>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Podobno Jagiellonia się nim interesuje. Nie wiem czy to plotki czy coś jest na rzeczy, rozjaśnisz ?
Nie wiem, mogę się tylko domyślać.
Pewnie pomysł podsunął jeszcze Michniewicz, a że już go nie ma w Jadze, to temat chwilowo upadł i czeka na ewentualne zatwierdzenie przez nowego trenera. Bandrowski jest wolnym zawodnikiem, choć czytałem w wywiadach, że w Lechu ma zielone światło. Pod jednym warunkiem - 100% zdrowy.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
No i tak jak sądziłem, Hajto nie ma nawet licencji UEFA A, więc na ławce Jagiellonii nie zasiądzie, bo nie ma nawet szans na licencje tymczasową. I właśnie teraz pojawiła mi się w głowie myśl, nie sądzicie, że te licencje są rodem z jakiegoś socjalistycznego kraju ? Ktoś kupuje sobie klub, ma prywatny interes, więc może z nim robić co chce, ale nie może zatrudnić kogo chce, bo uefa/pzpn mu zabraniają. Po co są te ograniczenia i czemu one służą. Czym praca trenera różni się od pracy jakiegoś goscia z korporacji ? Co kogo obchodzi, jakie wykształcenie i co będzie umiał trener którego ja chce zatrudnić ?
Fabik z tego co ja się orientuje to wszystkie te kursy są płatne a kasa jest do podziału pomiędzy federacje krajową i europejską. UEFA w czym jak w czym ale w wyciąganiu kasy jest świetna.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Wiem,że nie w temacie ale mam pytanie czy wie ktoś może coś na temat biletów na superpuchar bo nigdzie nic nie mogę znaleźć.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Troche to jest smieszne ze do meczu 1,5 miesiaca a nic o biletach nie jest jeszcze mowione.Trzeba niestety dalej czekac.
No, ale co byś chciał wiedzieć ? Ilość ? Dla każdego wystarczy. Cena ? Max 20zł na normalne sektory, żeby się trybuny wypełniły.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
No, ale co byś chciał wiedzieć ? Ilość ? Dla każdego wystarczy. Cena ? Max 20zł na normalne sektory, żeby się trybuny wypełniły.
W Płocku były po 25 to raczej w stolicy będzie drożej. Będą chcieli wydoić ile się da, jak to w Polsce.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Może. Ale pewnie wezmą pod uwagę, że będzie wtedy Luty więc wypełnienie stadionu przy cenach wysokich to nierealna sytuacja, a imo PZPN&#39;owi będzie zależeć żeby przyszło tam duzo ludzi.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
No np bym chciał znac oficjalną cene biletu bo słyszałem bardzo dużo wersji jedna z nich mowi że będzie to cena podobna do tej jaka była na PP w Bydgoszczy czyli 50PLN inna że w granicach 30zł ze względu na to aby zapełnić cały stadion podczas pierwszego meczu na Narodowym a trzecia wersja że najtańsze bilety 50zł a na prostych będa ceny dochodzić nawet do 100-120zł.
Też jestem ciekawy kiedy zacznie się sprzedaż biletów. Napisałem do PZPN ale te gamonie oczywiście odp że nic nie wiedzą.Ekstraklasa odesłała mnie do PZPN super normalnie...

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
My w Krakowie też chcielibyśmy znać już konkrety, można by było zapisy robić i zamawiać transport, a tak to dezorientacja i domysły czyli klasyczne stanie w miejscu co odbije się na frekwencji.Warszawiak nie ma problemu bo wyjdzie z domu i dotrze spacerkiem.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
To byłby hit. Dudek ponoć chce wrócić na boisko. Zainteresowany jest Lech, Polonia i Cracovia i z tych trzech potencjalnych pracodawców, chyba tylko Polonia brzmi wiarygodnie. Do Cracovii nie pójdzie, bo nie chce walczyć o utrzymanie, do Lecha zapewne też nie, bo ich nie stać na płacenie grubej kasy. Dlatego być może Polonia. Wojciechowski już przed sezonem kusił Dudka. Teraz trochę się to wyklarowało:
a) Polonia walczy o najwyższe cele
b) zagra bodajże trzy mecze na Narodowym, co pewnie Dudka ucieszy
c) kasa. Była, jest i będzie.

Prince de Belial 1,5M

Prince de Belial

Forum VIP
Widzew dostanie z UE jeszcze więcej pieniędzy. Łącznie blisko 4 mln zł!

We wtorek napisaliśmy, że Widzew otrzyma z Unii Europejskiej 786 tys. zł. Jak się jednak okazuje, na tym dofinansowanie dla łódzkiego klubu się nie skończy.

We wtorek zarząd województwa zadecydował o dofinansowaniu projektów unijnych w pięciu konkursach. Poinformowano, że wśród wyróżnionych znalazł się m.in. klub z al. Piłsudskiego, który przystąpił do konkursu na promocję marek i produktów lokalnych i regionalnych. Jego projekt pt. &quot;Widzew Łódź jako marka regionalna województwa łódzkiego&quot; otrzymał dofinansowanie w wysokości 786 tys. zł.

Jak się jednak okazuje, na tym wpływy z UE do klubowej kasy się nie skończą. Widzew otrzyma bowiem również dofinansowanie dla drugiego projektu: &quot;Wzrost konkurencyjności RTS Widzew Łódź poprzez wprowadzenie innowacyjnych rozwiązań w obszarze zarządzania działalnością sportową&quot;. Bruksela przekaże klubowi na jego realizację 299 tys. zł. - Dzięki pozyskanym środkom zostanie wdrożony system zarządzania działalnością sportową firmy w oparciu o nowoczesne narzędzia informatyczne - informuje Widzew w wydanym komunikacie.

- Tak jak robią to inne nowoczesne przedsiębiorstwa, Widzew stara się korzystać z różnych źródeł finansowania, także tych pochodzących z programów unijnych. Dzięki współpracy z firmą PL Europa uzyskaliśmy dofinansowanie na dwa nowe projekty. Tym razem chcemy wykorzystać możliwości, jakie daje Unia Europejska i wzmocnić markę Widzew, która niewątpliwie kojarzy się nie tylko z Łodzią, ale również z całym regionem. Będziemy też mogli unowocześnić zarządzanie działalnością sportową w naszym klubie za pomocą narzędzi informatycznych. Wprowadzając bowiem innowacyjne rozwiązania do klubu możemy skutecznie konkurować z najlepszymi - tłumaczy Marcin Animucki, prezes klubu z al. Piłsudskiego.

Przypomnijmy, że w kwietniu Widzew otrzymał dofinansowanie unijne na wdrożenia nowoczesnych technologii mobilnych i informatycznych. UE przekazała na ten projekt 2,8 mln zł. Łącznie klub z al. Piłsudskiego otrzyma więc z Brukseli blisko 4 mln zł. Dla porównania z tytułu promocji Łodzi przez sport miasto przekazało mu w obecnym roku 1,3 mln zł.

jak dla mnie OGROMNE brawa da osoby za to odpowiedzialnej, mam nadzieję, że również inne kluby zainteresują się pozyskiwaniem środków w ten sposób.

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
W Polsce przerwa w rozgrywkach, tymczasem Jakub Świerczok pomyślnie przeszedł testy medyczne w 1.FC Kaiserslautern i 2 stycznia podpisze kontrakt.Ciekawe czy będzie dostawał szanse w zespole Kaiserslautern. Pewnie na początku gra w rezerwach i pomału będzie wprowadzany do zespołu. Będę z zaciekawieniem obserwował jego losy.

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Jak wyczytałem na portalach internetowych Podbeskidzie Bielsko-Biała wzmocniło się Łukaszem Mierzejewskim. Podpisał on półtoraroczny kontrakt z &quot;Góralami&quot;. Poprzednim klubem 29-letniego zawodnika był grecki zespół AÓ Kavála. Wcześniej reprezentował barwy m.in. Legii Warszawa, ŁKS-u, Zagłębia Lubin, Widzewa Łódź oraz Cracovii.Wystąpił on także pięciokrotnie z &quot;Orłem na piersi&quot;.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
W Polsce przerwa w rozgrywkach, tymczasem Jakub Świerczok pomyślnie przeszedł testy medyczne w 1.FC Kaiserslautern i 2 stycznia podpisze kontrakt.Ciekawe czy będzie dostawał szanse w zespole Kaiserslautern. Pewnie na początku gra w rezerwach i pomału będzie wprowadzany do zespołu. Będę z zaciekawieniem obserwował jego losy.
Dla mnie ten Świerczok to jest imbecyl i tyle, zamiast stopniowo podwyższać swoje umiejętności podpisując kontrakt z klubem z ekstraklasy pcha się do Niemiec grając jedną rundę w 1 lidze w zespole który zakończył ją na przedostatniej pozycji.
Ilu było takich ogranych aspirujących zapowiadających się na filar reprezentacji czy królów strzelców, a tak samo jak szybko wyjeżdżali i mówiło się o nich głośno, tak samo potem było cicho albo wracali do średniaków czy beniaminków w których wcale nie mieli pewnego miejsca w składzie, a ten za przeproszeniem to wyskoczył z dupy.Chłop niby strzelił 12 bramek w rundzie i prowadzi w klasyfikacji ale połowę tych goli strzelił w dwóch meczach (zdobył 2 hattricki).Gościu za bardzo przecenia swoje możliwości i chyba nie wie co go czeka w niemczech. Cóż zrobić, niektórzy nie patrzą co się na około dzieje i muszą zyskiwać rozum do głowy doświadczeniami na własnej skórze, a w tym wypadku jak już go zyska to będzie za późno, po kilku latach wróci skąd przyszedł a dobrego kontraktu nie uświadczy, do tańca z gwiazdami też go nie zaproszą, bo w tym momencie tą swoją gwiazdę zdusza w zarodku, pozostanie mu ,mam talent,
Ostatnio oglądałem powtórkę świątecznego CaffeFutboll i jak Kołtonia nie trawię mówił sporo ciekawych rzeczy na temat dalszego rozwoju tego piłkarza, normalnie z ust mi wszystko wyciągnął.

huber55 46

huber55

Użytkownik
Kilkudziesięciu piłkarzom T-Mobile Ekstraklasy kończą się w czerwcu kontrakty. A to oznacza, że zimowe okienko transferowe to ostatnia szansa dla ich klubów, by na nich zarobić. Albo ostatnia, by przedłużyć kontrakty, żeby latem nie odeszli za darmo.

ŁKS
W łódzkim klubie lista jest najdłuższa, można wybierać i przebierać. Do wzięcia są tacy słynni piłkarze jak Marcin Adamski, Maciej Bykowski i Marcin Mięciel oraz Marcin Kaczmarek, Pavle Velimirović, Piotr Klepczarek, Michał Łabędzki, Cezary Stefańczyk, Dariusz Kłus, Bartosz Romańczuk, Sebastian Szałachowski i Robert Szczot. Prawda jest jednak taka, że wszystkich piłkarzy ŁKS można wyciągnąć z klubu już zimą, ceny z pewnością nie będą zaporowe. Pytanie, czy będą na nich chętni...
Cracovia
W czerwcu wygasają umowy takich asów, jak Arkadiusz Radomski i Andrzej Niedzielan. Ten pierwszy bardzo chce zostać w krakowskim klubie. - Widzę w tym klubie przyszłość - mówił niedawno 34-letni piłkarz. Przyszłości w Cracovii nie ma raczej Niedzielan. Były reprezentant Polski strzelił jesienią tylko jednego gola. Janusz Filipiak, właściciel klubu, powiedział przed świętami ?Dziennikowi Polskiemu?: - Po zakończeniu rundy pan Niedzielan do mnie zadzwonił i zapytał o swoją przyszłość w klubie, więc odpowiedziałem mu, że najlepiej byłoby, gdybyśmy za porozumieniem stron rozwiązali kontrakt. Powiedział, że się nad tym zastanowi.
W skrócie, Filipiak powiedział: - Krzyż na drogę.

PGE GKS Bełchatów

W tym klubie niepewny jest los gwiazd, byłych reprezentantów Polski: Kamila Kosowskiego i Marcina Żewłakowa. W umowie tego pierwszego jest opcja, że po rozegraniu określonej liczby meczów zostanie ona automatycznie przedłużona. Nieoficjalnie wiadomo, że warunkiem jest rozegranie przez Kosowskiego zaledwie dwóch meczów w rundzie wiosennej. Inaczej jest w przypadku 36-letniego Żewłakowa. - Dalsze pozostanie w klubie będzie zależało oczywiście od mojej postawy w rundzie wiosennej i ostatecznej decyzji szefów GKS-u. W przyszłym roku będę miał już 36 lat i zdaję sobie sprawę, że klub daje sobie trochę czasu na podjęcie pewnych decyzji. Zostało mi jeszcze pół roku kontraktu i zamierzam jak najlepiej przygotować się do rundy wiosennej i udowodnić w niej swoją przydatność. W Bełchatowie czuję się bardzo dobrze i na pewno chciałbym dalej występować w tej drużynie. Jeśli jednak decyzja będzie inna, to będę musiał ją uszanować.
Górnik Zabrze
Do wzięcia są byli reprezentanci Polski, uczestnicy Euro 2008 Tomasz Zahorski i Michał Pazdan. Pierwszemu nikt nie będzie robił problemów z odejściem, mówi się, że w grę wchodzi nawet wcześniejsze rozwiązanie kontraktu. Pazdan, który ma za sobą bardzo udaną rundę, też... może odejść. Artur Jankowski, prezes Górnika, powiedział niedawno, że tak naprawdę, to każdy z zawodników jest na sprzedaż.
Jagiellonia Białystok
Przede wszystkim w czerwcu kończy się umowa Tomasza Frankowskiego, ale wygląda na to, że nie kończy się ochota Franka do gry w piłkę. 37-latek przyznał niedawno, że zdrowie też jest, więc jeśli klub będzie go potrzebował to przedłuży kontrakt o kolejny rok.
O tym samym nie mają raczej co marzyć Bartłomiej Grzelak i Hermes. Trudno jednak przypuszczać, że klub z Białegostoku zasypią transferowe oferty dla tych zawodników. Ten pierwszy, gdy właśnie nie jest poważnie kontuzjowany, to leczy mniej poważny uraz albo się rehabilituje. Ostatni raz w lidze zagrał w maju 2010 r. jeszcze w Legii. Ostatnią rundę stracił.
Przyszłość 37-letniego Hermesa jest niepewna. Czesław Michniewicz, który niedawno stracił pracę w Jagiellonii, chciał się z nim pożegnać, a gotowa przyjąć Brazylijczyka była Pogoń Szczecin.

Korona Kielce

W Koronie o swoją przyszłość mogą martwić się Kamil Kuzera, Paweł Sobolewski i Aleksandar Vuković, chociaż wszystko wskazuje na to, że wszyscy trzej przedłużą kontrakty. No chyba, że zgłosi się po nich ktoś, kto zaoferuje większe zarobki...

Lech Poznań
W Kolejorzu jest spora liczba piłkarzy, którym latem kończą się umowy. Wśród nich są takie ligowe asy jak reprezentant Polski Grzegorz Wojtkowiak, byli kadrowicze Bartosz Ślusarski i Marcin Kikut, reprezentant Panamy Luiz Henriquez oraz Bośni Semir Stilić. Za tym ostatnim trudno trafić - raz odchodzi, raz nie odchodzi i ciągle w Lechu jest. W Poznaniu zdają sobie jednak sprawę, że to ostatni dzwonek, by na swojej gwieździe zarobić.

Legia Warszawa
Od wielkich ligowych nazwisk piłkarzy do wzięcia może zaboleć głowa. W czerwcu wygasa m.in. dotychczasowa umowa wybitnego reprezentanta Polski Michała Żewłakowa i gwiazdy ligi Danijela Ljuboji, a także kadrowicza Franciszka Smudy Marcina Komorowskiego i weteranów Dicksona Choto i Tomasza Kiełbowicza. Zapewne nie wszyscy z nich zostaną. Wiadomo na pewno, że legionistą dalej chce być Żewłakow. - Nie chcę kończyć kariery i zostałbym w Warszawie, ale nie wiem, co na to szefowie klubu. Postaram się sprawić, by przedłużyli kontrakt - powiedział niedawno sport.pl.

Podbeskidzie Bielsko-Biała
W drużynie z Bielska reprezentantów Polski, którym w czerwcu kończą się kontrakty nie znajdziemy, ale do wzięcia jest choćby Sylwester Patejuk, jedno z objawień jesieni. 29-letni piłkarz zrobił sobie niezłą reklamę m.in. strzelając pięknego gola nożycami Legii i to na niej stadionie.

Śląsk Wrocław
Lista zawodników do wzięcia jest długa, a wyróżnia się nazwisko Piotra Celebana. Trudno wyobrazić sobie lidera Śląska bez reprezentanta Polski, który jesienią zdobył dla swojej drużyny pięć goli. Rozmowy w sprawie nowej umowy Celebana już się podobno rozpoczęły.
O swojej przyszłości w Sylwestra rozmyślać muszą jeszcze m.in. Krzysztof Wołczek, Łukasz Madej, Dariusz Sztylka, Tomasz Szewczuk, Mariusz Pawelec oraz Marek Gancarczyk.

Widzew
Widzew podpisał niedawno nowe kontrakty z Jarosławem Bieniukiem i Hachemem Abbesem, a teraz negocjuje z Adrianem Budką, innym podstawowym graczem. 31-letni pomocnik chce jednak dalej grać w Widzewie. Chcą tego także działacze i trenerzy drużyny z al. Piłsudskiego. - Nie doszliśmy jednak do porozumienia - zdradził Budka, który podobno ma propozycje z ekstraklasy i pierwszej ligi.
W czerwcu kończą się też umowy rezerwowego bramkarza Bartosza Kanieckiego oraz napastników: Przemysława Oziębały i Piotra Grzelczaka.

Wisła Kraków
Kontrakty kończą się Draganowi Paljiciowi, Tomasowi Jirsakowi oraz Radosławowi Sobolewskiemu. - Z każdym rozmawialiśmy otwarcie i szczerze - powiedział ?Przeglądowi Sportowemu? Stan Valckx, dyrektor sportowy Wisły. Trudno więc zgadnąć, jaka przyszłość czeka tych zawodników. Nie wiadomo, co z 35-letnim Sobolewskim, który dla klubu zrobił bardzo dużo. - To nasz kapitan. On najlepiej wie, kiedy nadejdzie jego pora. Jest po kontuzji, operacji i musi się przekonać, jak idzie mu powrót na boisko, a przede wszystkim powiedzieć sobie, czy chce po tym sezonie kontynuować karierę - dodał Valckx .

Źródło: Sport.pl

Otrzymane punkty reputacji: +6
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Marcin Wodecki przedłużył kontrakt z Górnikiem Zabrze. Nowa umowa wejdzie w życie 1 lipca i będzie obowiązywała przez kolejne dwa lata.
23-letni napastnik zagrał w tym sezonie siedem spotkań ligowych i dwa w Pucharze Polski. Nie zdobył żadnej bramki.

źródło: Górnik Zabrze

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Dla mnie ten Świerczok to jest imbecyl i tyle, zamiast stopniowo podwyższać swoje umiejętności podpisując kontrakt z klubem z ekstraklasy pcha się do Niemiec grając jedną rundę w 1 lidze w zespole który zakończył ją na przedostatniej pozycji.
(...).

Bardzo możliwe, po świętach młody napastnik przejdzie w Niemczech testy medyczne i pewnie szefowie zespołu Bundesligi zakontraktują Świerczoka. Jaka jest moja opinia na ten temat ?
(...).
Widzę, że mamy takie samo zdanie na ten temat. Ilu było takich, którzy wyjechali za granicę i nie wypalili? Oczywiście, są tacy którym się udało, ale to wyjątki. Moim zdaniem nie Świerczok, a co najmniej - nie teraz.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom