>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Prędzej czy później Jaga i tak będzie musiała zderzyć się z szarą rzeczywistością i ściągnąć do Białegostoku solidnego napastnika. Dla Franka będzie to ostatni sezon. Rasiak nie ogarnia co się dzieje, a młodego napastnika będzie ciężko wprowadzić do zespołu, więc Hajto powinien martwić się tym już teraz. Pozostając przy Jadze to chodzą głosy, że Kupisz może przejść do Wisły Kraków. Nie wiem ile w tym prawdy. Wszystko będzie zależało od tego ile kasy w Krakowie będzie na transfery. Kupisz z Probierzem bardzo dobrze się dogadują i jedyną zaporą może być cena, jaką Jaga krzyknie za tego zawodnika. Tak łatwo na pewno go nie odda.

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Moim zdaniem w tym roku wielki szacunek dla trenerów Lenczyka oraz Fornalika obaj potrafią zrobić wynik z drużynami bez gwiazd. Pan Orest to wielki trener chociaz trudny człowiek.. Trenerzy tacy jak Skorża, Ulatowski , Michniewicz nic wielkiego do tej pory nie ugrali a są ciągle przedstawiani jako wielkie talenty trenerskie. Jeśli któryś z tych trenerów bylby szkoleniowcem Ślaska to z takim składem broniłby się przed spadkiem a nie zdobywał tytuł wicemistrza i mistrza Polski.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Według mnie największy szacunek należy się Fornalikowi i Ojrzyńskiemu. Pierwszemu, bo co roku zabierają mu najlepszych zawodników, nie ma pieniędzy na wzmocnienia, a potrafi z tego co ma, stworzyć konkretny zespół, który posiada swój styl i co mnie zaskakuje - gra piłką. Waldek King!
A Ojrzyński? Korona była kandydatem do spadku. Pierwszym. Też zero pieniędzy, zaciskania pasa, mało znaczących nazwisk, a udało się skleić kolektyw, walczaków, stworzyć dobrą atmosferę w szatni i zająć... piąte miejsce.
Brawa również dla Nawałki.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Zgadzam się z Jackiem w 100%. Ja może za dużo się nie naoglądałem tego sezonu ligowego ale jakąś tam wiedzę mam. Co do trenerów, to ja bym wyróżnił Hapala, który jak dostał czas na przygotowanie zespołu do rundy to pokazał, że można z Miedziowych zrobić, tyle ile było potencjału, jak przed sezonem się mówiło, o pozycjach w czołówce. Do tego trener Podbeskidzia czyli Kasperczyk zrobił wiele dobrego i po mimo faktu, że w końcówce trochę zlecieli w tabeli, to jednak jak na ekipę, która miała lecieć z ligi z hukiem to wynik naprawdę dobry i godny pochwały.
A co do Lenczyka, to ciekawą rzecz ktoś zauważył w HP, a mianowicie: Zdobył mistrza to jest bóg, a gdyby zajął chociażby drugie miejsce, to pewnie by były głosy, że drużyna fatalnie grała na wiosnę, a po zdobyciu tytułu jakoś wszyscy zamilkli na temat stylu WKS-u. Ja nie twierdzę, że grali ładnie i dobrze, bo tak nie było ale to właśnie jeszcze bardziej pokazuję, że po mimo słabej gry potrafili zrobić wystarczającą ilość punktów aby tego mistrza zdobyć.

Prince de Belial 1,5M

Prince de Belial

Forum VIP
T-Mobile Ekstraklasa. Piech piłkarzem, Fornalik trenerem, a Wolski odkryciem sezonu

Arkadiusz Piech, Waldemar Fornalik, Rafał Wolski to niektórzy wyróżnieni podczas gali w Centrum Olimpijskim w Warszawie podsumowującej zakończony w niedzielę sezon 2011/12 piłkarskiej ekstraklasy. Trzy czołowe drużyny odebrały swoje medale.

W kategorii fair play najlepsze okazały się ex aequo Lech Poznań i Podbeskidzie Bielsko-Biała. Pod uwagę brane były nie tylko żółte i czerwone kartki, ale także ogólna postawa piłkarzy, w tym zachowanie ławki rezerwowych czy stosunek do sędziów oraz reakcje publiczności.

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
cygeiro tylko porównaj z jakimi składami Skorża zdobywał tytuły. Mistrzostwo z Wisłą pełną najlepszych zawodników później porażka w pucharach z Levadia Tallinn.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
cygeiro tylko porównaj z jakimi składami Skorża zdobywał tytuły. Mistrzostwo z Wisłą pełną najlepszych zawodników później porażka w pucharach z Levadia Tallinn.
Lenczyk w swojej karierze prowadził równie silne lub nawet silniejsze drużyny niż tamta Wisła i nie zdobywał z nimi Mistrza. Częściej zawodził w decydujących momentach (tym razem również otarł się o taki scenariusz). A to że Skorża dostaje drużyny z wyższej półki to tylko świadczy na jego korzyść. Ich osiągnięcia są porównywalne więc akurat ten przykład Ci w ogóle nie wyszedł no bo o dwóch pozostałych których wymieniłeś nie ma w ogóle co debatować.

bonaventura 270

bonaventura

Użytkownik
Skorża był po rozstaniu się z Wisłą strasznie krytykowany. Przyszła dla niego pora chwały, zaproszenia do &quot;Cafe Futbol&quot; jednak nie przyjął, może inaczej - przyjął, ale okazało się, że nie miał czasu i ostatecznie w bezpośredniej konfrontacji z Wojtkiem Kowalczykiem się nie pojawił. W wywiadzie powiedział jednak &quot;poczekajmy do końca sezonu&quot;. Sezon się skończył i Skorża znów zaliczył porażkę. Kogo widziałbym na stanowisku trenera Legii ? Szczerze mówiąc, nie wiem kto tam sobie poradzi. Przede wszystkim musi być to ktoś, kto wdroży swój styl do tej drużyny. Jeśli Legia z takimi piłkarzami będzie grała z ligowymi ogórkami na Łazienkowskiej tak jak w tym sezonie, to wielkich sukcesów jej nie wróżę. Skorża teoretycznie układa dobrze defensywe, ale długa droga od tego aby utrzymywać się przy piłce i strzelać dużo goli.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
W sumie, to poszedł za drobne. 45 bramek w 77 spotkaniach robi wrażenie.
3,5 mln euro Rudnev &gt; ponad 5 mln euro Mierzejewski. Ciekawe zestawienie, choć wiadomo, że w Turcji inaczej wygląda polityka transferowa, bo mają jakieś odpisy od podatku i stąd takie kwoty. Nie wiem jak było w przypadku Rudneva. Czy HSV po prostu postawiło na stół 3,5, a Lech od razu zaakceptował, czy były jeszcze jakieś negocjacje. Fakt faktem - pozbyli się najlepszego napastnika całej ligi i zastąpić go nie będzie łatwo. Pytanie, czy w ogóle się da? Ubiparip z Ślusarskim? Nie, nie... A Rutkowski chyba nie ma ani grosza, ani pomysłu na to kogo ściągnąć.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Najpierw miało być 2,5, ale wiadomo, że czym więcej klubów się interesuje to stawka automatycznie się podbija. W kręgu zainteresowań była między innymi Roma. Teraz wszyscy liczą na to, że Ubiparip po odejściu Łotysza zastąpi go i zacznie pakować więcej bramek. Moim zdaniem Lech miał po prostu szczęście z Rudnevem czy jak mu tam (przecież on sam już nie wie jak się nazywa). Ubiparip takiej ilości goli dla Lecha strzelać nie będzie. O Ślusarskim to ja się wypowiadać nie chcę. Jak drużyna z Poznania chce o coś powalczyć to potrzeba tu dobrych transferów. Nie chodzi tu o to, że kadra jest słaba, ale po prostu brakuje tu kogoś z zewnątrz. Brakuje tu świeżości. Rumak mam nadzieję, że wie co robi i dobrze przygotuje drużynę do rundy, bo dla mnie ten trener jest objawieniem. W końcu odważono postawić się na kogoś spoza kręgu polskiej śmietanki trenerskiej i to mi się podoba. Próbuje podejmować dziwne decyzje (posadzenie na ławie Rudneva) bo chce pokazać, że on ma pomysł i chce wszystkich zaskoczyć. Moim zdaniem ten nawyk pozostał mu po Bakero. Niestety, częściowo przeszło to na niego.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
W sumie, to poszedł za drobne. 45 bramek w 77 spotkaniach robi wrażenie.
3,5 mln euro Rudnev &gt; ponad 5 mln euro Mierzejewski. Ciekawe zestawienie, choć wiadomo, że w Turcji inaczej wygląda polityka transferowa, bo mają jakieś odpisy od podatku i stąd takie kwoty. Nie wiem jak było w przypadku Rudneva. Czy HSV po prostu postawiło na stół 3,5, a Lech od razu zaakceptował, czy były jeszcze jakieś negocjacje. Fakt faktem - pozbyli się najlepszego napastnika całej ligi i zastąpić go nie będzie łatwo. Pytanie, czy w ogóle się da? Ubiparip z Ślusarskim? Nie, nie... A Rutkowski chyba nie ma ani grosza, ani pomysłu na to kogo ściągnąć.
Nie mam sprawdzonych informacji ale wydaje mi się, że te 3,5 miliona to kwota odstępnego, zapisanego w kontrakcie.
Więcej już się ugrać nie dało...
Oczywiście pewności nie mam bo specjalnie nie interesował mnie ten transfer. Jeśli Lech puścił swojego gracza bez klauzuli to chyba rzeczywiście mógł zażądać nieco więcej... Chyba! Wszystko jest warte tyle ile nabywca jest gotów zapłacić. Łotyszo-Rosjanin miał średnią końcówkę sezonu więc nie było już czym go promować.
Lech potrzebuje kasy więc nie spodziewam się inwestycji. Jest Ubiparip, Ślusarski podpisał kolejny roczny kontrakt.
Lech po prostu będzie grał teraz ustawieniem 5-5-0 :cool::]
Jak drużyna z Poznania chce o coś powalczyć to potrzeba tu dobrych transferów. Nie chodzi tu o to, że kadra jest słaba, ale po prostu brakuje tu kogoś z zewnątrz. Brakuje tu świeżości. Rumak mam nadzieję, że wie co robi i dobrze przygotuje drużynę do rundy, bo dla mnie ten trener jest objawieniem. W końcu odważono postawić się na kogoś spoza kręgu polskiej śmietanki trenerskiej i to mi się podoba. Próbuje podejmować dziwne decyzje (posadzenie na ławie Rudneva) bo chce pokazać, że on ma pomysł i chce wszystkich zaskoczyć. Moim zdaniem ten nawyk pozostał mu po Bakero. Niestety, częściowo przeszło to na niego.
Świeżość to nie tylko transfery.
To również stawianie na młodych...
Lech musi chyba przejść okres przebudowy i prawdziwej (a nie tylko udawanej) promocji nowych zawodników. Jeśli kurek z kasą został nieco przykręcony to trzeba znaleźć inne sposoby na zarabianie. W sprowadzenie kolejnego Rudneva nie wierzę... ale może pojawi się w Poznaniu kolejny Reiss?

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Świeżość to nie tylko transfery. To również stawianie na młodych...
No jak patrzę na niektórych młodych graczy Lecha to tam co najwyżej zbukiem zalatuje. Transfery z zewnątrz też muszą być. Napastnik to podstawa. Pytanie tylko kto ? W polskiej lidze nie bardzo widzę następcę Łotysza. Znając życie to będzie to znowu jakiś zaciąg bałkański, bo wiadomo.. tanio.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Generalnie Lech musi się wzmocnić na kilku pozycjach.
Ja widziałbym takie transfery; Dudu (za darmoszkę), Bandrowski (!), pomyślałbym nad zostawieniem Wilka, bo końcówkę w Lechii miał naprawdę dobrą. Poza tym musowo napastnik i musowo ofensywny, kreatywny pomocnik. W polskiej lidze takich nie widzę. To znaczy widzę, ale albo kluby ich nie puszczą, albo Lecha zwyczajnie na nich nie stać...

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
3.5 miliona euro to i tak dużo za piłkarza który przez całą rundę wiosenną nic nie grał, jeśliby go sprzedali w zimie myślę że mogliby dostać za niego więcej niż Polonia za Mierzejewskiego.

Prince de Belial 1,5M

Prince de Belial

Forum VIP
Jarosław Fojut nie będzie piłkarzem Celticu Glasgow​

Nici wyszły z transferu piłkarza Śląska Wrocław Jarosława Fojuta do Celticu Glasgow. Jak podaje jeden ze szkockich serwisów internetowych, działacze &quot;The Bhoys&quot; wycofali się ze wstępnej umowy, którą podpisali z zimowym okienku transferowym.

Kontuzja i rezygnacja działaczy Celticu z transferu mocno komplikują sytuację Jarosława Fojuta. Jego kontrakt ze Śląskiem wygasa w czerwcu br., a do Szkocji miał się przenieść jako wolny zawodnik. Ale przez kontuzję kolana nie będzie zdolny do gry przez kilka miesięcy. Natomiast sytuacja finansowa wrocławskiego klubu cały czas jest niejasna i nie wiadomo, czy działacze Śląska zdecydują się przedłużyć umowę z Fojutem.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
To już przesądzone, od następnego sezonu - czyli edycji 2013/14 - będzie obowiązywała zupełnie inna formuła w piłkarskiej ekstraklasie. Zamiast 30 dotychczasowych meczów w sezonie, każdy uczestnik najwyższej ligi rozegra 44.

Prezesi klubów zrzeszonych w spółce akcyjnej doszli już do porozumienia w tej kwestii, upadł natomiast pomysł rozszerzenia stawki do 18 klubów. Zatwierdzone reformy wydają się korzystne zarówno dla właścicieli klubów, jak i kibiców, ale piłkarzom też powinny wyjść na zdrowie.

Dlatego w Ekstraklasie SA łatwo osiągnięto porozumienie, i od następnego sezonu (nie mylić z najbliższym, który wystartuje 18 sierpnia) po 30 meczach regularnych rozgrywek ekstraklasa zostanie podzielona na grupy mistrzowską oraz spadkową. To będzie skutkowało 14 kolejnymi spotkaniami, każdy będzie mógł więc dodatkowo zarobić, organizując aż siedem meczów na własnym obiekcie więcej niż do tej pory. A sezon wydłuży się niemal o 2 miesiące.
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydarzenia/Ekstraklasa/rewolucja-w-ekstraklasie-przesdzona.html
Co za idiotyzm.

mobilny 260

mobilny

Użytkownik
Czy ja wiem.. wreszcie będę grać, 30 meczów co to jest a 44 to się trochę wybiegają, w dodatku kluby będą zmuszone powiększyć kadry, a że kasy mało to będą brać młodych i młodzi będą dostawać więcej szans. Nie ma co ukrywać, takie coś funkcjonuje już w wielu ligach więc u nas też warto spróbować.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom