Litwa vs Hiszpania @ Under 159,5 pkt @ 1,90 Bet365
79-91 1 połowa :wowsdf:
Bardzo wysoka linia w tym meczu. Litwini póki co grają znakomicie. Są zespołem z najlepszą skutecznością w tym turnieju - 55%. Bardzo podoba mi się ich gra w ataku, w którym biorą udział wszyscy zawodnicy. Pokonali WB potem roznieśli Polskę, a ostatnio po bardzo dobrym meczu wygrali z Turcją. Dziś grają o pierwsze miejsce z Hiszpanią.
Hiszpania na razie nie gra rewelacyjnie, ale też nie musiała. Dziś już muszą zagrać na 100% przede wszystkim w obronie, aby powstrzymać atak Litwy. Bracia Gasol powinni zniechęcić Litwinów do wjazdów pod
kosz i zmusić do rzucania z obwodu, na którym będą bronić Fernandez i Calderon. W takich meczach często gra jest szarpana i padają niskie wyniki. Dziś myślę, że właśnie tak będzie.
Czarnogóra vs Grecja @ Grecja -6,5 @ 1,90 Bet365
55-71
Grecja wczoraj niespodziewanie przegrała z Macedonią grając fatalnie przede wszystkim w ataku, gdzie trafiali z 31% skutecznością. Nie możliwe, aby drużyna tej klasy zagrała drugi tak słaby mecz z rzędu. Wczoraj nie mogli powstrzymać McCalebba, który rzucił im 27pkt. Czarnogóra wygrała tylko jeden mecz po dogrywce z Macedonią, jednak głównie dla tego, że McCalebb spadł za faule w 4Q. Nie wydaje mi się, aby mogli coś powalczyć na tym Eurobaskecie.
Grecja musi się dziś spiąć, bo wczorajsza porażka trochę skomplikowała im sprawę. Druga porażka to byłaby katastrofa, a chyba nikt nie wyobraża sobie, aby mogło ich zabraknąć w ćwierćfinale, szczególnie z takiej stosunkowo łatwej drabinki, pomimo, że nie grają w pełnym składzie. Spodziewałem się linii około 10 pkt więc 6,5 biorę z przyjemnością.
Polska vs Turcja @ Turcja -13,5 pkt @ 1,90 Bet365
, Over 145,5 pkt @ 1,90 Bet365
84-83
Popieram typy poprzedników. Turcja zniszczy nas pod koszem, nie mamy szans na deskach. Kelati to za mało, aby powalczyć. Jedyne zagrożenie to oszczędzanie graczy przed jutrzejszym meczem z Hiszpanią. Od siebie polecam również over w tym meczu. Linia niezbyt wysoka, a Turcja to groźny team w ofensywie i grają dosyć szybko.
Polska również musi szans w szybkich atakach, bo gdy do obrony wróci Asik i Ilyasova to będzie duży problem.