>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Janas chce Nowaka do Lechii. Życzę im powodzenia, bo z takim grajkiem to daleko nie zajdą. On ma zagwarantować utrzymanie ? On przecież częściej kontuzje łapie niż piłki dotyka. Jego wartość sportowa do mnie też nie przemawia. Były wielkie nadzieje z nim związane, a tu klops.
Mają Probierza.. myślę, że by nie odmówił. Janas nie ma pomysłu, a pokazuje to przez jego cele transferowe.

K 218

krystian95

Użytkownik
Budka od lipca w Pogoni

Występujący obecnie w Widzewie Łódź Adrian Budka, od przyszłego sezonu będzie zawodnikiem Pogoni Szczecin. Zawodnik podpisał już z Portowcami 2,5-letni kontrakt. Pogoń cały czas czyni jednak starania o to, aby 31-letni pomocnik przeniósł się do Szczecina już teraz.
Budce z końcem obecnego sezonu wygasa kontrakt z Widzewem. Piłkarz już teraz mógł związał się z nowym klubem.
- Staramy się, żeby gracz dołączył do nas już teraz, od okresu przygotowawczego i walczył z nami w I lidze. Rozmawiamy z zawodnikiem na ten temat – powiedział wiceprezes Pogoni Grzegorz Smolny, cytowany przez oficjalną stronę klubu.
W obecnym sezonie Adrian Budka rozegrał 17 spotkań na boiskach Ekstraklasy i zdobył dwie bramki.

źródło: goal.pl

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Bardzo dobry transfer Pogoni - już z myślą o Ekstraklasie.
Widziałem Budkę w wielu meczach. Umiejętności takie sobie, ale serducho do gry ogromne. Zawsze robi jakieś zamieszanie na skrzydle, w środku. Szybki, ale i grający z głową.

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
To by było na tyle, jeśli chodzi o zabawę Włodzimierza Lubańskiego w Polonii. JW zwolnił go...
Zastanawiam się, kto poważny (mający kasę, bo wiadomo że jak się jej nie ma, to idzie się tam dla niej) skuma się jeszcze z Wojciechowskim. Przecież ten człowiek to jest jakiś żart.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Fragment książki Andrzeja Iwana, która ma niebawem sie ukazać.
Górnik był już mistrzem, w przedostatniej kolejce graliśmy w Mielcu ze Stalą. „Stalówka” broniła się przed spadkiem, więc oczywiście chciała ten mecz kupić i oferowała całkiem dobre pieniądze. Jednocześnie przyjechał do nas na stadion Rudolf Bugdoł, dzisiaj wiceprezes PZPN i zaproponował sporą kwotę od Ruchu, byle tylko w Mielcu wygrał Górnik. „Niebiescy” byli wtedy jedną nogą w drugiej lidze: albo oni, albo Stal – ktoś leci. Poszliśmy do Jana Szlachty, który w Zabrzu pociągał za wszystkie sznurki i który nam, piłkarzom Górnika, przychyliłby nieba.

- Panie prezesie, Ruch daje pieniądze, Stal daje pieniądze. Nie wiemy, co robić, bo pan Ruchu nie lubi, prawda? Niech pan decyduje!
- Jak nie lubię Ruchu, tak niech się utrzymają. Wygrajcie w Mielcu.

Myślę, że spore znaczenie mógł mieć fakt, że honorowym prezesem Ruchu był wicepremier rządu, Manfred Gorywoda. Szlachta, jako wytrawny polityk, a wtedy też minister górnictwa, wolał go mieć po swojej stronie.

Zapadła decyzja – gramy o kasę z Ruchu, spuszczamy „Stalówkę”.

W meczu Stal walczy i spotkanie jest niebezpiecznie wyrównane. Niebezpiecznie, bo jeśli skończy się remisem, to wyjdziemy na największych frajerów – ani nie weźmiemy kasy od jednych, ani od drugich i jeszcze podpadniemy Szlachcie. Tak piętnaście minut przed końcem mówię do Bedryja, obrońcy Stali: - Janek, weź mnie wytnij, zrób karnego, dobrze zapłacimy!

- No co ty, przecież mi chałupę spalą!
- Nikt ci nie spali…
- Nie ma szans! Nie ma szans! Nie wyszedłbym żywy!

Jak nie, to nie. Mija kilka minut, dostaję piłkę, wchodzę w pole karne i… nawijam Bedryja. A on – kosa! Sędzia gwiżdże – karny. Janek się za łeb trzyma, lamentuje, a ja patrzę na niego z politowaniem: - Widzisz, głupku, teraz ci chałupę spalą, a tak byś przynajmniej miał od nas na nową!

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Wojciech Łobodziński w ŁKS-ie !

Wojciech Łobodziński został w poniedziałek zawodnikiem Łódzki KS. Były reprezentant Polski podpisał roczny kontrakt z klubem z alei Unii.
29-letni Łobodziński
jesienią pozostawał bez klubu, po tym jak w lipcu rozwiązał swój kontrakt z Wisłą Kraków. Wcześniej występował także w Zawiszy Bydgoszczy, Stomilu Olsztyn, Wiśle Płock i Zagłębiu Lubin.
Na boiskach polskiej ekstraklasy rozegrał 190 spotkań i zdobył 19 bramek. Na swoim koncie ma także 23 występy w drużynie narodowej, dla którego zdobył dwa gole.
Źródło

favago 69

favago

Użytkownik
Wisła chce wypożyczyć Sandomierskiego?​

Jak donoszą belgijskie media Wisła Kraków sonduje możliwość wypożyczenia z KRC Genk bramkarza reprezentacji Polski Grzegorza Sandomierskiego.

Sandomierski został wykupiony przez belgijski zespół w sierpniu 2011 roku z Jagiellonii Białystok za ok 1,6 mln euro. Początkowo miał być w klubie następcą Thibauta Courtoisa, którego Genk sprzedał do Chelsea Londyn za niebagatelną sumę 9 mln euro.

Polski bramkarz miał jednak w Belgii pecha, bowiem jego rywal do występów w pierwszym składzie Laszlo Koteles zagrał świetny mecz w el. do Ligi Mistrzów, gdzie w decydującej rundzie Genk po serii rzutów karnych wyeliminował izraelskie Maccabi Hajfa.

Od tego czasu Sandomierski wystąpił tylko w jednym oficjalnym meczu belgijskiego zespołu i przed zbliżającym się wielkimi krokami Euro 2012 zamierza poszukać sobie klubu, w którym będzie mógł liczyć na częstsze występy.

Według belgijskich mediów zainteresowana wypożyczeniem Polaka jest krakowska Wisła. Działacze Genk są również przychylni takiemu rozwiązaniu ponieważ nie musieliby wtedy łożyć pieniędzy na drogiego w utrzymaniu zawodnika rezerw.

Przypomnijmy, że obecnie pierwszym bramkarzem w zespole &quot;Białej Gwiazdy&quot; jest Sergei Pareiko, któremu już za pół roku kończy się umowa z krakowskim klubem.
Źródło: wp.pl

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Już widzę jak go wypożyczyli ????
A ŁKS pięknie - sprzedawczyka zatrudnił. Gratulacje. Zamiast tym piłkarskim k...wom poucinać kariery, to oni jeszcze wyciągają pomocną dłoń.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Już widzę jak go wypożyczyli ????
A ŁKS pięknie - sprzedawczyka zatrudnił. Gratulacje. Zamiast tym piłkarskim k...wom poucinać kariery, to oni jeszcze wyciągają pomocną dłoń.
Nie widzę nic nierealnego w tym wypożyczeniu.
A co do drugiej części wypowiedzi - brakło by piłkarzy w Polsce do stworzenia jednej zawodowej ligi jak by wszystkich skorumpowanych od piłki odcinać ????

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
A co do drugiej części wypowiedzi - brakło by piłkarzy w Polsce do stworzenia jednej zawodowej ligi jak by wszystkich skorumpowanych od piłki odcinać
Ależ skąd. Właśnie wtedy młodzież wkroczyłaby do akcji, co by mnie bardzo ucieszyło.

Widzew Łódź ustalił cenę, za jaką sprzeda czołowego lewego obrońcę ligi - Dudu Paraibę - donosi &quot;Przegląd Sportowy&quot;.
Warunek odejścia zawodnika, który jest jednym z najbardziej łakomych kąsków dla czołowych ligowych drużyn, jest jeden. Potencjalny kupiec musi wyłożyć na stół 500 tys. euro. Jak dowiedział się jednak &quot;PS&quot;, borykający się z problemami finansowymi Widzew może puścić Dudu Paraibę za mniejszą sumę. Chodzi o około 300 tys. euro.

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Paweł Sasin jest kolejnym zawodnikiem, który w poniedziałek wzmocnił drużynę Łódzkiego KS. Były piłkarz Warty Poznań podpisał umowę do końca obecnego sezonu. Przed podpisaniem umowy z ŁKS-em, rozwiązał swój kontrakt z Wartą.
Sansin jesienią występował w pierwszoligowej Warcie, w barwach której rozegrał 17 spotkań i zdobył jednego gola.
Żródło

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
W dniu dzisiejszym odbył się pierwszy trening Łódzkiego Klubu Sportowego w nowym roku. Zapadły na nim określone decyzje kadrowe.
Do zespołu Młodej Ekstraklasy zostali przesunięci: Marcin Adamski, Maciej Bykowski, Artur Gieraga, Artur Golański, Przemysław Kita, Patryk Kubicki,Marcin Mięciel, Tomasz Nowak, Sebastian Szałachowski i Pavle Velimirović.
Pewny spadek sie szykuje.

mamtalent 14

mamtalent

Użytkownik
Jak donosi dziennik Polska The Times, Legia sonduje możliwość sprowadzenia na Łazienkowską Pawła Brożka. Były napastnik Wisły Kraków nie ma większych szans na występy w tureckim Trabzonsporze i otwarcie mówi o chęci zmiany klubu. Zwolennikiem takiego transferu miałby być Maciej Skorża, który umiejętności swojego byłego podopiecznego zna jak mało kto.

Brożek otrzymał ofertę z innego tureckiego klubu, dobrze znanemu w Warszawie Gaziantepsporu. Jednak napastnik najchętniej opuściłby Turcję. Niedawno istniał także temat przenosin piłkarza na Konwiktorską, ale obecnie wydaje się to już być nieaktualne. Podobno jego osobą zainteresowany jest również jeden z klubów hiszpańskich. Nie jest więc powiedziane, że łatwo będzie namówić byłego gracza Białej Gwiazdy na transfer. Zwłaszcza, że sam Brożek wielokrotnie podkreślał swój związek z Wisłą i Krakowem. Silnym argumentem powinien być trener Maciej Skorża. Obaj panowie razem odnosili wielkie sukcesy i perspektywa ponownej współpracy może być dla Brożka nie do odrzucenia.

brooklynbounce 888

brooklynbounce

Użytkownik
Brożek nigdy nie pójdzie do Legii,są pewne zasady,a on za dużo razy je złamał,wątpię,żeby chociaż jeden kibic Stołecznych chciał go na Ł3;)Jak dla mnie to nie temat do dyskusji,jeśli została w nim jeszcze garstka tego Anty Legionisty,jakim był przez lata,a wątpię,żeby pieniądzę były dla niego ważniejsze niż honor;)

mamtalent 14

mamtalent

Użytkownik
My go na Łazienkowskiej nie chcemy widzieć , choć piłkarsko przydał by się szczerze mówiąc.Dla niego samego będzie lepiej jak grzecznie odmówi.
Co do Twojej sygnatury BrooklynBounce to czy Wy wszystko od Legii musicie małpować ??? :p
Nie tam że mam coś do tego że tak sobie śpiewacie ale trochę to śmieszne i jakby obraża nam Kazka Deyne .... bo Kazik był jeden i to jemu jedynie należy sie ta pieśń ????

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
My go na Łazienkowskiej nie chcemy widzieć , choć piłkarsko przydał by się szczerze mówiąc.Dla niego samego będzie lepiej jak grzecznie odmówi.
Co do Twojej sygnatury BrooklynBounce to czy Wy wszystko od Legii musicie małpować ??? :p
Nie tam że mam coś do tego że tak sobie śpiewacie ale trochę to śmieszne i jakby obraża nam Kazka Deyne .... bo Kazik był jeden i to jemu jedynie należy sie ta pieśń ????
To Ty nie wiesz, że Wisła śpiewa to od dobrych paru lat?

julek 421

julek

Użytkownik
W każdym dziale się napina
No nie wciskaj ludziom kitu że Moskal był pierwszy niż Deyna bo dobra beka z tego. Bez napinki.

A żeby nie było spamu. Co do Brożka nie koniecznie ten transfer jest niemożliwy i ile kibice go nie chcą to Skorża może go namówić. Zasady łamał to i teraz może. A jeden zwykły argument że jego zakceptowali to i Brożka mogą.
choć piłkarsko przydał by się szczerze mówiąc
Ja bym wolał młodego i ambitnego niż takiego Brożka. Napewno taki bardziej by sie przydał, lecz za takiego trzeba płacić a jak dobrze wiemy Legia nie zamierza wydawać grubych pieniędzy.

mamtalent 14

mamtalent

Użytkownik
Nie dyskutuj z 15 latkiem;)W każdym dziale się napina;)Mało wiedzy,dużo do powiedzenia;)
Jeszcze zacznij tutaj wciskać kit że Moskal był lepszy od Deyny i że to pierw jemu śpiewali.
Druga sprawa taka że na Wiślę się to spiewa chyba tylko teraz bo akurat ich Moskal prowadzi.Na Legii zawsze - zresztą co to ma do znaczenia tutaj.Ja mam 15 lat a kolega którego cytuję zapewnę z Moskalem wódke pił nie raz ????
Tak czy siak nie obrażając nikogo to Moskal może Deynie przyjsć na grób złożyć hołd i przyznać jak wiele mu do niego brakowało.
Dla mnie jedynie co obaj mają wspólnego to imię wszystko inne dla Deyny....

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Jeszcze zacznij tutaj wciskać kit że Moskal był lepszy od Deyny i że to pierw jemu śpiewali.
Druga sprawa taka że na Wiślę się to spiewa chyba tylko teraz bo akurat ich Moskal prowadzi.Na Legii zawsze - zresztą co to ma do znaczenia tutaj.Ja mam 15 lat a kolega którego cytuję zapewnę z Moskalem wódke pił nie raz ????
Tak czy siak nie obrażając nikogo to Moskal może Deynie przyjsć na grób złożyć hołd i przyznać jak wiele mu do niego brakowało.
Dla mnie jedynie co obaj mają wspólnego to imię wszystko inne dla Deyny....
1. Pooglądaj mecze sprzed kilku czy kilkunastu lat i zobacz jaki i kiedy się śpiewało a nie gadaj głupot.
2. Wiesz, że nie pił? Ja znam osobiście kilku graczy Wisły, mimo, że nie mieszkam w Krakowie. I co z tego, lepszy się nie czuje z tego powodu, ale Ty bezsensownie się napinasz, nie wiedzieć czemu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom