>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Eurobasket 2011 - kobiety - Polska

Status
Zamknięty.
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Jak wygląda sytuacja w grupie &quot;polskiej&quot; ?
Czarnogóra ma juz awans rozumiem i zalezec bedzie jej na zwyciestwie czy beda graly rezerwy ? Niemki slabiutkie ale moze na drugi sklad Czarnogóry wystarczy ? One jeszcze o cos walcza ? Jakies argumenty za Niemki + handi ktos da pod wzgledem odpuszczenia meczu przez Czarnogore ?

mariusz_nh 0

mariusz_nh

Użytkownik
Siemano co myślicie o meczu Turcja - Rosja 1 ?? Nie jestem wielkim znawcą kosza ale patrząc na formę i kurs może warte ryzyka ?? Wczoraj typ przeciwko Rosjankom wszedł może dziś będzie podobnie ?
Bardzo ciekawie zapowiada się też mecz Wielkiej Brytanii z Izraelem - mecz o awans

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Hiszpania + Łotwa + Francja 1H 2.14
Betsafe
4/10

Hiszpania po porażce z Czarnogórą musi. A jak Hiszpania musi to się potrafi sprężyć. Na pewno na tyle, żeby pokazać Polkom miejsce w szeregu, a niestety nie jest ono przed Hiszpankami. Alba nas dziś rozstrzela. Kobryn dostanie Lyttle do krycia i już nie będzie takich szaleństw w ataku.
Łotwa też musi. Wczorajsza wygrana z Francją daje im szanse na wyjście z grupy, ale muszą dziś pokonać Chorwatki. Chorwatki nie będą już miały takiej przewagi wzrostu jak nad Greczynkami, więc o punkty nie będzie im tak łatwo jak wczoraj.
A Francja o dziwo przegrała mecz i teraz musi wygrać. Że wygra nie mam wątpliwości. Jeden nieudany mecz to i tak za dużo. Myślę, że będą kontrolować przebieg spotkania i już w 1 połowie pokażą Greczynkom jak się gra w kosza.

Białoruś 1.98
Betsafe
3/10
under 123.5 1.90
Betsafe
4/10

Białoruś pokazuje mega obrone w tych mistrzostwach. Czeszki znowu a ataku juz tak nie szaleją. Ok, z Izraelem pokazały trochę mocy, ale z Wielką Brytanią już tak kolorowo nie było. Ok niby było 15 punktów różnicy, ale to głównie dzięki temu, że Elhotova miała mecz życia. Dziś nie powinno już tak być, bo Białoruś naprawdę super broni, więc spodziewam się atk 110-115 punktów w tym meczu. I do tego wygranej Białorusinek. Mają moc pod koszem naprawdę, do tego solidny obwód. Jeżeli nie będzie błysku którejś z Czeszek to może być ciężko.

Otrzymane punkty reputacji: +5
djgregor 55

djgregor

Użytkownik
Jak wygląda sytuacja w grupie &quot;polskiej&quot; ?
Czarnogóra ma juz awans rozumiem i zalezec bedzie jej na zwyciestwie czy beda graly rezerwy ? Niemki slabiutkie ale moze na drugi sklad Czarnogóry wystarczy ? One jeszcze o cos walcza ? Jakies argumenty za Niemki + handi ktos da pod wzgledem odpuszczenia meczu przez Czarnogore ?
Watpie aby Czarnogóranki odpuscily gdyz zdobycze punktowe z tej rundy przechodza do nastepnej rundy. Prawdopodobnie Czarnogóra bedzie pierwsza, Hiszpania druga i 3 ostatnim zespolem ktory uzyska awans bedzie Polska.

kartonik 132

kartonik

Użytkownik
Liczą się tylko mecze z drużynami które razem z daną drużyną wyszły z grupy , tak że w polskiej grupie czarnogóra wychodzi z grupy z dwoma zwycięstwami a ewentualne zwyięstwo z niemkami nie ma znaczenia

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
no wiec wlasnie. to po co ryzykowac kontuzje itp jesli awans pewny ?
to teraz pytanie- Niemki zeby awansowac musialyby rozgromic Czarnogore tak ? w co watpie bo na to juz Czarnogóra sobie nie pozwoli . i teraz pytanie czy wazne sa miejsca w grupie( zapewne wazne ale czy az tak) ?

G 0

gravedigger

Użytkownik
no wiec wlasnie. to po co ryzykowac kontuzje itp jesli awans pewny ?
to teraz pytanie- Niemki zeby awansowac musialyby rozgromic Czarnogore tak ? w co watpie bo na to juz Czarnogóra sobie nie pozwoli . i teraz pytanie czy wazne sa miejsca w grupie( zapewne wazne ale czy az tak) ?

Soltys skoncz pier...
Niemki nie maja juz zadnych szans na awans!
Czarno, Hiszp i Polska - temat zamkniety
Helgi moga sobie wygrac po to zeby honorowo pozegnac sie z Polska, nic poza tym...

A 220

andrzej78

Użytkownik
Litwinki i Czarnogórki z tego co ogarniam to przechodzą dalej z kompletem pkt. To może warto zagrać na owery pkt ich przeciwniczek? Słowaczki i Niemki linie 63,5, troche duże ale znowu to takie mecze o pietruszke i może nie będzie mocnej obrony. Co wy na to?

G 0

gravedigger

Użytkownik
Litwinki i Czarnogórki z tego co ogarniam to przechodzą dalej z kompletem pkt. To może warto zagrać na owery pkt ich przeciwniczek? Słowaczki i Niemki linie 63,5, troche duże ale znowu to takie mecze o pietruszke i może nie będzie mocnej obrony. Co wy na to?
nie lepiej sprobowac overy w całym meczu anizeli tylko jednego z zespołów?

S 20

sav1ola

Użytkownik
Bukmacherzy powoli wystawiają oferty na kolejne spotkania ME 2011 w Polsce.
Stąd moje typy:

Polska - Łotwa 2 2.08 4/10 Tobet ✅
Jestem pozytywnie zaskoczony tym kursem. Polki są w roli faworyta, ale dlaczego? Chyba tylko ze względu na miejsce rozgrywania spotkań. Do tej pory wygraliśmy jedno spotkanie, ze słabymi Niemkami. Z hiszpanią w pewnym momencie było blisko, ale jak było trzeba zdobywać punkty to nasze dziewczyny się pogubiły, a Hiszpanki nas wypunktowały. Nasza gra opiera się w 80% na E. Kobryn, owszem poza 1 meczem mistrzostwa są dla niej udane, ale nie całej swojej gry opierać na jednej zawodniczce, która w dodatku lubi popełniać faule i być wykluczona z gry. Łotyszki w swoich meczach dość niespodziewanie przegrały z Grecją, by potem wygrać dramatyczny mecz z Francją i po fantastycznej końcówce z Chorwacją. Nie ma co się oszukiwać, jeżeli Łotyszki potrafią nawiązać walkę z Francją, która jest faworytem rozgrywek, to nasz zespół powinny pokonać bez większych problemów.

Francja - Hiszpania 1 1.70 3/10 Tobet ✅
Tutaj mecz drużyn, które mają w 2 rundzie po jednym zwycięstwie i 1 porażce. Francja przegrała po dogrywce z świetnie broniącą Łotwą, a Hiszpania z czarnym koniem rozgrywek Czarnogórą (dość znacznie). Swój typ opieram na tym, że Francja wydaje się być pewniejsza, świetna rozgrywająca Lawson, jeszcze lepsza Gruda, dynamiczna Gomis, mogą zaważyć o wyniku. Hiszpanki, na które miałem postawiony wczoraj handicap -9, mimo wszystko sporo nerwów mi sprawiły. Wiadomo, świetna Alba, która prawdpodobnie zostanie MVP mistrzostw, ciągle niezgrana z zespołem Lyttle, choć mimo wszystko wczoraj już było lepiej i kilka razy pięknie uwalniała się z naszej obrony. Teoretycznie porażka w tym meczu jeszcze tragedii nie sprawi dla jednych czy drugich, ale chyba lepiej będzie dla Francji, gdy zajmie pierwsze miejsce w grupie i spotka się z 4 ekipą drugiej grupy.

Chorwacja - Czarnogóra 2 1.32 3/10 Tobet ✅
Ostatni już mecz środowej grupy i tutaj będzie krótko.
Chorwacja po drastycznej porażce z Francją wróciła do swojej gry. Wygrały z Grecją i dość długo prowadziły z Łotwą. Czarnogóra z 2 zwycięstwami wygrała naszą grupę, w meczu z Niemkami grały drugą piątką za czym idzie fakt, że filary zespołu A.De Forge, Perofanovic, Dubjlevic, Skerovic są wypoczęte i powinny wygrać z Chorwacją bez większych problemów.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Strasznie szkoda spotkania z Hiszpanią. Bo to dałoby nam w 2 rundzie bilans 1-1 i dobra pozycję w walce o ćwierćfinały, a tak może być ciężko...Warunek to wygranie 2 spotkań o co może być ciężko. Polki prowadziły już chyba 7 pkt w połowie 3 kwarty i szła kontra i strasznie głupia strata i Hiszpanki trafiły 3kę po przechwycie i zamiast przewagi 9 zrobiło się 4 pkt i to wg mnie był kluczowy moment spotkania, bo zaczęło się sypać. Wielka szkoda, ale cóż - muszą walczyć ;) Wierzę, że z Łotwą i Chorwacją są w stanie wygrać.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Gruda over 14 points 1.85 ✅
Betsafe
5/10

Wydawać by się mogło, że przy mocnej ekipie Hiszpanii 14 punktów Grudy to dość wysoki próg, ale właściwie wcale tak nie jest. Otóż trzeba przypatrzeć się rezultatom Hiszpanek oraz ich podkoszowym zawodniczkom. Mecz Hiszpanek z Niemkami i po 8 punktów rzucają Kuhn i Glaser grając razem 27 minut. Te dwie zawodniczki rzuciły Hiszpankom 16 z 23 swoich punktów w 27 z 73 minut, które zagrały. A nie są to jakieś podkoszowe wirtuozki. Z Czarnogórą masakra. perovanovic rzuca 18 punktów, Turcinovic 11, Dubljevic 10, Bjelica 5. To wszystko na 66 punktów Czarnogóry. W meczu z Polkami to widać było co Kobryn tam robiła. Myślę, że Gruda podobnie jak nasza Ewka nie powinna mieć problemów ze sforsowaniem obrony podkoszowej Hiszpanii.

Zane Tamane over 12.5 1.85 ⛔
Betsafe
4/10

Tutaj trochę lżej niż powyższe typy. Patriotyzm i trochę wiary w naszą kadrę. Polki nie mają poza Ewką obrony pod koszem. Widać to było najlepiej z Czarnogórą. Niemki nie sprawiały aż takiego problemu. Ale Hiszpanki już tak. Lyttle poszalała, 18 punktów, a gdyby umiała rzucać wolne byłoby więcej. Nawet Pascua zdobyła 8 punktów. Kobryn ma problemy z faulami, 13 fauli w 3 mecach już. Zresztą Kaczmarzcyk czy Żurowska też lubią tam pod koszem złapać trochę fauli. To zawsze trochę wolnych dla Tamane. Tamane to podstawowa centerka w Łotwie. Rzuca dobrze. Lubi pozbierać w ataku, a nasze nie zawsze dobrze obstawiają kosz. Czemu by więc nie skorzystać.

A więcej oczywiście, na blogu ;)

A i cyknąć w reklamę nie zaszkodzi.

Otrzymane punkty reputacji: +5
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Łotwa 2.07 ✅
Pinnacle
4/10

Niestety znów gram przeciw naszym. Łotwa to dobry zespół z dobrym kołczem. Jeżeli chodzi o nasz zespół to zdania są podzielone. U nas jest Ewka i długo nic. Łotyszki nie mają tak wybijającej się zawodniczki. U nich jest Babkina, jest Basko, jest Tamane i Jansone. Dużo będzie zależało od Babkiny, ale ona pokazała już nie raz w lidze, że rywalki z naszej kadry nie są dla niej zbyt wielkim problemem. Basko swoje umie, za 3 swoje rzuci. Tamane i Jansone będą mogły pod koszami pokazać się. Zwłaszcza Tamane. Jak pisałem już przy typie na jej over nasze podkoszowe mają z faulami problemy i to będzie koszyścią dla Łotyszek. Wgl jakoś nie widzi mi się wygrana z Łotwą. Niby nasze dobrze grają, tak jak z Hiszpankami wczoraj przez długi czas, ale potem przychodzi jeden moment i się sypie gra. Czy tak będzie jutro to się okaże, ale dla mnie granie na Łotwę po takim kursie się opłaca.

Francja 1.70 ✅
Tobet
4/10

Hiszpania mocna? Ok, Francja też. Nawet mocniejsza. Pod koszami mają dużą przewagę. I nawet jeżeli uznać, że obwód mocniejszy po stronie Hiszpanek to pod koszem Francja ma naprawdę dużą przewagę. Powinna być tam miazga. Gruda, Ndongue i Yacoubou-Dehoui to naprawdę nie są ogóry i pokażą jutro moc. Alba może rzuci sporo punktów, ale co z tego. Jedna zawodniczka nie wygra meczu.

A więcej oczywiście, na blogu ;)

A i cyknąć w reklamę nie zaszkodzi.

Otrzymane punkty reputacji: +6
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Czarnogóra -8 1.97 ✅
Pinnacle
4/10

Jak się dowiedziałem przed chwilą, Chorwacja bez Lelas, więc Chorwacja bardzo osłabiona. Teraz już wgl Perovanovic, Turcinovic i Dubljevic poszaleją pod koszem. Spokojny win Czarnogóry się zapowiada, także można z handi także pocisnąć.

Otrzymane punkty reputacji: +11
B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
ja cos napisze ????
Polska-Lotwa 2

Polki w meczu z Hiszpankami graly dobrze, ale ich brak koncentracji zostal blyskawicznie wykorzystany...

Polki graly w najslabszej grupie, wiec zwyciestwo z Niemcami nalezy traktowac z przymruzeniem oka...

Polki maja slaba psychike, przypomne mecz Polska-Lotwa 59-60 HT (38-25)... Wiec nawet gdyby Polki dobrze rozpoczely spotkanie to i tak o ich zwyciestwo bedzie niezwykle trudno...

Zalozenie taktyczne nie sa realizowane, KObryn prowadzi reprezentacje, ale co dzis zrobi, sadze, ze niewiele, swietne w obronie Lotyszki nie pozwola na latwe punkty....

Lotwa... Jesli ktos nawiazuje rownorzedna walke na tablicach z Francuzkami, zasluguje na uznanie, do tego Lotyszki wygraly z Francuzkami... Sklad Lotyszek to zgrany kolektyw, gdzie tylko w 1 meczu przydarzyl sie wypadek przy pracy... Sila podkoszowa zdecydowanie po stronie Lotyszek i ciekaw jestem jaka przewaga bedzie na tablicach?

Lotyszki na sparingach dobrze sie spisywaly i tutaj potwierdzaja dobra forme i co najwazniejsze nie maja takiej presji jaka maja nasze zawodniczki...

Fakty: Polska znajdzie sie w grupie druzyn 9-12. Wyjscie z grupy to wszystko na co nas bylo stac, Polki moga nawiazac walke z Chorwatki i to wszystko....

Przypominam, ze Lotyszki maja 2-0 i ta wygrana zapewni im cwiercfinaly, a pozniej beda mogly szachowac skladem i dobierac odpowiednich rywali...

P.s. Lotwa-Polska 86-52 , dokladnie 2 lata temu, wiekszosc zawodniczek z tamtego meczu gra w obecnych reprezentacjach, dodam tylko ze w Lotwie zobaczymy Babkine, ktora jest sporym wzmocnieniem, natomiast Polska od ostatnich mistrzostw specjalcnie sie nie poprawila...

Lotwa-Polska typ 1 @1.98 pinnnacle 10/10 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +8
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Mecz Polek oglądałem tylko w pierwszej połowie, drugiej nie miałem okazji widzieć. I powiem, że w 1 wyglądało to nawet nawet. Polki sobie dobrze radziły, prowadziły po 1 połowie. Ale widać w drugiej się to posypało. Z tego co czytam to mimo punktów Kobryn nie zaszalała, Żurowska dawała ciała fest, Dźwigalska to w 1 połowie nawet nie pokazała za bardzo nic ciekawego. Z tego co sam widziałem to dobre były trójki Mowlik, jeden 2-akcyjny przebłysk Kaczmarczyk i trochę gry Ewki. Momenty miała też Skobel. Natomiast irytujące są dla mnie trójki Pawlak, które ona usilnie próbuje forsować jak nie wie co zrobić. Żurowska nie daje żadnych powodów, by ludzie mieli mieć inne opinie o jej grze na Euro niż mają. W zasadzie nie wiem czy ta 1 połowa była bardziej kwestią niezłej gry naszych czy takiej, a nie innej gry Łotyszek. Nie poszalała tak jak się spodziewałem Tamane. Za to u Łotyszek dobrze Kublina i Niedola. No i Basko oczywiście. Dobre pasy miała Babkina, choć jak zawsze trochę strat też zanotowała. Myślałem, że mecz, w sensie punktacja, się ułoży inaczej trochę, ale cóż. Przy tak dobrym typersko dniu nawet ten under Tamane mi nie przeszkadza. A co do naszej gry to dupa, jak wygramy jeszcze jakiś mecz na Euro to będzie naprawdę dobrze. A po Euro czas na innego kołcza.

A o innych dzisiejszych meczach można przeczytać na blogu oczywiście ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom