Fizz ciągle w mecie a ziggs już dawno z niej wyleciał? ????
Czas na moje dzisiejsze propozycje :
Alliance vs Roccat typ: Roccat @ 3.04 pinnacle
Wiadomo że Alliance prezentuje się najlepiej w tym splicie,jednak Roccat z meczu na mecz gra co raz lepiej,odkąd coach do nich wrócił prezentują znaczną zwyżkę formy.Spodziewam się dzisiaj sporej motywacji ze strony Polaków,którzy muszą gonić czołówkę.
SHC vs Gambit typ: Gambit @ 3.16 pinnacle
SHC i 1.3 kurs? Nie wydaje mi się żeby SHC było drużyną na którą można wystawiać takie kursy i jeszcze być pewnym że wygrają.Gambit gra fatalnie w tym splicie,bez Alexa to już nie to samo.Team się wypalił,przed tą kolejką doszło do zmiany na 2 pozycjach, top i jungle Darien oraz Diamond znaleźli się na ławie ze względu na kompletny brak formy,w ich miejsce Loulex(jungla) który grał na LCS w Londynie i pokazał się z niezłej strony,oraz Kubon na topa! Kubon to wg mnie bardzo dobry zawodnik ,meta na topie raczej też mu pasuje (jego irelia!) darien grał tragicznie i spodziewam się że zmiana na Kubona wyjdzie im na dobre.O ile o top i jungle jestem spokojny,( niq na midzie jest raczej przeciętny +) to gra botlane to jedna wielka zagadka,wczoraj pokazali takie yolo,totalny throw gry,nigdy nie byłem jakoś specjalnie pod wrażeniem umiejętności edwarda,a genja wg mnie solidny zawodnik.Jeśli botlane zagra tak jak wczoraj to win dla SHC,jeśli pokażą się lepiej (a gorzej się chyba nie da) to Gambit powinien ogarnąć.
Millenium vs Copenhagen Wolves typ: Millenium @ 1.53 pinnacle
Milenium to po prostu lepsza drużyna niż Wilki,solidny Creaton na adc,Kevin na topie,i trochę nieobliczalny kerp na midzie.Wilki i yorick w jungli to drużyna która nie cieszy się moim uznaniem.
SK Gaming vs Fnatic typ: SK Gaming typ: SK Gaming @ 2.04 pinnacle
Liczę że SK zagra bez jakiś cyrków na topie z yorickiem,Fnatic dzisiaj faworytem ponieważ od jakiegoś czasu grają co raz lepiej,ja jakoś im nie ufam w meczach przeciwko SK czy Alliance.SK również bardziej spina się przeciwko Fnatic.Podoba mi się gra candypandy czy jesiza,ogólnie SK to bardzo solidna ekipa jak na EU,po drugiej stronie Fnatic i xPeke czy Rekkles , o ile Rekklesa uważam za bardzo dobrego zawodnika ,o tyle nie mogę sie przekonać do Peke,tak samo jak do Cyanide,którego uważam za najsłabsze ogniwo tej drużyny.Wg mnie to ekipy o podobnym potencjale,ale jakoś bardziej ufam SK.
Ogólnie to dzisiaj praktycznie same ryzykowne typy,więc nie ma co szaleć z kasą,to jest
LOL EU,1 sekunda i wszystko może się zmienić.