Zgadzam się i też odpuściłem choć miałem ich wrzuconych w ako.Polskę odpuszczam i nawet nie zamierzam ich oglądać bo czuję że tylko bardziej bym osiwiał.
Warto zwrócić dziś uwagę na 1wszy tak dobry indywidualny występ pojedynczego zawodnika. Bargnani w spotkaniu z Łotwą zdobył dziś 36 pkt i 7 zbiórek. Włosi do tego wygrali ten mecz, tak że można powiedzieć, że Bargnani odniósł podwójne zwycięstwo.1. ???? Którykolwiek z zawodników zdobędzie 35 pkt lub więcej --> TAK - 1,833 36 pkt Bargnani
W NBA niestety albo i stety dla EuroBasketu lockaut więc o jakimkolwiek oszczędzaniu się playerów z USA nie ma mowy. Iliysova, Nowitzki, Parker, Kirilenko, Teodosic, Navarro, Gasol, Bargnani --> m.in. któryś z tych zawodników jest spokojnie w stanie rzucić te 35 pkt lub więcej. Szczególnie jednak - jak wielu tu typujących - liczę w tym zakładzie na Nowitzkiego. Myślę, że skoro Dirk już gra na EuroBaskecie i póki co jest lockaut to nie będzie on oszczędzany a wręcz przeciwnie w pełni wykorzystywany. Niemcy nie mają wybitnych koszykarzy właśnie oprócz Dirka i Kamaana, ale to raczej typowy walczak niż ofensywny zawodnik. Więc gra Niemiec będzie się opierała tylko i wyłącznie na obecnym MVP finałów NBA. Jeśli tylko Nowitzki będzie w gazie to te 35 pkt nie powinno być barierą nie do przejścia. To samo zresztą tyczy się każdego z graczy, których wymieniłem, ale żaden z nich nie jest tak osamotniony w ataku jak Nowitzki w kadrze Niemiec.
Nie zgodziłbym się do końca z tym stwierdzeniem. W jakimś stopniu tak, ale wczoraj w końcówce było Kaman show, a świetnie wspomógł go Benzing, który gra świetny turniej jak na razie.Niemców widziałem wczoraj z Włochami i gdyby nie Nowitzki w decydujących momentach meczu brał na siebie odpowiedzialność to Niemcy mogłyby przegrać, to był naprawdę mecz na styku i różnie mogło się to potoczyć.
Włochy to nie Francja.... Inna sprawa, że to co Parker wyprawia trudno nawet określić :wowsdf:, ale nie tylko. Niemcy mają ogromne problemy w ataku. Oprócz Dirka nikt nie bierze ciężaru gry. Wczoraj było to samo z Włochami (aż do końcówki), masa niecelnych rzutów. Dzisiaj 34 % celnych rzutow.... Mozna powiedziec: obrona francuska, ale czy tylko? Niemcy na pewno jeszcze powalczą w turniej bo mimo wszystko solidny team, ale nie na medal. Francja z taką defensywą i Parkerem w takiej formie jak najbardziej.Nie zgodziłbym się do końca z tym stwierdzeniem. W jakimś stopniu tak, ale wczoraj w końcówce było Kaman show, a świetnie wspomógł go Benzing, który gra świetny turniej jak na razie.
Typu nie neguję, zresztą mecz już trwa, więc nie ma co tu pisać więcej
Dawać Deutschland!
50/50 tak sobie a na pewno mogło być lepiej... osobiście bardzo mnie dotknęła porażka 9pkt Łotyszy ale takie jest życie ????Wybaczcie za brak wypowiedzi ale brak czasu niesamowity (szewski piątek)....
Polskę odpuszczam i nawet nie zamierzam ich oglądać bo czuję że tylko bardziej bym osiwiał. 1.20 jest śmieszny...Równie dobrze można spróbować do HT prowadzić będzie Portugalia. Sercem za Polską !!
Turcję sam bym grał na czysty win. Wydaje mi się że dla Litwy to będzie najcięższe z możliwych meczy a patrząc na to jakie straty popełniają to może początek meczu być dla Kebabów i dlatego moim zdaniem dobrze umotywowani Turcy mogą wygrać pierwszą kwartę.
Francuzów jakoś mocno się nie obawiam bo Niemcy to jednak dla mnie ogórki. Tak tak cisną wszystkich... A dziś przyjdzie zagrać z bardzo dobrą obrona która mam nadzieję zafunkcjonuje już od początku a nie tylko będą przebłyski.
Reasumując :
Portugal - Poland HT --> 1 @2.75
Latvia - Italy HC +8,5 --> 1 @ 1.85
Turkey - Lithuania 1st quarter HC +1 --> 1 @1.85
France - Germany --> 1 @ 1.40
50/50 tak sobie a na pewno mogło być lepiej... osobiście bardzo mnie dotknęła porażka 9pkt Łotyszy ale takie jest życie ????
Skomentuje obydwa mecze wieczorne bo na nie czekałem i zadam kilka pytań :
tak jak pisałem też Olo ... kto zatrzyma Parkera ? Niemcy to nie ten poziom i Ci którzy myśleli o sąsiadach na pudle i jakoś wysoko to na razie niech zapomną. Im wróżę 6 miejsce.
do tego kto przeciwstawi się szybkiej grze Litwinów którzy jak wyeliminuję te idiotyczne błędy (np. faul niesportowy na 1min przed końcem) i przy swoich trybunach mogą być mocni.
Mecze defensywne. Bardziej poukładany mecz Francuzów moim zdaniem.
Co jeszcze mi się rzuciło w oczy ... faule i tutaj do końca ciężko mi stwierdzić czemu tak sędziowie robią. Nadmienię że w obydwu meczach 87 faul (kebaby 24 i reszta po 21 ???? )
dokładnie,porównać jego chęci do turnieju w polsce to przepaść.I checi i forma...gigantyczna formaŚledzę Parkera od kilku lat zarówno w NBA jak i w rozgrywkach międzynarodowych. Takiej determinacji nie widziałem u niego od finałów NBA 2007 r.
Polska 81:73=154, Koszarek 18 pts. Balans EuroBasket: W4, L0.Poland - Portugal over 146.5
2.00 (Pinnacle)
5/10
L. Koszarek (Poland) over 10 pts
1.85 (Nordicbet-Tobet/Sportingbet)