punktującym zawodnikiem naszego dzisiejszego rywala.
I na koniec czemu HT/FT. Po pierwsze myślę, że biorąc pod uwagę wszystkie niespodzianki albo inaczej nieoczekiwane wyniki na tym turnieju to
Unibet trochę przesadził z tym kursem 5,00. Po drugie i tak miałem grać w stronę Polaków i tak przemyślałem, że albo zaczną tak jak z Czechami, to się nie zmieni do końca i wygrają ten mecz albo będzie lipa i wątpię aby byli w stanie odrobić jakiekolwiek straty i zejść z boiska zwycięsko. A więc jeśli stawiać coś w stronę naszych to dla mnie tylko tak bo nic innego nie ma sensu. Powodzenia !