Ważny problem ale... w Polskiej piłce jest tyle układów, układzików i lizania się po ****, że "lewe" i naciągane licencje będą zawsze. Z jeden strony mocno razi mnie przymykanie oka na całkowite zaniedbywanie spraw organizacyjnych ale z drugiej...jak przynajmniej 3/4 ligi będzie miało murawy na poziomie można pomyśleć o powiększeniu ligi nie mówiąc już o niepłaceniu zawodnikom i śmieszne dawanie licencji klubom typu ŁKS
Z jednej strony 3/4 zawodników to drewna z drugiej strony to jednak trzej obrońcy więc można na sprawę patrzeć dwuznacznie .
Michael Lamey, Kew Jaliens, Dragan Paljić oraz David Biton zostali odsunięci od zespołu za brak profesjonalizmu w wykonywaniu swojego zawodu, w szczególności za brak zaangażowania w dzisiejszym meczu z Górnikiem Zabrze.
Jak poinformował Probierz, w ostatnim spotkaniu sezonu, przeciwko Śląskowi Wrocław, prawdopodobnie nie zagra Junior Diaz. Nie wiadomo także, czy kibice zobaczą również Maora Meliksona i Ivicę Iliewa, który w Zabrzu był na ławce rezerwowej, ale nie zagrał ani minuty. Na dodatek za kartki nie zagra Kew Jaliens. (jak już wiemy został na dodatek odsunięty)
Ciekawe informacje, czyżby aż tak się opieprzali (sam meczu nie widziałem, oglądałem multiligę) czy zagranie też trochę specjalne, aby łatwiej oddać mecz niedzielny.
- Mam bardzo mocno odbitą piętę. W pierwszej połowie mecz z Górnikiem źle stanąłem i ból był mocny na tyle, że nie mogłem kontynuować. Ciężko mi powiedzieć czy będę mógł wystąpić w niedzielę. Wszystko okaże się w sobotę, czy będę na tyle dysponowany, aby móc wybiec na murawę - mówi Garguła w rozmowie z oficjalną stroną klubu
Wypada coś napisać do tego.Łukasz Garguła, rozgrywający krakowian ma problemy z piętą. Jego występ w spotkaniu kończącym rozgrywki stoi pod znakiem zapytania.
Legia sama sobie jest winna a nie teraz kibice plują że Wisła odda mecz ... zagrali frajersko wiosnę i takie mają efekty . Jedynym co może popsuć te "widowisko " jest sędzia bo zapewne z dnia na dzień Wiślaków będzie ubywać chociaż lepiej zakończyć ligę młodzikami niż szrotem który tak zakończy swój żywot .Wypada coś napisać do tego.
Z dnia na dzień, z godziny na godzinę dochodzą do nas tego typu wieści. Wiadomo, że jeśli piłkarze po prostu odpuściliby to byłoby to źle przyjęte. Kontuzja to takie kiepskie alibi. Probierz będzie musiał dać pograć młodym, a ci skutecznie przegrają mecz. Burza powstała niesamowita. Jak Śląsk wygra mecz sprawiedliwie, po WALCE (hipotetycznie) to kibice (szczególnie ci z Warszawy) będą gadać, że Wisła odpuściła. Balon mocno urósł, a jak po meczu pęknie to dziecko będzie płakać. Ciekawe co by było, gdyby Legia była w sytuacji Śląska i miała wyjazd do Szczecina z walczącą o pietruchę Pogonią. W piłce układy były, są i będą i nie ma co ukrywać, że światy kibicowskie ze światem czysto piłkarskim się przenikają. Legia przegrała mistrzostwo sama i na pewno pretensji do nikogo mieć nie może, bo ktoś puścił mecz.
Absolutnie nie popieram tego. Po prostu stwierdzam, że tego nie da się wyplenić. Stawianie tego na równi z korupcją ? Hmm... spore nagięcie. Prawda jednak jest taka, że to sami kibice to propagują. Do kogo my mamy mieć pretensje ? Do piłkarzy ? Grają dla kibiców, a jak lud krzyczy to trzeba spełnić jego żądania. Takie to już środowisko i trzeba patrzeć na to trochę szerzej. Tu nie ma pełnego profesjonalizmu. Na zachodzie piłkarze to taka "lepsza" jednostka. Patrzy się na nich pod innym kątem. U nas piłkarze to luźniejsza masa i często są naszymi kumplami do piwa.Ramzesa - idąc dalej Twoim tokiem pojmowania, odpuszczanie takich meczów to coś normalnego (?) Abstrahując już zupełnie od tego, czy Legia sama sobie spieprzyła mistrza, nie wydaje Ci się, że to wyjątkowa podła rzecz podłożyć się w imię kibicowskich sympatii? Przecież to poroniona sprawa, dla mnie równoznaczna z kupieniem/sprzedaniem, czyli korupcją. A ponoć sport polega na rywalizacji...
Nie tylko nagięcie ale i przegięcie ????=Ramzesa;2842267][...] Stawianie tego na równi z korupcją ? Hmm... spore nagięcie. [...]
Dokładnie.[...] meczu jeszcze nie było, a zachowujemy się jakby ustawiono wynik finału LM. [...]
Za: http://www.sport.pl/sport-krakow/1,115698,11659934,Kibice_dawali_pilkarzom_Wisly_do_zrozumienia__by_przegrali.htmlCezary Wilk: - Jako piłkarzowi Wisły byłoby niezmiernie przykro gdyby na naszym stadionie inna drużyna świętowała mistrzostwo Polski. Nawet jeśli Śląsk jest dobrym przyjacielem Wisły, to mnie osobiście bolałoby to bardzo [...]
W sumie, spojrzenie od takiej strony też jest bardzo ciekawe. I logicznie uzasadnione.Przecież Wisła nie będzie ułatwiała drużynom nastawionym na puchary takim jak Legii czy Lech zdobycie mistrzostwa bo to dla klubów oznacza zastrzyk gotówki oraz wzmocnienia, prościej rzecz ujmując wzrost konkurencji na przyszły sezon.
A co do samego meczu Wisła-Śląsk to przecież ci wszyscy odstawieni zawodnicy to są chłopy na wylocie, oczekiwaliście od nich zaangażowania w ostatnim meczu jak mogą sobie na niego przyjechać teoretycznie z bagażem? [...]