Witam po trwającym 3 tygodnie urlopie, podczas którego spotkań nie oglądałem, ale obejrzałem dziś parę skrótów i poczytałem temat. Wiele się nie zmieniło, cieszy przewidywane odrodzenie Roccat. Fnatic też się przebudzili, dwójka outsiderów była do przewidzenia już przed startem rozgrywek. SHC, czyli typowany przeze mnie przed rozgrywkami czarny koń spisuje się póki co całkiem dobrze. Millenium jak to przeciętniak, a SK no niby czołówka, ale jednak odstaje od dwójki potentatów. Zostało jeszcze 8 kolejek i wiele może się zmienić, ale póki co jest dosyć przewidywalnie.
Co na dziś?
Mam zamiar pójść grubo w stronę 2 najlepszych drużyn Europy. Nie widzę dziś innej opcji niż ich zwycięstwa. Fnatic robi serię tak samo jak wiosną, a na ich drodze słabe Wilki, do tego z rezerwowymi junglerem i miderem. Fanem Cowtarda ani tym bardziej Airwaksa nie jestem, jednak zmiennicy zawsze potrzebują nieco czasu na to by zgrać się z resztą.
Alliance nieco za bardzo się rozluźniło po wypracowaniu przewagi na resztą ekip i dziś muszą wrócić na ścieżkę zwycięstw, rywal do tego idealny bo porozbijany wewnątrz Gambit. Zawirowania w składzie, konflikty, brak chęci do gry, to wszystko wpływa destrukcyjnie na rosyjską ekipę i Alliance musi odnieść tu pewne zwycięstwo.
Alliance - Gambit 1 1.33
Fnatic - Copenhagen Wolves 1 1.36
AKO: 1.81
Pozostałych meczów miałem nie ruszać, ale w związku z tym, że kurs na Roccat wzrósł powyżej 2.00, to spróbuję też coś zagrać w ich stronę.
SHC - Roccat 2 2.03
E: Jednak Roccat postawić nie zdołałem, bo Pinnek mi siadł, jakieś problemy z kontem/serwerem (Tadzin, też to miałeś?). I całe szczęście, bo fenomenalna gra SHC, a Selfie gigant, wyrasta na czołowego mid lanera w Europie.
Teraz Alliance i Fnatic ogień, bo spora kasa w grze.
E2: Zgodnie z przewidywaniami i bezstresowo, to lubię. ????