Bukmacherzy powoli wystawiają oferty na kolejne spotkania ME 2011 w Polsce.
Stąd moje typy:
Polska -
Łotwa 2 2.08 4/10 Tobet
Jestem pozytywnie zaskoczony tym kursem. Polki są w roli faworyta, ale dlaczego? Chyba tylko ze względu na miejsce rozgrywania spotkań. Do tej pory wygraliśmy jedno spotkanie, ze słabymi Niemkami. Z hiszpanią w pewnym momencie było blisko, ale jak było trzeba zdobywać punkty to nasze dziewczyny się pogubiły, a Hiszpanki nas wypunktowały. Nasza gra opiera się w 80% na E. Kobryn, owszem poza 1 meczem mistrzostwa są dla niej udane, ale nie całej swojej gry opierać na jednej zawodniczce, która w dodatku lubi popełniać faule i być wykluczona z gry. Łotyszki w swoich meczach dość niespodziewanie przegrały z Grecją, by potem wygrać dramatyczny mecz z Francją i po fantastycznej końcówce z Chorwacją. Nie ma co się oszukiwać, jeżeli Łotyszki potrafią nawiązać walkę z Francją, która jest faworytem rozgrywek, to nasz zespół powinny pokonać bez większych problemów.
Francja -
Hiszpania 1 1.70 3/10 Tobet
Tutaj mecz drużyn, które mają w 2 rundzie po jednym zwycięstwie i 1 porażce.
Francja przegrała po dogrywce z świetnie broniącą Łotwą, a
Hiszpania z czarnym koniem rozgrywek Czarnogórą (dość znacznie). Swój typ opieram na tym, że
Francja wydaje się być pewniejsza, świetna rozgrywająca Lawson, jeszcze lepsza Gruda, dynamiczna Gomis, mogą zaważyć o wyniku. Hiszpanki, na które miałem postawiony wczoraj handicap -9, mimo wszystko sporo nerwów mi sprawiły. Wiadomo, świetna Alba, która prawdpodobnie zostanie MVP mistrzostw, ciągle niezgrana z zespołem Lyttle, choć mimo wszystko wczoraj już było lepiej i kilka razy pięknie uwalniała się z naszej obrony. Teoretycznie porażka w tym meczu jeszcze tragedii nie sprawi dla jednych czy drugich, ale chyba lepiej będzie dla Francji, gdy zajmie pierwsze miejsce w grupie i spotka się z 4 ekipą drugiej grupy.
Chorwacja - Czarnogóra 2 1.32 3/10 Tobet
Ostatni już mecz środowej grupy i tutaj będzie krótko.
Chorwacja po drastycznej porażce z Francją wróciła do swojej gry. Wygrały z Grecją i dość długo prowadziły z Łotwą. Czarnogóra z 2 zwycięstwami wygrała naszą grupę, w meczu z Niemkami grały drugą piątką za czym idzie fakt, że filary zespołu A.De Forge, Perofanovic, Dubjlevic, Skerovic są wypoczęte i powinny wygrać z Chorwacją bez większych problemów.